marios_geo Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Κάτι έμαθα και σήμερα. Αν χρειαστώ ποτέ ψυχολογικό προφίλ, συνοικέσιο ή ψυχοφαρμακα, θα πάω σε μεσίτη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Νομίζω σου έχω απαντήσει στην πρώτη παράγραφο του post μου, αυτή που δεν έκανες quote, πάμε άλλη μία: Εκτός αν ρωτάς κάτι άλλο το οποίο δεν καταλαβαίνω, αν ναι προσπάθησε να γίνεις πιο σαφής. Άραξε. Δικό μου λάθος. Είδα την απάντηση, την διάβασα κανονικότατα εξού και το like. Μετά, ενώ έγραφα απάντηση, πήγα λίγο στη κουζίνα. Γύρισα, διάβασα τι έγραφα (είχα ήδη απομονώσει το post σου) και ξεχάστηκα με αποτέλεσμα να ρωτήσω πάλι το ίδιο πράγμα. Τώρα ξαναπάω κουζίνα...
Liverpool89 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ωπα , κάτσε μισό, επειδή και να γράφεις οτι να ναι και να το παίζεις έξυπνος αυτα δεν συμβαδίζουν μαζί για πες κατι .. πως ακριβώς σε προστάτευσε ο καλός μεσίτης ? ειχες βρει εσύ (???!!!! λολλλ ??!!!!) και σε προστάτευσε απο τον κακό ιδιοκτητη ?? αφού του είχες αναθέσει, αυτος πρέπει να σου βρει !! Ηρθε και σου είπε ΄λοιπόν το βλέπεις αυτό ? αυτο σου βρήκα αλλα δεν θα το νοικιάσεις επειδή ειναι μαλάκας ο ιδιοκτήτης, θα θα σε προστατεύσω (λολλλλλλλ) θα σου βρω αλλο!'' βρε πλακιτσα μας κάνετε βραδιάτικα ? όντως δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε. Παντως μαους, οταν πηγα εγω να βρω διαμέρισμα με μεσιτη. Μπορω να πω οτι με βοηθησε. Πρωτο δεν ειχε πολλες επιλογες για σπιτια, μου εδειξε τρια, μου ειπε αυτο ειναι ετσι μεσα θα χεις υγρασια που φαινετααι, με αυτο κερδιζεις εκει, δευτερον οταν εφταασε η ωρα να το νοικιασω ο ιδιοκτήτης ηθελε δυο νοικια ως εγγυηση και του ειπε αυτο δεν γινεται εδω σε μας ενα θα δωσουν τα παιδια και αν παιρνεις να κατεβασεις το μισθωτήριο. Μπορω να πω οτι με βοηθησε. Ακομα και την αμοιβη του, την εδωσα οταν ειχα απο μονη της ειπε, τωρα σου εφυγαν πολλα λεφτα οποτε εχεις φερε τα δικα μου
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Κάτι έμαθα και σήμερα. Αν χρειαστώ ποτέ ψυχολογικό προφίλ, συνοικέσιο ή ψυχοφαρμακα, θα πάω σε μεσίτη. Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει ποιός ιδιοκτήτης είναι «κακός». Νομίζετε (όχι μόνο εσύ, και οι προηγούμενοι που μίλησαν για ψυχοθεραπείες) ότι «κακός» είναι ο ιδιοκτήτης που πάσχει από κατάθλιψη ή από ερωτική απογοήτευση. Ας δώσω μερικά παραδείγματα (γιατί όπως ξαναείπα, ταληράκια): α) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που δεν θα πράξει αυτά που έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων (π.χ. να αλλάξει πλακάκια στο μπάνιο ή να βάλει ηλιακό). β) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι επίσης αυτός που θα αποκρύψει ελαττώματα του μισθίου ή δεν θα ασχοληθεί με τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία και τον αφορούν. γ) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που βάζει παράνομους ή καταχρηστικούς όρους πριν υπογραφεί το συμφωνητικό ή -ακόμα χειρότερα- αφού έχει υπογραφεί το συμφωνητικό (π.χ. να μην θέλει κατοικίδια στην ιδιοκτησία του) Αντίστοιχα, «κακός» ενοικιαστής είναι αυτός που χρωστάει ενοίκια, που αφήνει χρέη σε κοινόχρηστα, κάνει ζημιές στο μίσθιο κοκ. Δεν έχει καμία σχέση με ψυχιατρική, αλλά ο -καλός- μεσίτης θα πρέπει να μπορεί στοιχειωδώς να καταλάβει αν κάποιο από τα συνδιαλεγόμενα μέρη μπορεί να προκύψει αφερέγγυο. Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι μεσίτες δεν σας κατηγορώ, μπορεί να μην τους έχετε συναντήσει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εντελώς ανίκανοι και αναλώνονται σε μια απλή επίδειξη ακινήτου, πολλές φορές χωρίς να συμπεριλαμβάνουν καν αυτά που τους έχει ζητήσει ο πιθανός ενοικιαστής.
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Παντως μαους, οταν πηγα εγω να βρω διαμέρισμα με μεσιτη. Μπορω να πω οτι με βοηθησε. Πρωτο δεν ειχε πολλες επιλογες για σπιτια, μου εδειξε τρια, μου ειπε αυτο ειναι ετσι μεσα θα χεις υγρασια που φαινετααι, με αυτο κερδιζεις εκει, δευτερον οταν εφταασε η ωρα να το νοικιασω ο ιδιοκτήτης ηθελε δυο νοικια ως εγγυηση και του ειπε αυτο δεν γινεται εδω σε μας ενα θα δωσουν τα παιδια και αν παιρνεις να κατεβασεις το μισθωτήριο. Μπορω να πω οτι με βοηθησε. Ακομα και την αμοιβη του, την εδωσα οταν ειχα απο μονη της ειπε, τωρα σου εφυγαν πολλα λεφτα οποτε εχεις φερε τα δικα μου Για να λες ότι φαινόταν πως είχε υγρασία, φαντάζομαι πως ήταν κάτι που το είδες και μόνος σου, οπότε πως ακριβώς σε βοήθησε ο μεσίτης πέρα από τα προφανή που δικαιολογούν την αμοιβή του? Επίσης το σύνηθες για την εγγύηση είναι ένα ενοίκιο, και ο μεσίτης απλά επισήμανε στον ιδιοκτήτη πως η απαίτηση του ήταν εκτός πραγματικότητας. Αλλιώς με το καλημέρα θα έπρεπε εσύ σαν ενοικιαστής να εκταμιεύσεις ποσό ύψους τεσσάρων ενοικίων(1 για το τρέχον μήνα, 2 για εγγύηση και 1 για τον μεσίτη), κάτι που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε. Την τσέπη του κοίταξε, αυτός ήταν ο λόγος που προσπάθησε να λογικέψει τον ιδιοκτήτη ως προς την εγγύηση, αυτός ήταν ο λόγος που σου άφησε περιθώριο να τον πληρώσεις αργότερα. Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει ποιός ιδιοκτήτης είναι «κακός». Νομίζετε (όχι μόνο εσύ, και οι προηγούμενοι που μίλησαν για ψυχοθεραπείες) ότι «κακός» είναι ο ιδιοκτήτης που πάσχει από κατάθλιψη ή από ερωτική απογοήτευση. Ας δώσω μερικά παραδείγματα (γιατί όπως ξαναείπα, ταληράκια): α) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που δεν θα πράξει αυτά που έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων (π.χ. να αλλάξει πλακάκια στο μπάνιο ή να βάλει ηλιακό). β) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι επίσης αυτός που θα αποκρύψει ελαττώματα του μισθίου ή δεν θα ασχοληθεί με τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία και τον αφορούν. γ) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που βάζει παράνομους ή καταχρηστικούς όρους πριν υπογραφεί το συμφωνητικό ή -ακόμα χειρότερα- αφού έχει υπογραφεί το συμφωνητικό (π.χ. να μην θέλει κατοικίδια στην ιδιοκτησία του) Αντίστοιχα, «κακός» ενοικιαστής είναι αυτός που χρωστάει ενοίκια, που αφήνει χρέη σε κοινόχρηστα, κάνει ζημιές στο μίσθιο κοκ. Δεν έχει καμία σχέση με ψυχιατρική, αλλά ο -καλός- μεσίτης θα πρέπει να μπορεί στοιχειωδώς να καταλάβει αν κάποιο από τα συνδιαλεγόμενα μέρη μπορεί να προκύψει αφερέγγυο. Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι μεσίτες δεν σας κατηγορώ, μπορεί να μην τους έχετε συναντήσει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εντελώς ανίκανοι και αναλώνονται σε μια απλή επίδειξη ακινήτου, πολλές φορές χωρίς να συμπεριλαμβάνουν καν αυτά που τους έχει ζητήσει ο πιθανός ενοικιαστής. Για να δούμε τα παραδείγματα(ή ταληράκια, όπως θες πες τα) σου. α) Αν ο ιδιοκτήτης δεν αλλάξει τα πλακάκια του μπάνιου και δεν βάλει ηλιακό όπως έχει συμφωνηθεί, απλά ο ενοικιαστής τα κάνει μόνος του και κρατά τα χρήματα από τα ενοίκια που κάνει να του δίνει. Κανένα πρόβλημα. β) Οι ιδιοκτήτες εξ ορισμού αποκρύπτουν/δεν φανερώνουν πιθανά ελαττώματα του μισθίου, οπότε αν ο ενοικιαστής θεωρήσει ότι το μίσθιο δεν έχει ελαττώματα είναι 100% δικό του λάθος που δεν το έλεγξε. Όσο για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία και τον αφορούν, βλέπε το α). γ) Εφόσον κάποιοι όροι στο μισθωτήριο είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, απλά δεν ισχύουν. Ομοίως ισχύει και για τους όρους που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μισθωτήριο.
DDevil Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ο κόσμος διαβάζει και καταλαβαίνει. Και γελάει. Γελαει περισσοτερο οταν ξεβρακώνονται οι κουτοπονηροι ομως.
DDevil Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 μακρια απο μεσίτες παιδιά Παντως ο Τζοσουα δεν απαντησε στα χθεσινα .... το να μην κανει ψυχολογικη ερευνα και να ειναι ντεντεκτιβ ο μεσιτης δεν τον υποχρεωνει ο νομος το να ανεβαζει ομως πλαστες αγγελιες και να κοροιδευει το κοσμο ειναι μεσα στο νομο? Αν ενας μεσιτης κανει τα παντα να τραβηξει πελάτη καλα κανει οταν ειναι ομως να πει μερικα πραγματα για να τον βοηθησει "ααα δεν ειμαι υποχρεωμενος δεν ειμαι ψυχολογος δεν ειμαι ντεντεκτιβ που να ξερω εγω τι ανθρωπος ειναι ο ιδιοκτητης ή ο ενοικιαστης" ακριβως τέτοιους "επαγγελματιες" θα πρεπει ολοι να αποφευγουν σε οποιαδηποτε δουλεια αρκει να εχεις την εξυπνάδα και την παρατηρητικοτητα να τους τσεκάρεις.Ενδιαφερονται μονο να τα αρπαξουν και τιποτα αλλο. Και οπως ξαναεγραψα αυτα που γραφει για την πλευρα του ιδιοκτητη δεν εχουν καμια βαση διοτι αν του φερει κανα λαμογιο που δεν εχει και τιποτα στο ονομα του και του κανει ζημιες στο σπιτι του πιστολιασει και 1-2 ενοικια και σηκωθει και φυγει θα του κανει μεγαλη ζημια του ανθρωπου. Για αυτο μεγαλη προσοχη στους μεσιτες και πως θα εξηγηθουν. Κανεις δεν εχει διαθεση να μπει στα καλα καθουμενα σε δικαστικες διαμάχες. Εγω εχω γνωστη που ειχε κανει εξηγηση στον μεσιτη και καλα του εκανε "Αμα δεν μου φερεις σωμα ασφαλειας εγω το σπιτι δεν το δινω" προφανως ενας αστυνομικος δεν θα μπορουσε να πιστολιασει τα ενοικια γιατι θα πηγαινε μετα στην υπηρεσια και θα τον εκανε ρεζιλι ή θα του εκανε μια αναφορα που θα τον ακολουθουσε μια ζωη. Κατα τα αλλα αμα στηριχτεις σε μεσιτη και δεν ξερεις τι ειναι ο αλλος που σου φερνει και δεν ξερει ουτε και αυτος .... 3 λαλουν και 2 χορευουν. 1
Backpacker Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει ποιός ιδιοκτήτης είναι «κακός». Νομίζετε (όχι μόνο εσύ, και οι προηγούμενοι που μίλησαν για ψυχοθεραπείες) ότι «κακός» είναι ο ιδιοκτήτης που πάσχει από κατάθλιψη ή από ερωτική απογοήτευση. Ας δώσω μερικά παραδείγματα (γιατί όπως ξαναείπα, ταληράκια): α) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που δεν θα πράξει αυτά που έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων (π.χ. να αλλάξει πλακάκια στο μπάνιο ή να βάλει ηλιακό). β) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι επίσης αυτός που θα αποκρύψει ελαττώματα του μισθίου ή δεν θα ασχοληθεί με τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία και τον αφορούν. γ) «Κακός» ιδιοκτήτης είναι αυτός που βάζει παράνομους ή καταχρηστικούς όρους πριν υπογραφεί το συμφωνητικό ή -ακόμα χειρότερα- αφού έχει υπογραφεί το συμφωνητικό (π.χ. να μην θέλει κατοικίδια στην ιδιοκτησία του) Αντίστοιχα, «κακός» ενοικιαστής είναι αυτός που χρωστάει ενοίκια, που αφήνει χρέη σε κοινόχρηστα, κάνει ζημιές στο μίσθιο κοκ. Δεν έχει καμία σχέση με ψυχιατρική, αλλά ο -καλός- μεσίτης θα πρέπει να μπορεί στοιχειωδώς να καταλάβει αν κάποιο από τα συνδιαλεγόμενα μέρη μπορεί να προκύψει αφερέγγυο. Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι μεσίτες δεν σας κατηγορώ, μπορεί να μην τους έχετε συναντήσει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εντελώς ανίκανοι και αναλώνονται σε μια απλή επίδειξη ακινήτου, πολλές φορές χωρίς να συμπεριλαμβάνουν καν αυτά που τους έχει ζητήσει ο πιθανός ενοικιαστής. Και που θα ξέρει ο μεσιτης αν ιδιοκτήτης είναι έτσι όπως τον περιγράφεις? Ο μεσίτης απτην στιγμή που το νοικιάσει το σπίτι δεν ξαναβλέπει κανέναν απ'τους δύο (ιδιοκτήτη-ενοικιαστή). Ο μόνος τρόπος να ξέρει αυτά που λες ο μεσίτης για τον ιδιοκτήτη ειναι να ήταν ο ίδιος ενοικιαστής του κάποια στιγμή. Εκτός αν πιστεύεις οτι οι ενοικιαστές γράφουν μετά από καιρό γράμματα παραπόνων για τους ιδιοκτήτες τους στους μεσίτες!
Mau-Maus Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δηλαδή, στο μυαλό σου δεν παίζει το σενάριο να ήμουν εγώ ο πελάτης τους και να έψαχναν να βρουν μίσθιο για μένα, όπως τους είχα αναθέσει; Το ξαναγράφω άλλη μια γιατί σε βλέπω δυσκολεύεσαι λιγάκι να απαντήσεις ο καλός μεσίτης λοιπόν σε προστάτευσε -δυο φορές κι άλας- απο τον κακό ιδιόκτητη που σου βρήκε αυτός όπως ξεκάθαρα λες στο από πάνω σου μήνυμα, σωστά ?? κάλος ο μεσίτης δηλαδή, σούπερ , αλλά στον βρήκε τον μπαγλαμά τον ιδιοκτήτη τον κακό τον άθλιο .. αλλά σε προστάτευσε από αυτόν όμως ε ? Σ ωραίος .. 1
Lee80 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Θα πέσει πάλι κλάμα απο μεσίτες oh well.. Δηλώνουν τα ισόγεια για 1ου γιατι κανεις δεν ψαχνει ισογειο, τιμη 1 ευρω για να βγαινει πρωτος στα αποτελεσματα, τιμη χωρις την αμοιβη του μεσα (το κρατανε για εκπληξη), Αποκρυπτουν διευθυνση αλλα το παιζουν ιδιωτες, Ζητανε αμοιβη ενω ειδες το σπιτι απο αγγελια (αρα το βρηκες μονος σου αρα δεν ζητησες την υπηρεσια του) πρεπει να πληρωθει απο τον ιδιοκτητη αλλα δεν βαριεσαι ας τα παρω διπλα. Ειμαι ιδιοκτητης και ποτε δεν χρησιμοποιησα μεσιτη, μπειτε στα σαιτ και καμαρωστε τους μπας και σωθει κανας ταλαιπωρος.
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Παντως ο Τζοσουα δεν απαντησε στα χθεσινα .... Σε όλους και σε όλα απαντώ, εκτός από εσένα... όπως ακριβώς υποσχέθηκα: Εσύ για τον εαυτό σου μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, για να μπορέσεις να πείσεις τους άλλους όμως χρειάζεσαι επιχειρήματα. Όταν τα βρεις τα ξαναλέμε
Liverpool89 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Για να λες ότι φαινόταν πως είχε υγρασία, φαντάζομαι πως ήταν κάτι που το είδες και μόνος σου, οπότε πως ακριβώς σε βοήθησε ο μεσίτης πέρα από τα προφανή που δικαιολογούν την αμοιβή του? Επίσης το σύνηθες για την εγγύηση είναι ένα ενοίκιο, και ο μεσίτης απλά επισήμανε στον ιδιοκτήτη πως η απαίτηση του ήταν εκτός πραγματικότητας. Αλλιώς με το καλημέρα θα έπρεπε εσύ σαν ενοικιαστής να εκταμιεύσεις ποσό ύψους τεσσάρων ενοικίων(1 για το τρέχον μήνα, 2 για εγγύηση και 1 για τον μεσίτη), κάτι που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα έκανε. Την τσέπη του κοίταξε, αυτός ήταν ο λόγος που προσπάθησε να λογικέψει τον ιδιοκτήτη ως προς την εγγύηση, αυτός ήταν ο λόγος που σου άφησε περιθώριο να τον πληρώσεις αργότερα. Για να δούμε τα παραδείγματα(ή ταληράκια, όπως θες πες τα) σου. α) Αν ο ιδιοκτήτης δεν αλλάξει τα πλακάκια του μπάνιου και δεν βάλει ηλιακό όπως έχει συμφωνηθεί, απλά ο ενοικιαστής τα κάνει μόνος του και κρατά τα χρήματα από τα ενοίκια που κάνει να του δίνει. Κανένα πρόβλημα. β) Οι ιδιοκτήτες εξ ορισμού αποκρύπτουν/δεν φανερώνουν πιθανά ελαττώματα του μισθίου, οπότε αν ο ενοικιαστής θεωρήσει ότι το μίσθιο δεν έχει ελαττώματα είναι 100% δικό του λάθος που δεν το έλεγξε. Όσο για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία και τον αφορούν, βλέπε το α). γ) Εφόσον κάποιοι όροι στο μισθωτήριο είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, απλά δεν ισχύουν. Ομοίως ισχύει και για τους όρους που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μισθωτήριο. Ναι εχεις δικιο οπως τα λες, ειχα πει εξαρχης οτι αν διαπιστωσω, μυρωδια μουχλα, υγρασιας, δεν το θελω. Απλα λεω οτι με βοηθησε στο θεμα οτι εγω δεν ηξερα τι ισχυει, οπως και πολυς κοσμος. Με δικο μου λαθος που δεν το εψαξα εξαρχης, τι ισχυει. Αλλα το να δεις με μια ματια ολα τα ελλατωματα ενος σπιτιου δεν γίνεται απλα. Πχ το νοικιαζεις το καλοκαιρι, ξερεις αν το χειμωνας θα ζεσταινεσαι επαρκως; αν μπαζει απο παντου; αν σταζει το ταβανι; εγω πχ δεν πηγα να δοκιμασω ολες τις μπριζες να δω αν δουλευουν, στην πορεια ανακαλυψα οτι μια μπριζα δεν κειτουργει και ενας διπλος διακοπτης απο το φωε, του τα ειπα. Τα ξερει απο τι πρωτη εβδομαδα. Το σπιτι ειναι λαχειο, μονο αν βρεις και μιλησεις με τον προηγουμενο ενοικιαστη
DDevil Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Σε όλους και σε όλα απαντώ, εκτός από εσένα... όπως ακριβώς υποσχέθηκα: Ποια επιχειρηματα μωρε? μια απλη ερωτηση σου κανω, εδω εκατσες και εγραψες ολοκληρο μηχανισμο με πλαστες αγγελιες και παπατζηλικια σε πελατες που κανουν και καλα οι μεσιτες. Αυτο ειναι οκ κατα τα λεγομενα σου το να ψάξει λιγο παραπανω ο μεσιτης να δει τι παιζει με τα συμβαλλομενα μέρη δεν ειναι υποχρεωμενος ε? Απαντησε και μην πετάς την μπαλιτσα στην εξέδρα. Εκτος και αν τον νομο τον επικαλεισαι οποτε σε συμφέρει. Ναι εχεις δικιο οπως τα λες, ειχα πει εξαρχης οτι αν διαπιστωσω, μυρωδια μουχλα, υγρασιας, δεν το θελω. Απλα λεω οτι με βοηθησε στο θεμα οτι εγω δεν ηξερα τι ισχυει, οπως και πολυς κοσμος. Με δικο μου λαθος που δεν το εψαξα εξαρχης, τι ισχυει. Αλλα το να δεις με μια ματια ολα τα ελλατωματα ενος σπιτιου δεν γίνεται απλα. Πχ το νοικιαζεις το καλοκαιρι, ξερεις αν το χειμωνας θα ζεσταινεσαι επαρκως; αν μπαζει απο παντου; αν σταζει το ταβανι; εγω πχ δεν πηγα να δοκιμασω ολες τις μπριζες να δω αν δουλευουν, στην πορεια ανακαλυψα οτι μια μπριζα δεν κειτουργει και ενας διπλος διακοπτης απο το φωε, του τα ειπα. Τα ξερει απο τι πρωτη εβδομαδα. Το σπιτι ειναι λαχειο, μονο αν βρεις και μιλησεις με τον προηγουμενο ενοικιαστη Δικο σου λάθος που δεν το εψαξες εξαρχης? αυτος που απαντας εγραψε χθες οτι θα σου πει στο τηλεφωνο (ή ο μεσιτης εστω ) οτι εχει ενα υπεργαματο σπιτι να σου δειξει και άλλα τέτοια παπατζηλικια και ξαφνικα θα σου πει "δεν το ελεγξες αρα δικο σου λάθος?" Tεσπα στα υπολοιπα που γραφεις ισχυει οτι εγραψε και ο Τζοσουα πριν τα φτιαχνει ο ιδιοκτητης ή τα αφαιρεις απο το ενοικιο απλα εγω πλεον διαφωνω στο εξης -> Αν δεις οτι ειναι δυστροπος να κανει αλλαγες ή πάει να σου πει αυτο θα γινει ετσι και το αλλο ετσι σηκω και φυγε στο σπιτι πας να ηρεμησεις δεν πα να εχεις φασαριες γιατι μετα αμα μπεις μεσα ειναι σπαστικο να μετακομιζεις επειδη σου βγηκε ηλιθιος ιδιοκτητης.
kirileman Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δηλώνουν τα ισόγεια για 1ου γιατι κανεις δεν ψαχνει ισογειο, Αυτό συνήθως συμβαίνει για τα διαμερίσματα που στο συμβόλαιο αναφέρονται ως ισόγεια, ενώ στην πραγματικότητα (και στο ασανσέρ) είναι 1ου με τη στάθμη εισόδου να είναι ελάχιστα πιο κάτω από το επίπεδο του δρόμου . Πρέπει να διευκρινίζεται. τιμη 1 ευρω για να βγαινει πρωτος στα αποτελεσματα, Αυτό συμβαίνει όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει καθορίσει τιμή για το ακίνητό του, αλλά το site/portal αγγελιών ζητάει οπωσδήποτε να ορίσεις μια τιμή. Αν κάποιος μεσίτης πληρώνει top αγγελία, βγαίνει αυτός πρώτος, ενώ αν ο αγοραστής κάνει αναζήτηση με βάση την τιμή (πχ 3άρι από 50.000 έως 80.000), τότε η αγγελία του 1 ευρώ δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Άρα, δεν υπάρχει πραγματικό κέρδος από το 1 ευρώ. τιμη χωρις την αμοιβη του μεσα (το κρατανε για εκπληξη), Στην αγγελία εννοείς; Μόνο στην περιγραφή θα μπορούσε να μπει, αλλιώς ενημερώνεσαι τηλεφωνικά, αλλιώς την ώρα της υπόδειξης. Στο κείμενο της αγγελίας συναντάται μόνο στην περίπτωση απαλλαγής του αγοραστή/μισθωτή από την υποχρέωση καταβολής μεσιτικής αμοιβής. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εννοείται ότι υπάρχει αμοιβή. Αποκρυπτουν διευθυνση αλλα το παιζουν ιδιωτες, Κρυφομεσίτες, είναι πρόβλημα για τον κλάδο. Ζητανε αμοιβη ενω ειδες το σπιτι απο αγγελια (αρα το βρηκες μονος σου αρα δεν ζητησες την υπηρεσια του) πρεπει να πληρωθει απο τον ιδιοκτητη αλλα δεν βαριεσαι ας τα παρω διπλα. Ο νόμος το επιτρέπει, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης σε κάθε περίπτωση. Ειμαι ιδιοκτητης και ποτε δεν χρησιμοποιησα μεσιτη, μπειτε στα σαιτ και καμαρωστε τους μπας και σωθει κανας ταλαιπωρος. Αν έχεις χρόνο και όρεξη, το πουλάς/νοικιάζεις εσύ ο ίδιος. Αν μένεις μακριά από το ακίνητο, θα υποχρεωθείς σε κάποιον φίλο/συγγενή; Θα εμπιστευτείς την περιουσία σου σε ένα γείτονα; Στο θυρωρό ο οποίος εννοείται ότι από κάποιον θα ζητήσει προμήθεια; Σε μια αλλοδαπή οικιακή βοηθό; Που θα τη ρωτάνε οι υποψήφιοι αγοραστές "γιατί πουλάει ο ιδιοκτήτης" και θα σε δίνει στεγνά; Και γιατί να μην πας σε έναν επαγγελματία που έχει την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις; Για να γλυτώσεις 1.000 ή 2.000 στις 100.000 ευρώ; Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Κανένα επάγγελμα δεν είναι αχρείαστο, όλα έχουν δημιουργηθεί από υπαρκτές ανάγκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα