Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλή η τοποθέτηση σου xaerialtwistx. 3 χρόνια είναι πανάθεμα την εκπαίδευση μας μέσα. Όπως λεει και στην Ελληνική ταινία, μάλλον θα πρέπει να κλείσω μάτια και αυτιά, να καταπιώ αυτά τα 3 χρόνια και να πάρω αυτό το παλιοχαρτο της δεκάρας με κανένα 7αρι για να τελειώσουμε. Good choice, go ahead!
flienky Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μιας και είμαι συνομίληκός σου σε σχεδόν παρόμια κατάσταση, σε συμβουλεύω να τελειώσεις το Λύκειο και να δώσεις Πανελλαδικές. Αυτό που λες για το σχολείο και τους συμμαθητές δεν πιστεύω πως ισχύει και πολύ, ή μαλλον ισχύει μεμονομένα. Οκ, σε όλα τα σχολεία υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν νιώθουν, κανουν σαν χαζά, είναι ανώριμα. Τέσπα, δεν γίνεται σε ενα σχολείο όμως να μην μπορείς να βγεις παιδιά ώριμα που να μπορείς να πεις 2-3 πράγματα παραπάνω. Δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι κάνεις λάθος. Όσο για τους καθηγητές, εντάξει, πολλοί είναι πέρα βρέχει, κομπλεξικοί αλλά υπάρχουν και οι άνετοι αυτοί που δεν θα σου πάνε κόντρα και θα πείτε και μια μαλακία παραπάνω, θα μιλάτε σαν φίλοι και είναι πολλού αυτοί που δένονται με τους μαθητές να το ξέρεις. Μάλλον σου έχει αφήσει κακή εντύπωση το Γυμνάσιο, στο Λύκειο τα παιδιά είναι πολύ ώριμα και εντάξει. Εχώ δεν είχα τετοια θέματα, όπως σου είπα παντα υπήρχαν ανώριμα παιδιά και καθηγητές που δεν ήθελες να κάνεις μάθημα, αλλά δεν μπορώ να πω οτι δεν θέλω να πάω σχολείο για αυτούς τους λόγους. Αφού είχες ένα πρόβλημα υγείας, σοβαρό οπως λες, γιατί δεν δίνεις με το 5%? Ούτε πανελλήνιες ούτε τίποτα, κύριος. 1
groot Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλή η τοποθέτηση σου xaerialtwistx. 3 χρόνια είναι πανάθεμα την εκπαίδευση μας μέσα. Όπως λεει και στην Ελληνική ταινία, μάλλον θα πρέπει να κλείσω μάτια και αυτιά, να καταπιώ αυτά τα 3 χρόνια και να πάρω αυτό το παλιοχαρτο της δεκάρας με κανένα 7αρι για να τελειώσουμε. Εάν το δεις έτσι, δεν θα αποκομίσεις τίποτα. Έχεις το πλεονέκτημα να είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία από τους ανθρώπους που θα κάνουν τα ίδια με εσένα. Εκμεταλλεύσου το. Πρόκειται για πλεονέκτημα γιατί θα έχεις παραπάνω μυαλό να δεις τι ακριβώς θέλουν οι εκπαιδευτές σου αλλά και για να εστιάσεις το ζουμί και όχι σε επιφανειακά θέματα. Δηλαδή, την ατυχία που είχες άνετα την κάνεις πλεονέκτημα εάν έχεις πίστη στο σύστημα και δεν πας με το σκεπτικό του karate kid πριν του πει ο Μιγιάγκι να κάνει wax on, wax off για να δει τι έμαθε. 1
ST0RM Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μιας και είμαι συνομίληκός σου σε σχεδόν παρόμια κατάσταση, σε συμβουλεύω να τελειώσεις το Λύκειο και να δώσεις Πανελλαδικές. Αυτό που λες για το σχολείο και τους συμμαθητές δεν πιστεύω πως ισχύει και πολύ, ή μαλλον ισχύει μεμονομένα. Οκ, σε όλα τα σχολεία υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν νιώθουν, κανουν σαν χαζά, είναι ανώριμα. Τέσπα, δεν γίνεται σε ενα σχολείο όμως να μην μπορείς να βγεις παιδιά ώριμα που να μπορείς να πεις 2-3 πράγματα παραπάνω. Δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι κάνεις λάθος. Όσο για τους καθηγητές, εντάξει, πολλοί είναι πέρα βρέχει, κομπλεξικοί αλλά υπάρχουν και οι άνετοι αυτοί που δεν θα σου πάνε κόντρα και θα πείτε και μια μαλακία παραπάνω, θα μιλάτε σαν φίλοι και είναι πολλού αυτοί που δένονται με τους μαθητές να το ξέρεις. Μάλλον σου έχει αφήσει κακή εντύπωση το Γυμνάσιο, στο Λύκειο τα παιδιά είναι πολύ ώριμα και εντάξει. Εχώ δεν είχα τετοια θέματα, όπως σου είπα παντα υπήρχαν ανώριμα παιδιά και καθηγητές που δεν ήθελες να κάνεις μάθημα, αλλά δεν μπορώ να πω οτι δεν θέλω να πάω σχολείο για αυτούς τους λόγους. Αφού είχες ένα πρόβλημα υγείας, σοβαρό οπως λες, γιατί δεν δίνεις με το 5%? Ούτε πανελλήνιες ούτε τίποτα, κύριος. 2 σχολεία εχω αλλάξει φίλος. Τίποτα μέχρι τώρα. Εδω κάνεις λάθος. Τουλάχιστον στην δικιά μου περιοχή. Ξέρω πάνω απο 10 παιδιά που μεχρι την τρίτη(γυμνασίου) ητα μάλαμα, και τώρα τους μιλάς και μπορει να βρίσουν. Η και να μην σε βρίσουν, η συμπεριφορά τους είναι τόσο χάλια, που σου έρχετε να τους αστράψεις εναν μπάφο και να βλέπει αστεράκια για ενα μήνα. Σορυ αλλα δεν το έπιασα, τι εννοείς να παω στο 5% ?? Εάν το δεις έτσι, δεν θα αποκομίσεις τίποτα. Έχεις το πλεονέκτημα να είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία από τους ανθρώπους που θα κάνουν τα ίδια με εσένα. Εκμεταλλεύσου το. Πρόκειται για πλεονέκτημα γιατί θα έχεις παραπάνω μυαλό να δεις τι ακριβώς θέλουν οι εκπαιδευτές σου αλλά και για να εστιάσεις το ζουμί και όχι σε επιφανειακά θέματα. Δηλαδή, την ατυχία που είχες άνετα την κάνεις πλεονέκτημα εάν έχεις πίστη στο σύστημα και δεν πας με το σκεπτικό του karate kid πριν του πει ο Μιγιάγκι να κάνει wax on, wax off για να δει τι έμαθε. Στην ωριμότητα έχεις δίκιο. Είμαι διαφορετικός απ'οτι πριν 3 χρόνια, αλλά πρώτον, η θετικότητα δεν είναι στον κατάλογο των αρετών μου και εμπιστοσυνη στο σύστημα... σίγουρα δεν μπορώ να εχω
flienky Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/plhrofories-panellhnies/782-eisagwgh-atomwn-sovares-pathhseis.html Άν έχεις ασθένεια σοβαρή μπαίνεις χωρίς πανελλήνιες στην 3 βαθμια εκπαίδευση με τον βαθμό του απολυτηρίου (δλδ χωρις διαβασμα). Αν έχεις ασθένεια που συμπίπτει με το 5% μες στην ατυχία σου στάθηκες τυχερός. 1
ST0RM Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/plhrofories-panellhnies/782-eisagwgh-atomwn-sovares-pathhseis.html Άν έχεις ασθένεια σοβαρή μπαίνεις χωρίς πανελλήνιες στην 3 βαθμια εκπαίδευση με τον βαθμό του απολυτηρίου (δλδ χωρις διαβασμα). Αν έχεις ασθένεια που συμπίπτει με το 5% μες στην ατυχία σου στάθηκες τυχερός. Ειχα θέμα με την καρδιά, που άργησαν να το βρούν. Αλλά έγινε επέμβαση. Τελείωσε. Οπότε δύσκολο το βλέπω.... παρόλαυτα θα το δω... 1
flienky Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Φιλε μου, αν το είχες, ασχέτως αν το ξεπέρασες, δεν εχει σημασία το δικαιούσε. Πήγενε εκεί που λέει πίνακες και δες αν η ασθένειά σου υπάρχει στον πίνακα που μάλλον θα υπάρχει. Σου δίνετε μια ευκαιρία που είναι τεράστια! Πήγενε και δες το και πες μας στο τέλος αν συμπίπτεις για να νιώσουμε ότι πήρες κάτι απο εμάς. Περιμένουμε απάντηση αν όντως το δικαιούσε.
M2000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μπορεί να του "Χαρίσουν" την εισαγωγή..αλλά το να τελειώσει χλωμό το βλέπω, γιατί θα έχει ελλείψεις Εδώ άλλοι περνούν κανονικά και δεν τελειώνουν!
flienky Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν δεν έχει τις βάσεις τότε ναι θα είναι πιο δύσκολο, αν πάλι έχει μία ολοκληρωμένη γνώση πάνω σε μαθηματικά, φυσική τότε καλά θα τα πάει. Καλά έκανες που έβαλες το "χαρίσουν" σε εισαγωγικά καθώς δεν του την χαρίζουν.
ST0RM Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Φιλε μου, αν το είχες, ασχέτως αν το ξεπέρασες, δεν εχει σημασία το δικαιούσε. Πήγενε εκεί που λέει πίνακες και δες αν η ασθένειά σου υπάρχει στον πίνακα που μάλλον θα υπάρχει. Σου δίνετε μια ευκαιρία που είναι τεράστια! Πήγενε και δες το και πες μας στο τέλος αν συμπίπτεις για να νιώσουμε ότι πήρες κάτι απο εμάς. Περιμένουμε απάντηση αν όντως το δικαιούσε. Ειδα τον πίνακα. Μόνο ένα ίσως να είναι κοντά σε μένα. Το "ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ". Άλλα όπως είπα ανήκει "σχεδόν" στο παρελθόν. Βέβαια αυτό που εω εχει τον κινδυνο να ξανα βγει. Μαλλον θα πρεπει να παρω τηλεφωνο την Δευτερα να τους ρωτησω. Οπως και να εχει, σε ευχαριστω για την ερευνα που εκανες, και τον κοπο σου για να με βοηθησεις !!!
solton57010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Εισαι 17, εχεις 2 χρονια να πας σχολειο για λογους που πλεον δεν υπαρχουν ,δηλαδη λογικα δεν εχεις παει 1η λυκειου και θες να γινεις προγραμματιστης?Πως θα το κανεις αυτο?Αντε πες οτι εμαθες 1-2 γλωσσες προγραμματισμου μετα τι κανεις?Φανταζομαι καταλαβαινεις και εσυ και ολοι οι αλλοι που απαντησαμε στην ερωτηση σου οτι σου λειπουν βασικες γνωσεις ...Ο προγραμματισμος δεν ειναι εμαθα 20-30 εντολες και μπορω να δουλεψω ,χρειαζονται γνωσεις μαθηματικων που δεν εχεις ,χρειαζεται να αναπτυξεις τον τροπο που σκεφτεσαι και καλως ή κακως ακομα και σε ενα επαλ θα αποκτησεις καποια βασικα εφοδια. Άσε που χωρις απολυτηριο λυκειου δεν πας πουθενα σημερα.... 1
ST0RM Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Εισαι 17, εχεις 2 χρονια να πας σχολειο για λογους που πλεον δεν υπαρχουν ,δηλαδη λογικα δεν εχεις παει 1η λυκειου και θες να γινεις προγραμματιστης?Πως θα το κανεις αυτο?Αντε πες οτι εμαθες 1-2 γλωσσες προγραμματισμου μετα τι κανεις?Φανταζομαι καταλαβαινεις και εσυ και ολοι οι αλλοι που απαντησαμε στην ερωτηση σου οτι σου λειπουν βασικες γνωσεις ...Ο προγραμματισμος δεν ειναι εμαθα 20-30 εντολες και μπορω να δουλεψω ,χρειαζονται γνωσεις μαθηματικων που δεν εχεις ,χρειαζεται να αναπτυξεις τον τροπο που σκεφτεσαι και καλως ή κακως ακομα και σε ενα επαλ θα αποκτησεις καποια βασικα εφοδια. Άσε που χωρις απολυτηριο λυκειου δεν πας πουθενα σημερα.... Χωρίς παρεξήγηση αλλά λες χαζομάρες. Αυτά μου λέγατε πριν καιρό στο φόρουμ. Με αποθαρύνατε να κάνω προγραμμάτισμο με οσα μου είχατε πει. Τα παράτησα, και τότε ήρθε στη ζωή μου ενας άνθρωπος που μου είπε: " οτι τα μαθημάτικα δεν είναι αυτο που χρειάζεσαι στον προγραμματισμό, αλλα η μαθηματική σκέψη, που την έχεις". Τα μαθημάτικα μου ειναι άθλια, κι όμως μαθαίνω(και θα τελειώσω πολύ σύντομα) την C# και θα προχωρήσω σε Java και MySQL μαζί. Σταματήστε να "βαράτε" τον άλλον. Το οτί εσεις ξέρετε εναν δρόμο για να πάτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει κι άλλος. Όσο για το χαρτί ναι. Όλα γι'αυτο γίνονται. Το πιθανότερο είναι να να παω να περάσω με ενα 8 και 10, που είναι οι κατώτεροι βαθμοί για πτυχίο.
solton57010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Χωρίς παρεξήγηση αλλά λες χαζομάρες. Αυτά μου λέγατε πριν καιρό στο φόρουμ. Με αποθαρύνατε να κάνω προγραμμάτισμο με οσα μου είχατε πει. Τα παράτησα, και τότε ήρθε στη ζωή μου ενας άνθρωπος που μου είπε: " οτι τα μαθημάτικα δεν είναι αυτο που χρειάζεσαι στον προγραμματισμό, αλλα η μαθηματική σκέψη, που την έχεις". Τα μαθημάτικα μου ειναι άθλια, κι όμως μαθαίνω(και θα τελειώσω πολύ σύντομα) την C# και θα προχωρήσω σε Java και MySQL μαζί. Σταματήστε να "βαράτε" τον άλλον. Το οτί εσεις ξέρετε εναν δρόμο για να πάτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει κι άλλος. Όσο για το χαρτί ναι. Όλα γι'αυτο γίνονται. Το πιθανότερο είναι να να παω να περάσω με ενα 8 και 10, που είναι οι κατώτεροι βαθμοί για πτυχίο. Ισως να λεω χαζομαρες , αλλα πιστεψε με εαν θες να ασχοληθεις επαγγελματικα με τον προγραμματισμο θα χρειαστεις τα μαθηματικα.Και τι μαθηματικη σκεψη εχεις οταν σου λειπουν βασικες γνωσεις μαθηματικων;Πως θα μπορεσεις να φτιαξει για παραδειγμα ενα προγραμμα για στατιστικη αναλυση οταν δεν θα εχει ιδεα απο στατιστικη;Δεν σου ειπα να γινεις μαθηματικος αλλα καποιες βασικες γνωσεις θα τις χρειαστεις.Οταν μιλαμε για επαγγελματικη ενασχοληση πρεπει να σκεφτομαστε και τι ειδους ανταγωνισμο θα συναντησουμε ,πως θα διεκδικησεις μια θεση εργασιας οταν το 99% των υποψηφιων θα εχουν περισσοτερες γενικες γνωσεις απο εσενα και σιγουρα πιο εξειδικευμένα portofolio;Ακόμα και να σε επιλεξουν για μια θεση εργασιας θα καταλαβεις και θα καταλαβουν πολυ γρηγορα οτι δεν θα μπορεις να ανταποκριθεις καταλληλα ή θα σπαταλας εργατοωρες προσπαθοντας να συμπληρωσεις τυχον κενα που θα εχεις και δυστυχώς στην αγορα εργασιας ο χρονος ειναι χρημα.Αλλες απαιτησεις εχει μια εταιρεια απο τους προγραμματιστες της και αλλες απαιτησεις εχει καποιος απο τον ευατο του που απλα μαθαινει γλωσσες προγραμματισμου για χομπι ή επειδη απλα το γουσταρει. Βεβαια θα μπορουσαν ολα αυτα να μην ισχυουν εαν εισαι παιδι θαυμα ,αλλα με στοχο να παρεις ενα απολυτηριο με το ζορι και για να ρωτας την γνωμη μας στο φορουμ δεν το νομιζω.
M2000 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Οπωσδήποτε στα ταλέντα του υποψήφιου προγραμματιστή πρέπει να είναι η ευστροφία και η μαθηματική σκέψη, όχι όμως απαραίτητα ως μαθηματική γνώση με αποστήθιση. Δηλαδή το ταλέντο δεν το αποκτάς, αλλά κτίζεις σε αυτό, τη γνώση που μπορείς να πάρεις, και στα πεδία που μπορείς. Αν δεν έχεις ταλέντο σου μένει η αποστήθιση που σημαίνει ότι δίνεις σωστές απαντήσεις σε ερωτήσεις, αν και εφόσον ανήκουν στο αντικείμενο που έχεις μάθει, όχι όμως γιατί κατανόησες το ζήτημα, αλλά επειδή θυμάσαι τι αντιστοιχεί σε τι. Ορισμένες φορές αυτή η ικανότητα βοηθάει. Θα μπορούσε κάποιος να γίνει γιατρός με τέτοια ικανότητα! Όμως στο προγραμματισμό επειδή στόχος είναι να λύνεις προβλήματα, γιατί πάντα προκύπτουν και αυτά έχουν το κακό να εμφανίζονται χωρίς καν περιγραφή (άρα τι να αντιστοιχίσεις...) πρέπει να έχεις αντίληψη του τι συμβαίνει και πώς θα κάνεις τις ενέργειες να το αποκαλύψεις σε βαθμό να το λύσεις. Όπου υπάρχει έλλειψη ταλέντου τότε ή υπάρχει προϊόν ή αν δεν υπάρχει τότε είναι ευκαιρία να φτιαχτεί, για να βοηθήσει τη κατάσταση! Δεν είναι παράξενο που στη τριτοβάθμια εκπαίδευση εμφανίζονται άτομα που αγνοούν αυτό που λέμε "τα ποσά είναι ανάλογα". Αγνοούν ακόμα και την κατάταξη ή περισσότερο την μέθοδο των τριών (ΣΤ' Δημοτικού). Δηλαδή σχολικές μαθηματικές έννοιες που δεν έδωσαν σημασία, επειδή ουδέποτε τις κατανόησαν! @solton57010Υπάρχει ο επαγγελματίας στον χώρο Χ που γνωρίζει προγραμματισμό και φτιάχνει τα εργαλεία-προγράμματα. Υπάρχει όμως και ο προγραμματιστής που κύρια ασχολία του δεν είναι η γνώση και η αξιολόγηση του περιεχόμενου αλλά όλες οι άλλες διαδικασίες, απεικόνιση στην οθόνη και στο χαρτί, καταχώρηση και επεξεργασία κατά το ζητούμενο. Δηλαδή το πώς και το γιατί έχει τα τάδε νούμερα, και τι σημαίνει και τα ρέστα, δεν τον ενδιαφέρουν. Αυτά ενδιαφέρουν τον επαγγελματία πχ. τον χημικό που θα πάρει τα δεδομένα, ή τον λογιστή που θα κάνει τις εκτιμήσεις του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις