Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Αν κάνεις καταγγελία σύμβασης λόγω λήξης της μίσθωσης(αγωγή έξωσης), είναι απίστευτα χρονοβόρα διαδικασία. Θα γίνει ακροαματική διαδικασία, εκτός απροόπτου θα οριστεί δικάσιμος(ίσως μετά από μήνες, ίσως μετά από χρόνια), πιθανές αναβολές, πιθανή έφεση κτλ. Στην καλύτερη θα σου πάρει δύο χρόνια μέχρι να πάρεις στα χέρια σου τελεσίδικη απόφαση.

Σοβαρά τώρα;

Ας υποθέσουμε ότι έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο και θέλει να με βγάλει ο σπιτονοικοκύρης μου (όχι για ιδιοχρησία, ας πούμε γιατί θέλει να το νοικιάσει με μεγαλύτερο ενοίκιο), αλλά εγώ ωστόσο είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου και βάζω το ενοίκιο κανονικά στην ώρα του. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να με βγάλει -σχετικά εύκολα- έξω; Θα πρέπει να τρέξει δικαστικώς στην περίπτωση που έχει λήξει το συμφωνητικό, αλλά εγώ δεν θέλω να βγω;

Το βρίσκω τουλάχιστον εντυπωσιακό, αν και μάλλον θα έπρεπε να έχουν πάψει να με εντυπωσιάζουν πράγματα σε αυτή τη χώρα πλέον.

• Like 1
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκτος του ότι θα τον κυνηγάνε εφ ορου ζωης ή για πολλα χρονια αν παραγράφονται καποια στιγμη που θα θελει φορολογικη ενημεροτητα δεν θα μπορει να παρει .

Εχουν παγωσει ολα φιλε και τα στεγαστικα με το νομο Κατσελη σου λεει ο αλλος δεν εχω να σου δωσω δεν ξερω κατα ποσο μπορεις πραγματικα να τον κυνηγησεις δεν λεμε για ψυχολογικο πολεμο τωρα.Αμα δεν εχει ο αλλος δεν παιρνεις τιποτα οχι εφορια να εισαι αλλα και το ΣτΕ.Τα λεει και στο πτωχεπτικο δικαιο αυτα.

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα;

Ας υποθέσουμε ότι έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο και θέλει να με βγάλει ο σπιτονοικοκύρης μου (όχι για ιδιοχρησία, ας πούμε γιατί θέλει να το νοικιάσει με μεγαλύτερο ενοίκιο), αλλά εγώ ωστόσο είμαι τυπικός στις υποχρεώσεις μου και βάζω το ενοίκιο κανονικά στην ώρα του. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να με βγάλει -σχετικά εύκολα- έξω; Θα πρέπει να τρέξει δικαστικώς στην περίπτωση που έχει λήξει το συμφωνητικό, αλλά εγώ δεν θέλω να βγω;

Το βρίσκω τουλάχιστον εντυπωσιακό, αν και μάλλον θα έπρεπε να έχουν πάψει να με εντυπωσιάζουν πράγματα σε αυτή τη χώρα πλέον.

Σοβαρά τώρα, πρώτη φορά ακούς ότι η νομοθεσία ευνοεί τους ενοικιαστές?

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα;

Θεωρητικα μπορει με μια εξωδικη προσκλιση αποδοσης μισθιου αν την λεω καλα αλλα αν δεν φευγεις θα πρεπει να παει δικαστικα και τρεχα γυρευε ...

Δημοσ.

Το δικαιο συστημα που εχουμε δεν αφηνει κανεναν ξεκρεμαστο!

Το δικαιο συστημα που εχουμε δεν αφηνει κανεναν ξεκρεμαστο!

• Moderators
Δημοσ.

Είναι ένα πράγμα το «ευνοεί τους ενοικιαστές» και ένα εντελώς διαφορετικό το «πηδάει τον ιδιοκτήτη από τα μάτια μέχρι να ματώσουν».

Τέσπα.

Δημοσ.

Είναι ένα πράγμα το «ευνοεί τους ενοικιαστές» και ένα εντελώς διαφορετικό το «πηδάει τον ιδιοκτήτη από τα μάτια μέχρι να ματώσουν».

Τέσπα.

Κι αυτό υπο καποιες συνθηκες μπορει να συμβει ειδικα αν ο ενοικιαστης δεν εχει τιποτα στο ονομα του ώστε αν θελει να μπορει να τον κυνηγησει ο ιδιοκτητης

Εχασα πανω από 2.000 ευρω από ενοικιαστη ένα σπιτι με αλλα τοσα από ζημιες , χαλασα αλλα 1000 για δικαστηριο και πηρα μια αποφαση χωρις ανικρυσμα μιας και δεν εχει τιποτα στο ονομα του . Ευτυχως εφυγε από μονος του λιγο πριν βγει η αποφαση και δεν εδωσε κανα 500αρικο να κανει εφεση και να μεινει αλλους 5-6 μηνες μεσα τζαμπα .

• Like 4
Δημοσ.

Τέσπα.

Βασικά το ίδιο πράγμα είναι, απλά στη δεύτερη εκδοχή χρησιμοποιείται η υπερβολή για έμφαση.

Απλά μου φαίνεται περίεργο που ενώ(φαντάζομαι πως) ξέρεις ότι μπορεί να πάρει χρόνια στον ιδιοκτήτη να βγάλει έξω τον ενοικιαστή που δεν πληρώνει, την ίδια στιγμή πιστεύεις πως μπορεί να τον βγάλει έξω με συνοπτικές διαδικασίες επειδή απλά έχει λήξει το μισθωτήριο!

Κι αυτό υπο καποιες συνθηκες μπορει να συμβει ειδικα αν ο ενοικιαστης δεν εχει τιποτα στο ονομα του ώστε αν θελει να μπορει να τον κυνηγησει ο ιδιοκτητης

Αυτό που περιγράφεις είναι το σύνηθες, εξ ορισμού ο ενοικιαστής είναι ο πιο αδύναμος της υπόθεσης, για να υποχρεώνεται να νοικιάζει το πιθανότερο είναι να μην έχει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Βασικά το ίδιο πράγμα είναι, απλά στη δεύτερη εκδοχή χρησιμοποιείται η υπερβολή για έμφαση.

Απλά μου φαίνεται περίεργο που ενώ(φαντάζομαι πως) ξέρεις ότι μπορεί να πάρει χρόνια στον ιδιοκτήτη να βγάλει έξω τον ενοικιαστή που δεν πληρώνει, την ίδια στιγμή πιστεύεις πως μπορεί να τον βγάλει έξω με συνοπτικές διαδικασίες επειδή απλά έχει λήξει το μισθωτήριο!

Αυτό που περιγράφεις είναι το σύνηθες, εξ ορισμού ο ενοικιαστής είναι ο πιο αδύναμος της υπόθεσης, για να υποχρεώνεται να νοικιάζει το πιθανότερο είναι να μην έχει κάτι άλλο.

Μπορει να εχει ένα σπιτι ή ένα χωραφι σε επαρχια  ή κατι άλλο που το πιο πιθανο να μην το ξερει καν ότι το εχει αυτος που εχει την απαιτηση και να πρεπει να ψαχνει σε πιθανα υποθηκοφυλακια.

Δημοσ.

πας απο τον δικηγορο παιρνεις τα χρηματα...Αν σου πει κανα στορυ που δεν ισχυει τοτε απλα του λες να κανω καταγγελια στο δικηγορικο σου συλλογο?

μετα πας σε εναν δικηγορο απο πομιδα ή κανεις Ασφάλιση Νομικής Προστασίας στυλ das arag uipi ή σχεδον απ ολες τις ασφαλιστικες 

@γιαννης πιστευω με καποιο τροπο  θα βρεις προσβαση π.χ. στα φορολογικα του...αν θες να  ξεκινησεις μια δικη

• Moderators
Δημοσ.

Βασικά, όχι, επουδενί δεν είναι το ίδιο πράγμα γιατί μπαίνει (ή ακριβέστερα δεν μπαίνει) και ο παράγοντας «λογική» στη μέση.

Είναι «λογικό» ο νόμος να προστατεύει τον ενοικιαστή δεσμεύοντας τον ιδιοκτήτη πως το συμφωνητικό θα έχει ισχύ για τριετία η δεσμεύοντας τον ιδιοκτήτη να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση. Δεν είναι όμως λογικό να δεσμεύει τον ιδιοκτητή για οτιδήποτε μετά τη λήξη του συμφωνητικού, έστω κι αν αυτό γίνεται εμμέσως εξαναγκάζοντάς τον να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες που θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Και αυτό το λέω και ως ενοικιαστής που νοικιάζει σπίτι και μαγαζί, αλλά και ως ιδιοκτήτης που επινοικιάζει κατάστημα.

