Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στους συμφορουμιτες

Σκεφτομαι να αγορασω 2 ηχεια δαπεδου και εναν ενισχυτη για το σαλονι μου, κυριως για μουσικη και ταινιες.

Θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη, για να ταιριαξω τον ενισχυτη με τα ηχεια τι να προσεξω καταρχην? ποσα watt k ohm ειναι το καθενα ενα? και ποσα ενισχυτης?

οταν λεει πχ δικαναλος ενιχυχτης 100w εννοει οτι μπορει να δωσει απο 100w σε 2 ηχεια? τι αλλο παιζει ρολο?

Δημοσ.

οταν λεει πχ δικαναλος ενιχυχτης 100w εννοει οτι μπορει να δωσει απο 100w σε 2 ηχεια? τι αλλο παιζει ρολο?

Θέλει πάντα προσεχτικό διάβασμα στην μέτρηση που δίνουν οι κατασκευές.

Κοιτάς Ohm (την αντίσταση που γίνεται η μέτρηση) ,

κοιτάς σε πόσα κανάλια, το αν γίνεται μόνο με κάποιο test tone πχ στο 1Khz ή σε μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων

και εξίσου σημαντικό την παραμόρφωση (THD).

Επειδή λογικό είναι φόρουμ είμαστε και καταναλωτές και όχι φροντιστηριακό μάθημα για αναλογικά ηλεκτρονικά,

αυτές οι μετρήσεις είναι πάντα ενδεικτικές για να συγκρίνεις με άλλους ενισχυτές και δεν είναι να τις δένεις κόμπο.

Μπορείς πάντα να τις ελέγχεις και με review για μετρήσεις σε πιο real-life καταστάσεις.

Συνήθως οι αποκλήσεις του ενός,τριών,πέντε watt δεν έχουν διαφορά.

O διπλασιασμός των Watt σημαίνει 3db και τα 10πλάσια watt θα σου δώσουν 10db.

Όσον αφορά το ταίριασμα και όχι την ποιότητα στα ηχεία κοιτάς την αντίσταση Ohm. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο από άποψη οδήγησης

και μετά την ευαισθησία db το οποίο εκφράζει την απόδοτικότητά του και την ανάγκη για ρεύμα.

Kαι εδώ ισχύει όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Τέλος το πόσα watt χρειάζεται. Σε αυτό κυρίως παίζουν ρόλο οι εντάσεις στις οποίες θα ακούς

To πιο σημαντικό τώρα είναι πρώτα να βρεις ηχεία που να σου αρέσουν.

Μετά σημασία έχει ο χώρος. Πόσο μεγάλο είναι το σαλόνι σου και σε πόση απόσταση θα ακούς

έτσι ώστε να βρεις ενισχυτή να σηκώνει τις εντάσεις για αυτά τα ηχεία.

Μετά κοιτάς τις συνδέσεις και τα υπόλοιπα πράγματα όπως εφαρμογές , δικτύωση κτλ.

Όλα ξεκινάν από τι ηχεία έχεις βάλλει στο μάτι και πόσα λεφτά έχεις να δώσεις.

Δημοσ.

Τονυ σ'ευχαριστω καταρχην για τον χρονσο σου..εχει αρκετα πραγματα που πρεπει να προσεξω δηλ..πιο πολλα απο οσα νομιζα. με τα reviews που λες, ο καθενας λεει τα δικα του και οσες φορες το ψαχνω ετσι.. πελαγωνω

για να καταλαβεις το σαλονι μου ειναι 5χ6μ περιπου και το μπαντζετ γυρω στα 700ε το οποιο λεω να το μοιρασω πενηντα πενηντα σε ηχεια και ενισχυτη.

απο ηχεια εχω βαλει στο ματι αυτα, ελπιζω να ειναι καλα https://www.skroutz.gr/s/3919381/Magnat-Monitor-Supreme-1002.html

πρεπει τωρα να διαβασω και ναι ταιριαξω τον ενισχυτη βασει αυτων που ειπες..

Δημοσ.

Εγώ σαν μάρκα ηχείων προτείνω Roister έχω ένα ζευγάρι κολόνες και δύο μικρά που βάζεις πίσω από καναπέ και έιναι πραγματικά άψογα.Τα έχω κάπου στα 4-5 χρόνια και είναι άψογα ούτε προβλήματα ούτε τίποτα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν εισαι κοντα στον Πειραια πηγαινε στο Audioshow και αναζητησε προτασεις αναλογα με τον χωρο σου.Μετα αφου καταληξεις κανε ερευνα αγορας για την πιο συμφερουσα τιμη.Οπωσδηποτε ακου διαφορα ειδη μουσικης (αυτα που ακους συνηθως),κυριως με δικο σου στικακι σε flac ποιοτητα και το ιδιο στικακι να το ακους σε ολα τα καταστηματα ηχου που θα επισκεφθεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...