Προς το περιεχόμενο

Dell U2515H , HP 27xw ή κάποιo 32" Monitor ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως για 27" monitor ειναι καλυτερα 1440p ??

Φυσικά και τα 1440p είναι καλύτερα.

Βέβαια τη διαφορά θα την δεις κυρίως στα παιχνίδια (η 750ti δεν φτάνει),

καθώς για ταινίες δεν παίζει ρόλο και στο browsing έχει να κάνει

με την απόσταση του monitor, αν πχ το έχεις στους 80 πόντους

μπορεί να χρειαστεί να κάνεις scale γιατί θα τα βλέπεις μικρά.

Αντίθετα αν το έχεις κοντά, θα χωράνε περισσότερα στην οθόνη απ' ότι στα 1080p.

Εχω την LG M2752 η οποια ειναι 1080p αλλα προσπαθω να βρω κατι καλυτερο. 

Καλύτερο όσον αφορά την ανάλυση ή το μέγεθος?

Με το budget γύρω στα 350 ευρώ και δεδομένου ότι ήδη έχεις ένα 27άρι 1080p ips

δεν νομίζω ότι αξίζει να το αλλάξεις. Αν πάρεις το hp σίγουρα θα είναι καλύτερο

αλλά ένα 27άρι 1080 ips είναι κι αυτό, πόσο να σε εντυπωσιάσει?

Να πέσεις σε ίντσες ακόμα κι αν ανέβεις σε ανάλυση, πάω στοίχημα ότι

θα σου κακοφανεί.

Άρα ή ανεβάζεις το budget και πας σε 27άρι 1440p ips

***είχα κάνει την αλλαγή από 27άρι 1080p pls σε 27άρι 1440p ips

και σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ότι δικαιώθηκα από αυτή

την επιλογή γι' αυτό και το ξεφορτώθηκα, αλλά γούστα είναι αυτά***

ή σε 29άρι ultrawide που πιστεύω θα γουστάρεις περισσότερο μιας

και είναι ωραίο και για browsing -χωράει σχεδόν 3 Α4 δίπλα δίπλα-

και για ταινίες αλλά και παιχνίδια (όσα υποστηρίζουν ultrawide).

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eδω review της οθονης σου.

http://www.prad.de/new/monitore/test/2012/test-lg-m2752d-pz.html#Einleitung

Φαινεται να εχει καλη εικονα*, αλλα εχει μεγαλα response times, πολυ input lag και pwm dimming χαμηλης συχνοτητας. Πρακτικα αυτο σημαινει οτι οποιαδηποτε συγχρονη flicker-free ips θα ειναι αναβαθμιση για παιχνιδια, ενω αν παρεις και μια με καλυψη μεγαλυτερου ευρους του sRGB και καλυτερα color presets θα εχεις και καλυτερη εικονα. Οι συνηθεις οθονες που προτεινω τα καλυπτουν αυτα, οπως φυσικα και αρκετες ακριβοτερες επιλογες.

*ΕDIT: Το καλη εικονα ειναι σχετικο γιατι ο prad δεν εχει μετρησει ποσο βαρυ ειναι το coating που χρησιμοποιει (πλεον το κανει). Οι παλιες IPS συνηθιζαν να εχουν πολυ βαρυ coating, αν εχει και η δικια σου τετοιο οποιαδηποτε συγχρονη ips θα αποτελεσει σημαντικη αναβαθμιση σε αυτον τον τομεα.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που εχεις τοτε ηδη 27αρι 1080p monitor δεν αξιζει η HP καθως δεν θεωρειται upgrade(σοβαρο).

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις οντως ειναι 27ιντσες 1440p.

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/489066_501108/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-26-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-2560-x-1080.html?keyphrase=2560x1440

Απο Prolite και πανω δηλαδη.Αρα μαζεψε λιγα χρηματα ακομα και βλεπεις.

Δημοσ.

Η Prolite ειναι καλη επιλογη ? Κοντα στα λεφτα μου ειναι ...

Ειναι 1440p και καλη βαση βλεπω. Διαβαζω οτι δεν εχει καλο contrast ..

Δημοσ.

Απο την στιγμη που εχεις τοτε ηδη 27αρι 1080p monitor δεν αξιζει η HP καθως δεν θεωρειται upgrade(σοβαρο).

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις οντως ειναι 27ιντσες 1440p.

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/489066_501108/Πολύ-Μεγάλη-Τουλάχιστον-26-Τουλάχιστον-2560-x-1080.html?keyphrase=2560x1440

Απο Prolite και πανω δηλαδη.Αρα μαζεψε λιγα χρηματα ακομα και βλεπεις.

Σε αυτό δε συμφωνώ απαραίτητα. Ενδέχεται η HP να έχει σημαντικά καλύτερη εικόνα ανάλογα με το ποσο καλή είναι ή lg και σίγουρα έχει πολύ καλύτερες gaming επιδόσεις. Αντίθετα οι 1440p δεν έχουν απαραιτητα καλύτερη ποιότητα εικόνας ούτε καλύτερα gaming επιδόσεις από την HP. Έχουν μεγαλύτερη αναλυση, αλλά την πληρώνεις με τα διπλάσια χρήματα (δεν εχουμε φθηνη προσβαση σε κορεατικες) και το όφελος είναι πρώτα από όλα στο αυξημενο real estate, το οποίο δεν είναι για όλους το ίδιο σημαντικό.

Και σίγουρα η ΗP είναι καλύτερη αναβάθμιση από μία 1440p TN.

• Like 2
Δημοσ.

Και σίγουρα η ΗP είναι καλύτερη αναβάθμιση από μία 1440p TN.

Καλα δε θα παω να δωσω ενα σκασμο λεφτα για να παρω TN και να το θεωρησω ως αναβαθμιση .. Ειπαμε .. :P :P

Η Prolite ομως ? Τι λες ? 

edit 

Ωχ τωρα ειδα οτι ειναι TN η συγκεκριμενη .. :P 

Ακυρο 

Δημοσ.

Καλα δε θα παω να δωσω ενα σκασμο λεφτα για να παρω TN και να το θεωρησω ως αναβαθμιση .. Ειπαμε .. :P :P

Η Prolite ομως ? Τι λες ? 

edit 

Ωχ τωρα ειδα οτι ειναι TN η συγκεκριμενη .. :P

Ακυρο 

Θα σου πρότεινα να ζητήσεις από  τον XmorsX να σου δείξει ultrawide 29άρια στα 2560*1080.

Αναβάθμιση στις ίδιες ίντσες και στην ίδια ανάλυση δεν θα την χαρείς.

Αναβάθμιση στις ίδιες ίντσες με μεγαλύτερη ανάλυση είναι περιορισμένη και σου είναι μάλλον αχρείαστη.

Αναβάθμιση χωρίς παραπάνω ίντσες δεν είναι αναβάθμιση (ντάξει αυτό είναι τελείως υποκειμενικό B)).

Δημοσ.

Τελικά απ ότι βλέπω καλύτερα να μείνω σε αυτό και αργότερα άμα πέσουν οι τιμές βλέπουμε..

Δημοσ.

Και στις 29" πρακτικα η οθονη ειναι μικροτερη απο οτι στις 27". 

Εγω θεωρω την HP 27xw και την Dell U2515H καλες αναβαθμισεις. Βελτιωνεις και την ποιοτητα εικονας και ακομη περισσοτερο τα gaming χαρακτηριστικα. Και μονο που γλιτωνεις το PWM dimming αξιζει τον κοπο. Αν παρεις 29", παρε μια με Freesync, η LG εχει την 29um68.

Σε 3-4 χρονια θα εχουμε λογικα oled οθονες σε λογικη τιμη, αλλα αυτο ειναι μεγαλο διαστημα για να το περασεις με μια οθονη με pwm, μεγαλα response times και input lag και ενδεχομενως βαρυ grainy coating.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία.. Μετά από τόσες απαντήσεις ήμαστε στην ερώτηση που έκανα αρχικά ανοίγοντας το θέμα..

Αν ήσουν στην αντίστοιχη θέση με μένα θα επιλέγες την 25" 1440p η την 27" 1080p..

Δημοσ.

Έχω την U2515.
Για gaming είναι εξαιρετική αν έχεις σύστημα που μπορεί να παίξει σε 2Κ.

Αυτή τη στιγμή είμαι με το PC της υπογραφής και πραγματικά απολαμβάνω την 2Κ ανάλυση σε όσα games παίζω.

Ωστόσο, η ανάλυση είναι πολύ ωραία και για desktop χρήση γιατί βασικά έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια να παίξεις multitasking.

Αν θα πήγαινα σε 4Κ (που το σκέφτομαι μόνο για desktop χρήση) θα προσανατολιζόμουν σε άνω των 27".

Αξίζει τα χρήματά της η συγκεκριμένη πάντως.

Δημοσ.

Ωραία.. Μετά από τόσες απαντήσεις ήμαστε στην ερώτηση που έκανα αρχικά ανοίγοντας το θέμα..

Αν ήσουν στην αντίστοιχη θέση με μένα θα επιλέγες την 25" 1440p η την 27" 1080p..

Με δεδομένη την 750ti την 1080p. Αλλιώς εξαρτάται από την gpu σου, την χρήση του υπολογιστή και την απόσταση από την οθόνη. Απάντησε πάλι σε αυτα να τα έχουμε μαζεμένα.

Δημοσ.

Δε παίζω games μόνο κανα Pro και CoD. Aλλά και πάλι σκοπεύω να πάρω gtx 960 σε λίγο καιρό.
Χρήση browsing, καμιά ταινία και πιο σπάνια gaming..
Απόσταση στο μισό μέτρο..
( Μολις το μετρησα με μέτρο :D :D :D)

Δημοσ.

Δε παίζω games μόνο κανα Pro και CoD. Aλλά και πάλι σκοπεύω να πάρω gtx 960 σε λίγο καιρό.

Και εγώ στο μισό μέτρο είμαι και σκέφτομαι 4Κ plus 27".

Θα είσαι κομπλέ με την U2515.

Δημοσ.

Κλεινω και εγω προς την U2515H, λογω αποστασης πρωτα και μετα λογω μεγαλυτερου real-estate για browsing.

Η HP θα εχει ενα μικρο προβαδισμα στην προβολη native 1080p ταινιων (στην dell ισως ειναι καλυτερα να βλεπεις 720p περιεχομενο) και ενα μεγαλυτερο λογω gaming με την 960, το οποιο ομως λες οτι δεν σου ειναι προτεραιοτητα και οπως και να εχεις τα pro και cod δεν θα εχουν προβλημα στην Dell).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...