Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας έχω σύνδεση ΟΤΕ ίντερνετ.Ύστερα από πολλές ενέργειες του ΟΤΕ να αποκαταστήσει κάποια θέματα που είχε το ίντερνετ,έκανε ότι περνούσε από το χέρι του κ μου είπαν ότι ο ΟΤΕ μου δίνει τη μέγιστη ταχύτητα και πως θα πρέπει να ελέγξω την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού μου.Το ρούτερ μου είναι αυτό που μου έδωσε ο ΟΤΕ και στο σπίτι συνδέω 4-5 διαφορετικές συσκευές αρκετές φορές στο τοπικό δίκτυο.Πιστεύετε ότι αν αγοράσω κάποιο άλλο ρούτερ, που πουλάνε διάφορα απ όσο είδα, να αποκτήσω λίγο παραπάνω  ταχύτητα?και αν τότε ποιο μου προτείνετε?

Δημοσ.

Όχι δεν θα αποκτήσεις, μην χαλάσεις χρήματα. Ο πάροχος δεν έκανε λόγο για το router αλλά για την εσωτερική σου καλωδίωση. Πιθανόν να συγχρονίζεις λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα με καινούριο DSL Router, αλλά το βασικό είναι να ελεχθούν άλλοι πιο σημαντικοί παράγοντες, όπως ο προαναφερθείς.

Δημοσ.

τι εννοείς δηλαδή?

Παρε μια εικονα της καρτελας status του ρουτερ και ανεβασε την. Αυτο λεει ο Νικος

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έκανε πράγματι ό,τι περνούσε από το χέρι του. Το SNR Margin φαίνεται λίγο ανεβασμένο. Αυτοί μπορούνε να στο πάνε στο 9db, αλλά όχι στο 6 που είναι και το κατώτερο αποδεκτό όριο. Αυτό μπορείς να το κάνεις βέβαια μόνος σου αν έχεις router που υποστηρίζει με κάποιον τρόπο (telnet ή από GUI) SNR Tweaking.  Έχω την εντύπωση ότι ο ΟΤΕ δεν προσφέρει εξάρι margin, αλλά όποιος ξέρει περισσότερα ας με διορθώσει. Από εκεί και πέρα αν δεν ενδιαφέρεσαι για χαμηλά ping παιχνιδιών online και σε νοιάζει ο συγχρονισμός, θα παίξεις σε Interleaved Path. Οπότε καλό είναι να ελέγξεις αν είσαι σε Fast και αν χρειαστεί να μεταπηδήσεις. Στο αλλάζουν αυτοί. Όσον αφορά στην εσωτερική καλωδίωση καλό είναι και στο ADSL να ακολουθείται ο οδηγός της Cyta περί VDSL, αν και η επίδραση στον συγχρονισμό δεν θα είναι σημαντική, αλλά θα ανέβει κανένα με δύο Mbps, ανάλογα με το αν υπάρχουν και πόσο μεγάλα είναι τα bridge taps. Το πιο ακριβό ή το αγοραστό επώνυμο router απλά θα σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης ή πιο δυνατό wireless κτλ. Δεν θα κάνει καλύτερο Modulation. Μην σου πω ότι και των ISP καλύτερα είναι στον τομέα αυτό συνήθως διότι επικοινωνούν καλύτερα με τις κάρτες του KV ή του τηλεφωνικού κέντρου λόγω αντιστοιχίας chipset των router που δίνουν και dslam.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Εχω ένα ρουτερ απο αυτα που δινουν οι εταιριες ( το συγκεκριμενο απο  την Wind ) . Το σπίτι μου ειναι το τελευταιο που προμηθευει ο ΟΤΕ . Ενδεικτικα θα πω μονο ποσο πιανει ..

Ping icon
Καθυστέρηση
375.2 ms
Ping icon
Λήψη
7.31 Mbps
Ευστάθεια
Μεταφερμένα Δεδομένα

79%
18.23 MB
Ping icon
Ανέβασμα
0.57 Mbps

Το ρουτερ βρισκεται στο ισογειο και στο πανω οροφο πιανει με το ζορι μια γραμμη καμια φορα και καμια..
Αλλοι μου εχουν πει να αγορασω   ένα repeater wifi .. αλλοι παλι μου εχουν πει να αγορασω ενα καλο ρουτερ ..
Φανταστητε οτι αν το PC ειναι ανοιχτο , μαζι με ενα κινητο συνδεδεμενο στο internet καμια αλλη συσκευη ειτε κινητο ειτε λαπτοπ προκειται να συνδεθει..
Εσας παιδια ποια ειναι η γνωμη σας ? 
Και αμα χρειαζεται να αγορασω ενα καλο ρουτερ ποσα χρηματα χρειαζεται να δωσω? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...