Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν τελειώνω Λύκειο φέτος και μάλλον δεν θα περάσω πουθενά κυρίως γιατί δεν θέλω να μπω σε Ελληνικο Πανεπιστήμιο οπότε δεν διάβασα.

Έχω σκοπό να φύγω έξω για σπουδές πάνω στον τομέα των δικτύων,

Παρόλα αυτά αν δεν τα καταφέρω για το Χ,Υ λόγο να φύγω πιστεύετε ένα πτυχίο CCNA μαζί με το επόμενο (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λένε) θα ήταν δυνατα χαρτα στην αγορά εργασίας χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου;

Ξέρω ότι παλιότερα (10 χρόνια πριν) αν έπαιρνες το πτυχίο αυτό, έβρισκες δουλειά την επόμενη μέρα

Σήμερα τι ισχύει;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αυτά και με αυτά που διάβασα και χωρίς παρεξήγηση, δε θεωρώ ότι έχει και ιδιαίτερο νόημα να σου απαντήσω.

1) Γιατί σνομπάρεις τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

2) Γιατί τελικά δε ξέρεις ο ίδιος τί θέλεις.

3) Το CCNA είναι ένα άχρηστο χαρτί αν δεν έχει κάποιος την παιδεία και την εμπειρία και όρεξη για να το στηρίξει και να το εξελίξει.

Σαφές το τί εννοώ.

PS: Στο εξωτερικό δε θα βρείς δουλειά για τους ίδιους λόγους.

Συμβουλή μου: Στρώνεσαι στο διάβασμα να μπείς σε κάποια σχολή στην πόλη σου (ναι υπάρχουν σχολές που θα μάθεις κι από κάτι), μαθαίνεις επίσης τί είναι η Cisco και ποιές οι πιστοποιήσεις της και μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς θα τα δουλέψεις αυτά προς όφελος σου για να εξελιχτείς και για να βρείς κάποια δουλειά οπουδήποτε.

Αυτά.

• Like 4
Δημοσ.

συμφωνω με τους παραπανω.

αλλα..

στο τελειως πρακτικο του θεματος, το πτυχιο μου ειναι παντελως ασχετο με τα δικτυα (λογιστικη χρηματοοικονομικη), αρα πρακτικα δουλευω στα δικτυα χωρις πτυχιο. ποτε δε σταθηκε εμποδιο αυτο, εφοσον κατειχα τα απαραιτητα certs για την εκαστοτε θεση..

και για να παμε τελειως ontopic, καποτε το CCNA σημαινε κατι. πλεον και το CCNP δεν αρκει πιστευω. ειναι τοσοι πολλοι που τα εχουν και τοσο ευκολο να τα παρει και ενας ασχετος (διαβαζοντας τα braindumps) που πλεον αποτελουν ενα τυπικο και μονο προσον. αν δεν μπορεις να τα συνοδευσεις με πρακτικη εφαρμογη πανω σε routers/switches/firewalls/IPS/NAC Κλπ, δε λενε τιποτα. μονο το CCIE μετραει πρακτικα γιατι ειναι το μονο που δεν μπορει να το παρει και η κουτση μαρια διαβαζοντας μονο ερωτησεις..

Δημοσ.

1)Δεν σνομπάρω τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι άχρηστα, δεν σου προσφέρουν τίποτα και το πτυχίο είναι χαρτί τουαλέτας.

Χίλιες φορές αν είναι να πάω να τα σκάσω να πάω έξω ή ακόμα και για ιδιωτικό κολέγιο πιο χρήσιμο θα μου είναι.

2)Ξέρω πολύ καλά τι θέλω, θέλω να ασχοληθώ με δίκτυα επειδή είναι κάτι που μου αρέσει.

3)Από όρεξη άλλο τίποτα και εμπειρία θα αποκτήσω στην πορεία δεν μπορώ δυστυχώς να την κόψω από τα δέντρα και να την μαζέψω.

--------------

@Rabican

Και εγώ αυτήν την άποψη είχα. 

Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα, όταν κάνω μια μικρή έρευνα για θέσεις εργασίας είναι τίγκα από εταιρίες έξω που ψάχνουν για κατόχους πτυχίων CCNA χωρίς καν πτυχιο Παν. 

Γιαυτό θα έλεγα να αφιερώσω τον επόμενο χρόνο αφού τελειώσω για να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα των δικτύων και να πάρω και τα πτυχία τα απαραίτητα όχι μόνο για την επαγγελματική μου αποκατάσταση αλλά επειδή μου αρέσει!!!

Δημοσ.

1)Δεν σνομπάρω τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι άχρηστα, δεν σου προσφέρουν τίποτα και το πτυχίο είναι χαρτί τουαλέτας.

Χίλιες φορές αν είναι να πάω να τα σκάσω να πάω έξω ή ακόμα και για ιδιωτικό κολέγιο πιο χρήσιμο θα μου είναι.

2)Ξέρω πολύ καλά τι θέλω, θέλω να ασχοληθώ με δίκτυα επειδή είναι κάτι που μου αρέσει.

3)Από όρεξη άλλο τίποτα και εμπειρία θα αποκτήσω στην πορεία δεν μπορώ δυστυχώς να την κόψω από τα δέντρα και να την μαζέψω.

--------------

@Rabican

Και εγώ αυτήν την άποψη είχα. 

Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα, όταν κάνω μια μικρή έρευνα για θέσεις εργασίας είναι τίγκα από εταιρίες έξω που ψάχνουν για κατόχους πτυχίων CCNA χωρίς καν πτυχιο Παν. 

Γιαυτό θα έλεγα να αφιερώσω τον επόμενο χρόνο αφού τελειώσω για να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα των δικτύων και να πάρω και τα πτυχία τα απαραίτητα όχι μόνο για την επαγγελματική μου αποκατάσταση αλλά επειδή μου αρέσει!!!

1) Μεγάλο λάθος. Δε λέει κανέις ότι θα πάρεις καμία τρομερή γνώση από το Πανεπιστήμιο που θα σου ανοίξει πόρτες, ΑΛΛΑ το να μπορέσεις να περάσεις αρχικά και να τελειώσεις στη συνέχεια μια αξιόλογη σχολή σημαίνει πρώτον ότι είσαι ικανός να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις, ότι μπορείς να ξεχωρίσεις από το σορό και ότι έχεις αποκτήσει θεμελιώδεις γνώσεις οι οποίες θα σου προσφέρουν ένα μπούσουλα για να εξειδικευτείς πιο εύκολα και γρήγορα σε κάτι αργότερα. Αν ήσουν εργοδότης δεν θα τα κοιτούσες εσύ αυτά; Χωρίς παρεξήγηση αλλά η άποψη σου του να τα σκάσεις έξω ή να πας σε ιδιωτικό -γελάω- δείχνει φυγόπονο άτομο.

2) Πολύ καλά κάνεις και θέλεις να ασχοληθείς με τα δίκτυα και δίκιο έχεις ότι δεν ζητάνε πτυχίο σε κάποιες δουλειές γιατί ζητάνε ισοδύναμη εμπειρία. Για ποιο λόγο να προτιμήσουν εσένα με CCNA και όχι τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου ΜΕ CCNA ? 

Σκέψου καλύτερα τα πράγματα γιατί οι ευκαιρίες για εφόδια δεν θα είναι τόσο πολλές μεγαλώνοντας, το CCNA μπορείς να το πάρεις και στα 24 και στα 25, τρεις μήνες υπόθεση είναι, το να μετανιώσεις όμως που δε σπούδασες σ αυτή την ηλικία και να θέλεις να αρχίσεις από το μηδέν είναι κομματάκι δύσκολο όπως καταλαβαίνεις...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά αν ήμουν εργοδότης θα κοίταζα πρώτα τα Certs. (στο συγκεκριμένο επάγγελμα πάντα).

Για παράδειγμα ο άλλος μπορεί να έχει απολυτήριο πανεπ. και CCNA άντε και κάποιο ακόμα και εγώ να έχω CCNA, CCNP , Network+ και μερικά ακόμα και όλα αυτά να τα έχω πάρει στον μισό χρόνο από τον χρόνο που θα έχανα σε κάποιο πανεπ. 

Πως ο απόφοιτος πανεπ. μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένος από εμένα (πχ) που έχω τόσα Certs;

Φυσικά και ο απόφοιτος πανεπ. μπορεί να τα πάρει και αυτός αυτά τα certs αλλά στον χρόνο που θα κάνει για να πάρει πτυχίο πανεπ. + τα συγκεκριμένα Certs εγώ θα έχω μαζέψει ήδη πρακτική εμπειρία (προϋπηρεσία) που θα με κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας.

Επίσης οι δουλειές που λες δεν ζητάνε απαραίτητα ισοδύναμη εμπειρία. Με μια γρήγορη έρευνα στο internet υπάρχουν αμέτρητες θέσεις εργασίας για Junior CCNA - CCNP και επίσης υπάρχουν πολλές Junior Network admin- engineer που δεν ζητάνε πτυχιο.

Δημοσ.

Καταρχήν δεν ειναι για πεταμα τα Ελληνικά πανεπιστημια, υπάρχουν λαμπρα παραδείγματα που όχι μονο ειναι ψηλά στις λίστες αλλά εχουν και καλή διασύνδεση με την αγορά εργασίας για καποιον που θελει να συνεχεισει τις σπουδες του. Περα από αυτό ομως σε όποιο Πανεπιστημιο - ΤΕΙ παει κανείς αυτό που θα μετρησει ειναι η προσωπική του προσπάθεια για να αποκτήσει γνώσεις που θα του φανουν χρήσιμες, χωρις να πιάνω την όλη βελτίωση του ατομου που μπορεί να προσφέρουν οι τριτοβαθμιες σπουδες.

Αφηνοντας όλα αυτα στην ακρη μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάποτε το να παρεις μια πιστοποιηση, να κουτσοδουλευεις και να βγάλεις μια σχολή ήταν ο καλύτερος δρόμος και ίσως ειναι ακομα και τώρα, αλλά να συνδυαστεί η πιστοποιηση με σπουδες. Παλιότερα ηταν απολύτως εφικτό για κάποιον που ειχε διαφορετικό background να ασχοληθει με την πληροφορική και να κανει καριερα εκει, πλεον ειναι αρκετά πιο δύσκολο γιατι η πληροφορική ειναι μια επιστημη καλά εδραιωμένη με κάποιες δεκαετίες στην πλάτη της, όπως και να εχει ομως ενα πτυχίο θα ανοιγε περισσότερες πόρτες στην επαγγελματική ανέλιξη κάποιου σε υψηλότερη ιεραρχία μεσα σε μια εταιρία.

Τελειώνοντας, υποθέτοντας ότι όντως εχεις το CCNA και βρισκεις δουλιτσα, τα δίκτυα εξελίσσονται ραγδαία μπαινει για τα καλά στη ζωή του τεχνικού δικτύου το cloud, ερχεται το IoT, τα big data, ακομα "χειρότερα" τα SDN (προγραμματιζόμενα δίκτυα που πατάνε σε software) ενώ και τα δίκτυα κινητης-ασύρματα καταλαμβανουν χώρο των παραδοσιακών LAN πως θα ανταπεξέλθεις όταν το background σου ειναι τόσο περιορισμένο σε 4 τεχνολογίες που απαιτουν καλό προγραμματισμό, βασεις δεδομένων, γνώσεις ηλεκτρονικής, γραμμικής αλγεβρας κλπ;

Αφού το θελεις τόσο πολύ θα πήγαινε να παρεις ή να δεις αν μπορεις να παρεις μια πιστοποίηση και μετά βλέπεις και κάνεις.. Μικρός εισαι, χρόνο έχεις μπροστά σου. Μην απαξιώνεις μονο το πτυχίο γιατι θα το βρίσκεις συνεχεια μπροστά σου, ακομα και μονο σαν τυπικο προσόν για να δικαιολογηθεί μια προαγωγή. 

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος δε θελει να ζυμωσει, δεκα μερες κοσκινιζει...

Ξεκινα διαβαζε για του χρονου για κανα ΤΕΙ πληροφορικης αφου σου αρεσει τοσο.

Αλλιως μονο με CCIE εχεις δουλεια.

