orestis000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Θέλω να αναβαθμίσω την RAM στο λάπτοπ μου και θέλω να δω πόσα μπορεί να σηκώσει. Έτρεξα το dmidecode και μου έβγαλε αυτό SMBIOS 2.6 present. Handle 0x0002, DMI type 2, 16 bytes Base Board Information Manufacturer: Acer Product Name: Aspire 5742G Version: V1.06 Serial Number: Base Board Serial Number Asset Tag: Base Board Asset Tag Features: Board is a hosting board Board is replaceable Location In Chassis: Base Board Chassis Location Chassis Handle: 0x0003 Type: Motherboard Contained Object Handles: 0 δεν θα έπρεπε να μου δώσει και κάτι άλλο; π.χ. κάνα νούμερο; Τώρα στην ουσία μου λέει την motherboard και το μοντέλο του λάπτοπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsair04 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 κατέβασε και τρέξε αυτό και βάλε ένα printscreen από την ενότητα spd και έχει το laptop Aspire 5742G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadou Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Εδώ, αν είναι το σωστό μοντέλο, λέει ότι μπορείς να του βάλεις μέχρι 8GB DDR3. Δες τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που λέει για εξακρίβωση. Λογικά θα τα βρεις τα ίδια στοιχεία και στο site της Acer. κατέβασε και τρέξε αυτό και βάλε ένα printscreen από την ενότητα spd και έχει το laptop Aspire 5742G Σε λάθος section προτείνεις exe αρχείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsair04 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Εδώ, αν είναι το σωστό μοντέλο, λέει ότι μπορείς να του βάλεις μέχρι 8GB DDR3. Δες τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που λέει για εξακρίβωση. Λογικά θα τα βρεις τα ίδια στοιχεία και στο site της Acer. Σε λάθος section προτείνεις exe αρχείο λόγο βιασύνης δεν το παρατήρησα αλλά ας το έτρεχε με το wine εκτός αυτοί τα 8gd ddr3 δεν κάτι θέλει στα 1066 και στα 1,5v kai cl7 αυτές είναι συμβατές επίσης καλό θα ήταν πριν προχωρήσεις στην αγορά να τσεκάρουμε με το πρόγραμμα i-nex Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Θεωρητικά μπορείς με την εντολή "dmidecode -t 16" να δεις τη χωρητικότητα ή ενναλλακτικά με την εντολή "dmidecode |grep -i "Maximum Capacity:" | uniq" αλλά προτιμώ να βλέπω ολόκληρο το αποτέλεσμα. Πάντως δεν είναι 100% αξιόπιστη πληροφορία οπότε καλύτερα να το ελέγχεις με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Επίσης με την εντολή "dmidecode -t 17" μπορείς να δεις πόση μνήμη RAM έχεις εγκατεστημένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 άρα από ότι λέει στο site μπορώ να βάλω 2χ4gb DDR3. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Ταχύτητα; Είδος ram; Εταιρία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα