Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Εχω 1 τραγουδι μεσα στο οποιο ακουγεται καποιος να σχολιαζει. Το τραγουδι το εχω και καθαρο σε mp3. Πως αφαιρουμε τη μουσικη και την τραγουδιστρια για να μεινει μονο ο σχολιασμος;Υπαρχει προγραμμα που ανηγεις το τρακ, Μετα βαζεις το τραγουδι απο κατω και του λες να το αφαιρεσει αφηνοντας μονο το σχολιασμο;. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Δεν γινεται αυτο που λες. ακομη και αν καποιο προγραμμα καταφερει κατι (πχ με εναν αλγοριθμο αντιστοιχο της ρυθμισης καραοκε ) τοτε θα ειναι τοσο κακη η ποιοτητα που θα προτιμουσες να ακουγεται απο πισω το τραγουδι

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Το έχω δοκιμάσει με το οντάσιτι αλλά δεν το αναγνωρίζει. Ειδικά που είναι και σε μόνο, σε 1 κανάλι. αν σκεφτείτε κάτι άλλο πείτε μου. Ευχαριστώ και πάλι. 

Δημοσ.

Τι μορφή είναι το τραγούδι και δεν το αναγνωρίζει το audacity, από που το πήρες;

Πάντως αυτό που θέλεις δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το φαντάζεσαι (όπως π.χ. δουλεύει το mkv toolnix για τα mkv).

Θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά και να φιλτράρεις και να κόβεις συχνότητες μέχρι να ακούγεται αρκετά καθαρά ο σχολιασμός ενώ η μουσική και η τραγουδίστρια να ακούγονται ποιο χαμηλά στο υπόβαθρο.

Εκτός αν το κομμάτι είναι σε midi μορφή και υπάρχουν αυτόνομα τα κανάλια ήχου, τραγουδιού, ομιλίας σε multi track μορφή, πράγμα που πολύ αμφιβάλω ότι συμβαίνει.

Δημοσ.

Δεν εννοω πως δεν το ανοιγει. Εννοοω πως δεν αναγνωριζει τη μουσικη ως φασαρια για να την κοψει. Mp3 ειναι. Ξερεις κανενα καλο προγραμμα που να τρωει στχνοτητες, μια που το ανεφερες;

Δημοσ.

Η μουσική δεν είναι φασαρία (noise) για να μπορέχουν να εφαρμοστούν φίλτρα noise reduction.

Για να δουλέψεις με συχνότητες δοκίμασε το audacity και από τα εφέ προσπάθησε με το equalizer να μαζέψεις χαμηλές και υψηλές συχνότητες. Η ομιλία είναι συνήθως στις μεσαίες συχνότητες, γύρω στο 1Khz.

Δημοσ.

Η μουσική είναι γραμμένη για σοπράνο και το τραγούδι έχει μπάσα ενορχήστρωση. Γι' αυτό έλεγα να εξαφανίσω τα πρίμα και τα μπάσα και να αφήσω μόνο τα μεσσαία. Αλλά με το εκουαλάιζερ ακόμα και το γκράφικ τρώει απλά ήχο. το ξέρω πως είναι σε άλλη συχνότητα αλλιώς θα ακουγόταν σα φασαρία ή σα τέμπο της μουσικής. Ξεχωρίζει όμως πεντακάθαρα οπότε ψάχνω να δω σε ποιά συχνότητα είναι. Μιλάνε κοπέλες οπότε σίγουρα μπορώ να βγάλω τις χαμηλές συχνότητες που είναι άχρηστες. Τα πρίμα και τα μεσσαία θέλω να δουλέψω. ίσως δοκιμάσω να του πω να εξαφανίσει τις νότες και να διατηρήσει μόνο τις νότες της φωνής που μιλάνε.

Δοκίμασα και το adobe soundbooth αλλά το γράφημα τρώει άγρια τη φωνή αν το κάνω με το χέρι και αφήνει μόνο τη φασαρία. Σκέφτομαι να το ανοίξω με το ότοτουν και να σβήνω τις νότες από το τραγούδι και να αφήσω μόνο τις νότες της φωνής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...