Moderators Malthador Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Οταν λες οτι υπάρχουν μεσίτες που σε έχουν προστατεύσει από κακούς ιδιοκτήτες εννοείς οτι οι ιδιόκτητες ήταν πελάτες τους ? είχαν αναθέσει δηλαδή στους 'κάλους' μεσίτες να τους βρουν ενοικιαστές και οι καλοί μεσίτες έδιωχναν ''προστάτευαν'' τον κόσμο? Και αν οι ιδιοκτήτες δεν ήταν πελάτες τους, σκέφτηκες μήπως σε 'προστάτευαν'' απο αυτούς επειδή ακριβώς δεν ήταν ? λέω εγώ τώρα ... πάντως δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε εδώ έτσι , οκ .. Δηλαδή, στο μυαλό σου δεν παίζει το σενάριο να ήμουν εγώ ο πελάτης τους και να έψαχναν να βρουν μίσθιο για μένα, όπως τους είχα αναθέσει; Συμφωνώ, πάντως, δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε εδώ. 1
Mau-Maus Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Ωπα , κάτσε μισό, επειδή και να γράφεις οτι να ναι και να το παίζεις έξυπνος αυτα δεν συμβαδίζουν μαζί για πες κατι .. πως ακριβώς σε προστάτευσε ο καλός μεσίτης ? ειχες βρει εσύ (???!!!! λολλλ ??!!!!) και σε προστάτευσε απο τον κακό ιδιοκτητη ?? αφού του είχες αναθέσει, αυτος πρέπει να σου βρει !! Ηρθε και σου είπε ΄λοιπόν το βλέπεις αυτό ? αυτο σου βρήκα αλλα δεν θα το νοικιάσεις επειδή ειναι μαλάκας ο ιδιοκτήτης, θα θα σε προστατεύσω (λολλλλλλλ) θα σου βρω αλλο!'' βρε πλακιτσα μας κάνετε βραδιάτικα ? όντως δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Ας το κάνουμε ταληράκια, γιατί πρέπει να εξηγούμε και τα βασικά σε αυτό το φόρουμ, δυστυχώς: Έστω ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια ένα ενοίκιο από εμένα. Και έστω ότι ψάχνει και μου βρίσκει δύο μίσθια που ταιριάζουν με τα requirements που του ζήτησα, ένα με 400 ευρώ ενοίκιο και ένα με 500 ευρώ ενοίκιο. Προφανώς, προς το συμφέρον του μεσίτη είναι να μου «σπρώξει» το μίσθιο με το μεγαλύτερο ενοίκιο για να πάρει και μεγαλύτερη προμήθεια. Όταν όμως -μετά από έρευνα- μου προτείνει το μίσθιο με το χαμηλότερο ενοίκιο εξηγώντας μου παράλληλα κάποια ελαττώματα του ιδιοκτητή που θα μπορούσε κάλλιστα να μου είχε αποκρύψει, τότε εγώ θεωρώ ότι με προστατεύει σαν πελάτη του. Αν και πάλι αρνείσαι να κατανοήσεις το πως με προστάτευσε, είναι δικό σου πρόβλημα, δεν μπορώ να στο αναλύσω περαιτέρω.
Mau-Maus Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Φίλε μου τι'έρευνα' κάνει και τι ελαττώματα βρίσκει, σε μεσίτη αναθέτεις την δουλειά όχι σε ντετέκτιβ! Κάτσε όμως να στο κάνω εγώ δεκάρες τώρα γιατί ή δεν καταλαβαίνεις ή που δεν έχεις καμία σχέση με τον χώρο! Λες σε προστάτευσε Οκ?? Και που το ξέρεις εσύ ότι σε προστάτευσε? Μήπως έκανες και συ καμιά έρευνα?? Φυσικά και όχι απλά εμπιστεύτηκες τον καλό μεσίτη επειδή σου πρότεινε το λίγο πιο χαμηλό μίσθωμα, σωστά? Το συμφέρον του μεσίτη δεν είναι να σπρώξει το πιο ακριβό για να πάρει την μεγαλύτερη προμήθεια, το συμφέρον του μεσίτη είναι να έχει να παίρνει συνέχεια προμήθεια.. Άντε καλή σου νύχτα. 1
Joshua21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Η δουλειά του μεσίτη είναι αυτή που λες. Η δουλειά του καλού μεσίτη, όμως, είναι: - να σου βρίσκει το σπίτι/κατάστημα με τα χαρακτηριστικά που του έχεις ζητήσει (αν είσαι ενοικιαστής/αγοραστής) - να σου κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο deal (αν είσαι ιδιοκτήτης) - να προστατεύει αμφότερα τα συναλλασόμενα μέρη από όλες τις κακοτοπιές που μπορεί να υφίστανται Δύο φορές με έχουν προστατεύσει μεσίτες (μία σε ενοικίαση σπιτιού και μία σε ενοικίαση καταστήματος) από κακούς ιδιοκτήτες. Οπότε, ναι, αν θέλει ο μεσίτης να σε ξαναφέρει στο γραφείο του θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω από μια απλή υπόδειξη ακινήτου. Για κάτσε λίγο, η έννοια καλός μεσίτης μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. Καλός ως άνθρωπος, καλός για τον εαυτό του aka πετυχημένος επαγγελματίας, καλός για τον ιδιοκτήτη, καλός για τον αγοραστή/ενοικιαστή. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν. Ο πετυχημένος επαγγελματίας δεν ψάχνει να βρει αυτό που του ζητά ο ενοικιαστής/αγοραστής όπως νομίζεις. Ο πετυχημένος επαγγελματίας φροντίζει να αποσπάσει από ιδιοκτήτες όσες περισσότερες εντολές μπορεί λέγοντας τους το κλασσικό "έχω έτοιμο πελάτη για το ακίνητο σου". Κατόπιν βάζει μερικές πλαστές too good to be true αγγελίες, και όταν ο πελάτης επικοινωνήσει μαζί του του λέει "ααα το συγκεκριμένο έχει νοικιαστεί/πουληθεί, έλα από δω όμως, όλο και κάτι θα βρούμε, το σούπερ γαμάουα γραφείο μου έχει 1500 διαθέσιμα ακίνητα". Επίσης όσο καλύτερο θα είναι το deal για τον ιδιοκτήτη τόσο χειρότερο θα είναι για τον ενοικιαστή/αγοραστή, και το αντίστροφο. Καλός μεσίτης και για τους δύο ΔΕΝ γίνεται, ή θα μείνει ουδέτερος ή θα "ρίξει" έναν από τους δύο. Και τέλος το μεσιτικό γραφείο δεν είναι πχ συνεργείο αυτοκινήτων που υποχρεωτικά το επισκέπτεσαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, δεν είναι ανάγκη να φτιάξει καλό όνομα/πελατεία, είναι περισσότερο τυχοδιωκτικό επάγγελμα. Έστω ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια ένα ενοίκιο από εμένα. Και έστω ότι ψάχνει και μου βρίσκει δύο μίσθια που ταιριάζουν με τα requirements που του ζήτησα, ένα με 400 ευρώ ενοίκιο και ένα με 500 ευρώ ενοίκιο. Προφανώς, προς το συμφέρον του μεσίτη είναι να μου «σπρώξει» το μίσθιο με το μεγαλύτερο ενοίκιο για να πάρει και μεγαλύτερη προμήθεια. Όταν όμως -μετά από έρευνα- μου προτείνει το μίσθιο με το χαμηλότερο ενοίκιο εξηγώντας μου παράλληλα κάποια ελαττώματα του ιδιοκτητή που θα μπορούσε κάλλιστα να μου είχε αποκρύψει, τότε εγώ θεωρώ ότι με προστατεύει σαν πελάτη του. Σου διαφεύγει πως το ύψος της αμοιβής του μεσίτη είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο, οπότε δεν είναι σίγουρο πως η αμοιβή του θα είναι μεγαλύτερη στο μίσθιο των 500€. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με τα 400€ να το έχει καιρό ξενοίκιαστο, και να του έχει τάξει αμοιβή 2 μισθώματα(πολυ συνηθισμένο), το οποίο είναι κάτι που δεν θα μάθεις όσο έρευνα και να κάνεις. 1
Mau-Maus Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δύο φορές με έχουν προστατεύσει μεσίτες (μία σε ενοικίαση σπιτιού και μία σε ενοικίαση καταστήματος) από κακούς ιδιοκτήτες. Οπότε, ναι, αν θέλει ο μεσίτης να σε ξαναφέρει στο γραφείο του θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω από μια απλή υπόδειξη ακινήτου. Δηλαδή, στο μυαλό σου δεν παίζει το σενάριο να ήμουν εγώ ο πελάτης τους και να έψαχναν να βρουν μίσθιο για μένα, όπως τους είχα αναθέσει; Σε προστάτευσε λοιπόν ο καλός ο μεσίτης απο τον κακό τον ιδιοκτήτη που σου βρήκε ο ιδιος !!! Μάλιστα .. Τι το θέλω το μπλα μπλα ρε φίλε αφού έχω πει τόσες φορές να το κόψω .. 1
Backpacker Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μερικοί εδώ μέσα νομίζετε οτι οι μεσίτες είναι ψυχολογοι/ντετεκτιβ ή πίνουν κάθε μέρα καφεδάκι με αυτούς που τους αναθέτουν τα ακίνητα τους για να βρεθεί ενοικιαστής και έτσι ξέρουν απ'εξω τα χούγια και τους χαρακτήρες όποιου έρθει και τους αναθέσει απλά ένα ακίνητο για να το νοικιάσουν. Τα διαβάζετε αυτά που γράφετε ή τρολάρετε?Σιγά μην περνούν και από συνέντευξη τους ιδιοκτήτες για να δούνε τι ειναι. Μπαίνεις στο γραφείο ενός μεσίτη..του λες αυτο ειναι το ακίνητο μου...αυτό ειναι το κλειδί του. Υπογράφεις ένα χαρτί οτι του παραδίδεις για να το δειχνει και τέλος. Πάει αυτός μετά το βγάζει φωτογραφίες..το προωθεί και τέρμα. Και σεις θέλετε από τους μεσίτες να σας κάνουν ψυχογράφημα του κάθε πελάτη τους. Σοβαρευτείτε! 3
DDevil Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Μερικοί εδώ μέσα νομίζετε οτι οι μεσίτες είναι ψυχολογοι/ντετεκτιβ ή πίνουν κάθε μέρα καφεδάκι με αυτούς που τους αναθέτουν τα ακίνητα τους για να βρεθεί ενοικιαστής και έτσι ξέρουν απ'εξω τα χούγια και τους χαρακτήρες όποιου έρθει και τους αναθέσει απλά ένα ακίνητο για να το νοικιάσουν. Τα διαβάζετε αυτά που γράφετε ή τρολάρετε?Σιγά μην περνούν και από συνέντευξη τους ιδιοκτήτες για να δούνε τι ειναι. Μπαίνεις στο γραφείο ενός μεσίτη..του λες αυτο ειναι το ακίνητο μου...αυτό ειναι το κλειδί του. Υπογράφεις ένα χαρτί οτι του παραδίδεις για να το δειχνει και τέλος. Πάει αυτός μετά το βγάζει φωτογραφίες..το προωθεί και τέρμα. Και σεις θέλετε από τους μεσίτες να σας κάνουν ψυχογράφημα του κάθε πελάτη τους. Σοβαρευτείτε! Ναι σωστα παιχτουρι θα πάρεις εσυ μισο ενοικιο απο μενα και αλλο μισο απο τον άλλον απλα και μονο για να κρατας τα κλειδια και να δειχνεις το σπιτι οποτε χρειάζεται. Εγω μια χαρα σοβαρος ειμαι. Αμα δεν κανει τη δουλεια σοβαρά δεν θα πάρει φράγκο. Και δεν εχω να του πω τιποτα αλλο. Για κάτσε λίγο, η έννοια καλός μεσίτης μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. Καλός ως άνθρωπος, καλός για τον εαυτό του aka πετυχημένος επαγγελματίας, καλός για τον ιδιοκτήτη, καλός για τον αγοραστή/ενοικιαστή. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν. Ο πετυχημένος επαγγελματίας δεν ψάχνει να βρει αυτό που του ζητά ο ενοικιαστής/αγοραστής όπως νομίζεις. Ο πετυχημένος επαγγελματίας φροντίζει να αποσπάσει από ιδιοκτήτες όσες περισσότερες εντολές μπορεί λέγοντας τους το κλασσικό "έχω έτοιμο πελάτη για το ακίνητο σου". Κατόπιν βάζει μερικές πλαστές too good to be true αγγελίες, και όταν ο πελάτης επικοινωνήσει μαζί του του λέει "ααα το συγκεκριμένο έχει νοικιαστεί/πουληθεί, έλα από δω όμως, όλο και κάτι θα βρούμε, το σούπερ γαμάουα γραφείο μου έχει 1500 διαθέσιμα ακίνητα". Επίσης όσο καλύτερο θα είναι το deal για τον ιδιοκτήτη τόσο χειρότερο θα είναι για τον ενοικιαστή/αγοραστή, και το αντίστροφο. Καλός μεσίτης και για τους δύο ΔΕΝ γίνεται, ή θα μείνει ουδέτερος ή θα "ρίξει" έναν από τους δύο. Και τέλος το μεσιτικό γραφείο δεν είναι πχ συνεργείο αυτοκινήτων που υποχρεωτικά το επισκέπτεσαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, δεν είναι ανάγκη να φτιάξει καλό όνομα/πελατεία, είναι περισσότερο τυχοδιωκτικό επάγγελμα. Μεσιτη δεν τα λες καλά. Φαινεσαι έτοιμος να τα αρπάξεις και τιποτα αλλο ακου εκει βαζει λεει πλαστες αγγελιες και κοροιδευει πελάτες και ιδιοκτητες. Βεβαια αμα κρινω απο τη γενικοτερη κατασταση στην Ελλαδα δεν ειναι λιγοι του αθλήματος. Τις προαλλες ξεβράκωσα εναν συμβολαιογραφο που ηθελε για να ανοιξει μια διαθηκη να τσεπωσει 200 ευρώ. ΥΓ Ο Μεσιτης σιγουρα ξέρει αμα προκειται για κλειστη κοινωνια τι ειναι αυτος που του ηρθε. Και αν δεν ξερει κοιμαται ορθιος οποτε δρομο και ο επομενος. Αν δεν ξερει για αυτον θα πρεπει να ξερει τις ατελειες του σπιτιου και τα θετικά του. Αμα τον αρχισει ο αλλος τις ερωτησεις και αρχισει τα δεν ξερω το ενα δεν ξερω το αλλο δεν εχω προσεξει εκεινο δεν εχω προσέξει το αλλο για τι επαγγελματισμους και ππαριες μιλαμε? Ας το κάνουμε ταληράκια, γιατί πρέπει να εξηγούμε και τα βασικά σε αυτό το φόρουμ, δυστυχώς: Έστω ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια ένα ενοίκιο από εμένα. Και έστω ότι ψάχνει και μου βρίσκει δύο μίσθια που ταιριάζουν με τα requirements που του ζήτησα, ένα με 400 ευρώ ενοίκιο και ένα με 500 ευρώ ενοίκιο. Προφανώς, προς το συμφέρον του μεσίτη είναι να μου «σπρώξει» το μίσθιο με το μεγαλύτερο ενοίκιο για να πάρει και μεγαλύτερη προμήθεια. Όταν όμως -μετά από έρευνα- μου προτείνει το μίσθιο με το χαμηλότερο ενοίκιο εξηγώντας μου παράλληλα κάποια ελαττώματα του ιδιοκτητή που θα μπορούσε κάλλιστα να μου είχε αποκρύψει, τότε εγώ θεωρώ ότι με προστατεύει σαν πελάτη του. Αν και πάλι αρνείσαι να κατανοήσεις το πως με προστάτευσε, είναι δικό σου πρόβλημα, δεν μπορώ να στο αναλύσω περαιτέρω. Ο Τζοσουας πριν χθες κοβοταν για το τι τον υποχρεώνει ο νομος να κανει και αρα αυτο θα προσφέρει στον πελάτη .... τωρα ξαφνικα μας τα γυρισε και εβαλε στο παιχνιδι και αλλα κολπα του στυλ πλαστες αγγελιες ψέμματα και παπατζιλικια σε πελατες κτλπ. αυτα τα κολπα τα οριζει ο νομος που χθες τον ειχε σαν ευαγγελιο? αυτα δεν τον πειραζουν να τα κανει
Backpacker Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ναι σωστα παιχτουρι θα πάρεις εσυ μισο ενοικιο απο μενα και αλλο μισο απο τον άλλον απλα και μονο για να κρατας τα κλειδια και να δειχνεις το σπιτι οποτε χρειάζεται. Εγω μια χαρα σοβαρος ειμαι. Αμα δεν κανει τη δουλεια σοβαρά δεν θα πάρει φράγκο. Και δεν εχω να του πω τιποτα αλλο. Μεσιτη δεν τα λες καλά. Φαινεσαι έτοιμος να τα αρπάξεις και τιποτα αλλο ακου εκει βαζει λεει πλαστες αγγελιες και κοροιδευει πελάτες και ιδιοκτητες. Βεβαια αμα κρινω απο τη γενικοτερη κατασταση στην Ελλαδα δεν ειναι λιγοι του αθλήματος. Τις προαλλες ξεβράκωσα εναν συμβολαιογραφο που ηθελε για να ανοιξει μια διαθηκη να τσεπωσει 200 ευρώ. ΥΓ Ο Μεσιτης σιγουρα ξέρει αμα προκειται για κλειστη κοινωνια τι ειναι αυτος που του ηρθε. Και αν δεν ξερει κοιμαται ορθιος οποτε δρομο και ο επομενος. Αν δεν ξερει για αυτον θα πρεπει να ξερει τις ατελειες του σπιτιου και τα θετικά του. Αμα τον αρχισει ο αλλος τις ερωτησεις και αρχισει τα δεν ξερω το ενα δεν ξερω το αλλο δεν εχω προσεξει εκεινο δεν εχω προσέξει το αλλο για τι επαγγελματισμους και ππαριες μιλαμε? Ο Τζοσουας πριν χθες κοβοταν για το τι τον υποχρεώνει ο νομος να κανει και αρα αυτο θα προσφέρει στον πελάτη .... τωρα ξαφνικα μας τα γυρισε και εβαλε στο παιχνιδι και αλλα κολπα του στυλ πλαστες αγγελιες ψέμματα και παπατζιλικια σε πελατες κτλπ. αυτα τα κολπα τα οριζει ο νομος που χθες τον ειχε σαν ευαγγελιο? αυτα δεν τον πειραζουν να τα κανει Ο κόσμος διαβάζει και καταλαβαίνει. Και γελάει. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Ο κόσμος διαβάζει και καταλαβαίνει. Και γελάει. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, μπορείς να αντρέξεις σε παλιότερα posts μου σε ανάλογα νήματα, όπου θα ανακαλύψεις ότι κράζω τους -έλληνες- μεσίτες και αναφέρω αναλυτικά γιατί θα έπρεπε να πάψει εντελώς να υπάρχει το επάγγελμα στην Ελλάδα, αν πρόκειται να συνεχίζει να υφίσταται στην διαστροφική μορφή που είναι σήμερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Έστω ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια ένα ενοίκιο από εμένα. Και έστω ότι ψάχνει και μου βρίσκει δύο μίσθια που ταιριάζουν με τα requirements που του ζήτησα, ένα με 400 ευρώ ενοίκιο και ένα με 500 ευρώ ενοίκιο. Σου διαφεύγει πως το ύψος της αμοιβής του μεσίτη είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο, οπότε δεν είναι σίγουρο πως η αμοιβή του θα είναι μεγαλύτερη στο μίσθιο των 500€. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με τα 400€ να το έχει καιρό ξενοίκιαστο, και να του έχει τάξει αμοιβή 2 μισθώματα(πολυ συνηθισμένο), το οποίο είναι κάτι που δεν θα μάθεις όσο έρευνα και να κάνεις. Προσωπικά μια απορία έχω εδώ. Ο μεσίτης από ποιον πληρώνεται τελικά; Ο Joshua21 λέει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο Malthador από την άλλη, στο παράδειγμα με τα τάληρα, ισχυρίζεται ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια από τον ενοικιαστή. Φαντάζομαι ότι θα ισχύουν και τα δύο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος πλήρωσε τον μεσίτη; Κάποιος να μου το κάνει μονόλεπτα για να μου λυθεί η απορία.
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Προσωπικά μια απορία έχω εδώ. Ο μεσίτης από ποιον πληρώνεται τελικά; Ο Joshua21 λέει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο Malthador από την άλλη, στο παράδειγμα με τα τάληρα, ισχυρίζεται ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια από τον ενοικιαστή. Φαντάζομαι ότι θα ισχύουν και τα δύο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος πλήρωσε τον μεσίτη; Κάποιος να μου το κάνει μονόλεπτα για να μου λυθεί η απορία. Την τελευταία φορά που έψαχνα για να νοικιάσω, οι μεσίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία μου δήλωναν ότι παίρνουν ένα ενοίκιο από τον ενοικιαστή και ένα ενοίκιο από τον ιδιοκτήτη. Αμφιβάλλω ότι ισχύει κάτι τέτοιο όμως. Ειδικά στα ακίνητα όπου δεν υπάρχει αποκλειστική εντολή, θεωρώ ότι αποκλείεται να τους πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Πιστεύω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πληρώνονται μόνο από τον ενοικιαστή. Και λογικό είναι, κι εγώ αν ήμουν στη θέση ενός ιδιοκτήτη που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω του οι μεσίτες, θα τους ξεκαθάριζα ότι δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή από μένα. Γι' αυτό είναι εντελώς ηλίθιο το κτηματομεσιτικό σύστημα atm στην Ελλάδα. Έπρεπε εκ του νόμου να ήταν υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν μόνο αποκλειστικές εντολές και ποτέ να μην εκπροσωπούν αμφότερες τις πλευρές.
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Προσωπικά μια απορία έχω εδώ. Ο μεσίτης από ποιον πληρώνεται τελικά; Ο Joshua21 λέει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο Malthador από την άλλη, στο παράδειγμα με τα τάληρα, ισχυρίζεται ότι ο μεσίτης παίρνει προμήθεια από τον ενοικιαστή. Φαντάζομαι ότι θα ισχύουν και τα δύο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιος πλήρωσε τον μεσίτη; Κάποιος να μου το κάνει μονόλεπτα για να μου λυθεί η απορία. Ο νόμος στην Ελλάδα επιτρέπει στον μεσίτη να πληρωθεί και από τους δύο συμβαλλόμενους(ιδιοκτήτη+αγοραστή/ενοικιαστή), και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης, και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στην αγγελία η σήμανση "χωρίς μεσιτική αμοιβή". Επίσης συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει σε αυτά που έκανες quote, υποθετικό σενάριο ήταν αυτό που έγραψε ο Malthador, συνεπώς υποθετικό ήταν και αυτό που απάντησα εγώ. Ο άλλος χρησιμοποίησε τη λέξη "έστω", και εγώ τη λέξη "μπορεί", δεν είναι προφανές ότι μιλούσαμε υποθετικά?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Επίσης συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει σε αυτά που έκανες quote, υποθετικό σενάριο ήταν αυτό που έγραψε ο Malthador, συνεπώς υποθετικό ήταν και αυτό που απάντησα εγώ. Ο άλλος χρησιμοποίησε τη λέξη "έστω", και εγώ τη λέξη "μπορεί", δεν είναι προφανές ότι μιλούσαμε υποθετικά? Το είδα το έστω. Είχα στο μυαλό μου "είτε ο ένας, είτε ο άλλος". Μου ξέφυγε το "και οι δύο". Το τι γίνεται και από ποιον τελικά γίνεται η πληρωμή δεν είναι προφανές όταν μιλάτε/μιλάμε υποθετικά. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ. Οπότε αφού "συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει" τότε τι υπάρχει στη πραγματικότητα; Ισχύει ακόμα το "και οι δύο" σαν απάντηση; Είναι ελεύθερο για διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο; Ορίζει η ελληνικη νομοθεσία συγκεκριμένα ποιος/ποιοι πληρώνουν μεσίτη; τι από τα παραπάνω;
Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Δημοσ. 24 Απριλίου 2016 Οπότε αφού "συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει" τότε τι υπάρχει στη πραγματικότητα; Ισχύει ακόμα το "και οι δύο" σαν απάντηση; Είναι ελεύθερο για διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο; Ορίζει η ελληνικη νομοθεσία συγκεκριμένα ποιος/ποιοι πληρώνουν μεσίτη; τι από τα παραπάνω; Νομίζω σου έχω απαντήσει στην πρώτη παράγραφο του post μου, αυτή που δεν έκανες quote, πάμε άλλη μία: Ο νόμος στην Ελλάδα επιτρέπει στον μεσίτη να πληρωθεί και από τους δύο συμβαλλόμενους(ιδιοκτήτη+αγοραστή/ενοικιαστή), και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης, και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στην αγγελία η σήμανση "χωρίς μεσιτική αμοιβή". Εκτός αν ρωτάς κάτι άλλο το οποίο δεν καταλαβαίνω, αν ναι προσπάθησε να γίνεις πιο σαφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα