W0zzAp Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Εντομεταξυ το metacritic εβαλε κριτικες απτο την original ταινια του 95 επειδη δεν υπηρχε στο site και επεσε στο ματι μου μια κριτικη με 30/100(βασικα 1.5 αστερι στα 5 οπως ειναι λεει στην κριτικη) αναφεροντας οτι ειναι κλισε και δεν προσφερει τιποτα στην κατηγορια cyberpunk και μιλαμε για μια ταινια που ενεπνευσε το matrix και το dark city.Τι αλλο θα διαβασουμε..... http://www.metacritic.com/movie/ghost-in-the-shell/critic-reviews 1
trayban Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Εντομεταξυ το metacritic εβαλε κριτικες απτο την original ταινια του 95 επειδη δεν υπηρχε στο site και επεσε στο ματι μου μια κριτικη με 30/100(βασικα 1.5 αστερι στα 5 οπως ειναι λεει στην κριτικη) αναφεροντας οτι ειναι κλισε και δεν προσφερει τιποτα στην κατηγορια cyberpunk και μιλαμε για μια ταινια που ενεπνευσε το matrix και το dark city.Τι αλλο θα διαβασουμε..... http://www.metacritic.com/movie/ghost-in-the-shell/critic-reviews αν δεν τύχει να δεις κάποια ταινία που ειναι πρωτοποριακή την εποχή της,τότε. τότε είναι καπως δύσκολο να τη βαθμολογησεις πραγματιστικα,οπως είναι δύσκολο και να βαθμολογησεις μια νεα επανέκδοση αυτής. γιαυτο κ σε πολλες μεταφορές,με φανατικό κοινό,αυτοι που αναλαμβάνουν να τις υλοποιήσουν,κολλάνε στο πρωτότυπο,δίχως να το τολμήσουν και κάτι αλλο και πατώνουν ο,τι έγινε δλδ εν προκειμένω και στο ghost in the shell.
Scullbag Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ο κόσμος δεν πάει καλά, αυτό έχω καταλάβει. Προσωπικά τρελάθηκα με την ταινία. Πήγαμε με 2 φίλους (και οι 2 φαν του original) και όταν τελείωσε είπαμε όλοι "ουάου". 9/10, κι αυτό γιατί της έλειπε αυτό το κάτι που κάνει μια καλή ταινία εξαιρετική. Προτείνω όποιος πάει σινεμά, να την δει 3D, αξίζει τα λεφτά φουλ. Πήγα και την είδα στο IMAX, έδωσα 20 λίρες και όταν έφυγα συνειδητοποίησα ότι θα έδινα και παραπάνω. Οπτικά είναι απλά τέλεια. Δεν καταλαβαίνεις το cgi ούτε σε μια σκηνή, είχαν τόσα πολλά (και καλά!) props, που κάθε πλάνο έδειχνε πραγματικό. Επίσης το soundtrack είναι απλά υπέροχο, περιμένω πως και πως να βγει το cd. Γενικά θα μπορούσε η ταινία να μην έχει ίχνος διαλόγου και πάλι θα καταλάβαινε ο θεατής τι γίνεται. Έμειναν πιστοί σε όλα σχεδόν τα στοιχεία του franchise, η μόνη διαφορά είναι στο που επικεντρώθηκαν. Το original ήταν πρωτίστως μια φιλοσοφική μελέτη. Η καινούρια ταινία επικεντρώνεται κυρίως στον χαρακτήρα της Major, και όλα τα φιλοσοφικά μηνύματα και διλήμματα προκύπτουν από την ιστορία της και την εξέλιξή της κατά τη διάρκεια της ταινίας. Είναι ένας πολύ straight forward τρόπος να πεις μια ιστορία και να περάσεις κάποια μηνύματα, και προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου. Άλλωστε δεν περιμένω ποτέ από το Χόλιγουντ να επικεντρωθεί στην φιλοσοφία, δεν είναι στο στιλ τους. Το σημαντικό είναι ότι η ταινία αυτή στέκεται στα πόδια της μια χαρά. Υ.Γ. 1 Η Scarlett ήταν εξαιρετική. Υ.Γ. 2 Αν ξαναδιαβάσω κάπου ότι έχει επιρροές από το Matrix θα σκοτώσω κόσμο. Γι' αυτό δεν ασχολούμαι ποτέ με κριτικές. Άχρηστοι. Το ίδιο ισχύει και για τους φελλούς που επιμένουν ότι έπρεπε να βάλουν Ασιάτισσα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Υ.Γ. 3 Εξαιρετικά props από το Weda Workshop, τρελό γέλιο με το geek out του Adam Savage στο 7:57 xD https://www.youtube.com/watch?v=KosBvDyWgnA 1
KilliK Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 aaaand it's a flop. τελικα υπαρχει δικαιοσυνη. οποτε λογικα οποια σχεδια υπηρχαν για το αμερικανικο remake του AKIRA, θα παγωσουν τωρα. φιου, ευτυχως. Εντομεταξυ το metacritic εβαλε κριτικες απτο την original ταινια του 95 επειδη δεν υπηρχε στο site και επεσε στο ματι μου μια κριτικη με 30/100(βασικα 1.5 αστερι στα 5 οπως ειναι λεει στην κριτικη) αναφεροντας οτι ειναι κλισε και δεν προσφερει τιποτα στην κατηγορια cyberpunk και μιλαμε για μια ταινια που ενεπνευσε το matrix και το dark city.Τι αλλο θα διαβασουμε..... http://www.metacritic.com/movie/ghost-in-the-shell/critic-reviews καλα εδω ο αλλος ελεγε οτι αντιγραφει τελειως το Blade Runner. η επιρροη ειναι φανερη, αλλα σκετη αντιγραφη; ε οχι. αν δεν τύχει να δεις κάποια ταινία που ειναι πρωτοποριακή την εποχή της,τότε.τότε είναι καπως δύσκολο να τη βαθμολογησεις πραγματιστικα,οπως είναι δύσκολο και να βαθμολογησεις μια νεα επανέκδοση αυτής.γιαυτο κ σε πολλες μεταφορές,με φανατικό κοινό,αυτοι που αναλαμβάνουν να τις υλοποιήσουν,κολλάνε στο πρωτότυπο,δίχως να το τολμήσουν και κάτι αλλο και πατώνουν ο,τι έγινε δλδ εν προκειμένω και στο ghost in the shell. μα τολμησανε, κανανε την πρωταγωνιστρια λευκη. https://www.youtube.com/watch?v=6oAHcJvQFso https://www.youtube.com/watch?v=89yKotapLFE Απτην μια ο Jahns δεν εχει ιδεα απτο anime και δεν του πολυαρεσε η ταινια και απτην αλλη ο Stuckmann μεγαλος φαν του anime και του αρεσε αρκετα η ταινια.Ελπιζω να μου αρεσει οσο αρεσε στον δευτερο που εκανε και καλυτερο review βεβαια στην ταινια.Προσωπικα θελω να δω αν θα καταφερουν να δειξουν το βαθυτερο νοημα που υπηρχε στο original anime σε σχεση με το ποσο δραση θα δειξουν. https://www.youtube.com/watch?v=kLnYBUxgKFM εγγυηση η κριτικη τους. βεβαια.
trayban Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 αλήθεια τώρα,το παρουσιαστικο της major σου κάνει για ασιατικό; ξεκολλα λίγο;.. Επισης το αν πειραματιστηκε ή τόλμησε ο δημιουργός ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ του υποτιθεμένου ξασπρίσματος.
snake_plissken2112 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 οριακά απαράδεκτο, σώζεται λίγο από τα visuals αλλά αν και πάλι κλαιν + το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ soundtrack του Mansell... η Γιόχανσον καλή -το ολο whitewhasing θεμα ειναι για χαζους μοναχα που ψαχνουν λογο να γκρινιαξουν γτ...fuck logic, γτ ετσι - αλλά το θέμα ήταν το στόρυ, που ασχέτως αν σαν μεταφορά είναι 0, ηταν και σαν αυτονομο στορυ μια κλισε μαλακια και μιση πληρως εναρμονισμενη στο αμερικανικο εφηβικο κοινο -που μαλλον δεν εχει δει ισως ποτε (?) ταινια με τεχνητες νοημοσυνες, ρομποτ-ρεπλικες κτλ κτλ κτλ... γνκ, οχι, ξεκάθαρα.-
Wayward Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ούτε σα μεταφορά είναι μηδέν ενώ το κλισέ δεν είναι απαραίτητα μαλακία. Ναι είναι απλοποιημένο, ναι δεν παίρνει ρίσκα αλλά προσωπική άποψη δεν είναι τα χάλια που το παρουσιάζεις. 2
W0zzAp Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 καλα εδω ο αλλος ελεγε οτι αντιγραφει τελειως το Blade Runner. η επιρροη ειναι φανερη, αλλα σκετη αντιγραφη; ε οχι. Αναγκαστηκα οταν βγαινει μια ταινια cyberpunk θα συγκρινεται με το Blade Runner που ειναι το πιο γνωστο του ειδους. εγγυηση η κριτικη τους. βεβαια. Τυχαινει να συμφωνω με καποιες κριτικες του Stuckmann(οχι ολες προφανως) γιαυτο και τον παρακολουθω.Τον Jahns δεν τον παρακολουθω καθολου με καποιες εξερεσεις οπως αυτη η ταινια.
KilliK Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 αλήθεια τώρα,το παρουσιαστικο της major σου κάνει για ασιατικό; ξεκολλα λίγο;.. Επισης το αν πειραματιστηκε ή τόλμησε ο δημιουργός ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ του υποτιθεμένου ξασπρίσματος. ιαπωνικη ιστορια σε ιαπωνικο σετινγκ απο ιαπωνα καλλιτεχνη, με ηρωιδα με ιαπωνικο ονομα και ιαπωνικα χαρακτηριστικα. ναι εχεις δικιο, σε λευκη αμερικανο-δανεζα επρεπε να μου κανει, οχι ασιατισα. Αναγκαστηκα οταν βγαινει μια ταινια cyberpunk θα συγκρινεται με το Blade Runner που ειναι το πιο γνωστο του ειδους. μονο που το Blade Runner δεν ειναι ακριβως cyber punk ταινια και παρολο που ηταν πρωτοποριακη, δεν ηταν και ακριβως πρωτοτυπη. ειχε και αυτη τις επιρροες απο Metropolis, Μetal Hurlant, Nighthawks (πινακας), κτλ εντουτοις, οποιαδηποτε ταινια εχει μαι futuristic mega city, αυτοματως το χαρακτηριζουν ως αντιγραφη του Blade Runner, λες και αυτο το concept δεν υπηρχε πριν βγει το BR. περιμενω ιδια αντιδραση οταν βγει το Valerian και αρχισουν να το κατηγορουν οτι ειναι κοπια του Star Wars, ενω ισχυει το αντιθετο. Ούτε σα μεταφορά είναι μηδέν ενώ το κλισέ δεν είναι απαραίτητα μαλακία. Ναι είναι απλοποιημένο, ναι δεν παίρνει ρίσκα αλλά προσωπική άποψη δεν είναι τα χάλια που το παρουσιάζεις. ε ενταξει, ο snake εχει την υπερβολικη ταση να ισοπεδωνει τις ταινιες αν δεν ειναι απολυτα ικανοποιημενος με αυτες.
snake_plissken2112 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 ε ενταξει, ο snake εχει την υπερβολικη ταση να ισοπεδωνει τις ταινιες αν δεν ειναι απολυτα ικανοποιημενος με αυτες. ειπε ο ....Κιllik του μονολεκτικου σχολιασμου ΦΟΛΑ-ΕΠΟΣ (y) οχι, seriously, εγω το βρηκα παντελως χαλια... ειχε 3-4 στοιχεια που ηταν σε καλο επιπεδο, οπως η μουσικη, η Γιοχανσον, εν μερη τα σκηνικα αλλα η ιστορια με απογοητευσε σε τρομακτικο βαθμο + δεν μου έδωσε το παραμικρο που δεν εχω ξαναδει -ακομα και στον πιο απλοποιημενο βαθμο possible, που ηταν η ταινια-...δεν ειχα expectations, το ξαναλεω, ισα ισα που μπηκα και λιγο ενθουσιασμενος μεσα στην αιθουσα υπερ του δεοντως.... αλλα το να βλεπω καρε καρε αντιγραφη κλασσικων σκηνων ενος ανιμε πχ για την ευχαριστηση των fanboys και στη συνεχεια ενα στορυ και ανουσιο και κλισε και οσο πιο safe μπορει να γινει σε συνδιασμο με ψυχεδελικα visuals, ε οχι, σορυ, χω δει αρκετες ταινιες παρομοιου υφους -καθοτι μιας ηλικιας - δεν μπορω πλεον να συμβιβαστω με τετοιες εξοφθαλμες αρπαχτες...
KilliK Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 το original anime το εχεις δει; πως συγκρινεις το στορυ με αυτο; καλυτερο η χειροτερο;
D.Luffy Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Προσωπικά εάν δεν είχα δει το original anime ίσως η ταινία να μου άρεζε περισσότερο. Μεγάλη υπεραπλούστευση πλοκής. Πέρα από το φιλοσοφικό θέμα, η πλοκή του original ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα με πολιτικές ίντριγκες, συνομωσίες και με μία AI η οποία έγινε self-aware και προσπαθούσε να δραπετεύσει στον "πραγματικό" κόσμο. Καμία επαφή και σχέση δηλαδή με αυτό που είδαμε στην ταινία η οποία έμοιαζε περισσότερο με superhero movie origins της DC (ούτε καν Marvel).
najinblue3 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Εγω την ειδα χθες και μου αρεσε, εμοιαζε πολυ με superhero movie οντως αλλα περασα πολυ καλα
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Παρα πολύ καλή ταινία και δεν είμαι fan της Johansson, σίγουρα πιο απλό από το original και tbh δεν θα κάτσω να συγκρίνω jap anime του 95' με hollywood blockbuster του 2017'. I had fun και σπανια γίνετε σε adaptations από games/anime έως ποτε. 1
W0zzAp Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Γυρισα και γω απτο σινεμα μενοντας αρκετα ευχαριστημενος.Κρινω κυριως ως μεταφορα και λιγοτερο ως ταινια μιας και μιλαμε για old time classic anime που μου αρεσει ιδιαιτερα. Ωραια η μεταφορα κανοντας βεβαια το σεναριο λιγο διαφορετικο πιο απλο και πιο ας πουμε "προσιτο" στο ευρυ κοινο.Η Johansson επαιξε μια χαρα τον ρολο της που ηταν καπως διαφορετικος απτο original μιας και η Major στην ταινια ειναι κατα πολυ πιο ανθρωπινη.Μου αρεσε που εμεινε στην λογικη των ανθωπινων συναισθηματων που εχει η πρωταγωνιστρια και περασε σε δευτερο ρολο το κομματι της δρασης.Μου αρεσε επεισης οτι καποιες σκηνες τις εκαναν ιδιες με το original αλλα οσο επρεπε χωρις να το κανουν copy paste ολοκληρο.Οπτικα φαινεται παρα πολυ καλο μιλοντας κυριως για την πολη αλλα και γενικα πολυ καλο cgi.Πολυ ωραιοι επισης οι Batou και Aramaki. Προσωπικα με χαλασε λιγακι η αλλαγη σεναριου και κυριως οτι πριν πεθανει η Major ηταν Ιαπωνεζα με το ονομα Mokoto Kusanagi απλα για να καλυψουν καπως το ολο θεμα με τον ρολο της Johansson που δεν ειναι ασιατισσα Συνολικα οπως ειπα ειμαι ευχαριστημενος(χωρις να μιλαμε οτι ειναι τιποτα ταινιαρα) και θα ηθελα και αλλες τετοιες μεταφορες(θα ερθει και το 2018 το Battle Angel Alita και με James Cameron απο πισω σαν producer και Robert Rodriguez σκηνοθετη αρα δεν το φοβαμαι) οχι μονο σε anime αλλα και σε games που ειναι και στα δυο απογοητευτηκες. 7/10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα