Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ναι εχεις δικιο οπως τα λες, ειχα πει εξαρχης οτι αν διαπιστωσω, μυρωδια μουχλα, υγρασιας, δεν το θελω. Απλα λεω οτι με βοηθησε στο θεμα οτι εγω δεν ηξερα τι ισχυει, οπως και πολυς κοσμος. Με δικο μου λαθος που δεν το εψαξα εξαρχης, τι ισχυει. Αλλα το να δεις με μια ματια ολα τα ελλατωματα ενος σπιτιου δεν γίνεται απλα. Πχ το νοικιαζεις το καλοκαιρι, ξερεις αν το χειμωνας θα ζεσταινεσαι επαρκως; αν μπαζει απο παντου; αν σταζει το ταβανι; εγω πχ δεν πηγα να δοκιμασω ολες τις μπριζες να δω αν δουλευουν, στην πορεια ανακαλυψα οτι μια μπριζα δεν κειτουργει και ενας διπλος διακοπτης απο το φωε, του τα ειπα. Τα ξερει απο τι πρωτη εβδομαδα. Το σπιτι ειναι λαχειο, μονο αν βρεις και μιλησεις με τον προηγουμενο ενοικιαστη Το πας αλλού τώρα, το θέμα μας ήταν το τι υπηρεσίες πρέπει να προσφέρουν οι μεσίτες. Πχ ναι, είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστώσεις το καλοκαίρι αν θα σου μπάζει νερά/υγρασίες το χειμώνα, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως προκύπτει ότι ο μεσίτης θα έπρεπε να το ξέρει ώστε να σε ενημερώσει πριν νοικιάσεις/αγοράσεις. Πως ακριβώς προκύπτει ότι ο μεσίτης θα πρέπει να σου παρέχει πολλές περισσότερες υπηρεσίες από αυτές που έχετε συμφωνήσει, από αυτές που έχεις υπογράψει στο συμβόλαιο? Και γιατί να μην πας σε έναν επαγγελματία που έχει την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις; Όταν μιλάς για "εκπαίδευση", αναφέρεσαι στην προϋπόθεση ύπαρξης απολυτηρίου λυκείου που υπάρχει για να γίνει κανείς μεσίτης?
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Όταν μιλάς για "εκπαίδευση", αναφέρεσαι στην προϋπόθεση ύπαρξης απολυτηρίου λυκείου που υπάρχει για να γίνει κανείς μεσίτης? Αναφέρομαι στην εκπαίδευση που παρέχουν οι εταιρείες (όσες το κάνουν). Πχ, τα 40ωρα σεμινάρια της εταιρείας προς τους νέους συνεργάτες, την εβδομαδιαία εκπαίδευση του κάθε γραφείου προς τους συνεργάτες, τα ετήσια πανελλαδικά εκπαιδευτικά συνέδρια με έλληνες και ξένους εκπαιδευτές/επαγγελματίες του χώρου, τα έκτακτα πανελλαδικά σεμινάρια κλπ. Εννοείται ότι ο κάθε ιδιοκτήτης είναι ελεύθερος, αντί να συνεργαστεί με έναν επαγγελματία μεσίτη, να δώσει τα κλειδιά της ακίνητης περιουσίας του στη δεύτερη ξαδέρφη του που μένει ακριβώς από κάτω... (ελπίζω να μην κάνει κανείς το λάθος και αμφισβητήσει την εγκυρότητα των παραπάνω...)
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Αναφέρομαι στην εκπαίδευση που παρέχουν οι εταιρείες (όσες το κάνουν). Πχ, τα 40ωρα σεμινάρια της εταιρείας προς τους νέους συνεργάτες, την εβδομαδιαία εκπαίδευση του κάθε γραφείου προς τους συνεργάτες, τα ετήσια πανελλαδικά εκπαιδευτικά συνέδρια με έλληνες και ξένους εκπαιδευτές/επαγγελματίες του χώρου, τα έκτακτα πανελλαδικά σεμινάρια κλπ. Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι ο μεσίτης ή ο συνεργάτης που θα σε αναλάβει θα έχει λάβει "εκπαίδευση".
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι ο μεσίτης ή ο συνεργάτης που θα σε αναλάβει θα έχει λάβει "εκπαίδευση". Σε ποιό επάγγελμα υπάρχει "σιγουριά"; Εκτός αυτού, από το δικηγόρο μέχρι τη γραμματέα και από το μηχανικό μέχρι τον μπογιατζή, η εκπαίδευση και τα πτυχία από μόνα τους δε σημαίνουν τίποτα και δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Αυτά που έχουν σημασία είναι η εμπειρία και τα αποτελέσματα. Το ίδιο και εδώ. Αν όντως ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να προσλάβει έναν καλό μεσίτη, θα πρέπει να τον περάσει από συνέντευξη. "Τί εκπαίδευση έχεις εκτός του Λυκείου;", "Είναι αυτή η κύρια σου απασχόληση", "Πόσα χρόνια ασκείς το επάγγελμα;", "Πόσες πωλήσεις έκανες το τελευταίο εξάμηνο;", "Τί θα κάνεις για μένα αν σου αναθέσω την πώληση του ακινήτου μου;" κλπ. Από την άλλη, αν ο ιδιοκτήτης θέλει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, δηλαδή, και τους μεσίτες με το πελατολόγιό τους και να βρει τρόπο να αποφύγει να πληρώσει μεσιτικά, τότε τίποτα από τα παραπάνω δεν τον ενδιαφέρει. Ούτε η εκπαίδευση του μεσίτη, ούτε τα πτυχία του, ούτε οι πωλήσεις του, ούτε το πλάνο προώθησής του. Μοιράζει απλές εντολές σε μεσίτες και ψάχνει τρόπο -πίσω από την πλάτη τους- να ανταλλάξει τηλέφωνα με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή/μισθωτή. Άρα, υπάρχουν κακοί μεσίτες, οδηγοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δικηγόροι κλπ (τα έχουμε ξαναπεί), αλλά υπάρχουν και λαμόγια πελάτες, ιδιοκτήτες και αγοραστές/μισθωτές. Και εν πάση περιπτώσει, δεν έχετε βαρεθεί ορισμένοι να εξαπολύετε μύδρους δεξιά και αριστερά; Ενοικιαστές ανοίγουν θέματα για να τα χώσουν στους "κακούς" ιδιοκτήτες, ιδιοκτήτες ανοίγουν θέματα για να τα χώσουν στους "κακούς" ενοικιαστές, και οι δυο ανοίγουν θέματα για να τα χώσουν στους "κακούς" μεσίτες, όλοι οι παραπάνω τα χώνουν στους "κακούς" πολιτικούς κλπ κλπ.
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Σε ποιό επάγγελμα υπάρχει "σιγουριά"; Εκτός αυτού, από το δικηγόρο μέχρι τη γραμματέα και από το μηχανικό μέχρι τον μπογιατζή, η εκπαίδευση και τα πτυχία από μόνα τους δε σημαίνουν τίποτα και δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Αυτά που έχουν σημασία είναι η εμπειρία και τα αποτελέσματα. Το ίδιο και εδώ. Εγώ μίλησα αποκλειστικά και μόνο για την ανακρίβεια που έγραψες. Όσο για τη σπουδαιότητα της "εκπαίδευσης" μην τα λες σε μένα, στον εαυτό σου πες τα, εσύ προσπάθησες να εκθειάσεις την υποτιθέμενη "εκπαίδευση" του επαγγελματία μεσίτη, όχι εγώ.
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Εγώ μίλησα αποκλειστικά και μόνο για την ανακρίβεια που έγραψες. Όσο για τη σπουδαιότητα της "εκπαίδευσης" μην τα λες σε μένα, στον εαυτό σου πες τα, εσύ προσπάθησες να εκθειάσεις την υποτιθέμενη "εκπαίδευση" του επαγγελματία μεσίτη, όχι εγώ. Η εμπάθειά σου σου δημιουργεί προβλήματα κατανόησης απλών κειμένων. Δεν έγραψα καμία ανακρίβεια. Ξαναδιάβασέ τα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Μίλησα για "εκπαίδευση και εμπειρία", αγνόησες την εμπειρία και επικεντρώθηκες στην εκπαίδευση της οποίας την ύπαρξη αρχικά αμφισβήτησες, μετά αμφισβήτησες τη σημασία της και τώρα αμφισβητείς τόσο την ύπαρξή όσο και τη σημασία της. Τα αποτελέσματα ενός επαγγελματία βασίζονται και στα δυο αυτά στοιχεία, γι' αυτό και έγραψα ότι "από μόνα τους η εκπαίδευση και τα πτυχία δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας", αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι το αποτέλεσμα. You know έτερον εκάτερον; Εκπαίδευση σε ορισμένες εταιρείες φυσικά και υπάρχει, δε φταίω εγώ αν δεν υφίσταται σε όλες, όπως επίσης δεν ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι δε γνωρίζεις την ύπαρξή της. Θα μπορούσα να μιλήσω και με στοιχεία τα οποία έχω, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω διαφήμιση.
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μεσιτης δεν εισαι? εσυ ευθυνεσαι! Και για την κλιματική αλλαγή εγώ ευθύνομαι. Όλοι ευθύνονται, πλην των ανεπάγγελτων δημόσιων κατηγόρων του φόρουμ.
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Η εμπάθειά σου σου δημιουργεί προβλήματα κατανόησης απλών κειμένων. Δεν έγραψα καμία ανακρίβεια. Ξαναδιάβασέ τα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Μίλησα για "εκπαίδευση και εμπειρία", αγνόησες την εμπειρία και επικεντρώθηκες στην εκπαίδευση της οποίας την ύπαρξη αρχικά αμφισβήτησες, μετά αμφισβήτησες τη σημασία της και τώρα αμφισβητείς τόσο την ύπαρξή όσο και τη σημασία της. Τα αποτελέσματα ενός επαγγελματία βασίζονται και στα δυο αυτά στοιχεία, γι' αυτό και έγραψα ότι "από μόνα τους η εκπαίδευση και τα πτυχία δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας", αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι το αποτέλεσμα. You know έτερον εκάτερον; Εκπαίδευση σε ορισμένες εταιρείες φυσικά και υπάρχει, δε φταίω εγώ αν δεν υφίσταται σε όλες, όπως επίσης δεν ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι δε γνωρίζεις την ύπαρξή της. Θα μπορούσα να μιλήσω και με στοιχεία τα οποία έχω, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω διαφήμιση. Δεν είναι εμπάθεια, αλλεργία στις ανακρίβειες που διαβάζω είναι. Όσο για την εμπειρία είπα να μην το σχολιάσω και αυτό, αλλά με προκαλείς. Και αυτό ανακρίβεια είναι, η εμπειρία δεν είναι δεδομένη όταν πας σε επαγγελματία μεσίτη, κάλλιστα μπορεί να σε αναλάβει κάποιος συνεργάτης με μηδενική εκπαίδευση και μηδενική εμπειρία(να είσαι η πρώτη περίπτωση που αναλαμβάνει).
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δεν είναι εμπάθεια, αλλεργία στις ανακρίβειες που διαβάζω είναι. Όσο για την εμπειρία είπα να μην το σχολιάσω και αυτό, αλλά με προκαλείς. Και αυτό ανακρίβεια είναι, η εμπειρία δεν είναι δεδομένη όταν πας σε επαγγελματία μεσίτη, κάλλιστα μπορεί να σε αναλάβει κάποιος συνεργάτης με μηδενική εκπαίδευση και μηδενική εμπειρία(να είσαι η πρώτη περίπτωση που αναλαμβάνει). Νομίζω ότι το σύστημά σου έχει πάθει γενική εμπλοκή. Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις. Ηρέμησε, βγες μια βόλτα μέχρι το μπαλκόνι, πάρε μια βαθειά αναπνοή και ξαναμπές. Ποτέ δεν είπα ότι ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ οι μεσίτες είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι. Φυσικά και μπορεί να σου κάτσει νέος και άπειρος ή εντελώς ανεκπαίδευτος μεσίτης. Στο χέρι του ιδιοκτήτη είναι να κρίνει σε ποιον θα αναθέσει την πώληση/ενοικίαση του ακινήτου του. Έχω ήδη αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης οφείλει να περάσει από συνέντευξη το μεσίτη ο οποίος θα ζητήσει (συν)εργασία. Το ίδιο κάνουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με οποιοδήποτε επαγγελματία, ακόμα και αν πρόκειται για σύσταση. Στην ουσία ο πελάτης περνάει τον επαγγελματία από συνέντευξη (το γιατρό, το δικηγόρο, το μηχανικό κλπ) για να αποφασίσει αν ο επαγγελματίας που βρίσκεται απέναντί του του κάνει ως άνθρωπος, αν του εμπνέει εμπιστοσύνη, αν του δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζει καλά το αντικείμενό του, αν τελικά θα του δώσει τη "δουλειά".
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Ποτέ δεν είπα ότι ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ οι μεσίτες είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι. Όντως δεν το είπες, έτσι όπως το έγραψες όμως αυτό το συμπέρασμα έβγαινε. Το να απευθυνθείς απλά σε μεσιτικό γραφείο, ΔΕΝ σου εξασφαλίζει ότι αυτός που θα σε αναλάβει θα είναι "εκπαιδευμένος", ούτε ότι θα είναι έμπειρος. Και ενώ επί της ουσίας συμφωνείς, συνεχίζεις να γράφεις κατεβατά με άσχετα πράγματα, απλά και μόνο για να πεις κάτι. Κατά τα άλλα εγώ έχω εμπάθεια...
Lee80 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δηλώνουν τα ισόγεια για 1ου γιατι κανεις δεν ψαχνει ισογειο, Αυτό συνήθως συμβαίνει για τα διαμερίσματα που στο συμβόλαιο αναφέρονται ως ισόγεια, ενώ στην πραγματικότητα (και στο ασανσέρ) είναι 1ου με τη στάθμη εισόδου να είναι ελάχιστα πιο κάτω από το επίπεδο του δρόμου . Πρέπει να διευκρινίζεται. Διευκρινιζεται απο τις φωτογραφιες, που φαινονται καθαρα πως ειναι στο επιπεδο του δρομου τα διαμερισματα η λιγο πιο κατω απο αυτον. τιμη 1 ευρω για να βγαινει πρωτος στα αποτελεσματα, Αυτό συμβαίνει όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει καθορίσει τιμή για το ακίνητό του, αλλά το site/portal αγγελιών ζητάει οπωσδήποτε να ορίσεις μια τιμή. Αν κάποιος μεσίτης πληρώνει top αγγελία, βγαίνει αυτός πρώτος, ενώ αν ο αγοραστής κάνει αναζήτηση με βάση την τιμή (πχ 3άρι από 50.000 έως 80.000), τότε η αγγελία του 1 ευρώ δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Άρα, δεν υπάρχει πραγματικό κέρδος από το 1 ευρώ. Οταν πας σε ενα καταστημα, δεν λες ποτε του υπαλληλου εχω 100 ευρω τι μπορω να παρω με αυτα.. (θα ηταν αφελες). Κανεις παντα αναζητηση χαμηλοτερης τιμης, ασχετα με το τι budget διαθετεις, με την επιλογη να μην συμπεριλαβει μεσιτες στην αναζητηση. Ο ιδιοκτητης ακομα και αν δεν ηξερε τι ζηταει (λιγο δυσκολο) θα εβαζε τσιμπημενη τιμη με διευκρινηση συζητησιμη. Ανταγωνιστικα η τιμη κατεληξε στο 1 ευρω, παλιοτερα εγραφαν ως τιμη 25 η 30, δηλαδη ξεχνουσαν ενα μηδενικο. Αποκρυπτουν διευθυνση αλλα το παιζουν ιδιωτες, Κρυφομεσίτες, είναι πρόβλημα για τον κλάδο. τιμη χωρις την αμοιβη του μεσα (το κρατανε για εκπληξη), Στην αγγελία εννοείς; Μόνο στην περιγραφή θα μπορούσε να μπει, αλλιώς ενημερώνεσαι τηλεφωνικά, αλλιώς την ώρα της υπόδειξης. Στο κείμενο της αγγελίας συναντάται μόνο στην περίπτωση απαλλαγής του αγοραστή/μισθωτή από την υποχρέωση καταβολής μεσιτικής αμοιβής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εννοείται ότι υπάρχει αμοιβή. Δεν θα επρεπε να ενημερωθω για τιποτα γιατι δεν πρεπει να πληρωσω για κατι που βρηκα απο αγγελια μονος μου, συμφωνεις παρακατω με αυτο. Με το ιδιο σκεπτικο να πληρωσω και τον ιδιοκτητη αν μου το υποδειξη αυτος. Ζητανε αμοιβη ενω ειδες το σπιτι απο αγγελια (αρα το βρηκες μονος σου αρα δεν ζητησες την υπηρεσια του) πρεπει να πληρωθει απο τον ιδιοκτητη αλλα δεν βαριεσαι ας τα παρω διπλα. Ο νόμος το επιτρέπει, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης σε κάθε περίπτωση. Βλεπε παραπανω. Ειμαι ιδιοκτητης και ποτε δεν χρησιμοποιησα μεσιτη, μπειτε στα σαιτ και καμαρωστε τους μπας και σωθει κανας ταλαιπωρος. Αν έχεις χρόνο και όρεξη, το πουλάς/νοικιάζεις εσύ ο ίδιος. Αν μένεις μακριά από το ακίνητο, θα υποχρεωθείς σε κάποιον φίλο/συγγενή; Θα εμπιστευτείς την περιουσία σου σε ένα γείτονα; Στο θυρωρό ο οποίος εννοείται ότι από κάποιον θα ζητήσει προμήθεια; Σε μια αλλοδαπή οικιακή βοηθό; Που θα τη ρωτάνε οι υποψήφιοι αγοραστές "γιατί πουλάει ο ιδιοκτήτης" και θα σε δίνει στεγνά; Και γιατί να μην πας σε έναν επαγγελματία που έχει την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις; Για να γλυτώσεις 1.000 ή 2.000 στις 100.000 ευρώ; Αν αποκρυψω το οτιδηποτε τοτε ειμαι απατεωνας, οι τιμες αυτες απλα δεν υπαρχουν ουτε καν σαν ενδεικτικες, το ποσοστο ειναι πολυ λιγο.
kirileman Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δεν θα επρεπε να ενημερωθω για τιποτα γιατι δεν πρεπει να πληρωσω για κατι που βρηκα απο αγγελια μονος μου, συμφωνεις παρακατω με αυτο. Με το ιδιο σκεπτικο να πληρωσω και τον ιδιοκτητη αν μου το υποδειξη αυτος. Απλώς σου εξηγώ ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο, το ότι δεν το θεωρείς σωστό είναι μια άλλη ιστορία (και επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ μαζί σου ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πληρώνει μεσιτικά μόνο ο ιδιοκτήτης, ποτέ ο αγοραστής/μισθωτής). Άρα, βλέπεις αγγελία μεσιτικού που δεν αναφέρει στο κείμενο "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή/μισθωτή;" Θα σου ζητήσουν να πληρώσεις προμήθεια. Δεν το δέχεσαι; Πας παρακάτω. Αν αποκρυψω το οτιδήποτε τοτε είμαι απατεωνας, οι τιμες αυτές απλα δεν υπαρχουν ουτε καν σαν ενδεικτικες, το ποσοστο είναι πολύ λιγο. Βασικά, εδώ δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι. Ποιες τιμές δεν υπάρχουν; Ποιος να αποκρύψει τι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα