webm0nst3r Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Εχω φτιάξει λοιπόν εναν καινουργιο υπολογιστή 6 μηνών, ολα καινουργια απο την αρχή και πριν μερικές ημερες στα καλα καθούμενα η οθονη εσβησε (το σήμα βασικά χάθηκε) στην αρχή νομιζα οτι εφταιγε το HDMI οποτε αλλαξα το καλώδιο παλι τιποτα, εβαλα DVI παλι τιποτα, εβαλα VGA στην on-board καρτα γραφικών και η οθονη αναψε οποτε γυρισα την προσοχή μου στην κάρτα γραφικών, καθως την εβγαλα απο τον υπολογιστή παρατήρησα 2 πράγματα, μαυρο σε 2 πινάκια (εαν υποθέσουμε οτι ειναι απο χρυσό μιλάμε για κάψιμο) και ενα σημείο στο PCB επάνω σαν χτύπημα, αλλα δεν την εχω χτυπήσει ποτε και δεν ειναι τελείως σπασμενο πιστευω οτι ειναι σαν λιωμενο. Οταν εβαλα ξανα την κάρτα γραφικών απο το σημείο εκεινο απο κατω (κατω απο την είσοδο των 2 καλωδίων απο το τροφοτικό) βγήκαν σπίθες και εκλεισε ο υπολογιστής. (Ακολουθουν φωτογραφίες) Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή ειναι αυτά: Τροφοδοτικό: Corsair CS650M CPU: Intel Core i5-4460 Η κάρτα γραφικών ειναι η GIGABYTE GTX 960 WINDFORCE 2GB Δεν εχει γίνει κάποιο overclock ή κάποια επεμβαση στην καρτα γραφικών με την ψύκτρα απο μαμα ηταν κλπ. Τι μπορεί να συνέβει και τι μπορώ να κανω τώρα εγω ; Πλέον ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει οτι υπάρχει καρτα γραφικών επανω (δεν την εχω ακομη επανω απλα δοκιμασα να δω εαν εμφανίζεται) ουτε το GeForce experience ανοίγει καθώς λεει οτι δεν υπάρχει καρτα γραφικών nVidia Αν την παω γιατι είναι μεσα στην εγγύηση και μου πουν οτι βγαίνει εκτός επειδή το PCB εχει αυτό το σημάδι ;
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 @webm0nst3r Ξεκινώντας, γιατί εβγαλε σπίθες το pc? έβαλες την κάρτα όσο το είχες αναμένο ή στην πρίζα? όταν παίζεις/πειράζεις με τα parts πρέπει να είναι τα πάντα κλειστά και εκτός πρίζας, τώρα ενδέχεται να έκαψες και τίποτα άλλο μαζί. επίσης αυτό μου φαίνεται σαν μούχλα(?) - καμμένο , μπορώ να ρωτήσω που ήταν τοποθετημένος ο υπολογιστής? και τέλος, ενδέχεται να τα έπαθες από το τροφοδοτικό, καθώς cx/vs/cx της corsair είναι για αποφυγή , με το cs να είναι λίγο καλύτερο, αν και μου φαίνεται λίγο δυσκολο. Η κάρτα ήταν τοποθετημένη σωστά, έβρισκε πουθενά αλλού?
webm0nst3r Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 @webm0nst3r Ξεκινώντας, γιατί εβγαλε σπίθες το pc? έβαλες την κάρτα όσο το είχες αναμένο ή στην πρίζα? όταν παίζεις/πειράζεις με τα parts πρέπει να είναι τα πάντα κλειστά και εκτός πρίζας, τώρα ενδέχεται να έκαψες και τίποτα άλλο μαζί. επίσης αυτό μου φαίνεται σαν μούχλα(?) - καμμένο , μπορώ να ρωτήσω που ήταν τοποθετημένος ο υπολογιστής? και τέλος, ενδέχεται να τα έπαθες από το τροφοδοτικό, καθώς cx/vs/cx της corsair είναι για αποφυγή , με το cs να είναι λίγο καλύτερο, αν και μου φαίνεται λίγο δυσκολο. Η κάρτα ήταν τοποθετημένη σωστά, έβρισκε πουθενά αλλού? Καλησπέρα, λοιπόν να τα πάρουμε με την σειρά. Εβαλα την καρτα στον υπολογιστή οταν ηταν σβηστός χωρίς ρευμα στο τροφοδοτικό. Μολις εδωσα ρευμα εβγαλε σπίθες και εσβησες αμέσως το τροφοδοτικό για 1 δευτερόλεπτο και ξεκινησε ξανα ο υπολογιστής. Δεν ξερω τι ειναι μουχλα πως μπορεί να επιασε ; Ο υπολογιστής βρίσκεται κατω απο το γραφείο εαν εννοείς αυτό. Η καρτα ηταν τοποθετιμένη σωστά δεν ακουμπούσε πουθενα αλλου για να κανει καποιο shortcut, μεχρι τώρα δεν είχε βγάλει κανενα πρόβλημα.
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Καλησπέρα, λοιπόν να τα πάρουμε με την σειρά. Εβαλα την καρτα στον υπολογιστή οταν ηταν σβηστός χωρίς ρευμα στο τροφοδοτικό. Μολις εδωσα ρευμα εβγαλε σπίθες και εσβησες αμέσως το τροφοδοτικό για 1 δευτερόλεπτο και ξεκινησε ξανα ο υπολογιστής. Δεν ξερω τι ειναι μουχλα πως μπορεί να επιασε ; Ο υπολογιστής βρίσκεται κατω απο το γραφείο εαν εννοείς αυτό. Η καρτα ηταν τοποθετιμένη σωστά δεν ακουμπούσε πουθενα αλλου για να κανει καποιο shortcut, μεχρι τώρα δεν είχε βγάλει κανενα πρόβλημα. Περίεργο. Η κάρτα φαίνεται να ήταν ελλατωματική, να κάηκε είναι δύσκολο, ειδικά όταν λες οτι δεν την πείραξες καθόλου, Είχες παρατηρήσει ποτέ τίποτα περίεργες θερμοκρασίες, ή συμπεριφορές όσο την χρησιμοποιουσες? Θα σου έλεγα να απευθυνθείς στην Gigabyte στην τεχνική υποστίριξη , καθώς μου φαίνεται αρκετά δύσκολο ως απίθανο το μαγαζι που την παρέλαβες να σε καλύψει, αλλα δεν χάνεις κάτι και να προσπαθήσεις απο εκεί που την πήρες.
webm0nst3r Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Περίεργο. Η κάρτα φαίνεται να ήταν ελλατωματική, να κάηκε είναι δύσκολο, ειδικά όταν λες οτι δεν την πείραξες καθόλου, Είχες παρατηρήσει ποτέ τίποτα περίεργες θερμοκρασίες, ή συμπεριφορές όσο την χρησιμοποιουσες? Θα σου έλεγα να απευθυνθείς στην Gigabyte στην τεχνική υποστίριξη , καθώς μου φαίνεται αρκετά δύσκολο ως απίθανο το μαγαζι που την παρέλαβες να σε καλύψει, αλλα δεν χάνεις κάτι και να προσπαθήσεις απο εκεί που την πήρες. Οχι δεν παρατήρησα καποιο πρόβλημα, δεν κοιτάζω συνηθως θερμοκρασίες (ισως τις πρώτες μερες να δω εαν ολα ειναι καλα) αλλα απο εκει και πέρα δεν κοιτάζω, τις τελευταίες ημερες ακουγα τα ανεμηστιράκια της κάρτας να δίνουν κατι ακυρες γκαζιές (συνήθως ειναι σβηστά γιατι δεν φτάνει το GPU σε θερμοκρασία να ανάψουν) αλλα και αυτά ηταν συντομα, δηλαδη αναβαν για 3-4 δευτερόλεπτα και εσβηναν ξανά μετα. Επειδή σπουδάζω στην Λάρισα θα κατεβω Αθήνα τώρα για τις γιορτές οποτε εχω μονο 2 εβδομάδες να βρω άκρη, υποστήριξη εννοείς να στείλω mail εδω ; http://esupport.gigabyte.com/Question/Tech?country=Greece#3
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Οχι δεν παρατήρησα καποιο πρόβλημα, δεν κοιτάζω συνηθως θερμοκρασίες (ισως τις πρώτες μερες να δω εαν ολα ειναι καλα) αλλα απο εκει και πέρα δεν κοιτάζω, τις τελευταίες ημερες ακουγα τα ανεμηστιράκια της κάρτας να δίνουν κατι ακυρες γκαζιές (συνήθως ειναι σβηστά γιατι δεν φτάνει το GPU σε θερμοκρασία να ανάψουν) αλλα και αυτά ηταν συντομα, δηλαδη αναβαν για 3-4 δευτερόλεπτα και εσβηναν ξανά μετα. Επειδή σπουδάζω στην Λάρισα θα κατεβω Αθήνα τώρα για τις γιορτές οποτε εχω μονο 2 εβδομάδες να βρω άκρη, υποστήριξη εννοείς να στείλω mail εδω ; http://esupport.gigabyte.com/Question/Tech?country=Greece#3 ναι, περιεγραψε τους το προβλημα που έχεις με τις φοτο, πως έγινε κλπ
webm0nst3r Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εστειλα το ticket περίεγραψα το πρόβλημα τωρα αναμένω απαντηση, παντως οπως ειπες πιο πάνω, εαν ειναι μούχλα πως μπορεί να βρεθεί μουχλα στον υπολογιστή και μάλιστα μονο σε 2 pins (απο την αναποδη μεριά ολα τα pins ειναι καθαρά)
jimakos234 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Εστειλα το ticket περίεγραψα το πρόβλημα τωρα αναμένω απαντηση, παντως οπως ειπες πιο πάνω, εαν ειναι μούχλα πως μπορεί να βρεθεί μουχλα στον υπολογιστή και μάλιστα μονο σε 2 pins (απο την αναποδη μεριά ολα τα pins ειναι καθαρά) δεν έχω την παραμικρή ιδέα....
webm0nst3r Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν έχω την παραμικρή ιδέα.... Περίεργα πράγματα βραδιάτικα Αυτό που με ανησυχεί ειναι το σημάδι διπλα απο την είσοδο των καλωδίων του τροφοδοτικού, φαίνεται σαν να εχει λιώσει καπως αλλα μπορεί να ερμηνευτεί και ως χτύπημα και νομιζω μπορούν να σου βγάλουν την εγγύηση εαν υπάρχει χτύπημα στο PCB. Μωρέ λες να την πάθουμε απο την GIGABYTE ; 220€ κουβά ; Επεξ/σία 17 Απριλίου 2016 από webm0nst3r 1
webm0nst3r Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Mιλησα με GIGABYTE μου ειπαν να παω την καρτα γραφικών στο μαγαζί που την αγόρασα, εαν μου αρνηθούν το σερβις να τους στείλω ενα e-mail με το ονομα του ατομου που μιλησα στο μαγαζί, τον λόγο που μου αρνήθηκαν την αλλαγή και ενα αντίγραφο της απόδειξης, να φανταστώ ειμαστε σε καλό δρομο 4
arrows Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Λογικά στο κατάστημα δύσκολα θα δεχθούν να στην αντικαταστήσουν με καρβουνιασμένο pcb και θα σου πούν οτι είσαι εκτός εγγύησης, καλά έκανες και μίλησες με gigabyte απ ευθείας αν δεχθούν και στην αντικαταστήσουν έχει καλώς, ΟΠΩΣ είναι στην φωτογραφία το pcb κάλλιστα μπορεί να γίνει από υγρό υδρόψυξης ή νερό που έπεσε εν όσο λειτουργούσε το pc, ή από κακό τροφοδοτικό που στην καρβούνιασε ή από κάτι μεταλικό που ακούμπησε ή η κάρτα δεν είχε εφαρμόσει στο σλότ επαρκώς και πήρε ρεύμα όταν πήγες να ανάψεις το pc ή από κεραυνό κλπ. Δεν τα γράφω αυτά για να σου πώ οτι την έκανες εσυ αλλά για το ότι είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος την εκδοχή σου με αυτή την εικόνα. Ενα παράδειγμα από μια hd7850 που είχα και λόγω ενός κακού τροφοδοτικού καρβούνιασε 1 πινάκι του pci-x slot στο pcb της κάρτας Η κάρτα βέβαια στα χέρια μου δούλευε 1,5 χρόνο μετά το περιστατικό άψογα χωρίς υποψία προβλήματος και κλοκαρισμένη σταθερότατα και πωλήθηκε κανονικα μτχ με γνώση φυσικά του αγοραστη όπου και την είδε πρίν την αγοράσει ορίστε το λινκ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/603165-hd-7850/ 1
jimakos234 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Mιλησα με GIGABYTE μου ειπαν να παω την καρτα γραφικών στο μαγαζί που την αγόρασα, εαν μου αρνηθούν το σερβις να τους στείλω ενα e-mail με το ονομα του ατομου που μιλησα στο μαγαζί, τον λόγο που μου αρνήθηκαν την αλλαγή και ενα αντίγραφο της απόδειξης, να φανταστώ ειμαστε σε καλό δρομο Ωραία το έπαιξε η gigabyte , πολύ σωστες πλάτες , σε αυτό τους παραδέχομαι, στο support τους. 1
webm0nst3r Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Λογικά στο κατάστημα δύσκολα θα δεχθούν να στην αντικαταστήσουν με καρβουνιασμένο pcb και θα σου πούν οτι είσαι εκτός εγγύησης, καλά έκανες και μίλησες με gigabyte απ ευθείας αν δεχθούν και στην αντικαταστήσουν έχει καλώς, ΟΠΩΣ είναι στην φωτογραφία το pcb κάλλιστα μπορεί να γίνει από υγρό υδρόψυξης ή νερό που έπεσε εν όσο λειτουργούσε το pc, ή από κακό τροφοδοτικό που στην καρβούνιασε ή από κάτι μεταλικό που ακούμπησε ή η κάρτα δεν είχε εφαρμόσει στο σλότ επαρκώς και πήρε ρεύμα όταν πήγες να ανάψεις το pc ή από κεραυνό κλπ. Δεν τα γράφω αυτά για να σου πώ οτι την έκανες εσυ αλλά για το ότι είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος την εκδοχή σου με αυτή την εικόνα. Ενα παράδειγμα από μια hd7850 που είχα και λόγω ενός κακού τροφοδοτικού καρβούνιασε 1 πινάκι του pci-x slot στο pcb της κάρτας Η κάρτα βέβαια στα χέρια μου δούλευε 1,5 χρόνο μετά το περιστατικό άψογα χωρίς υποψία προβλήματος και κλοκαρισμένη σταθερότατα και πωλήθηκε κανονικα μτχ με γνώση φυσικά του αγοραστη όπου και την είδε πρίν την αγοράσει ορίστε το λινκ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/603165-hd-7850/ Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο που πηρες να το γράψεις, δεν εχω υδρόψυξη στον υπολογιστή μονο fan γιατι ακριβώς τα φοβαμαι αυτά Τώρα νερό το σκέφτηκα και εγω για βραχυκύκλωμα αλλα δεν βρήκα πουθενα σημάδια μεσα στον υπολογιστή οτι υπάρχει νερό ή οτι υπηρξε νερό καπου σκέφτηκα και την υγρασία του σπιτιού αλλα ειναι too much να δημιουργησε νερό η υγρασία του σπιτιού σε εναν υπολογιστή 6 μηνών, ποσο μαλλον που ο παλιός (8 χρονών) δουλευει ακομα Θα παω το Σαββατο στο καταστημα να δω τι θα μου πουν EDIT: Οσο αναφορά το πως δείχνει και εμενα μου εκανε τρομερή εντυπωση, θυμαμαι οταν την αγόρασα πόσο είχα τρελαθεί με την καινουργίλα (ναι ειναι λεξη ) της κάρτας και τώρα 6 μήνες μετα δείχνει σαν να ειναι στον υπολογιστή πολλά χρόνια επανω :/ ) Ωραία το έπαιξε η gigabyte , πολύ σωστες πλάτες , σε αυτό τους παραδέχομαι, στο support τους. Στην αρχή μου πέταξαν οτι εμεις δεν εχουμε ευθυνη αφου δεν αγοράστηκε βαση του S/N απο ελληνικό επισημο re-seller μας (ΠΛΑΙΣΙΟ, Κωτσόβολος, Public κλπ κλπ) επειδή την αγόρασα απο Σκρούτζ, αλλα οταν τους ξανα εστειλα mail οτι αυτό δεν εχει καμία λογική μιας που η καρτα ειναι gigabyte αγορασμένη απο Ε.Ε. και ακομη και εαν δεν ειναι απο Ελλαδα ακομη εχω κάλυψη απο 2ετή εγγύηση βαση ευρωπαϊκής οδηγίας (αν και η GIGABYTE δινει 3 χρόνια εγγύηση) μου εστειλαν το δευτερο e-mail και μου ειπαν αυτό οτι εαν δεν σας εξυπηρετήσουν στο καταστημα ξανα-στείλτε μας e-mail με την απόδειξη κλπ και ζήτησαν συγγνώμη για το μπέρδεμα με το 1ο e-mail.
WalkerSW Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγω παντως θα άλλαζα και το τροφοδοτικο οπως επισης θα φοβόμουνα και για την κατασταση της pci-e θυρας στην μητρική... Τσεκαρε την για μαυρισματα κτλ.
webm0nst3r Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγω παντως θα άλλαζα και το τροφοδοτικο οπως επισης θα φοβόμουνα και για την κατασταση της pci-e θυρας στην μητρική... Τσεκαρε την για μαυρισματα κτλ. Την είδα την θύρα PCI-E στην μητρική με φακό δεν είδα κατι περίεργο στα pins της, το τροφοδοτικό θα το παω για ελεγχο, γιατί δεν ηταν και φθηνό το άτιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα