Προς το περιεχόμενο

I pad 4 ή i pad air?

sokratis1990

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια θελω να αγορασω μεταχειρισμενο ενα tablet της mac.Εχω βρει αρκετα εδω στο insomnia αλλα μιας και ποτε σε εχω χρησιμοποιησει προιον της apple θα ηθελα λιγη βοηθεια.Οπως τη να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενου? Να παρω το ipad 4 η το i pad air?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα να ρωτησω και εγω κατι.....και εμενα θα με ενδιεφερε στο μελλον να εισελθω επιτελους στο κοσμο της apple...με ενα ταμπλετ ipad.

αν παρω ενα  ταμπλετ,οπως αυτο το air το πρωτο...που ειναι μονο wi-fi... πως του δινουμε ανα πασα στιγμη ιντερνετ να σερφαρω?(εξωτερικό χώρο)

ποιες ειναι οι διαθεσιμες επιλογες που θα εχω να κανω δηλαδη( να αγορασω κατι ή οτιδηποτε τροπο) και πια η πιο οικονομικη (πχ για σερφαρισμα .ανα μερα 3-4 ωρων οταν θα κινουμε εκτος σπιτιου)

* για να διευκολυνω την ερωτηση μου σε σας,αν εχω android smartphones μπορω να του δωσω wi-fi? γινετε αυτο?θαναι αυτο φτηνη λυση? φανταζομαι τα δεδομενα θα τρεχουν αβερτα....θα χρειαζομουν στη περιπτωση αυτη πολλα GB ανα μηνα?

θα προτιμουσα μια λυση με καποιο αξεσουαρ apple που να του δινει "σημα" wi-fi" ανα πασα στιγμη θελησω,ή usb stick? 

περιμενω τις πιο οικονομικοτερες προτασεις,δεν εχω ασχοληθει καθολου με apple και συνδεσεις και ολα..και δε ξερω.τιποτα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

(οικονoμικα παει πολυ να επαιρνα απευθειας ταμπλετ 3g/4g)

Επεξ/σία από giannis0000

ποιες ειναι οι διαθεσιμες επιλογες που θα εχω να κανω δηλαδη( να αγορασω κατι ή οτιδηποτε τροπο) και πια η πιο οικονομικη (πχ για σερφαρισμα .ανα μερα 3-4 ωρων οταν θα κινουμε εκτος σπιτιου)

* για να διευκολυνω την ερωτηση μου σε σας,αν εχω android smartphones μπορω να του δωσω wi-fi? γινετε αυτο?θαναι αυτο φτηνη λυση? φανταζομαι τα δεδομενα θα τρεχουν αβερτα....θα χρειαζομουν στη περιπτωση αυτη πολλα GB ανα μηνα?

Όταν είσαι εκτός και ΔΕΝ εχεις προσβαση σε wifi που παίρνει σύνδεση από adsl (δηλαδή απεριόριστο traffic) τότε η προσβαση μπορεί να γίνει μεσω 3g/4g δηλαδή Mobile data. Αν εχεις android κινητό με δυνατότητα hotspot και πακέτο data 500MB+ μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου αρκεί να μην βλέπεις online video και να απενεργοποιήσεις τα αυτόματα updates/sync των apps του ipad.

Να στο πω διαφορετικά. Τα data ΔΕΝ τρέχουν αβέρτα αν κάνεις απλό browsing. Αν βλέπεις youtube, ακους online radio και αφήνεις τις εφαρμογές να κάνουν αυτόματα Updata/app τοτε θα εχεις προβλημα. Το ιδιο βέβαια ισχύει για συσκευές android. 

θα προτιμουσα μια λυση με καποιο αξεσουαρ apple που να του δινει "σημα" wi-fi" ανα πασα στιγμη θελησω,ή usb stick? 

ΔΕΝ χρειάζεσαι apple accessory για να μπαινεις internet από ipad. Όπου υπάρχει πρόσβαση wifi εχεις άπειρες μαρκες, οχι μονο apple router

Καλύτερα είναι να πας σε air ή air 2 και μιας και θέλεις και Ίντερνετ σε εξωτερικούς χώρους θα σου έλεγα για 4g cellular. Βέβαια η τιμή φεύγει αρκετά αλλά αξίζει τον κόπο. Βέβαια πρέπει να εξετάσεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι αν πχ θέλεις Ίντερνετ όταν είσαι σε κάποια καφετέρια ή σχολή πολύ ωραία και άνετα θα σε εξυπηρετησει και η wifi έκδοση μιας και πλέον παντού μπορείς να βρεις διαθέσιμο wifi. Τώρα αν θέλεις το iPad να το χρησιμοποιείς πχ στο μέτρο στο αστικό ή σε κάποιο ταξίδι αναγκαστικά ψάχνεις 4g cellular, που όμως για τα air ,air 2 ξεφεύγουν λίγο ως τιμή. Μπορείς επίσης να ψάξεις την κατηγορία iPad mini 3, iPad mini 4 με μια θυσία όμως ως προς το μέγεθος της οθόνης.

Κάτι που τέλος πρέπει να προσέξεις πριν αποφασίσεις είναι τι χωρητικότητα θες. Αν πχ σε ενδιαφέρει απλά web browsing YouTube Facebook τα 16gb είναι αρκετά. Αν όμως θέλεις να διαβάσεις κάποια βιβλία και να τα έχεις μαζί σου ή να έχεις κάποιες φωτογραφίες ή αρχεία καλύτερα να σκεφτείς τα 64gb.

Επίσης όλα τα μοντέλα εκτός του air έχουν το επιπλέον συν (κατα την γνώμη μου) της αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος σου που προσθέτει ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας κλοπής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...