rookie21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Κατ αρχας ζητω συγνωμη, αν ανοιγω το θεμα σε λαθος thread καθως και εγω ο ιδιος δεν ξερω απο που ακριβως προερχεται το προβλημα, στο θεμα τωρα το κουτι μου, mobo:asus b150 pro gaming d3 cpu: intel i5 6500 2x4gb ddr3 ram kingston vga:msi gtx 970 4g psu:corsair cx500 ssd:samsung evo 850 128gb hdd:wd 500gb 7200rpm os: windows 10 λειπω καιρο απ το σπιτι, καθος ειμαι φανταρος και το pc το δουλεβει η αδερφη μου, το εχει γεμισει μπαρες αναζητησης και αλλες τετοιες βλακειες αλλα το σημερινο προβλημα δεν ηταν software, εκει που βλεπω ενα βιντεο φριζαρει η οθονη πρασινιζει η αποχροση, ακουγεται στα ακουστηκα ο ηλεκτρονικος ηχος του κολληματος, και σβινει ολα αυτα σε ενα δευτερολεπτο, παταω το κουμπι ανοιγει, ρευμα κανονικα ομως δεν κανει μπουτ δεν αναβει κοκκινο λαμπακι δραστηριοτητας δισκου, σκεφτηκα καηκε ο cpu, κλεινω κ ξανανοιγω τα ιδια, βγαζω ενα στικ ραμ τιποτα, βγαζω το δευτερο ακουγεται το χαρακτηριστικο συνεχομενο μπιπ, τα κουμπονω παταω, μπουταρει κανονικα και μου βγαζει μαυρη εικονα american industries καπως ετσι δεν θυμαμαι ακριβως, γραφει οτι βρηκε ποντικι πληκτρολογιο οθονη αλλα οχι drives, και οτι το τροφοδοτικο μου εκανε καποιου ειδους ανωμαλια, και ενεργοποιηθηκε ενα συστημα safe guard της asus, παταω reboot ανοιγει δουλεβει κανονικα. Λοιπον πιθανες αιτιες, 1ξεκουμποθηκαν (μονες τους??????) οι ραμ και εγινε αυτο? 2 το μικρο και παλιο (για το build Μου) psu μου παραδιδει πνευμα?? 3 εφαγε σκαλωμα η mobo η ο pcu? 4 ειναι θεμα λογισμικου ιος η κατι? 5 το γνωστο <<θεμα>> για ddr3 μνημες πανω σε skylake συστημα? 6 κατι αλλο? το οτι θα κανω φορματ παντως ειναι δεδομενο για να καθαρισει το pc παρακαλω οποιος γνωριζει η εχει ακουσει κατι αναλογω ας βοηθησει ευχαριστω.
MSSB Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εμένα με το ίδιο πρόβλημα, είχε πρόβλημα η μητρική. Την άλλαξα και έφτιαξε.
rookie21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εμένα με το ίδιο πρόβλημα, είχε πρόβλημα η μητρική. Την άλλαξα και έφτιαξε. η μητρικη ειναι καινουργια 5 μηνων, την αγορασα μαζι με τον επεξεργαστη.
MSSB Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Κάποια ανωμαλία στη τάση πρόσφατα ή διακοπή ρεύματος;
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 mobo:asus b150 pro gaming d3 cpu: intel i5 6500 2x4gb ddr3 ram kingston vga:msi gtx 970 4g psu:corsair cx500 ssd:samsung evo 850 128gb hdd:wd 500gb 7200rpm os: windows 10 1ξεκουμποθηκαν (μονες τους??????) οι ραμ και εγινε αυτο? 2 το μικρο και παλιο (για το build Μου) psu μου παραδιδει πνευμα?? 3 εφαγε σκαλωμα η mobo η ο pcu? 4 ειναι θεμα λογισμικου ιος η κατι? 5 το γνωστο <<θεμα>> για ddr3 μνημες πανω σε skylake συστημα? 6 κατι αλλο? το οτι θα κανω φορματ παντως ειναι δεδομενο για να καθαρισει το pc παρακαλω οποιος γνωριζει η εχει ακουσει κατι αναλογω ας βοηθησει ευχαριστω. Oι DDR3 μνήμες που έχεις, πρέπει να είναι παλίες, όπως και το τροφοδοτικό σου, που σημαίνει ότι λειτουργούν στα 1.5 volts. Oi DDR3 μνημες που στηρίζουν οι skylake είναι DDR3L , με μικρότερο voltage (1.35 volts) ,που και αυτά ενδεχεται να δημιουργήσαν θέμα, καθώς ο memory controller στηρίζει μέχρι 1.2 κανονικά. Οπότε είτε πήγαινε σε DDR3L μνήμες, η το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε DDR4 αλλάζοντας παράλληλα και μητρική. Το πιο πιθανό βεβαια είναι να πεθαίνει το τροφοδοτικό σου, καθώς είναι παλιο + cx/vs/cs της corsair είναι αρκετά κακής ποιότητας τροφοδοτικά και δεν προορίζονται για Gaming συστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα