Προς το περιεχόμενο

HP offijet 6300 all in one - Ξεμοντάρισμα και καθαρισμός κεφαλής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή τους τελευταίους μήνες αγόρασα 2 έγχρωμα γνήσια μελάνια και 1 μαύρο και τελικώς εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, όπως το μπλε χρώμα να εμφανίζεται ως πράσινο ή να μην εμφανίζει καθόλου χρώματα και να βγάζει μόνο μαύρο, αργότερα διορθώθηκε το πρόβλημα με συνεχείς εκτυπώσεις και τώρα σταμάτησε να βγάζει και μαύρο και έγχρωμο ενώ εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές..... Αποφάσισα να μπω στην διαδικασία να καθαρίσω τις κεφαλές με κάποιο υγρό αφού έτσι κι αλλιώς το μηχάνημα πάει σε αχρηστία..

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κεφαλές που δεν μπορούν να αφαιρεθούν by default καθώς υπάρχει ένα μεγάλο προστατευτικό κάλυμμα το οποίο θέλει ειδικά κατσαβίδια για να ξεβιδώσει (6γωνα). Εγώ θα προσπαθήσω να το ξεβιδώσω παραταύτα μπας και καταφέρω να αφαιρέσω την κεφαλή.

 

Στο θέμα του υγρού τώρα εφόσον καταφέρω και την βγάλω, να βάλω azax? Το azax βασικά αναφέρεται από κάποιους σε παλαιότερα thread που έκανα αναζήτηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάφερα και έβγαλα το κάλυμμα. Η κεφαλή δεν παίζει να βγει από οτι βλέπω.....

 

Σε ορισμένα σημεία του εκτυπωτή στο σημείο που τα τοποθετώ, φαίνεται να έχουν πέσει υγρά μελάνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσες σελίδες έχεις τυπώσει  με αυτόν;

Προσπαθώ να καταλάβω ποιον 6300 έχεις, επειδη αυτός που μου έρχεται στο μυαλό, έχει μελανοκεφαλές.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μηχάνημα είναι το HP Officejet 6300 series all in one.

 

Τώρα πόσες σελίδες.....  ακριβώς δεν μπορώ να σου πω αλλά στο περίπου από 200 ως 400 από τότε που το πήρα.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ, καλά κατάλαβα εξ' αρχής. Αυτόν είχα και εγώ στο μυαλό μου και με μπέρδεψες εκει που είπες ότι προσπαθείς να βγάλεις την κεφαλή απο τον εκτυπωτή και δεν μπορείς.

Είναι ο παλιός 6300 που παίρνει μελανοκεφαλές. Αυτό σημαίνει ότι οι κεφαλές είναι πάνω στα μελάνια

Απο αυτά που γράφεις εγείρονται δύο πολύ σημαντικές απορίες.

 

1. Ποιες κεφαλές προσπαθείς να βγάλεις και να καθαρίσεις, αφού η κεφαλή είναι πάνω στο δοχείο;

 

2. Πως γίνεται σε έναν τόσο παλιό εκτυπωτή να έχεις μόνο 200-400 εκτυπώσεις απο τότε που τον πήρες; Μιλάμε για εκτυπωτή δεκαετίας!

 

Όπως και να έχει το πιο πιθανό είναι λόγο αχρηστίας να έχει πιάσει μάκα πάνω στην πλακέτα που πατάει η μελανοκεφαλή. Βγάλτον απο το ρεύμα και καθάρισε την πλακέτα. Για τα μελάνια σου δεν ξέρω αν είναι ξερά ή βουλωμένα, αλλά αν κρίνω απο τις ελάχιστες εκτυπώσεις που λες ότι κάνεις, το θεωρώ πολύ πιθανό. Γενικά το πρόβλημα σου ακούγεται σαν να έχεις δύο διαφορετικά θέματα. Το πρώτο θέμα είναι καθάρισμα των επαφών, ενώ το δεύτερο είναι ελαττωματικά μελάνια στα οποία πέρασε μπλε μέσα στο κίτρινο και σου τα βγάζει πράσινα. Το ότι το μαύρο σταμάτησε να βγάζει μετά απο συνεχείς εκτυπώσεις σημαίνει ότι...μάλλον τελείωσε.

 

Αυτό που επίσης πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις τον χώρο που "παρκάρουν" τα μελάνια. Εκει που μάζεψε υγρό μελάνι. Θεωρώ ότι σου έκανε μια λασπολιμνούλα εκεί μετά απο τόσα χρόνια. Πράγμα που δυσχεραίνει την λειτουργία του εκτυπωτή. 

 

Για τους καθαρισμούς που σου γράφω δεν χρειάζεται να ξεβιδώσεις ή να λύσεις τίποτα. Αν δεν μπορείς μόνος σου, πήγαινε το σε κάποιο μαγαζί για σέρβις. Είναι σχετικά απλή και φθηνή διαδικασία συντήρησης.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον εκτυπωτή τον έχω 10 χρόνια, δεν έκανα πολλές εκτυπώσεις και περνούσαν μήνες χωρίς να εκτυπώσω κάτι, τα τελευταία 2 χρόνια εκτυπώνω κάτι κάθε 10-15 μέρες.

 

Τα προβλήματα με τα μελάνια έχουν ως εξής, τον Αύγουστο αγόρασα γνήσια μελάνια επειδή είχα κάτι άλλα από το πλαίσιο που κάθε 20 σελίδες χάλαγαν. Από τα καινούργια μελάνια που πήρα, το έγχρωμο σταμάτησε τελείως να βγάζει χρώμα κατά τον Νοέμβρη με Δεκέμβρη, αγόρασα δεύτερο έγχρωμο που όταν το πρωτοέβαλα εκτύπωνε κανονικά αλλά ξαφνικά μετά από 1 μήνα άρχισε να έχει προβλήματα το μπλέ και το εμφάνιζε ως πράσινο, τότε είχα αναφέρει το πρόβλημά μου εδώ και μου είπαν οτι κάτι έγινε και έπεφτε το κίτρινο χρώμα πάνω σε άλλο και έβγαζε λάθος συνδυασμό, τέλος πάντων με τον καιρό εκτύπωνα όλο και κάτι δοκιμαστικά με φόντο το μπλέ χρώμα και τελικά άρχισε να εμφανίζει κανονικά το μπλέ με ελάχιστα προβλήματα, αλλά τώρα πάλι προέκυψε πρόβλημα οχι μόνο με το μπλέ αλλά γενικότερα με το έγχρωμο..... τα μελάνια σίγουρα δεν έχουν τελειώσει.

 

Στο θέμα των κεφαλών, δεν ήξερα οτι στο μοντέλο που έχω οι κεφαλές είναι πάνω στα μελάνια, νόμιζα οτι έπρεπε να καθαρίσω και τίποτε άλλο στο εξάρτημα που τοποθετώ τα μελάνια μέσα στο μηχάνημα, οπότε τζάμπα ασχολήθηκα να δω αν αφαιρείται αυτό.

 

Στον χώρο που παρκάρουν τα μελάνια γίνεται ο χαμός από μελάνι, μάλιστα έχουν καλυφθεί με μελάνι κάτι ενδείξεις σε χαρτάκια που έχει ο εκτυπωτής επάνω, δεν το είχα πάρει πρέφα μέχρι που έβαλα το χαρτί να το καθαρίσω, δεν ξέρω πως έφτασε μελάνι σε εκείνο το σημείο, υπάρχει πολύ μελάνι και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το βγάλω όλο, είναι και σε σημεία που δύσκολα μπαίνει το χέρι μου, μόνο μπατονέτες μπαίνουν αλλά τι να μαζέψουν αυτές.....

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ.

 

Το έγχρωμο μελάνι δεν λειτουργεί καθόλου, μόνο το μαύρο εκτυπώνει πλέον....

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...