Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ώρα να αρχίσει σύστημα συστατικών από προηγούμενους ιδιοκτήτες? :P

Eγω θα ημουν μεσα γιατι σε ενα τετοιο συμβολαιο αμα δεις μετα την εξελιξη των γεγονοτων θα δεις οτι τελικα κανεις δεν καταφερε τιποτα μονο πρηξιμο εκατερωθεν οποτε φιλε καλυτερα να δεις αν ταιριαζετε σαν χαρακτηρες με τον υποψηφιο ιδιοκτητη και μετα ολα τα αλλα.
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eγω θα ημουν μεσα γιατι σε ενα τετοιο συμβολαιο αμα δεις μετα την εξελιξη των γεγονοτων θα δεις οτι τελικα κανεις δεν καταφερε τιποτα μονο πρηξιμο εκατερωθεν οποτε φιλε καλυτερα να δεις αν ταιριαζετε σαν χαρακτηρες με τον υποψηφιο ιδιοκτητη και μετα ολα τα αλλα.

Υπερβάλλεις λιγάκι νομίζω, εκτός αν συνηθίζεις να κάνεις δεσμό με τους ιδιοκτήτες που σου νοικιάζουν :P

Δημοσ.

Υπερβάλλεις λιγάκι νομίζω, εκτός αν συνηθίζεις να κάνεις δεσμό με τους ιδιοκτήτες που σου νοικιάζουν :P

Καθολου. Γιατι μετα τον τρελο αν εισαι μεσιτης σε μενα θα τον φορτωσεις. Εχω κανει εγω τσακωμους για ορους που ηταν ηδη μεσα στο συμβολαιο και πηγαινε υπουλα να μου τους φαει τοσες φορες! Αλλα ενταξει το πηρα το μαθημα μου για οποιαδηποτε συναλλαγη πρωτα πληροφοριες τι ατομο ειναι μονο με σοβαρα ατομα συμβολαια και φιλιες και γαμους και τα παντα. Λεφτα για δικηγορους δεν γουσταρω να δινω.Οι μισοι ειναι και σαν τους μεσιτες να παρουν τα λεφτα τους νοιαζει μονο.

Μπορει να σε μαδησουν χωρις να βγει και τιποτα.

Δημοσ.

Καθολου. Γιατι μετα τον τρελο αν εισαι μεσιτης σε μενα θα τον φορτωσεις. Εχω κανει εγω τσακωμους για ορους που ηταν ηδη μεσα στο συμβολαιο και πηγαινε υπουλα να μου τους φαει τοσες φορες! Αλλα ενταξει το πηρα το μαθημα μου για οποιαδηποτε συναλλαγη πρωτα πληροφοριες τι ατομο ειναι μονο με σοβαρα ατομα συμβολαια και φιλιες και γαμους και τα παντα. Λεφτα για δικηγορους δεν γουσταρω να δινω.Οι μισοι ειναι και σαν τους μεσιτες να παρουν τα λεφτα τους νοιαζει μονο.

Μπορει να σε μαδησουν χωρις να βγει και τιποτα.

Καλά, πως τα ισοπεδώνεις έτσι όλα? Τι σχέση έχουν οι φιλίες/γάμοι με τον σπιτονοικοκύρη?

• Like 2
Δημοσ.

Ολα εχουν σχεση στο βασικο που εγραψα αλλα δεν το προσεξες. Πρεπει να επιλεξεις προσεκτικα αυτον/αυτην που θα μπλεξεις ειτε ειναι συμβολαιο ειτε ειναι για οτιδηποτε αλλο. Θελω να αποφυγω οσο γινεται τους δικηγορους στη ζωη μου. Αμα επιλεξεις σοβαρα ατομα για καθε ειδους συναλλαγη τοτε δεν θα καταληξεις και στα ακρα αμα καποια στιγμη διαφωνησετε.

Εσυ μπορει να το βλεπεις αλλιως επειδη εισαι μεσιτης και να θες να κλεισεις γρηγορα τη δουλεια σου ξαναλεω ομως οτι ο σπιτονοικοκυρης μετα σε μενα θα φορτωθει εσυ θα λες "εγω πλεον παιδια δεν μπαινω αναμεσα σας βρειτε τα..." τα εχω ζησει αυτα για αυτο το λεω. Τα εχω ζησει αλλα δεν θα τα ξαναζησω. Μεσιτη εγω δεν ξαναπαιρνω εκτος και αν ειναι γενικοτερα σωστος και δεν τον νοιαζει μονο να τα αρπαξει.

Δημοσ.

Ολα εχουν σχεση στο βασικο που εγραψα αλλα δεν το προσεξες. Πρεπει να επιλεξεις προσεκτικα αυτον/αυτην που θα μπλεξεις ειτε ειναι συμβολαιο ειτε ειναι για οτιδηποτε αλλο. Θελω να αποφυγω οσο γινεται τους δικηγορους στη ζωη μου. Αμα επιλεξεις σοβαρα ατομα για καθε ειδους συναλλαγη τοτε δεν θα καταληξεις και στα ακρα αμα καποια στιγμη διαφωνησετε.

Μήπως να μου έδειχνες ποιο ακριβώς εννοείς σαν "βασικό" από αυτά που έγραψες?

Όταν θες να συνεταιριστείς είναι πολύ σημαντικό ο άλλος να είναι λογικός και να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες, όταν πρόκειται για γάμο/φιλία είναι το πιο σημαντικό, όταν όμως νοικιάζεις σπίτι ελάχιστη σημασία έχει. Αυτός σου παρέχει το σπίτι, εσύ πληρώνεις νοίκι, τέλος! Ούτε παρέα είναι ανάγκη να κάνετε, ούτε θα συγκατοικήσετε, ούτε κρεβάτι θα μοιραστείτε. Άμα σε πρήζει τον στέλνεις ευγενικά, αν επιμένει του λες την τελευταία πρώτη και τέλος.

Εσυ μπορει να το βλεπεις αλλιως επειδη εισαι μεσιτης και να θες να κλεισεις γρηγορα τη δουλεια σου ξαναλεω ομως οτι ο σπιτονοικοκυρης μετα σε μενα θα φορτωθει εσυ θα λες "εγω πλεον παιδια δεν μπαινω αναμεσα σας βρειτε τα..." τα εχω ζησει αυτα για αυτο το λεω. Τα εχω ζησει αλλα δεν θα τα ξαναζησω. Μεσιτη εγω δεν ξαναπαιρνω εκτος και αν ειναι γενικοτερα σωστος και δεν τον νοιαζει μονο να τα αρπαξει.

Καταρχήν δεν είμαι μεσίτης, δεν ξέρω πως σου κόλλησε αυτό. Ούτε έχει σημασία για μένα αν θα χρησιμοποιήσεις ξανά υπηρεσίες μεσίτη στο μέλλον.

Έχεις παρεξηγήσει όμως το ρόλο του μεσίτη, η δουλειά του δεν είναι να παίρνει θέση ή να κάνει διαιτησία μεταξύ ιδιοκτήτη ενοικιαστή, η δουλειά του είναι η υπόδειξη/εύρεση ευκαιρίας. Και νομικά, και στην πράξη. Είναι δικό σου το λάθος αν νόμιζες πως η δουλειά του είναι κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι να νομιζεις μέχρι να πέσεις σε σπασικλα που δεν εχει με τι αλλο να ασχοληθει και μενει και διπλα σου. Θα αναθεωρήσεις ευκολα. Θα το νιωσεις στη πραξη (που δεν στο ευχομαι) δεν μπορω να σε πεισω με επιχειρηματα παντως.

Η δουλεια του ειναι επισης να σε προειδοποιησει πριν κανεις το συμβολαιο οτι ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης ειναι δυστροπος και θα έχεις τσακωμους ή αντιστοιχα οτι ο συγκεκριμενος ενοικιαστης ειναι ασοβαρος. Δικο του λάθος θα ειναι αμα δεν αποδεχτει αυτα που λεω γιατι θα τον γράψω και θα πάω να ψαξω σπιτι μονος μου οποτε θα μεινει χωρις φράγκα καλυτερα δεν ειναι να βρω την ευκαιρια μονος μου? τι να τον κάνω τοτε? αμα ειναι να με ριξει στα κακα στενά ειτε εισαι ενοικιαστης ειτε ακομα χειροτερα ιδιοκτητης. Σαν ενοικιαστης σηκωνεσαι και φευγεις πες σαν ιδιοκτητης ομως αμα κανει ζημιες ο αλλος μεσα τελειωσε.

Θα μπεις σε διαδικασιες μετα με δικηγορους και τραβηγματα ενω θα μπορουσες απο την αρχη να τον κοψεις οτι ειναι μαλακας και να τον στειλεις ή να στο ελεγε ο μεσιτης καλυτερα δεν θα ητανε? εκει κολλανε ολα αυτα που σου λεω παντου πρεπει να ταιριαζουν οι νοοτροπιες και οι χαρακτηρες αλλιως δεν θα παει καλα το πραγμα.

Δημοσ.

Ετσι να νομιζεις μέχρι να πέσεις σε σπασικλα που δεν εχει με τι αλλο να ασχοληθει και μενει και διπλα σου. Θα αναθεωρήσεις ευκολα. Θα το νιωσεις στη πραξη (που δεν στο ευχομαι) δεν μπορω να σε πεισω με επιχειρηματα παντως.

Sorry αλλά που ξέρεις ότι δεν έχει τύχει να πέσω σε σπασίκλα ιδιοκτήτη? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μόνο εσύ είχες αυτή τη "τιμή"?

Επίσης πως ξέρεις πως δεν μπορείς να με πείσεις με επιχειρήματα? Δεν είδα καν να προσπαθείς, οι αστήρικτοι ισχυρισμοί σίγουρα δεν με πείθουν.

Και τέλος μην μπερδεύεσαι, αν τυγχάνει να μένει δίπλα σου είναι απλά κακός γείτονας. Όσο μπορεί να σε πρήξει οποιοσδήποτε άλλος γείτονας, άλλο τόσο μπορεί και αυτός, όχι περισσότερο.

Η δουλεια του ειναι επισης να σε προειδοποιησει πριν κανεις το συμβολαιο οτι ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης ειναι δυστροπος και θα έχεις τσακωμους ή αντιστοιχα οτι ο συγκεκριμενος ενοικιαστης ειναι ασοβαρος. Δικο του λάθος θα ειναι αμα δεν αποδεχτει αυτα που λεω γιατι θα τον γράψω και θα πάω να ψαξω σπιτι μονος μου οποτε θα μεινει χωρις φράγκα καλυτερα δεν ειναι να βρω την ευκαιρια μονος μου? τι να τον κάνω τοτε? αμα ειναι να με ριξει στα κακα στενά ειτε εισαι ενοικιαστης ειτε ακομα χειροτερα ιδιοκτητης. Σαν ενοικιαστης σηκωνεσαι και φευγεις πες σαν ιδιοκτητης ομως αμα κανει ζημιες ο αλλος μεσα τελειωσε.

Πως ακριβώς προκύπτει αυτό στα bold? Απόδειξε μου πρώτα πως το παραπάνω δεν είναι μόνο στη φαντασία σου, αλλιώς δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε παραπάνω.

Θα μπεις σε διαδικασιες μετα με δικηγορους και τραβηγματα ενω θα μπορουσες απο την αρχη να τον κοψεις οτι ειναι μαλακας και να τον στειλεις ή να στο ελεγε ο μεσιτης καλυτερα δεν θα ητανε? εκει κολλανε ολα αυτα που σου λεω παντου πρεπει να ταιριαζουν οι νοοτροπιες και οι χαρακτηρες αλλιως δεν θα παει καλα το πραγμα.

Στο ξανάπα, ούτε το κρεβάτι σου πρόκειται να μοιραστείς με τον ιδιοκτήτη, ούτε την ίδια στέγη, ούτε θα κάνετε παρέα. Που ακριβώς διαφωνείς με αυτά που γράφω? Μια φορά το μήνα μόνο θα τον βλέπεις, και αυτό πάλι δεν είναι απαραίτητο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οταν θα ερχεται να σου κτυπάει τα κουδουνια για να σε ζαλιζει με επιπλεον θεματα που επινοησε αυτος τοτε θα δουμε κατα ποσο θα μπορεις να τον βλέπεις καθε τέλος του μήνα. :-D Ο αλλος ηταν δυ και πηγε στην υπηρεσια του και ζαλισε τον διευθυντη του για θεματα τελειως άσχετα με την υπηρεσια. Ο καθενας με το χαβά του δηλαδη. Γιατι να μπεις σε τέτοιες διαδικασιες? με τον καθε βλαμμενο? αυτο δεν ειναι ζαλούρα?

Στη φαντασια μου ειναι να έχω την απαιτηση οταν πληρώνω να με ενημερώσουν για τα πάντα ή εστω για τα σημαντικοτερα? ακομα και για τις τυχον ατελειες που μπορει να έχει ενα σπιτι? και τι να προσέξω? εντάξει ειναι στη φαντασια μου και εσυ σαν μεσιτης (οχι εσυ) που λες οτι δεν εισαι αλλα κάποιος αλλος με παρομοια νοοτροπια δεν θα συνεργαστουμε. Θα ψάξω σπιτι μονος μου. Τι να τον κανω τον μεσιτη τοτε? μονος μου δεν μπορω να βρω? υποτιθεται τον βαζεις επειδη ξέρει τα πραγματα και τους πελάτες του. Φαντασια ειναι αυτο?

Δημοσ.

Ναι οταν θα ερχεται να σου κτυπάει τα κουδουνια για να σε ζαλιζει με επιπλεον θεματα που επινοησε αυτος τοτε θα δουμε κατα ποσο θα μπορεις να τον βλέπεις καθε τέλος του μήνα. :-D Ο αλλος ηταν δυ και πηγε στην υπηρεσια του και ζαλισε τον διευθυντη του για θεματα τελειως άσχετα με την υπηρεσια. Ο καθενας με το χαβά του δηλαδη. Γιατι να μπεις σε τέτοιες διαδικασιες? με τον καθε βλαμμενο? αυτο δεν ειναι ζαλούρα?

Σου εξήγησα παραπάνω τι κάνεις στην περίπτωση που o γείτονας(είτε είναι ο σπιτονοικοκύρης σου, είτε όχι)έρχεται συνεχώς και σου χτυπάει τα κουδούνια για οτιδήποτε, του ζητάς ευγενικά να σταματήσει, και αν επιμένει του λες την τελευταία πρώτη. Θα σταματήσει θέλει δεν θέλει.

Στη φαντασια μου ειναι να έχω την απαιτηση οταν πληρώνω να με ενημερώσουν για τα πάντα ή εστω για τα σημαντικοτερα? ακομα και για τις τυχον ατελειες που μπορει να έχει ενα σπιτι? και τι να προσέξω? εντάξει ειναι στη φαντασια μου και εσυ σαν μεσιτης (οχι εσυ) που λες οτι δεν εισαι αλλα κάποιος αλλος με παρομοια νοοτροπια δεν θα συνεργαστουμε. Θα ψάξω σπιτι μονος μου. Τι να τον κανω τον μεσιτη τοτε? μονος μου δεν μπορω να βρω? υποτιθεται τον βαζεις επειδη ξέρει τα πραγματα και τους πελάτες του. Φαντασια ειναι αυτο?

Η ανάγκη να πληρώσεις τον μεσίτη δημιουργήθηκε από τη στιγμή που του υπέγραψες την εντολή. Οτιδήποτε ΔΕΝ είναι γραμμένο μέσα στην εντολή ή οτιδήποτε δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία(που υπερισχύει της εντολής), ναι, είναι στην φαντασία σου. Ο μεσίτης δεν είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει για τον βαθμό ηλιθιότητας του ιδιοκτήτη και των γειτόνων, η νομοθεσία απλά τον υποχρεώνει να σε ενημερώσει για σοβαρά προβλήματα του σπιτιού ΜΟΝΟ εφόσον τα γνωρίζει, αν δεν τα γνωρίζει δεν έχει καμία ευθύνη.

Δικό σου λάθος ήταν και μόνο αν νόμισες κάτι διαφορετικό, ας πρόσεχες, Και σταμάτα να με ρωτάς τι να τον κάνεις τον μεσίτη, δεν θυμάμαι να σου πρότεινα ποτέ να ζητήσεις τις υπηρεσίες του.

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι ειναι υποχρεωμενος να ενημερωσει τον πελάτη του για αυτο που τον περιμένει αλλιως με ανθρωπους που κοιτανε ψυχρά τι λεει μονο η νομοθεσια και κάνουν σαν παπαγαλάκια δεν θα κανουμε καλες συνεργασιες. Οι συνεργασιες ειναι ανθρωπινες δεν δουλευουν με τους ψυχρους μηχανισμους που γράφεις εσυ.

Οσο για τον ιδιοκτητη δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζεις να τον αποφευγεις ειδικα αμα μενει πάνω ή κατω εμενα ευτυχως τον περισσοτερο καιρο ελειπε εκτος περιοχης. Και δεν εχεις καταλαβει καθολου ποσο μεγαλη εκταση μπορει να πάρει ενα τέτοιο πράγμα αμα μπλέξεις με τρελο άνθρωπο.

Και αυτα στα γραφει κάποιος που ειναι επισης τρελος οταν χρειαζεται και δεν μασάει ευκολα. Ο δυστροπος ιδιοκτητης ειναι προβλημα στο σπιτι σου οταν πηγαινεις θελεις πληρη χαλάρωση και ηρεμια. Ειναι 100% υποχρεωση του μεσιτη αν δεν το κανει εγω οπου τον βρισκω θα τον μαυριζω για να μην πάρει και αλλους στο λαιμο του και οπως λεει και η νομοθεσια.... ας μου κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημηση. Αμα θελουν ορισμενοι να παιζουμε ετσι μπαλα εγω δεν εχω προβλημα.

Δεν ειναι μονο να αρπαξεις τα λεφτά και ας ριξεις στα σκατα τον άλλον δεν παει καθολου ετσι το πράγμα και θα το κάνω εγω να μην πάει ετσι. Γεμισαμε απο τέτοιους "επαγγελματιες". 

Δημοσ.

Εσύ για τον εαυτό σου μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, για να μπορέσεις να πείσεις τους άλλους όμως χρειάζεσαι επιχειρήματα. Όταν τα βρεις τα ξαναλέμε :)

• Like 2
Δημοσ.

Εσύ για τον εαυτό σου μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, για να μπορέσεις να πείσεις τους άλλους όμως χρειάζεσαι επιχειρήματα. Όταν τα βρεις τα ξαναλέμε :)

Εγω δεν παιζω με επιχειρηματα καλε μου φιλε γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια και κουράζουν. Εγω σου λεω το εξης απλο αμα μου κάνεις αυτη την εξηγηση και εισαι μεσιτης εξαρχης απλα δεν θα συνεργαστουμε. Τι επιχειρηματα μου λες? εσυ θα χάσεις εγω ειναι σιγουρο οτι θα βρω σπιτι μονος μου.Και θα χασεις και διπλα γιατι θα φανεις και στον ιδιοκτητη του σπιτιου οτι δεν εισαι ικανος να νοικιάσεις το σπιτι.

Ειναι βασικο ο μεσιτης να ξέρει τους πελατες του αν δεν τους ξερει εχει φάει ακυρο με τη μια απο μενα. Ειναι σιγουρο αυτο. Και ας παει να ψαχνει νομοθεσιες και τι τον υποχρεώνει ο νομος μετά.

• Moderators
Δημοσ.

Έχεις παρεξηγήσει όμως το ρόλο του μεσίτη, η δουλειά του δεν είναι να παίρνει θέση ή να κάνει διαιτησία μεταξύ ιδιοκτήτη ενοικιαστή, η δουλειά του είναι η υπόδειξη/εύρεση ευκαιρίας. Και νομικά, και στην πράξη. Είναι δικό σου το λάθος αν νόμιζες πως η δουλειά του είναι κάτι άλλο.

Η δουλειά του μεσίτη είναι αυτή που λες. Η δουλειά του καλού μεσίτη, όμως, είναι:

- να σου βρίσκει το σπίτι/κατάστημα με τα χαρακτηριστικά που του έχεις ζητήσει (αν είσαι ενοικιαστής/αγοραστής)

- να σου κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο deal (αν είσαι ιδιοκτήτης)

- να προστατεύει αμφότερα τα συναλλασόμενα μέρη από όλες τις κακοτοπιές που μπορεί να υφίστανται

Δύο φορές με έχουν προστατεύσει μεσίτες (μία σε ενοικίαση σπιτιού και μία σε ενοικίαση καταστήματος) από κακούς ιδιοκτήτες. Οπότε, ναι, αν θέλει ο μεσίτης να σε ξαναφέρει στο γραφείο του θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω από μια απλή υπόδειξη ακινήτου.

• Like 1
Δημοσ.

Δύο φορές με έχουν προστατεύσει μεσίτες (μία σε ενοικίαση σπιτιού και μία σε ενοικίαση καταστήματος) από κακούς ιδιοκτήτες.

Οταν λες οτι υπάρχουν μεσίτες που  σε έχουν προστατεύσει από κακούς ιδιοκτήτες εννοείς οτι οι ιδιόκτητες ήταν πελάτες τους ? είχαν αναθέσει δηλαδή στους 'κάλους' μεσίτες να τους βρουν ενοικιαστές και οι καλοί μεσίτες  έδιωχναν  ''προστάτευαν''  τον κόσμο?

Και αν οι ιδιοκτήτες δεν ήταν πελάτες τους, σκέφτηκες μήπως σε 'προστάτευαν'' απο αυτούς  επειδή ακριβώς δεν ήταν ? λέω εγώ τώρα ...   πάντως δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζουμε εδώ έτσι , οκ ..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...