Δημοσ.

1) Μεγάλο λάθος. Δε λέει κανέις ότι θα πάρεις καμία τρομερή γνώση από το Πανεπιστήμιο που θα σου ανοίξει πόρτες, ΑΛΛΑ το να μπορέσεις να περάσεις αρχικά και να τελειώσεις στη συνέχεια μια αξιόλογη σχολή σημαίνει πρώτον ότι είσαι ικανός να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις, ότι μπορείς να ξεχωρίσεις από το σορό και ότι έχεις αποκτήσει θεμελιώδεις γνώσεις οι οποίες θα σου προσφέρουν ένα μπούσουλα για να εξειδικευτείς πιο εύκολα και γρήγορα σε κάτι αργότερα. Αν ήσουν εργοδότης δεν θα τα κοιτούσες εσύ αυτά; Χωρίς παρεξήγηση αλλά η άποψη σου του να τα σκάσεις έξω ή να πας σε ιδιωτικό -γελάω- δείχνει φυγόπονο άτομο.

2) Πολύ καλά κάνεις και θέλεις να ασχοληθείς με τα δίκτυα και δίκιο έχεις ότι δεν ζητάνε πτυχίο σε κάποιες δουλειές γιατί ζητάνε ισοδύναμη εμπειρία. Για ποιο λόγο να προτιμήσουν εσένα με CCNA και όχι τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου ΜΕ CCNA ? 

Σκέψου καλύτερα τα πράγματα γιατί οι ευκαιρίες για εφόδια δεν θα είναι τόσο πολλές μεγαλώνοντας, το CCNA μπορείς να το πάρεις και στα 24 και στα 25, τρεις μήνες υπόθεση είναι, το να μετανιώσεις όμως που δε σπούδασες σ αυτή την ηλικία και να θέλεις να αρχίσεις από το μηδέν είναι κομματάκι δύσκολο όπως καταλαβαίνεις...

Τα είπες πάρα πολύ σωστά.

Tελείωσα το τμήμα Φυσικής της Πάτρας (αρκετά χρόνια πρίν). Ελληνικό Πανεπιστήμιο και μάλιστα σχολή που θεωρείται από τις πιο δύσκολες σχολές (ειδικά Πάτρας).

Δε πέρασα τα μαθήματα κομματικά όπως τα περνάει η πλειοψηφία εδώ και χρόνια δυστυχώς...

Ναι θα είμαι ειλικρινής σε ορισμένα μόνο ελάχιστα αναγκάστικα να αντιγράψω απο σημειώσεις (όχι από άλλον, μ@λ@κίες ξέρω να κάνω και μόνος μου). Αυτό γιατί δε μου κίνησε την περιέργεια συγκεκριμένο μάθημα π.χ. ώστε να ασχοληθώ να το διαβάσω όπως τα υπόλοιπα, οπότε έκανα ένα πασάλειμμα διαβάσματος με σωστό indexing και σημεία του βιβλίου που είχα κρίνει εγώ ότι χρήζουν προσοχής βλέποντας παλαιότερα θέματα.

Στο δια ταύτα τώρα, ξεκίνησα μια ζόρικη σχολή, την τέλειωσα.

Τί χρωστάω στη σχολή μου? Το οτι μου έμαθε να σκέφτομαι.

Το πτυχίο μου, αποτέλεσε κριτίριο να προσληφθώ αρχικά πρίν λίγα χρόνια στην Αγγλία από εταιρία IT χωρίς να έχω τότε κάποια πιστοποίηση. Στάθηκαν στο πτυχίο μου και στην εμπειρία μου. Και ήταν η αρχή μιας καρίερας στο εξωτερικο.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω την ιστορία μου, ούτε να αποδείξω σε κάποιον κάτι.

Πληροφοριακα εδώ στην Αγγλία έχω δει πανεπιστήμια και τμήματα πολύ χειρότερα από τα Ελληνικά και μάλιστα που υπάρχουν θύματα σνομπαρίες (μεταξύ τους και πολλοί Έλληνες) που τα πληρώνουν αδρά! Τα λεγόμενα University of Κωλούμπια που τα ονομάζω χαϊδευτικά και με αυτή την ορθογραφία (καμία σχέση με το αμερικάνικο columbia προφανώς).

Συμβουλή μου, όσοι έχετε τη δυνατότητα να μπείτε σε κάποια καλή σχολή στην Ελλάδα, εκμεταλλευτείτε το, μπείτε, περάστε και ταυτόχρονα ωραία φοιτητικά χρόνια στη χώρα σας και όχι μια ξενέρωτη ζωή σε χώρα του εξωτερικού.

Τα Professional Qualifications είναι πολύ καλά και χρήσιμα, αρκεί να έχετε βάση να τα πατήσετε, για να τα στηρίξετε κιόλας και εμπειρικά και ως τρόπο σκέψης και κατανόησης.

Το Πανεπιστήμιο δεν φυτεύει τη γνώση στο κεφάλι του καθενός, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη γνώση που θα αποκομίσει και μόνο! Το Πανεπιστήμιο όμως είναι το μέσο για να θέσει κάποιον σε εγρήγορση για σωστή σκέψη και να οδηγήσει στη γνώση.

Το πώς θα την εμπλουτίσει κάποιος τη γνώση, είναι δικός του αγώνας. Δείτε το Πανεπιστήμιο ως το δρόμο προς την απόκτηση γνώσης. Μή το υποτιμάτε!

Συμβουλή ενός ανθρώπου που σνομπάριζε πολλές από τις παραδόσεις και τα μαθήματα, αλλά έκατσε στο τέλος να στρωθεί να τα περάσει όλα και είναι ευγνώμων για τα όσα αποκόμισε...

@JohnTehGreek: Με όλο το σεβασμό αν ερχοταν στα χέρια μου το CV σου, η μόνη χρησιμότητά του θα ήταν να στείλω το χαρτί για ανακύκλωση για να βοηθήσω το περιβάλλον (και μελλοντικούς εργοδότες ίσως).

Συγγνώμη αν γίνομαι σκληρός με αυτό που λέω, όμως μακάρι να ακούσεις τη συμβουλή που σου δίνουμε.

Καλή τύχη ό,τι κι αν κάνεις, μακάρι να μπορούσα να ξαναγυρίσω έστω για μια μέρα που λένε σε αυτή την ηλικία να έκανα ξένοιαστη φοιτιτική ζωή και λίγο διάβασμα χωρίς άλλα άγχη και έννοιες. :)

Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά,

Και όλες αυτες οι αμέτρητες αγγελίες για δουλειά χωρίς πτυχίο πανεπ. ψέματα είναι; 

Γρήγορο παράδειγμα: http://www.indeed.co.uk/cmp/Triforce-Recruitment/jobs/Network-Engineer-40152afc9827edb9?sjdu=QwrRXKrqZ3CNX5W-O9jEvWzWdmO30KOcTybi2mZL6oLikD6RwhoDvQRfueL7vWRkIlzjU2Bl5Ko_yRD0WpVqkA

Τώρα αν υπάρχει κάτι που δεν έχω δει ή δεν γνωρίζω από αυτά που ζητάει ας με ενημερώσετε.

Αλλά όπως και να έχει θα τα δώσω μάλλον όλα το Πάσχα μπας και καταφέρω να περάσω, αν δεν περάσω δεν θα μπω στην διαδικασία να ξαναδώσω. Θα κοιτάξω κάπου έξω.

Δημοσ.

Τώρα αν υπάρχει κάτι που δεν έχω δει ή δεν γνωρίζω από αυτά που ζητάει ας με ενημερώσετε.

• Networking experience.
  • Knowledge of networking hardware, especially from the Juniper family, Experience of network implementation work.

Στα λόγια μου έρχεσαι λοιπόν. Κάνε ένα κόπο και κοίταξε θέσεις από τους πραγματικά μεγάλους του χώρου (Cisco, Vodafone, IBM, Ericsson etc) για entry θέσεις πόσο λιγότερα τεχνικά προσόντα ζητάνε και πόσο περισσότερες γενικές δεξιότητες (team worker, communication skills) και αν έχουν ή όχι σαν απαραίτητο προσόν πτυχίο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...