ixthy Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Θα ήθελα να δημιουργηθεί στο forum του insomnia ένα μόνιμο thread για συντήρηση οθονών, υπολογιστών και gadgets γενικότερα. Θα παρακαλούσα τους administrators να τοποθετηθούν στην ιδέα αυτή. Αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο, ζήτω συγγνώμη που δεν το βρήκα. Για αρχή θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο εμπιστεύεστε τα καθαριστικά τηλεοράσεων και οθονών. Εδικά προϊόντα όπως τα @work του πλαισίου. Είναι καλό να χρησιμοποιούνται χημικά, ή μήπως το καλύτερο είναι η χρήση νερού βρύσης ή ίσως και απιονισμένου για να αποφύγουμε τη συγκέντρωση αλάτων;
stefangtx Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Χαιρετώ, απ ότι καταλαβαίνω θες να ανοίξει κάποιο thread για να ανταλλάζουμε γνώμες σχετικά με την συντήρηση των συστημάτων μας και καλό θα ήταν να γίνει αν δεν υπάρχει ήδη. Τώρα στην ερώτηση που έκανες, εγώ προσωπικά δεν καθαρίζω την οθόνη μου με τίποτα άλλο εκτός απο νερό. Έχω γυαλιστερό πάνελ και το προσέχω σαν τα μάτια μου να είναι πάντα καθαρό αλλά όταν πιάνει τίποτα λεκέδες απο διάφορα τότε μπορεί να βάλω λίγη αιθανόλη (καθαρό οινόπνευμα) + με λίγο βαμβάκι (μην το επιχειρήσετε δεν φέρω ευθύνη). Κάνω χρήση πανιών με μικροΐνες αλλιώς δεν καθαρίζει στο 100% αφήνει κάποιες γραμμές αν το κάνεις με χαρτί ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης υπάρχουν και καθαριστικά που κάνουν καλή δουλειά αλλά το έχω δοκιμάσει μέχρι το κινητό. Πάντως δεν νομίζω να πουλάνε προιόντα που να κάνουν κακό στις επιφάνειες των πάνελ. Πάντα να έχετε επιφυλάξεις και να προσέχετε όσο και καλό να είναι το καθαριστικό ή η οθόνη σας.
La_MoRt Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Θα ήθελα να δημιουργηθεί στο forum του insomnia ένα μόνιμο thread για συντήρηση οθονών, υπολογιστών και gadgets γενικότερα. Θα παρακαλούσα τους administrators να τοποθετηθούν στην ιδέα αυτή. Αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο, ζήτω συγγνώμη που δεν το βρήκα. Για αρχή θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο εμπιστεύεστε τα καθαριστικά τηλεοράσεων και οθονών. Εδικά προϊόντα όπως τα @work του πλαισίου. Είναι καλό να χρησιμοποιούνται χημικά, ή μήπως το καλύτερο είναι η χρήση νερού βρύσης ή ίσως και απιονισμένου για να αποφύγουμε τη συγκέντρωση αλάτων; Με το συγκεκριμένο υλικό καθαρίζω και τη δικιά μου και του laptop μου και του κινητού μου και όλων των οθονών μου, πλην της τηλεόρασης που έχει ένα δικό της. Δεν είχα ποτέ και κανένα πρόβλημα. Όσο αναφορά το οινόπνευμα που αναφέρει ο φίλος από πάνω, εγώ σε Samsung απλή HD ,μόλις την είχα πάρει, πήγε ένα ανιψάκι μου και την έβαψε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Όπως καταλαβαίνεται ο μόνος τρόπος για να τη καθαρίσω ήταν να βάλω οινόπνευμα καθαρό. Διέλυσα οινόπνευμα μέσα σε απιονισμένο νερό και το καθάρισα. Όμως οινόπνευμα έχει και ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος ο οποίος όσο έμεινε πάνω στην οθόνη μου έκαψε το σημείο και άφησε στίγμα. Προσωπικό συμπέρασμα είναι μακριά από οινόπνευμα γιατί κάνει ζημιά. Εγώ τουλάχιστον ότι και να ακούω δε πρόκειται να ξανά καθαρίσω με κάτι τέτοιο. 1
Whitefanged Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Απ' ότι ξέρω κι εγώ, το οινόπνευμα απαγορεύεται για καθαριστικό στις οθόνες καθώς ενδέχεται να κάψει το προστατευτικό φιλμ του πάνελ ή και να θαμπώσει το πλαίσιο της οθόνης. WFI (water for injection) από το φαρμακείο, για να μην πληρώνεις τα qconnect χρυσά και ένα καλό πανάκι για λείες επιφάνειες από μαγαζί με καθαριστικά.
alkis13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 μωρομάντηλα σε ότι είναι μικρό σε διαστάσεις και χαρτομάντιλο μετά. Σε τηλεόραση οθονη πισι το ιδιο και μετα λιγο αζαξ στο χαρτι και λαμπίκο.
Whitefanged Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 μωρομάντηλα σε ότι είναι μικρό σε διαστάσεις και χαρτομάντιλο μετά. Σε τηλεόραση οθονη πισι το ιδιο και μετα λιγο αζαξ στο χαρτι και λαμπίκο. Για το θεό όχι ΑΖΑΞ. Αν είναι δυνατόν. Σε κάποια monitor, ανάλογα την επίστρωση του panel μπορεί να μη κάνει ζημιά, σε άλλα όμως μπορεί να τα καταστρέψει. ** Τελικά ο μόνος λόγος για να γίνει moderate ένα μύνημα, είναι να έχει κακιά λεξούλα μέσα. Αν δεν έχει κακιές λεξούλες μπορεί να γράφει, ότι (επικίνδυνη) παπάτζα να 'ναι.**
alkis13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Για το θεό όχι ΑΖΑΞ. Αν είναι δυνατόν. Σε κάποια monitor, ανάλογα την επίστρωση του panel μπορεί να μη κάνει ζημιά, σε άλλα όμως μπορεί να τα καταστρέψει. ** Τελικά ο μόνος λόγος για να γίνει moderate ένα μύνημα, είναι να έχει κακιά λεξούλα μέσα. Αν δεν έχει κακιές λεξούλες μπορεί να γράφει, ότι (επικίνδυνη) παπάτζα να 'ναι.** Για πες θεε τι κανει το αζαξ; Γιατι τοσα χρονια δεν εχω βρει κανενα πρόβλημα
Whitefanged Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Για πες θεε τι κανει το αζαξ; Γιατι τοσα χρονια δεν εχω βρει κανενα πρόβλημα Για το θεό όχι ΑΖΑΞ. Αν είναι δυνατόν. Σε κάποια monitor, ανάλογα την επίστρωση του panel μπορεί να μη κάνει ζημιά, σε άλλα όμως μπορεί να τα καταστρέψει. ** Τελικά ο μόνος λόγος για να γίνει moderate ένα μύνημα, είναι να έχει κακιά λεξούλα μέσα. Αν δεν έχει κακιές λεξούλες μπορεί να γράφει, ότι (επικίνδυνη) παπάτζα να 'ναι.** Να στο ξαναγράψω? Τυχερός είσαι, αν θες τι γνώμη μου σταμάτα να το κάνεις και ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις, μην το προτείνεις.
Dare-Devil Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ενα καθαριστικό οθόνης ειδικά σχεδιασμένο για όλες τις επιστρώσεις των πανελς για να μην κάνεις ζημιά . Ένα τέτοιο εχω 4 χρόνια τώρα της Pelikan. Δεν λέει να τελειώσει . .....https://www.skroutz.gr/c/599/analosima-katharismou.html?keyphrase=pelikan+spray Επίσης ένα πανάκι μικροινών Για καθαρισμό hardware και πλακετών . Αντιστατική βούρτσα ή οδοντόβουρτσα . electric Βlower .Ισοπροπυλικη αλκοολη (λέγεται και ισοπροπανόλη) 99.5 % και πάνω για πλύσιμο της πλακέτας .Αντιστατικό βραχιόλη (antistatic wrist strap) Αυτά γενικά !
La_MoRt Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Γενικότερα άζαξ και οινόπνευμα μη τα δοκιμάζεται, αν ήδη τα χρησιμοποιείτε και είστε οκ τότε είστε τυχεροί αλλιώς σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν θαμπάδα μη αναστρέψιμη. Αυτό το λέω από προσωπικές εμπειρίες γενικότερα και όχι μόνο από τη παλιά μου οθόνη. Έχω δει σε γραφεία συνήθως που δε τους νοιάζει κιόλας να καθαρίζουν με άζαξ και να καταστρέφονται τηλεοράσεις και οθόνες.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Έχει γραφτεί άπειρες φορές τις καθαρίζουμε με πανάκι μικροινών βουτηγμένο σε λίγο νεράκι. 2
ziaba Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 +1 βρεγμενο ελαχιστα με νερακι ενα μαλακο πανακι τιποτα αλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα