Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ο Lucas Pope (του Papers Please) έδωσε ένα αρχικό demo του παιχνιδιού Return of the Obra Dinn στο οποίο δουλεύει, και το οποίο παρουσίασε στο GDC 2016 που μας πέρασε. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι "κανονικό" demo --μοιάζει με alpha build, αλλά αρκετό για να συμπεράνει κάποιος πώς θα είναι το παιχνίδι. Το παιχνίδι έχει σκόπιμα old-school αισθητική με 1-bit (!) rendering (game engine είναι η Unity3D), αλλά καταφέρνει να δείχνει αρκετά όμορφο. Φαίνεται να είναι logic puzzle / story based -- το gameplay θυμίζει κάπως το Ethan Carter. Στόχος, τουλάχιστον στο demo, είναι μέσα από διάφορα στοιχεία που σου δίνονται μέσω flashbacks να καθορίσεις την τύχη του πληρώματος του πλοίου Obra Dinn. Δείχνει αρκετά ενδιαφέρον, αν και ίσως χωρίς το replay value που είχε το Papers Please. Το Demo είναι σχετικά σύντομο και δείχνει κυρίως πως θα είναι το gameplay και το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία (τουλάχιστον ένα από τα flashbacks δίνει... άλλη διάσταση στην πλοκή). Early Demo Build εδώ για Windows και OS X: https://dukope.itch.io/return-of-the-obra-dinn Επίσημο site: https://obradinn.com/ Η σελίδα του Lucas Pope με πληροφορίες για το Return of the Obra Dinn και τα προηγούμενα παιχνίδια του εδώ: http://dukope.com/ Και εδώ το thread που είχε φτιάξει στο οποίο μιλάει περισσότερο για το παιχνίδι: https://forums.tigsource.com/?topic=40832.0 2
Tobajara Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μήπως το παρατραβάμε με τη retro αισθητική? Μου θύμισε ένα ραλλάκι που έπαιζα σε δισκέτες 5 1/4'' σε πράσινη οθόνη... Για να μην πω για τις κασέτες του Spectrum. 3
keravnos21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Θα τρεχει σε ι7 και gtx 770 η να παω για αναβαθμιση ? 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μήπως το παρατραβάμε με τη retro αισθητική? Υπάρχουν περιπτώσεις που το έχω σκεφτεί αυτό. Παιχνίδια που πραγματικά κάπου κατέληξα ότι υπέφερα όταν τα έπαιζα. Γρήγορα πχ μπορώ να σκεφτώ τo Home και το κλάσεις ανώτερο του αλλά πολύ-κακό-για-να-το-παίξεις-σε-μεγάλη-οθόνη Lone Survivor. Για τους δημιουργούς τους είναι απόλυτα δεκτό να επιλέξουν όποιο στυλ θέλουν για το παιχνίδι που φτιάχνουν. Σίγουρα βαραίνει και το κόστος και ο χρόνος που πρέπει να επενδύσουν, αλλά νομίζω ότι κυρίως μιλάει το προσωπικό τους γούστο και το ύφος που θέλουν να δώσουν στο παιχνίδι τους. Και τυπικά δίνουν παραπάνω effort από όσο μπορεί να φαίνεται από δυο τρεις (στατικές) εικόνες. Το Return of the obra dinn είναι πολύ πολύ καλύτερο από τα δύο που προανέφερα. Δείχνει να έχει γίνει πολύ προσεγμένη η δουλειά και στο περιβάλλον και στα text fonts και στον ήχο κλπ. Προφανώς επιδέχεται βελτίωσης, αλλά είμαι απόλυτα ok με το να συνεχίσουν σε αυτό το στυλ ως βάση. Ελπίζω μόνο να μην υπάρχει η απαίτηση να παρατηρήσεις μικρολεπτομέρειες στο περιβάλλον ή, αν υπάρχει, τουλάχιστον να είναι ευδιάκριτες -- στο demo δεν είναι πρόβλημα αυτό, αλλά ήδη ο Pope έχει αναφέρει ότι θέλει να το δουλέψει αυτό το κομμάτι. Επίσης, το παιχνίδι μάλλον χρειάζεται και optimization. Η Unity3D όπως την χρησιμοποιούν σε αυτό το build, το κάνει αρκετά βαρύ παρά το απλοϊκό στυλ του (το laptop μου αγκομαχούσε) και ίσως μπορούν να το κάνουν λιγότερο απαιτητικό σε resources.
Tobajara Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εντάξει, δε λέω, το στήσιμο έχει ενδιαφέρον, βγάζει ένα ιδιαίτερο ακαθόριστο μυστήριο και έχω μια αδυναμία στο αγγλικό ναυτικό του 1800 περίπου (ανταρσία του Bounty κλπ), αλλά πραγματικά ποιός ο λόγος για 1-bit rendering και μάλιστα σε 3D? Τι προσφέρει στο gameplay? Ούτε καν το Pirates δεν ήταν έτσι. Θα μπορούσα να το δεχτώ σε 2D αλλά να έχεις Unity και να καταλήγεις σε ΑΥΤΟ μου φαίνεται σκέτος ελιτισμός και αλτερνατίβα για την αλτερνατίβα. 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Αν βοηθάει καθόλου, αυτό το quote είναι από το πρώτο post στο devlog thread για το οποίο δίνω link στο αρχικό post: I want to challenge myself so this'll be a very different game from anything I've done before, including Papers Please. There'll be less creativity with the gameplay and instead I want to experiment with the rendering, story, and a few technical features. [...] 1-bit Rendering My first computer was a Mac Plus. I've always had a nostalgia-softened spot in my heart for 1-bit graphics. I'd like to capture the detailed black & white look of old Mac games in a realtime 1st person game. I plan to push it grittier and less cartoon-like than those old games; the hard part will be keeping everything legible without it becoming an unreadable mess of dithered pixels. One interesting problem with 1-bit rendering is that it doesn't scale well for images and it compresses to video like shit - so YouTube stuff may look really poor. We'll see how it goes. (το οποίο devlog thread γενικά είναι αρκετά ενδιαφέρον) Για μένα είναι κατανοητό να κάνει αυτό που του αρέσει -- ειδικά δεδομένου του ότι έχει πλέον κάποια αναγνώριση στο χώρο και έχει τη δυνατότητα/ το περιθώριο να κάνει αυτό που του αρέσει. Και ακόμα περισσότερο καταλαβαίνω αυτό που λέει για τον πειραματισμό με τεχνικές πτυχές του παιχνιδιού γιατί είναι σημαντικό να κρατάς τα πράγματα ενδιαφέροντα και challenging όταν κάνεις και θα κάνεις για πολύ καιρό αυτή τη δουλειά. Επίσης δεν μου φαίνεται άσκοπο, αλλά επίσης τουλάχιστον εγώ δεν το βρίσκω και άσχημο. Γενικότερα, διαβάζω θετικά σχόλια (αλλού ) και χαίρομαι που δεν έπεσαν να τον φάνε που επέλεξε αυτό το στυλ.
chek2fire Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Εμένα πάντως μου αρέσει έτσι όπως είναι . Πάντως τα πρώτα game που εμφάνιζαν κάτι στη οθόνη ήταν κάπως έτσι
Moderators Praetorian Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι: 18 Οκτωβρίου για PC, Mac. Θα διατίθεται από GOG, Steam και Humble. Pre-Release trailer 1
Despotas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κυκλοφορεί από χτες και έχει πάρει θετικές κριτικές. https://store.steampowered.com/app/653530/Return_of_the_Obra_Dinn/ https://www.gog.com/game/return_of_the_obra_dinn Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2018 από Despotas
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Πολύ ωραίο το παιχνίδι τελικά. Η τελική, γενική εντύπωση είναι άκρως θετική. Τα visuals λειτουργούν πολύ καλά, το soundtrack ωραίο και ταιριαστό, και το βασικό gameplay είναι απλό, μέχρι να αρχίσεις να κολλάς με τις λογικές συνδέσεις και να αρχίσεις τις επαγωγές και άλλα κόλπα για να πετύχεις τη σωστή ταυτότητα των μελών του πληρώματος. Ίσως θα ήθελα να είναι λίγο μεγαλύτερο σε περιεχόμενο (διαλόγους, ιστορία) και σε διάρκεια, και επίσης πιο ουσιαστικό φινάλε (...). Το παιχνίδι επίσης έχει μικρό replayability value, ειδικά αν έχεις λύσει όλες τις τύχες του πληρώματος στο πρώτο playthrough -- αν και σου δίνει την επιλογή σχετικά νωρίς να το "τερματίσεις" χωρίς να λύσεις τα πάντα, κάτι που προτίμησα να μην κάνω. 1 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Despotas είπε Πόσες ώρες χρειάστηκες για το τέλος? Το steam έγραψε 14 ώρες, αλλά κάποιες από αυτές ήταν εντελώς idle. Στα πρώτα sessions άφηνα το παιχνίδι ανοιχτό στο main menu ή σε κάποιο memory scene να υπάρχει στο background και να παίζει η μουσική όσο έκανα άλλες δουλειές Οπότε ρεαλιστικά θα έλεγα κάπου 9-10 ώρες, και πάλι σε χαλαρούς σχετικά ρυθμούς για το μεγαλύτερο διάστημα. 1
devil-ji Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Απιστευτο παιχνιδι, must για φιλους deductive reasoning. Απο την αλλη θα μπορουσαν να βαλουν γραφικα, καθως με κουρασαν αρκετα και δεν αντεξα να δω ξανα τα περισσοτερα death scenes ωστε να βρω τους τελευταιους του πληρωματος. Εχετε να προτεινετε καποιο παρομοιο?
ilos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 51 λεπτά πριν, devil-ji είπε Απιστευτο παιχνιδι, must για φιλους deductive reasoning. Απο την αλλη θα μπορουσαν να βαλουν γραφικα, καθως με κουρασαν αρκετα και δεν αντεξα να δω ξανα τα περισσοτερα death scenes ωστε να βρω τους τελευταιους του πληρωματος. Εχετε να προτεινετε καποιο παρομοιο? Το προηγούμενο game του, το Papers Please.
Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, devil-ji είπε Εχετε να προτεινετε καποιο παρομοιο? Πολύ κοντά σε αυτό που έχει πετύχει το Obra Dinn, αυτό το μεγάλο puzzle και αναλυτικό detective work, δεν μπορώ να σκεφτώ εύκολα. Υπάρχουν κάποια adventure games που έχεις το ρόλο detective που ίσως πλησιάζουν στην ιδιαιτερότητα αν και κάπου χάνουν στην υλοποίηση -- ειδικά συγκριτικά. Ως τέτοια (που μου άρεσαν αρκετά) θα έλεγα ότι είναι το Her Story και το Contradiction. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα