Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μέτρησα την τάση της πρίζας τηλεφώνου και μου βγαίνει 104V. Είναι φυσιολογική; Διάβασα οτι 50-60V έχουν συνήθως γι'αυτό ρωτάω..

Δημοσ.

Κανονικά είναι 50V DC και όταν χτυπάει το τηλέφωνο έχει παλμούς 100V AC. Αυτό με την απλή γραμμή.

Οπότε αν δεν είχες τηλεφώνημα τότε, ναι, είναι πάρα πολύ.

Ίσως για ISDN αλλάζει, αλλά δεν το νομίζω, αφού ίδιες συσκευές συνδέονταν. 

Δημοσ.

Κανονικά είναι 50V DC και όταν χτυπάει το τηλέφωνο έχει παλμούς 100V AC. Αυτό με την απλή γραμμή.

Ενδιαφέρον αυτό που λες, μου είχε συμβεί μια φορά που είχα πιάσει κάτι στα καλώδια με το χέρι και κάλεσα από το κινητό μου, βγήκε μπλέ σπινθήρας και με έκαψε στο δάχτυλο την ώρα που χτύπησε το τηλέφωνο.....

Δημοσ.

Μήπως παίζει τίποτα με επαγωγικό ρεύμα γιατί το καλώδιο του τηλεφώνου περνάει κολλητά με του ρεύματος στην είσοδο της πολυκατοικίας.

post-202580-0-48502400-1460666064_thumb.jpg

Στη φωτογραφία παραπάνω είναι το καλώδιο του ΟΤΕ στην είσοδο της πολυκατοικίακ και ακριβώς δίπλα του απο πάνω είναι το καλώδιο του ρεύματος απο την κολώνα της ΔΕΗ.

Δημοσ.

Μήπως παίζει τίποτα με επαγωγικό ρεύμα γιατί το καλώδιο του τηλεφώνου περνάει κολλητά με του ρεύματος στην είσοδο της πολυκατοικίας.

attachicon.gif20160414_160417.jpg

Σίγουρα επηρεάζει κάτι, αλλά δεν νομίζω τόσο πολύ. Δεν θα ανέβαινε η τάση εξάλλου θεωρητικά, πόσο μάλλον 50V + 

Δημοσ.

Σίγουρα επηρεάζει κάτι, αλλά δεν νομίζω τόσο πολύ. Δεν θα ανέβαινε η τάση εξάλλου θεωρητικά, πόσο μάλλον 50V + 

Ξαναμέτρησα και τελικά έιχα κάνει λάθος.

Το πολύμετρο σε DC βγάζει 44,7V. Σε AC 99,7V.

Τώρα φαντάζομαι είναι φυσιολογικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...