cloud13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Kαλημερες. Αναβαθμισα το pc μου αυτο το σκ και τα μαμα drivers σε vga (gtx950 gigabyte) και ηχου (η mobo ειναι η asrock b150m pro4s) δημιουργουσαν προβλημα στα windows 7 που ειχα αυθεντικα. Συγκεκριμενα μολις περναγα τους οδηγους του ηχου εχανα τον ηχο και δεν αναγνωριζε τη συσκευη, και οι οδηγοι των γραφικων χτυπαγαν τον desktop windows manager. Με παλιοτερους οδηγους απο nvidia ελυσα το συγκεκριμενο θεμα (αν και θελω να εχω τους πιο προσφατους για optimized gaming) και με ηχο δεν εβγαλα ακρη. Αποφασισα να κατεβασω τα windows 10 που δικαιομουν και ελεγα να περιμενω 5-6 μερες για να εχω restore point πριν ξαναδοκιμασω. Να τα περασω αφοβα ή τι να κανω σε αυτην την περιπτωση? Με μαμα οδηγους απο windows εχω συνεπειες στον ηχο ποιοτικα? Και μια ακομα ερωτηση. Πως μπορω να εχω τα 10 σε dvd για να μπορω να κανω φορματ στο μελλον? Ευχαριστω! intel i3 6100 asrock b150m pro4s gigabyte GTX950 OC hyperx fury 16gb 2133mhz samsung ssd 850 evo
jimmy213 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Τι εννοείς "μαμα drivers"; Τους οδηγούς από το site της Asrock; Εάν ναι, τότε να κατεβάζεις μόνο από τα αντίστοιχα site του hardware που έχεις. Δηλαδή, για drivers της nVidia, μπες στο site της και κατέβασε τους οδηγούς που θες για την κάρτα σου. Αντίστοιχα, για τον ήχο αφού έχεις chip της Realtek, μπες εδώ.
cloud13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Τι εννοείς "μαμα drivers"; Τους οδηγούς από το site της Asrock; Εάν ναι, τότε να κατεβάζεις μόνο από τα αντίστοιχα site του hardware που έχεις. Δηλαδή, για drivers της nVidia, μπες στο site της και κατέβασε τους οδηγούς που θες για την κάρτα σου. Αντίστοιχα, για τον ήχο αφού έχεις chip της Realtek, μπες εδώ. Eννoω των cd που συνοδευαν τα hardware απο asrock και gigabyte αντιστοιχα φιλε μου. Τον ηχο που εχω αμεσως μετα το φορματ εχω αφησει τωρα. Στο device manager λεει windows hd audio driver. Δεν ξαναδοκιμασα μετα το φορτωμα των 10 απο το cd της asrock μετα την ταλαιπωρια που εφαγα .. Πως θα ξερω ποιο chip Realtek εχω? Για nvidia ξερω να βρω drivers αλλα φοβαμαι (αν και δεν δοκιμασα) μην βγαλει το ιδιο bug με τα 7αρια με τον desktop windows manager..Εχω τον 358.91 τωρα και εχουν βγει και 362.** εκδοση. Για το θεμα μελλοντικου φορματ και dvd των 10 ξερεις κατι?Ευχαριστω!
davidxtreme2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Αρχικα μην τα κανεις upgrade τα windows 10 επανω σε 7 καθως καποια στιγμη θα σου <<σκασουν>> και δε θα κανεις εισοδο !! οταν πας να κατεβασεις τα windows 10 σε ρωταει θες να τα κανεις upgrade η να τα περασεις σε dvd , κατεβασε το iso αρχειο καντα μια εγγραφη σε ενα dvd και περασε τα αφοβα . Τωρα για το θεμα των οδηγων μπαινεις στο site της μητρικης σου και κατεβαζεις τα αντιστοιχα για windows 8 / 8.1 που εχει ..αν καποιον οδηγο δε στο βρισκει σωστα μια λυση ειναι και το driver packsolution online που σου κανει αυτοματα ενημερωση σε ολους τους οδηγους ...
cloud13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Αρχικα μην τα κανεις upgrade τα windows 10 επανω σε 7 καθως καποια στιγμη θα σου <<σκασουν>> και δε θα κανεις εισοδο !! οταν πας να κατεβασεις τα windows 10 σε ρωταει θες να τα κανεις upgrade η να τα περασεις σε dvd , κατεβασε το iso αρχειο καντα μια εγγραφη σε ενα dvd και περασε τα αφοβα . Τωρα για το θεμα των οδηγων μπαινεις στο site της μητρικης σου και κατεβαζεις τα αντιστοιχα για windows 8 / 8.1 που εχει ..αν καποιον οδηγο δε στο βρισκει σωστα μια λυση ειναι και το driver packsolution online που σου κανει αυτοματα ενημερωση σε ολους τους οδηγους ... Τωρα ειναι αργα τα εχω ηδη τα 10 χαχαχα. Τωρα που τα εχω μπορω να τα καψω καπως σε dvd? Για 8/8.1 γιατι??? 10 εχω τωρα! θα δοκιμασω το software που λες αν δεν βγαλω ακρη με τα σαιτ μητρικης και vga. Φοβαμαι τα bugs τωρα και περιμενω 1-2 μερες να εχω restore point. Αρα να μην μεινω με τον ηχο που εχει λετε ε. Ειναι μαπα να χωρις drivers της Realtek?
jimmy213 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Μην χρησιμοποιείς τα cd που έρχονται με το hardware, γνωστών τουλάχιστον, κατασκευαστών. Συνήθως έχουν αρκετά παλιές εκδόσεις των drivers και είναι λογικό να προκαλούν θέματα. Να μπαίνεις στα site των κατασκευαστών για τους νεώτερους drivers. Από το site της Asrock βλέπω ότι έχεις το Realtek ALC892 chip. Ούτως ή άλλως, το link που έδωσα παραπάνω αφορά όλα τα chip ήχου της Realtek. Οι drivers αυτοί εισάγουν κάποια έξτρα χαρακτηριστικά (εφέ ήχου, noise cancellation για το μικρόφωνο, κτλ). Για να φτιάξεις dvd με τα win10, κατέβασε το MediaCreationTool. Μόλις το τρέξεις, έχει την επιλογή να κατεβάσεις το iso των windows. Το κατεβάζεις και έπειτα το καις σε ένα δισκάκι. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2016 από jimmy213 2
cloud13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μην χρησιμοποιείς τα cd που έρχονται με το hardware, γνωστών τουλάχιστον, κατασκευαστών. Συνήθως έχουν αρκετά παλιές εκδόσεις των drivers και είναι λογικό να προκαλούν θέματα. Να μπαίνεις στα site των κατασκευαστών για τους νεώτερους drivers. Από το site της Asrock βλέπω ότι έχεις το Realtek ALC892 chip. Ούτως ή άλλως, το link που έδωσα παραπάνω αφορά όλα τα chip ήχου της Realtek. Οι drivers αυτοί εισάγουν κάποια έξτρα χαρακτηριστικά (εφέ ήχου, noise cancellation για το μικρόφωνο, κτλ). Για να φτιάξεις dvd με τα win10, κατέβασε το MediaCreationTool. Μόλις το τρέξεις, έχει την επιλογή να κατεβάσεις το iso των windows. Το κατεβάζεις και έπειτα το καις σε ένα δισκάκι. Τελεια κατεβασα drivers καρτας ηχου και τρεχει μια χαρα στα 10 τωρα. Θα κανω και το dvd των windows και θα μαι κομπλε! Σε ευχαριστω πολυ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα