paranoidgr1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Καλησπέρα.Έψαχνα να φτιάξω ενα PC για αρκετά χρόνια τώρα αλλά δεν είχα την ευκαιρία λόγω τιμών ή άλλων προτεραιωτήτων. Έψαχνα στο amazon.com και είδα κάτι πολυ καλές τιμές.Είδα όμως free shipping στην αρχή και παραξευνεύτηκα.Αφού την έβαλα στο cart ήταν όλα κομπλέ.Πάω να ξαναψάξω και βγήκε το αναμενόμενο με τα imports/customs charges Πρώτον θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα τσιμπήσω από το amazon.com όχι απο το γερμανικό , αγγλικό γιατί είναι αρκετά πιο ακριβά.Αν όχι κάποια μαγαζιά στην Ευρώπη τα οποία έχουν καλές τιμές οι οποίες θα είναι παρόμοιες.Είχα βρει κάτι γερμανικά shops αλλά δεν ξέρω πόσο έμπιστα είναι.Δεν έχω θέμα να πάρω απο πολλά μαγαζιά του εξωτερικού εφόσουν είναι το πιο worthy. Έχω ενα Dell XPS L702X 4 χρόνια τώρα.Δούλευε άψογα για 2 χρόνια μέχρι που άρχισε να δυσκολεύετε στα παιχνίδια.(Έπρεπε να πάρω την gtx460m..) Απο κάτω το build που έχω στο μυαλό μου. Max Budget 1000 Euros με το shipping και όσο γίνετε πιο φθηνά. CPU:i5 6600K (Θα το κάνω ένα overlock στα 4.2,ίσως παραπάνω αν πέσω σε καλό chip αλλά μόνο όταν αρχήσει να σβήνει η λάμψη του στα 60 fps με low shadows/effects.)CPU Cooler: Κοίταγα τον Η60 μιας και δεν έχω θέμα με τα DB.Όσο για τον 212 Evo δεν ξέρω αν μου κάνει γιατι θέλω να είναι οσο το δυνατόν λιγότερη η θερμοκρασία.)MotherBoard: Asus Z170-A ή MSI GAMING M5 άμα κάνει κάποια διαφορά.Storage:Western Digital Caviar Blue 1TBMemory: 8GB G.Skill Ripjaws V SeriesVideo Card: MSI R9 390 or MSI GTX 970.Κυρίως 970 για 1080p θα έλεγα μιας και έχει καλύτερο overclocking επίσης και θα φτάσει την 980 σε overclock performance.Case: Δεν έχω ιδέα απο case.Δεν με καίει τρελά το design κάτι μινιμαλιζέ όπως το S340 θα μου άρεσε.Θέλω να χωρέσω 2-3 Fans μέσα.Power Supply: Looking into something 500-600WFans: ?To monitor θα είναι BenQ XL2411Z καθαρά για τα 144Hz. Το CPU και λογικά η gtx 970 είναι αμετάβλητες αποφάσεις.Άμα έχετε κατι να προτείνετε στα υπόλοιπα κάντε το.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 CPU:i5 6600K (Θα το κάνω ένα overlock στα 4.2,ίσως παραπάνω αν πέσω σε καλό chip αλλά μόνο όταν αρχήσει να σβήνει η λάμψη του στα 60 fps με low shadows/effects.) CPU Cooler: Κοίταγα τον Η60 μιας και δεν έχω θέμα με τα DB.Όσο για τον 212 Evo δεν ξέρω αν μου κάνει γιατι θέλω να είναι οσο το δυνατόν λιγότερη η θερμοκρασία.) MotherBoard: Asus Z170-A ή MSI GAMING M5 άμα κάνει κάποια διαφορά. Storage:Western Digital Caviar Blue 1TB Memory: 8GB G.Skill Ripjaws V Series Video Card: MSI R9 390 or MSI GTX 970.Κυρίως 970 για 1080p θα έλεγα μιας και έχει καλύτερο overclocking επίσης και θα φτάσει την 980 σε overclock performance. Case: Δεν έχω ιδέα απο case.Δεν με καίει τρελά το design κάτι μινιμαλιζέ όπως το S340 θα μου άρεσε.Θέλω να χωρέσω 2-3 Fans μέσα. Power Supply: Looking into something 500-600W Fans: ? To monitor θα είναι BenQ XL2411Z καθαρά για τα 144Hz. Το CPU και λογικά η gtx 970 είναι αμετάβλητες αποφάσεις.Άμα έχετε κατι να προτείνετε στα υπόλοιπα κάντε το. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! cpu κομπλε cpu cooler η Η60 δεν αξίζει τα λεφτά αυτά , καλύτερα πήγαινε σε Noctua Z170-A καλύτερα, ίσως και μια Asrock Extreme 4 z170 Storage, βάλε και ένα SSD, πλέον είναι Must memory ok GPU η 390 έχει πιο πολύ μέλλον, η 970 είδη σέρνεται σε DX12 τίτλους, και όσο OC να κάνεις την 980 δεν θα την φτασει. Επίσης η Nvdia προχτες σταμάτησε την παραγωγή 970/980/980ti , καθώς από καλοκαίρι θα παρουσιάσει τις νέες κάρτες (ιουνιο Nvidia, ιουλιο AMD) Ορίστε και τι θα σου πρότεινα εγώ CPU https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html Cpu cooler https://www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.html Mobo https://www.skroutz.gr/s/7357059/Asrock-Z170-Extreme4.html GPU https://www.skroutz.gr/s/7530532/Sapphire-Radeon-R9-390-8GB-Nitro-11244-01-20G.html RAM https://www.skroutz.gr/s/6439885/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2400MHz-CMK8GX4M2A2400C14.html case https://www.skroutz.gr/s/7753582/Phanteks-Enthoo-Pro-M.html PSU https://www.skroutz.gr/s/7002902/EVGA-SuperNOVA-650-GS.html SSD https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html?from=best_picks
paranoidgr1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Οσο αναφορα την καρτα γραφικων δεν εχω και μεγαλο θεμα στο τι θα καταληξω γιατι ειναι πολυ πιθανο να πουλισω αυτην που θα παρω και να τσιμπισω την 1070. Οσο για τον SSD δεν εχω την θεληση ουτε τα εξτρα λεφτα να τον αγορασω. Γενικοτερα ξεπερναει ηδη τον προυπολογισμο μου κατα πολυ.Φαντασου πως κατεληξα στον 6600k αντι για τον 6700K μονο και μονο για να γλιτωσω χρηματα. Επισης οπως ανεφερα δεν θελω να αγορασω απο ελλαδα μιας και οι τιμες τους ειναι υπερβολικες.
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Οσο αναφορα την καρτα γραφικων δεν εχω και μεγαλο θεμα στο τι θα καταληξω γιατι ειναι πολυ πιθανο να πουλισω αυτην που θα παρω και να τσιμπισω την 1070. Οσο για τον SSD δεν εχω την θεληση ουτε τα εξτρα λεφτα να τον αγορασω. Γενικοτερα ξεπερναει ηδη τον προυπολογισμο μου κατα πολυ.Φαντασου πως κατεληξα στον 6600k αντι για τον 6700K μονο και μονο για να γλιτωσω χρηματα. Επισης οπως ανεφερα δεν θελω να αγορασω απο ελλαδα μιας και οι τιμες τους ειναι υπερβολικες. οτι πιστεύεις , πάντως ο ssd κάνει μεγάλη διαφορά, ακόμα και έναν 120 να βρεις στα 40-50 ευρώ (patriot blast, adata sp550)
paranoidgr1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Γνωριζω οτι ακομα και οι χειροτεροι ειναι πολυ ανωτεροι απο τους καλυτερους σκληρους.Αμα εκαναν καμια σημαντικη διαφορα σε αποδοση παιχνιδιων να ελεγα ναι,αλλα λεω οχι γιατι προτιμω να τα δωσω και σε περισσοτερη μνημη και ψυξη παρα σε μικροτερους χρονους εκκινησης και μεταφορα αρχειων τα οποια δεν με απασχολουν στο ελαχιστο.
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Γνωριζω οτι ακομα και οι χειροτεροι ειναι πολυ ανωτεροι απο τους καλυτερους σκληρους.Αμα εκαναν καμια σημαντικη διαφορα σε αποδοση παιχνιδιων να ελεγα ναι,αλλα λεω οχι γιατι προτιμω να τα δωσω και σε περισσοτερη μνημη και ψυξη παρα σε μικροτερους χρονους εκκινησης και μεταφορα αρχειων τα οποια δεν με απασχολουν στο ελαχιστο. Κάνει και στο Load των games, στο install, στο Load των χαρτών και textures. Πάνω απο 8 gb ram ακόμα δεν χρειάζονται, και μέχρι 4.4 θα είσαι οκ με μια cryorig h5 universal .
Fulgore Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Οσο αναφορα την καρτα γραφικων δεν εχω και μεγαλο θεμα στο τι θα καταληξω γιατι ειναι πολυ πιθανο να πουλισω αυτην που θα παρω και να τσιμπισω την 1070. Οσο για τον SSD δεν εχω την θεληση ουτε τα εξτρα λεφτα να τον αγορασω. Γενικοτερα ξεπερναει ηδη τον προυπολογισμο μου κατα πολυ.Φαντασου πως κατεληξα στον 6600k αντι για τον 6700K μονο και μονο για να γλιτωσω χρηματα. Επισης οπως ανεφερα δεν θελω να αγορασω απο ελλαδα μιας και οι τιμες τους ειναι υπερβολικες. Οι τιμες αγαπητε δεν ειναι καθολου υπερβολικες αν τις συγκρινεις με τα αλλα Ευρωπαικα καταστηματα ή τα περισσοτερα Ευρωπαικα Amazon. Οσο για το Αμερικανικο Αμαζον το μεγαλο προβλημα με την αγορα,και ο λογος που δεν αγοραζει κανεις απο αυτο,ειναι το τελωνειο. Μην πχ σου κανει εντυπωση αν το τελικο ποσο ερθει στα υψη λογω του παραπανω που αναφερω. Επισης θα παρακαλουσα πολυ να προσεχουν μερικοι τα σχολια γιατι η παραπληροφορηση πεφτει συννεφο περι Dx12 gaming ως τωρα και 970. Σε αυτο το θεμα διαβαζω οτι σερνεται σε dx12παιχνιδια,στο αλλο διαβαζα οτι τα βρισκει σκουρα,και πραγματικα αναρωτιεμαι αν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα αυτοι που τα γραφουν. Dx12 παιχνιδια αυτη την στιγμη ειναι το Quantum break(πολλα προβληματα η pc εκδοση και διαφορας οπτικα ελαχιστες εως καθολου απο την Xbox εκδοση),το Rise of the tomb raider(καπως),το Gears of War ultimate edition(αλλο απο εκει με πολλα προβληματα). Τα παραπανω παιχνιδια οπως θα γνωριζαν οσοι παρακολουθουσαν τα αντιστοιχα θεματα,λογω Windows store εχουν παρα πολλα προβληματα σαν παιχνιδια απο μονα τους και αρα ειναι αστεια αυτα που καθομαι και διαβαζω. Ναι οι Amd δειχνουν να εχουν ενα μικρο προβαδισμα ως τωρα σε DX12(προσοχη προβαδισμα,οχι εκφρασεις τυπου''σερνεται'',''τα βρισκει σκουρα'' κλπ,μιας και ειναι ηδη αλλα γενικα τα προβληματα στα παιχνιδια αυτα. Επισης επειδη επεσε και κουβεντα για Dx12 gaming νομιζω οτι και σε αυτο εχει γινει αυτονοητο για τα 16Gb ram,πραγμα που δεν ειδα παραπανω. Κάνει και στο Load των games, στο install, στο Load των χαρτών και textures. Πάνω απο 8 gb ram ακόμα δεν χρειάζονται, και μέχρι 4.4 θα είσαι οκ με μια cryorig h5 universal . http://www.dsogaming.com/news/quantum-break-official-pc-system-requirements-revealed-dx12-only-8gb-of-ram-minimum/ Αλλα και σε αλλα παιχνιδια οπως λεει και σχολιο απο κατω https://steamcommunity.com/app/391220/discussions/0/451852118779670120/ Games like just cause 3 and blops 3 use more than 8GB's of ram because they use system ram for texture swapping (normally handled by vram) they do this so that lower end graphics cards aka 2gb vram cards can still run at higher graphics setting by supplementing the higher average system ram. Ακομα και το Batman Arkham Knight για Windows 10(μιας και μιλαμε για Dx12 αρα windows 10) θελει πανω απο 8gb ram. 1
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Επισης θα παρακαλουσα πολυ να προσεχουν μερικοι τα σχολια γιατι η παραπληροφορηση πεφτει συννεφο περι Dx12 gaming ως τωρα και 970. Σε αυτο το θεμα διαβαζω οτι σερνεται σε dx12παιχνιδια,στο αλλο διαβαζα οτι τα βρισκει σκουρα,και πραγματικα αναρωτιεμαι αν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα αυτοι που τα γραφουν. Dx12 παιχνιδια αυτη την στιγμη ειναι το Quantum break(πολλα προβληματα η pc εκδοση και διαφορας οπτικα ελαχιστες εως καθολου απο την Xbox εκδοση),το Rise of the tomb raider(καπως),το Gears of War ultimate edition(αλλο απο εκει με πολλα προβληματα). Ναι οι Amd δειχνουν να εχουν ενα μικρο προβαδισμα ως τωρα σε DX12(προσοχη προβαδισμα,οχι εκφρασεις τυπου''σερνεται'',''τα βρισκει σκουρα'' κλπ,μιας και ειναι ηδη αλλα γενικα τα προβληματα στα παιχνιδια αυτα. quantum break κάτω απο 30 fps στην 970 και 40+ στην 390. Ισχυέι όμως οτι είναι άθλιο Port, όπως και το Arkham knight . Επίσης αυτά που θα βγουν (watch dogs 2), θα το παρακάμψουν το DX12 / vulkan? Kai Ashes of singularity, Hitman, Deus ex και μερικά ακόμα υποστιρίζουν DX12, witcher παιζει να το κανουν implement. Η 970 είναι μια κακη επένδυση αυτή την στιγμή ,στα ίδια λεφτα με την 390 , και θα φανεί σε βάθος χρόνου. Ας μείνουμε στο θέμα όμως.
Fulgore Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Οσο αναφορα την καρτα γραφικων δεν εχω και μεγαλο θεμα στο τι θα καταληξω γιατι ειναι πολυ πιθανο να πουλισω αυτην που θα παρω και να τσιμπισω την 1070. Οσο για τον SSD δεν εχω την θεληση ουτε τα εξτρα λεφτα να τον αγορασω. Γενικοτερα ξεπερναει ηδη τον προυπολογισμο μου κατα πολυ.Φαντασου πως κατεληξα στον 6600k αντι για τον 6700K μονο και μονο για να γλιτωσω χρηματα. Επισης οπως ανεφερα δεν θελω να αγορασω απο ελλαδα μιας και οι τιμες τους ειναι υπερβολικες. Γιαυτο εγραψα οτι εγραψα. Προφανως και εγω προσωπικα αν ηταν να προτεινω καρτα(οπως το εχω κανει αλλωστε)την R9 390 θα προτεινα απλα οι χαρακτηρισμοι προς την 970 ειναι υπερβολικοι αυτο ηταν το θεμα μου. Για τα περι port ακριβως εκει συμφωνω. Οσο για το Quantum Break http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/quantum_break_pc_performance_review/8 Και τα παραπανω για γραφικα σχεδον ιδια με του Xbox... 1
paranoidgr1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Το ειπα οτι ειναι αρκετα πιο ακριβα σε αυτα τα αμαζον που ανεφερες αλλα οσο για τα αλλα καταστηματα ειναι αρκετα λογικες αν εξαιρεσουμε τις κανονικέ τιμες στην αμερικη. Δεν γινετε τωρα να δινουμε 20-40+ σε καθε μερος επειδη ετσι εχει οριστει με τα ηλεκτρονικα και οχι μονο.. Οπως ξαναειπα για τον ssd δεν θα ηθελα να δωσω εξτρα για κατι που δεν ανεβασει την αποδοση σε frames. Τωρα για τις καρτες ισχυει οτι το πολυ κακο optimization κανει τα πραγματα να φαινονται γελοια ποσο μαλλον στο που καμια απο τις δυο δεν βγαζει συνεχεια πανω απο 60fps η το οτι n 750Ti ηταν χειροτερn απο μια κονσολα που σημαινει οτι δεν μπορεις να βασιστεις ακομα σε αποδοση DX12. Παρολο που στα χαρτια η 390 δειχνει καλυτερη θα ελεγα πως ισως καταληξω στην 970 λογω του OC και μονο.
pano Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Φίλε paranoidgr1 ο υπερχρονισμός είναι χόμπι-απωθημένο σου ή πιστεύεις ότι θα δεις κάποια ουσιαστική διαφορά; Άποψή μου αν είναι η πρώτη περίπτωση τότε με γειά σου με χαρά σου,αν είναι η δεύτερη παρε τον ssd και την 390 που σου προτάθηκαν. 3
paranoidgr1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δεν ειναι απωθημενο μου απλα θελω να κρατισω σταθερες αποδοσεις οταν το cpu/gpu δεν θα μπορει να ειναι stable στα 60 το οποια θα παρει αρκετο καιρο θεωρω.Οσο για την ταχυτητα που θα ηθελα να φτασουν ειναι max 4,2-4,4 ο cpu και 150mhz η καρτα γραφικων στο clock , τωρα για το memory αναλογως ποσο stable ειναι.Έχω ηδη κάνει 260 Mhz (core),200 Mhz (mem) την GT 555M και εχω παρατηρησει σημαντικη διαφορα (Με Stock Voltage).
Fulgore Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Το overclocking σε Intel συστηματα ειναι πεταμενα χρηματα.Οποιος δεν το γνωριζει αυτο απλα εχει αγνοια και προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα. Οταν τα περισσοτερα παιχνιδια βασιζονται στην καρτα γραφικων για ποια stable 60ρια καθομαστε και μιλαμε????Στα θε Cpu heavy παιχνιδια,παλι αν το ολο συστημα(και αναλογα το παιχνιδι)δεν ειναι αξιοπρεπες την διαφορα δεν προκειται να την δεις μονο με το oc. Ενας i5 4460 κοστιζε 176ευρω.Σε σχεση με τα 240και 250ευρω του i5 4690k για overclock+την ακριβοτερη μητρικη και ψυκτρα αν υπολογισει καποιος την χρηματικη αυτη διαφορα και την βαλει σε καλυτερη καρτα γραφικων,μαντεψτε ποιο συστημα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα σε βαθος χρονου. Τα εχουμε πει 800φορες και παλι τα ιδια καθομαστε και διαβαζουμε εν ετη 2016....Δεν χρειαζεται να ασχολειται και πολυ για να κατανοησεις απλα πραγματακια. Δεν ειναι απωθημενο μου απλα θελω να κρατισω σταθερες αποδοσεις οταν το cpu/gpu δεν θα μπορει να ειναι stable στα 60 το οποια θα παρει αρκετο καιρο θεωρω.Οσο για την ταχυτητα που θα ηθελα να φτασουν ειναι max 4,2-4,4 ο cpu και 150mhz η καρτα γραφικων στο clock , τωρα για το memory αναλογως ποσο stable ειναι.Έχω ηδη κάνει 260 Mhz (core),200 Mhz (mem) την GT 555M και εχω παρατηρησει σημαντικη διαφορα (Με Stock Voltage). Μιλαμε για σημειο οπως ειναι σχεδον τωρα οι παλιοι τετραπυρηνοι intel q(που καποιοι ψιλο κραταμε μια χαρα ακομα και σημερα μετα απο τοσα χρονια).Σε τετοιο βαθος χρονου λοιπον αγαπητε,ουτως ή αλλως θα εχεις κανει την αναβαθμιση καθως πολυ απλα σε συγχρονα παιχνιδια δεν θα τραβαει ολο το συστημα. Θα εχει βγει τοτε το αντιστοιχο Quantum Break και θα σου κολλαει ολο το συστημα. Αρα τα μερικα mhz παραπανω σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων δεν θα σε βοηθησουν σχεδον σε τιποτα. 2
kataramenos32 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εγω θα σου πω το αλλο για να καταλαβεις τη χαοτικη διαφορα SSD με HDD.Παρε το pc οπως λες χωρις ssd δουλεψε το με HDD μια εβδομαδα μονο και μετα βαλε εναν ssd του 40αρικου.Θα ειναι σαν να αγορασες αλλο pc 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα