AntiCambeR Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εχω το κουτί Zalman Z11 με τα εργοστασιακά προεγκατεστημένα fans.Εχω συνδέσει μόνο το μπροστά και το πίσω,οχι τα πλαϊνά.Κάθε κάποιους μηνες το ανοίγω για καθαρισμό και μάλλον χάλασα καταλάθος το fan στο πίσω μέρος όταν καθάρισα την σκόνη με πινέλο γιατί μου είχε χαλάσει το φυσητήρι.Απο τότε έκανε λίγο θόρυβο που αργότερα έγινε πιο έντονος και ενοχλητικός.Σήμερα το άνοιξα,πίεσα λίγο το fan και ο θόρυβος μειώθηκε πολύ,πρέπει να βάλω το αυτί πολύ κοντά για να το ακούσω.Το fan δεν ακουμπάει σε κάποιο καλώδιο. Αυτό που έχει πάνω γράφει 12V 0,16A 4 PS.Δεν είδα αν είναι 3pin η 4pin.120mm Ποιά fans είναι καλής ποιότητας,με καλή ροή αέρα αλλά λίγα db? Το 4 PS σημαίνει 4 pins? Σχετικά με τον αερισμό του κουτιού νομίζω πως μόνο με τα 2 fans είναι εντάξει γιατί υπάρχει αρκετός χώρις στο κουτί και οταν το ακουμπάω ακόμα και το καλοκαίρι είναι δροσερό.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Εχω το κουτί Zalman Z11 με τα εργοστασιακά προεγκατεστημένα fans.Εχω συνδέσει μόνο το μπροστά και το πίσω,οχι τα πλαϊνά.Κάθε κάποιους μηνες το ανοίγω για καθαρισμό και μάλλον χάλασα καταλάθος το fan στο πίσω μέρος όταν καθάρισα την σκόνη με πινέλο γιατί μου είχε χαλάσει το φυσητήρι.Απο τότε έκανε λίγο θόρυβο που αργότερα έγινε πιο έντονος και ενοχλητικός.Σήμερα το άνοιξα,πίεσα λίγο το fan και ο θόρυβος μειώθηκε πολύ,πρέπει να βάλω το αυτί πολύ κοντά για να το ακούσω.Το fan δεν ακουμπάει σε κάποιο καλώδιο. Αυτό που έχει πάνω γράφει 12V 0,16A 4 PS.Δεν είδα αν είναι 3pin η 4pin.120mm Ποιά fans είναι καλής ποιότητας,με καλή ροή αέρα αλλά λίγα db? Το 4 PS σημαίνει 4 pins? Σχετικά με τον αερισμό του κουτιού νομίζω πως μόνο με τα 2 fans είναι εντάξει γιατί υπάρχει αρκετός χώρις στο κουτί και οταν το ακουμπάω ακόμα και το καλοκαίρι είναι δροσερό. 4 pin είναι ανεμηστηρες pwm ανάλογα την επιλογή στο bios /uefi τον ελέγχει ο υπολογιστής συνήθως ανάλογα την θερμοκρασία του επεξεργαστή όταν δηλαδή ο επεξεργαστής είναι idle τους δουλεύει αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα να μην κάνουν φασαρία Τα 3 pin από την άλλη στο 80 των μητρικών θα παίζουν στο μέγιστο αριθμό στροφών μόλις τα συνδέσεις, σε κάποιες μητρικές βέβαια πάλι από το bios /uefi μπορείς να επιλέξεις κάποιο προφίλ (πχ σε μια Asus που έχω έχει επιλογές silent-εδω τον δουλεύει περίπου στο 30%-standard-εδω κοντά στο 70%-turbo-εδω στο τερμα-) Βέβαια στις περισσότερες μητρικές μπορείς μέσα από τα Windows με το speedfan να ρυθμίσεις τους ανεμηστηρες να παίζουν πιο χαμηλά Εφόσον θέλεις ανεμηστηρες για το κουτί ψάχνεις ανεμηστηρες με μεγάλο airflow και όχι με υψηλή στατική πίεση, πόσα λεφτά έχεις σκοπό να διαθέσεις πες μας για να μπορέσουμε να σου προτείνουμε ανάλογα Βέβαια μια λύση είναι να ανοίξεις τον ανεμηστηρα και να καθαρίσεις ότι σκόνη πιθανών έχει μπει μέσα στο μοτέρ και να βάλεις λίγο λαδακι ραπτομηχανης (1 βαριά βαριά 2 σταγόνες) Το 4ps δεν νομίζω να έχει σχέση με τα πιν πιο πιθανό να είναι μέρος του κωδικού προϊόντος
AntiCambeR Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δηλαδή γίνεται να συνδέσεις 3pin fan σε 4pin μητρική και το αντίθετο?Αλλά στο 3pin λειτουργεί σε υψηλότερες στροφές; Μόνο λάδι ραπτομηχανής κάνει;W40; Τα ανεμιστηράκια ξεκινούν στο Σκρούτζ απο 2€.Πόσο κάνει κάποιο σχετικά καλό;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δηλαδή γίνεται να συνδέσεις 3pin fan σε 4pin μητρική και το αντίθετο?Αλλά στο 3pin λειτουργεί σε υψηλότερες στροφές; Μόνο λάδι ραπτομηχανής κάνει;W40; Τα ανεμιστηράκια ξεκινούν στο Σκρούτζ απο 2€.Πόσο κάνει κάποιο σχετικά καλό; Ναι μπορείς να βάλεις 3πιν ανεμηστηρα σε 4 πιν θέση παρόλα αυτά θα δουλεύει μόνιμα στο 100 %(ανάλογα την μητρικής μπορεί πάλι να τον ρυθμίσεις από bios είτε με τι speedfan όπως ανέφερα πιο πάνω Καλό vfm είναι οι Arctic cooling f12 αν θυμάμαι καλά παίζουν κοντά στα 5 ευρώ Βέβαια εξαρτάται πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις έχει και noctua ανεμηστηρες που φτάνουν και τα 20 +ευρω ο καθένας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα