doctorized Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Έχω το Thomson TG585 v7 στο οποίο συνδέω ένα σταθερό υπολογιστή ενσύρματα και ένα λάπτοπ ασύρματα χωρίς πρόβλημα. Από χτες έπεσε στα χέρια που το λάπτοπ ενός φίλου το οποίο προσπαθώ να συνδέσω ασύρματα αλλά μόλις δώσω τον κωδικό που ζητά μου λέει ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση με τον ρούτερ. Πριν κάνα μήνα είχε συμβεί το ίδιο με ένα άλλο λάπτοπ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η ασύρματη σύνδεση είναι ενεργή, έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "New stations are allowed (automatically)", έχω κλείσει και έχω ξανανοίξει τον ρούτερ αρκετές φορές και το πρόβλημα παραμένει. Γιατί;
Lolarikos Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μήπως η ασύρματη κάρτα του Laptop που αδυνατεί να συνδεθεί έχει ρυθμιστεί να έχει στατική διεύθυνση IPv4;
doctorized Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μήπως η ασύρματη κάρτα του Laptop που αδυνατεί να συνδεθεί έχει ρυθμιστεί να έχει στατική διεύθυνση IPv4; Όχι, δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση. Και το IPv4 και το IPv6 είναι ρυθμισμένα στην αυτόματη απόδοση ΙΡ. Πριν καιρό μου το είχε κάνει και άλλο λαπτοπ αυτό άρα μάλλον δεν φταίει το λάπτοπ αλλά ο ρούτερ. Το θέμα είναι τι ρύθμιση χρειάζεται....
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 a.δοκιμασε αλλο καναλι. β.δοκιμασε αλλο firmware στο ρουτερ ειδικα αμα εχει το 7.χ.χ.χ. το τελευταιο της forthnet ειναι το 8.2.7.7 και το τελευταιο generic ειναι το 8.2.6.5. γ.πιο νεους Drivers στην καρτα του λαπτοπ. δ.δοκιμη με wpa+wpa2 δοκιμη με σκετο wpa και δοκιμη με σκετο wpa2 να δεις τι θα παιξει.
doctorized Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 a.δοκιμασε αλλο καναλι. β.δοκιμασε αλλο firmware στο ρουτερ ειδικα αμα εχει το 7.χ.χ.χ. το τελευταιο της forthnet ειναι το 8.2.7.7 και το τελευταιο generic ειναι το 8.2.6.5. γ.πιο νεους Drivers στην καρτα του λαπτοπ. δ.δοκιμη με wpa+wpa2 δοκιμη με σκετο wpa και δοκιμη με σκετο wpa2 να δεις τι θα παιξει. Έχει ήδη το firmware 8.2.7.7. Δεν μιλάμε για ένα λάπτοπ αλλά για 3. Το ένα λάπτοπ δεν συνδέθηκε ποτέ. Το δεύτερο συνδέθηκε με τα πολλά αφού άλλαξα όνομα στο δίκτυο και τον κωδικό πρόσβασης (αφού είχα παίξει με κανάλια και ότι άλλο έβρισκα μπροστά μου). Το τρίτο συνδέθηκε όταν ο ρούτερ μπήκε σε registering mode, ενώ στην ίδια περίπτωση τα άλλα δύο δεν συνδέονταν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι φορτώνοντας το Avira Rescue System στο τρίτο, το οποίο Αvira στηρίζεται σε Ubuntu, συνδέθηκε αμέσως με τον ρούτερ χωρίς προβλήματα. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι κάποια ηλίθια ενημέρωση των win 7 πρέπει να φταίει. Αν έφταιγε ο ρούτερ, δεν θα συνδεόταν ούτε το Linux.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα