Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω εναν αρκετα παλιο υπολογιστη, του 2005, και θελω να αγορασω RAM και να του τη βαλω. Πριν μερικα χρονια ειχα ρωτησει στο πλαισιο, μου ειπαν να τους τον παω να δουν τι υποδοχες εχει ή κατι τετοιο, μετα μου ειπαν οτι πρεπει να παραγγειλω τη ραμ γιατι δεν υπαρχει, και εκανε νομιζω 30 ε αυτη του 1gb, και τελικα το αφησα. Απλα τωρα ειναι απαραιτητο γιατι κολλαει συνεχεια.

Ρωταω εδω, μηπως γλιτωνα τουλαχιστον να τον ξανακατεβαζω στο πλαισιο, γιατι δεν εχω αυτοκινητο και δε μου ειναι ευκολο.

Θα μπορουσα να βρω μονος μου τι ειδους υποδοχες ειναι  οι υποδοχες της ραμ, και γενικα ο,τι χαρακτηριστικο χρειαζεται, για να παραγγειλω τη ραμ με τη μια, ειτε μονος μου απ'το ιντερνετ (ειναι ευκολο/σιγουρο οτι θα μου στειλουν τη σωστη; ), ή εστω μεσω πλαισιου, αλλα χωρις να χρειαζεται να κατεβαζω τον υπολογιστη στο πλαισιο;

Τα χαρακτηριστικα του ειναι τα εξης: Τον αγορασα το Φεβρουαριο του 2005 απ'το Πλαισιο. Απ'το Speccy, το συστημα μου ειναι:

Operating System:
Windows XP Home Edition 32-bit SP3
CPU:
Intel Pentium 4 540
Prescott 90nm Technology
(Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz)
RAM:
1,00GB Single-Channel DDR @ 160MHz (2.5-4-4-8)

(αν θυμαμαι καλα, εχει 2 ραμ των 512 mb)
Motherboard:
ASUSTeK Computer INC. P5GD1 (Socket 775)    30 °C
(κλπ., υποθετω καρτες γραφικων κλπ. δε χρειαζεται να σας τις πω).

Και οταν πατησω στη ραμ λεει αυτα που επισυναπτω στις εικονες.

Αρκουν αυτα για να ξερω τι ραμ να ζητησω;

Χρειαζεται να ξερω καποια αλλα χαρακτηριστικα των υποδοχων της ραμ; Να ανοιξω το κουτι να δω τιποτα πανω στις υποδοχες;

Ευχαριστω.

post-234897-0-04636000-1460936367_thumb.jpg

post-234897-0-11541400-1460936393_thumb.jpg

Δημοσ.

μονο μεταχειρησμενη μπορεις να βρεις, καινουρια λιγο δυσκολο.

αν βρεις δυο 1gb  ddr1 καπου στα 10-15 ευρω θα ειναι καλα σε καμια αγγελια εδω στον insomnia.

για παραπανω λεφτα μην το σκεφτεις καν να δωσεις, δεν αξιζει.

Δημοσ.

Αν βρεις πωληση 15-10(!) ευρω 2GB ddr1,
πες μας ποιος ειναι -> να τις παρω εγω :devil:

Τελος παντων, το φθηνοτερο που μπορεις
να κανεις ειναι να παρεις αυτη εδω = 1GB
http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-991130-1gb-ddr1-pc-3200-400mhz-p-PER.553457

PS
Αφου εχεις 2Χ512 γιατι παιζουν @ single channel
-και κυριως τοσο χαμηλα = 160 / 320 MHz μονο?

• Like 1
Δημοσ.

Οκ σας ευχαριστω παιδια. Βασικα επειδη τη χρειαζεται οπωσδηποτε ο υπολογιστης δε γινεται να το αφησω αλλο, αρα δεν παιζει να περιμενω για αγγελιες.

Αν βρεις πωληση 15-10(!) ευρω 2GB ddr1,
πες μας ποιος ειναι -> να τις παρω εγω :devil:

Τελος παντων, το φθηνοτερο που μπορεις
να κανεις ειναι να παρεις αυτη εδω = 1GB
http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-991130-1gb-ddr1-pc-3200-400mhz-p-PER.553457

Αυτη σιγουρα θα κανει; Να την παραγγειλω; Ή να ελεγξω και τιποτα αλλο (πχ κατι συγκεκριμενο στις υποδοχες των ραμ);

PS
Αφου εχεις 2Χ512 γιατι παιζουν @ single channel
-και κυριως τοσο χαμηλα = 160 / 320 MHz μονο?

Δεν ξερω, ισως εχει να κανει οτι εκανα φορματ πριν λιγες μερες και προσεχω να μην του βαζω προγραμματα για να μην τον φορτωνω. Και γενικα οσο μπορω, κλεινω ο,τι δε χρειαζεται. Κατα τ'αλλα δεν ξερω με τι εχει να κανει.

Δημοσ.

παρε απο το ebay μεχρι 7 ευρω τις ζητανε για 2 σλοτς του ενος γκιγκα για να τα κανεις 3

http://www.ebay.co.uk/itm/Transcend-2GB-2x1GB-PC-3200-DDR-400MHz-non-ECC-Unbuffered-memory-/272202409047?hash=item3f60872457:g:ae0AAOSwZ8ZXBQFB

Οκ ευχαριστω φιλε, τις αγορασα.

Να ρωτησω, πιστευω θα κανουν αυτες, δε θα εχω προβλημα, ε; Ανοιξα το κουτι και ειδα τις υποδοχες, ειναι ιδιες, απλα δεν ξερω αν θα ειναι σωστες απο αποψη λογισμικου (αυτα τα DDR, κλπ., επειδη δεν τα χω ψαξει).

Επισης εβαλα 1 item, υποθετω στο 1 item συμπεριλαμβανονται και οι 2 ραμ, δηλαδη απ'οτι καταλαβα τις στελνει 2-2, δε νομιζω να επρεπε να βαλω 2 items.

Και κατι αλλο, θελω να δω σε ποσες μερες μπορει να ερθουν, παω στο "Postage and packaging" και παταω Get rates, αλλα δεν κανει τιποτα. Στη Λετονια ειναι αυτος και λεει οτι το στελνει μεσα σε μια μερα απο οταν πληρωσεις.

Καλα ετσι και μου τις βρηκατε σωστες τα σπασατε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο χέρι και αν καταφέρεις να βάλεις σε τόσο παλιό υπολογιστή - που και αυτό χλωμό είναι στο 2016, θα συνεχίσει να σε απογοητεύει ακόμα και στα πιο απλά πράγματα...Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις βάζοντας μνήμη σε Pentium 4...

Καλύτερα να εκμεταλλευτείς καμια επιδότηση και να συμπληρώσεις τα δύο φράγκα που μπορείς να διαθέσεις και να πάρεις ένα σχετικά καλό κινητό. Περισσότερα θα πετύχεις...

Επεξ/σία από Occultist
  • Like 2
Δημοσ.

Καλα δες πρωτα τι θα σου ερθει απο το ebay... Για παραδειγμα στις κριτικες
http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=hardwarest0re&iid=272202409047&de=off&items=25&which=negative&interval=365&_trkparms=negative_365
τον κατηγορουν οτι πουλησε fake 256GB stick με κανονικη χωρητικοτητα 8!
Οποτε, η προκειται για πραγματα που πηρε με το κιλο απο κινεζους εν αγνοια του,
η κι ο ιδιος γνωριζει τι ακριβως πουλαει & οπου πιασει αλλους να μην καταλαβουν

• Like 1
Δημοσ.

http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=hardwarest0re&iid=272202409047&de=off&items=25&which=negative&interval=365&_trkparms=negative_365

Ωχ κακο αυτο. Εχεις δικιο, δεν ειχα ξαναγορασει απο ebay και δεν ειχα εμπειρια, απο αμαζον ειχα παρει κατι πιο παλια, αλλα θυμομουνα οτι σ'αυτα τα σαιτ οι χρηστες παιρνουν κριτικες απο τους αλλους χρηστες, και φανταστηκα οτι δε θα ητανε μουφα, γι αυτο δεν κοιταξα (και επειδη ητανε σχετικα φτηνες προφανως).

Αλλα βλακεια οντως.

Τη ραμ καλα την αναβαθμισες. Ο cpu που θα βαραει 100αρια μονο με chrome ανοιχτο τι θα τον κανεις;

Καλα τα λες, απλα δεν παιζουνε λεφτα γενικα. Λες να μη λυθει το προβλημα; Νομιζα πως ητανε θεμα της ραμ περισσοτερο.

πωπω ταπα δηλαδη. Καλα θα περιμενω να δω τι θα ερθει και βλεπω.

Δημοσ.

Με το ebay παιζει να ειναι και λιγο "λοττο-φαση"..! Απο κει και περα, προφανως θα εισαι καλυτερα με 2GB ram
αντι για 1GB. Αυτο που θα επρεπε να γινει σιγουρα μετα, ειναι (οσο) καλυτερη βελτιστοποιηση στο λειτουργικο
κ.λπ. θα μπορουσε -ακομη και στα XP που εχεις (γιατι +10 χρονια μετα, σιγουρα θα χρειαζεται το 'ρεκτιφιε' του)
Εν κατακλειδι, υπαρχουν πραγματα που μπορουν να γινουν-βοηθησουν, αλλα απο χρηστη με καποια εμπειρια

:ph34r:
Εαν καποιος μου ζητουσε να κρατησει αυτο το συστημα, ναι θα τον απετρεπα καταρχην,
αλλα αν επρεπε να κρατηθει, θα κοιταγα να παρω το 100% του σε hardware + software.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το ebay παιζει να ειναι και λιγο "λοττο-φαση"..! Απο κει και περα, προφανως θα εισαι καλυτερα με 2GB ram

αντι για 1GB. Αυτο που θα επρεπε να γινει σιγουρα μετα, ειναι (οσο) καλυτερη βελτιστοποιηση στο λειτουργικο

κ.λπ. θα μπορουσε -ακομη και στα XP που εχεις (γιατι +10 χρονια μετα, σιγουρα θα χρειαζεται το 'ρεκτιφιε' του)

Εν κατακλειδι, υπαρχουν πραγματα που μπορουν να γινουν-βοηθησουν, αλλα απο χρηστη με καποια εμπειρια

:ph34r:

Εαν καποιος μου ζητουσε να κρατησει αυτο το συστημα, ναι θα τον απετρεπα καταρχην,

αλλα αν επρεπε να κρατηθει, θα κοιταγα να παρω το 100% του σε hardware + software.

Ξερω οτι ειναι ελεεινος ο υπολογιστης μου, απλα λογω οικονομικων ηθελα να τον κρατησω κανενα δυο χρονια ακομα, γιατι δε γινεται αλλιως, και απλα να χρησιμοποιω μονο τα προγραμματα που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα. Απλα τωρα αρχισε να μην την παλευει και με το firefox.

Τι εννοεις βελτιστοποιηση στο λειτουργικο; Κατι boosters που υπαρχουνε για τις cpu και κατι τετοια; Παντως αναβαθμισεις δεν κανω γιατι δεν τις σηκωνει και κολλαει συνεχεια μετα. Ουτε antivirus εχω, εννοειται, γιατι ουτε αυτα τα σηκωνει (μονο mbam).

Ρε εντωμεταξυ εγω φοβηθηκα οτι αυτος στο ebay ειχε μονο μια κριτικη και αυτη κακη, αλλα γενικα ειναι καλος απ'οτι βλεπω.

Επεξ/σία από ennoeitai
Δημοσ.

Εν πολλοις τα XP με 2 (η 3)GB ram, ειναι μια χαρα, και τον επεξεργαστη σου δεχονται ως αρκετο.
Αλλα δεν φανταζεσαι τι αρκουδες(!) εχω δει σε συστηματα ετων: οπου ο χρηστης δεν προσεχει, τι
θα ηταν το καλυτερο να εχει εγκαταστησει και πως, οπως + να παραμετροποιησει το λειτουργικο
.. :shifty:

Αυτο αν δεν εχεις φροντισει να το μαθεις +10 χρονια τωρα, ειναι σαν να χρησιμοποιεις π.χ. μια μηχανη
για μια +10ετια και να μην εχεις ασχοληθει καθολου, να μαθεις πως να την φροντιζεις περαιτερω...! Ναι,
θεωρητικως δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις αυτο, αλλα παλι αν δεν θελεις να (υπο)χρεωνεσαι, η
να πληρωνεις καποιον αλλον να το κανει για εσενα, τοτε δεν εχεις αλλη επιλογη απο: αυτεπιστασια και
προσωπικη ενασχοληση. A, και καλυτερα να "ξεχασεις" τον Firefox: (αλλα χρονια) ηταν ελαφρυτερος.. :ph34r: 

• Like 1
Δημοσ.

644 θετικες εχει το πολυ πολυ ανοιγει ενα case και παιρνει πισω τα λ7 του

Ρε εντωμεταξυ εγω φοβηθηκα οτι αυτος στο ebay ειχε μονο μια κριτικη και αυτη κακη, αλλα γενικα ειναι καλος απ'οτι βλεπω.

Εχω αγορασει 4 slots ram απο 3 διαφορετικους πωλητες τον προηγουμενο μηνα το ενα slot δεν δουλευε το δοκιμασα σε 2 μητρικες ανοιξα υποθεση με φωτογραφιες κτλ στο τελος μου επεστρεψε ολα τα λεφτα χωρις πολλα...

Εννοειται οταν αγοραζεις μτχ ειναι λοττο απλα στο ebay εχεις επιπλεον ασφαλεια ασχετο απο τον πωλητης για αυτο βγαλτα απο το μυαλο σου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...