Tbh, δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Η τελευταία ενημέρωση που έχω σχετικά με τη μίσθωση κατοικίας είναι ότι αν δεν πληρωθούν 2 ή 3 ενοίκια μπορεί ο ιδιοκτήτης να βγάλει άμεσα (εντός 45 ημερών αν θυμάμαι καλά) έξω τον ενοικιαστή με εισαγγελική εντολή.

Δημοσ.

Δυστυχως σε τετοιες περιπτωσεις θα πρεπει οπως εχω ξαναγραψει να κανεις μια ερευνα ειτε σαν ενοικιαστης ειτε σαν ιδιοκτητης με ποιον πας να συνεργαστεις. Αμα ειναι μαλακας ο αλλος μακροπροθεσμα χανεις περισσοτερα. Οποτε δεν αξιζει να μπλεξεις καν. Εχουμε και χρονοβορο δικαστικο συστημα οποτε θα τραβιεσαι για μια υποθεση αστεια στα δικαστηρια. Ο αλλος λεει πηγαινε στο δικηγορικο συλλογο επειδη επεσες σε κουκουρουκου δικηγορο ξεκινα δηλαδη με τον ενοικιαστη και στη πορεια τσακωσου και με μερικους ακομα!!! Μπορει να πεσεις και σε κουκουρουκου δικαστη!! Τι νομιζεις και αυτοι με τοσα χρονια διαβασμα εχουν χαζεψει!! Ακους και εσυ δικηγορος και δικαστης και λες ωωω θα με σωσουν!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ώρα να αρχίσει σύστημα συστατικών από προηγούμενους ιδιοκτήτες? :P

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά, όχι, επουδενί δεν είναι το ίδιο πράγμα γιατί μπαίνει (ή ακριβέστερα δεν μπαίνει) και ο παράγοντας «λογική» στη μέση.

Είναι «λογικό» ο νόμος να προστατεύει τον ενοικιαστή δεσμεύοντας τον ιδιοκτήτη πως το συμφωνητικό θα έχει ισχύ για τριετία η δεσμεύοντας τον ιδιοκτήτη να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση. Δεν είναι όμως λογικό να δεσμεύει τον ιδιοκτητή για οτιδήποτε μετά τη λήξη του συμφωνητικού, έστω κι αν αυτό γίνεται εμμέσως εξαναγκάζοντάς τον να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες που θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Και αυτό το λέω και ως ενοικιαστής που νοικιάζει σπίτι και μαγαζί, αλλά και ως ιδιοκτήτης που επινοικιάζει κατάστημα.

Κάπου τα μπερδεύεις, η τριετία δεσμεύει/προστατεύει τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον ενοικιαστή, επίσης ο ενοικιαστής είναι αυτός που πρέπει να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση.

Όσο για τη «λογική», εξαρτάται πως το βλέπεις. Και η νομοθεσία και τα δικαστήρια ευνοούν τον ενοικιαστή για τον λόγο που έγραψα παραπάνω, γιατί εξ ορισμού ο ενοικιαστής είναι ο πιο αδύναμος, τώρα το κατά πόσο είναι λογικό αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Tbh, δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Η τελευταία ενημέρωση που έχω σχετικά με τη μίσθωση κατοικίας είναι ότι αν δεν πληρωθούν 2 ή 3 ενοίκια μπορεί ο ιδιοκτήτης να βγάλει άμεσα (εντός 45 ημερών αν θυμάμαι καλά) έξω τον ενοικιαστή με εισαγγελική εντολή.

Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ πρόσφατο, έγινε με νόμο το 2012, αλλά και πάλι ο ενοικιαστής(όπως είπα και παραπάνω) μπορεί να κάνει ανακοπή καταφέρνοντας να πάει στα δικαστήρια η υπόθεση.

ΥΓ

Το εντυπωσιακό για μένα είναι ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ για ιδιοκτήτη που κατάφερε μετά από χρόνια να βγάλει έξω τον ενοικιαστή που δεν πλήρωνε, έστω για περιπτώσεις μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...