IOCTL Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σας! θέλω να πειραματιστώ και να χτίσω ενα site που δεν θα είναι ούτε κλασικό content site, ούτε eshop αλλά κάτι ενδιάμεσο και ψάχνω την πλατφόρμα που να μπορεί να με υποστηρίξει και να μου παρέχει ολα τα απαραίτητα εργαλεία-modules. Τι θέλω να κάνει με λίγα λόγια το site? 1. Ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να μπει και να αγοράσει (μέσω κάρτας/paypal κλπ.) membership στο site επιλεγμένης χρονικής διάρκειας (να φτιάχνει προφιλ δηλαδή). Αυτό σημαίνει οτι εγω θα πρέπει να έχω 2-3 πακέτα για να επιλέξει το membership. 2. Φτιάχνοντας προφιλ και οσο αυτό ειναι ενεργό, ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει στη δικιά του σελίδα περιεχόμενο (upload fotos, κείμενα κλπ.) χωρίς καμία παρέμβαση απο τον admin του site. Ουσιαστικά ο χρήστης διαφημίζει το δικό του προιον-προφιλ. 3. Το κάθε προφιλ-προιον να μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης, εκτός εαν επιλέξει ο ίδιος ο χρήστης να το κρύψει. Τι λέτε? Wordpress, Prestashop? Υπαρχουν modules για να με βοηθήσουν με τα παραπάνω? Ευχαριστώ προκαταβολικα όποιον μπορέσει να βοηθήσει! Π.
Predatorkill Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 multi tenant shop θες να φτιαξεις απ οτι καταλαβα. Γκουγκλαρε τον ορο multi tenant shop και θα βρεις πολλα πραγματα, αλλα να ξερεις οτι οι ποιοτικες ετοιμες λυσεις εκει εξω ειναι πανακριβες καθως επροκειτο για πολυπλοκο λογισμικο οσον αφορα την αναπτυξη του.
IOCTL Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 multi tenant shop θες να φτιαξεις απ οτι καταλαβα. Γκουγκλαρε τον ορο multi tenant shop και θα βρεις πολλα πραγματα, αλλα να ξερεις οτι οι ποιοτικες ετοιμες λυσεις εκει εξω ειναι πανακριβες καθως επροκειτο για πολυπλοκο λογισμικο οσον αφορα την αναπτυξη του. Ευχαριστώ θερμά!!! Κατάλαβα για αρχή οτι για το (1) που αναφέρω πιο πάνω ψάχνω για κάποιο membership plugin. Το (2) δεν ξέρω πως μπορω να το περιορίσω/προσαρμόσω.
Predatorkill Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 το 1 ειναι το πιο ευκολο, το 2 αμα δε το φτιαξεις μονος σου πρεπει να βρεις ετοιμη λυση, ισως αυτη να ταιριαζει: https://buddypress.org/ https://wordpress.org/plugins/buddypress/ το οποιο λογικα εχει πληθωρα add ons. Ψαξε και για κανενα εναλλακτικο του.
IOCTL Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δεν ειμαι σιγουρος οτι το buddypress θα βοηθήσει και μαλλον για έτοιμη λυση ψάχνω (στο μεγαλύτερο μέρος της). Να αναλύσω λίγο περισσότερο το 2ο κομμάτι, τουλάχιστον έτσι οπως το έχω στο μυαλό μου. Αφου ο χρήστης γίνει μέλος στο site, τοτε θα έχει τις εξης δυνατότητες: Να ανεβάζει φωτογραφίες μια εκ των οποιων θα οριστει ως κεντρική ώστε να φαίνεται στην κεντρική σελίδα του site. Να συμπληρώσει μια σειρά απο text boxes (πχ. ονομα, επωνυμο, τηλ. επικοινωνίας, αντικείμενο εργασίας κλπ.) - Καποια απο αυτά θα είναι public στο προφιλ του χρήστη, καποια οχι. Επίσης: Οι παραπάνω αλλαγές στο προφιλ του χρήστη να προυποθέτουν μια έγκριση μέσω email απο τον administrator (κυρίως για τις φώτος). Κατά την διάρκεια εγγραφής (membership), ιδανικά να συμπληρώνει και τα παραπάνω (φωτος, text), και να μπαινει μετά στο προφιλ του μονο για να διορθώσει, αλλάξει κάτι. Δεν χρειάζομαι κάτι συνθετο, απλο το εχω στο μυαλο μου, απλως δεν ξέρω ποιο module/plugin μπορει να κανει την δουλεια. Απο το ψάξιμο που εκανα παντως για το membership plugin, το wordpress μοιαζει μονοδρομος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Predatorkill Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ριξε μια ματια για multisite wordpress, λιγο διαφορετικο απο αυτο που λες. Δες και εδω: https://premium.wpmudev.org/project/membership/ Δες και αυτο, νομιζω φερνει πολυ σε αυτο που θες: https://premium.wpmudev.org/project/pro-sites/
Tigran Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δεν ξέρω για το WordPress, πάντως στο joomla με virtuemart και jomsocial μπορείς να το πετύχεις αυτό που θες σε μεγάλο βαθμό. Θέλει πολύ δουλειά πάντως.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Και γιατί να έρθει κάποιος στο site σου, και να πληρώσει κιόλας, όταν μπορεί να πάει στο Facebook;
paparovic Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 WordPress με ένα από τα καλά membership plugins και καθάρισες.
IOCTL Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Και γιατί να έρθει κάποιος στο site σου, και να πληρώσει κιόλας, όταν μπορεί να πάει στο Facebook; Το ενα δεν αποκλείει το άλλο. WordPress με ένα από τα καλά membership plugins και καθάρισες. Ναι, προς το παρον εκει στοχεύω. Απλως ψάχνω τα membership plugins. Δεν ειναι ξεκάθαρο οτι μπορούν να μου προσφέρουν αυτά που θέλω. Εχεις δουλέψει εσυ με κανένα απο αυτά?
paparovic Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εχεις δουλέψει εσυ με κανένα απο αυτά? Όχι, απλώς έχω δει πολλά αντίστοιχα sites με αυτό το setup - γι αυτό δεν σου πρότεινα συγκεκριμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα