Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έλεγε κάποτε ένας αμόρφωτος επαγγελματίας:

"Γίνεται να έχεις περισσότερο μυαλό από δικηγόρο; Δίνω κάθε μήνα ένα δεκαχίλιαρο (δραχμές ήταν τότε) και μιλάω μαζί του τακτικά μια φορά το μήνα."

Ένας επιχειρηματίας θέλει δυο άτομα: καλό δικηγόρο και καλό λογιστή. Η μόρφωση είναι πλεονασμός. Επικοινωνία και γνώση της αγοράς και του αντικειμένου, είναι τσ επιθυμητά. Προχωράει αυτός που έχει ήθος, σεβασμό στο κάθε άλλο, και δεν βαριέται να κάνει τη δουλειά του. Χρειάζεται και λίγη τύχη, αλλά δεν έχει βρεθεί συνταγή ακόμα, για να τη φτιάξει.

Η Ελλάδα πάσχει από επιχειρηματίες, κυρία λόγω των τραπεζών, που δεν χρηματοδοτούν υψηλού ρίσκου επιχείρησεις. Φταίει όμως και το σχολείο τα τελευταία τριάντα χρόνια, γιατί σε δύο τομείς, τον εθελοντισμό και το επιχειρείν, δεν έδωσε καρπούς.

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το παλικάρι που ρώτησε αρχικά. Αν δεν θες να καταντήσεις σαν τον M2000, δηλαδή στα 50 σου να γελάνε όλοι με αυτά που λες, κοίτα να αποκτήσεις όση περισσότερη μόρφωση μπορείς. Δεν θα σου πω απαραίτητα να τελειώσεις το σχολείο, αν αυτό σε ενοχλεί τόσο πολύ, αλλά το διάβασμα δεν πρόκειται να το γλυτώσεις. Μελέτησε όσο περισσότερο μπορείς. Αυτό είναι εξάλλου ο προγραμματισμός, μια διαρκής εξέλιξη. Όχι σαν μερικούς που έμαθαν μια γλώσσα πριν είκοσι χρόνια κι αρνούνται να αλλάξουν όταν τα πάντα γύρω τους έχουν αλλάξει.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι σφάλμα να μην τελειώσεις το σχολείο γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελεί στίγμα που θα το κουβαλάς για όλη σου τη ζωή. Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’50 που ήταν φυσιολογικό να μην έχει τελειώσει κάποιος το γυμνάσιο. Στην εποχή μας θα σε κοιτάνε με μισό μάτι αν δεν έχεις τελειώσει το λύκειο. Ουσιαστικά θα περνάς το μήνυμα είτε ότι ήσουν αλητάμπουρας, είτε τελείως απροσάρμοστος. Προσωπικά αν με ρωτάς δεν θα προσλάμβανα κάποιον που δεν έχει βγάλει καν το σχολείο ακόμα κι αν έπαιζε την assembly στα δάχτυλα. Άλλο να μην πας πανεπιστήμιο κι άλλο να εγκαταλείψεις το σχολείο.

Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε ότι ο προγραμματισμός θέλει και ένα σχετικό υπόβαθρο, όλοι προγραμματιστές λένε ότι είναι αλλά ξεχωρίζει αυτός που κάνει copy paste απο το stackoverflow και αυτός που κατανοεί τα προβλήματα και βρίσκει λύσεις.

Ο δεύτερος είναι ο καλός προγραμματιστής και πρέπει να χτίσεις κάποιες δομές για να το καταφέρεις και αυτό γίνεται μέσα απο το σχολείο και το πανεπιστήμιο όσο και αν το αρνείσαι .

Επίσης όπως είπαν και τα παιδία πρέπει να καταπολεμήσεις τις φοβίες σου , γιατί όταν περνάς στον εργασιακό χώρο παρακαλάς να ξαναγυρίσεις στο σχολείο (κάτι που μας έλεγαν οι γονείς μας και τους βρίζαμε :) )

• Like 4
Δημοσ.

Γειά σας ! Δεν ξέρω αν εδώ ειναι το καλύτερο μέρος γι'αυτό το θέμα, αλλά επιδή είχε σχέση με το προγραμματισμό είπα να το βάλω εδω. Είμαι 17.Σκοπεύω να ασχοληθώ(δεν ξερω αν θα τα καταφέρω βέβαια) με τον προγραμματισμό σαν επάγγελμα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν παω σχολείο. Εχω να παω 2 χρόνια, για λόγους υγείας, που ευτηχώς δεν υφίστανται πλέον! Προχωράω στο ψητό τώρα. Μισώ το σχολείο. Μισώ τους συνομηλικούς μου, που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, και δεν έχουν αρχές. Μισώ  να ξανά γυρίσω εκει πίσω, και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω τις "γνώσεις" που δεν μπορούν να μου προσφέρουν εκεί μέσα. Δεν θέλω όμως απο την άλλη, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, κάτι τέτοιο να μου σταθεί εμπόδιο, όταν καλώς ερχόντων των πραγμάτων παω για δουλειά. Γιατί οπως καταλαβαίνεται, χωρίς αυτό το παλιόχαρτο, γιοκ και το να παω σε κάποια σχολή.

Πόσο λοιπόν δύσκολο θα είναι για μένα να βρω δουλειά μετά, με μικρό προς καλό εισόδημα, σαν προγραμματιστής, χωρίς χαρτιά ? Είτε εδω(λέμε τωρα), είτε στο εξωτερικό ??

By the way έκανα ενα search στον Θειο Γουγλι, και όλες οι εταιρείες(από μικρές εώς μεγάλες) στο εξωτερικό, δέχονται προγραμματιστές χωρις πτυχίο, με προυπυρεσια(απο άλλη εταιρεία) τουλάχιστον 10-15 ετών. Δηλαδή, φεξε μου και γλύστρησα.

Όπως σου είπαν κι άλλοι, σκέψου ξανά να πας σχολείο.

Μπορεί σε αυτό που πήγαινες οι συμμαθητές σου να ήταν κ*λόπαιδα, να κάναν bullying κτλπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε όλα τα σχολεία ισχύει το ίδιο πράγμα.

Εκτός και αν μένεις σε κάνα χωριό στην επαρχεία και υπάρχει μόνο 1 σχολείο για να πας, ψάξε και κοίτα για άλλα σχολεία. Πήγαινε γράψου και πήγαινε τις πρώτες 2-3 μέρες να δεις τι παίζει, και άμα και κει βρεις τα ίδια, φεύγεις. Αλλά μην τα παρατάς έτσι εύκολα.

Ο ανιψιός μου πήγαινε σε Γυμνάσιο στην Αθήνα. Περνούσε σκ@τά. Τον ενοχλούσαν κάτι βλαμμένα, και αν τους απαντούσε κατάλληλα πλήρωνε και τη νύφη, γιατί το έλεγαν πχ στο διευθυντή, και ο διευθυντής λόγο καλών σχέσεων με τους γονιούς των βλαμμένων πάντα έριχνε το φταίξιμο στον ανιψιό μου. Δεν είχε 'φίλους', πραγματικά. Πάρθηκε η απόφαση όμως και πήγε να μείνει σε άλλη πόλη, και εκεί πήγε σε άλλο σχολείο. Καμία σχέση. Εκεί δε τσακώνεται, κάνει παρέα με αρκετά παιδιά και παν και για καφέ! Έχει καλές παρέες εκεί που είναι τώρα!  :)

Τώρα όσων αφορά το προγραμματισμό, για να σε προσλάβουν κάπου θα πρέπει να ισχύουν αυτά που έγραψαν οι προλαλλήσαντες, προσωπικά δεν έχω πείρα για να απαντήσω. Αυτό που θα σου πω όμως, είναι να το σκεφτείς και από άλλες πλευρές το θέμα.

Δεν υπάρχει μόνο αυτός ο τρόπος για να μπορέσεις να βγάλεις ένα εισόδημα. Θα μπορούσες κάλλιστα και να εργαστείς ως ανεξάρτητος / ελεύθερος επαγγελματίας. Πχ να φτιάχνεις προγράμματα και να τα διαθέτεις απ' ευθείας μέσω ενός app store. Ή να αναλαμβάνεις να φτιάξεις websites σε διάφορους που θέλουν. 

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ! Δυστηχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους εναν εναν οπότε θα προσπαθήσω να σας απανήσω όλους μαζί ! Σιγουρα κάτι θα ξεχάσω από ότι είπατε, οπότε ζητάω από τώρα συγγνώμη.

1. Δεν φόβαμε κανέναν, απλά δεν μου αρέσει να συναναστρέφομαι με αυτά τα παιδιά και αυτες τις νοοτροπίες των δασκάλων.

2. Η αλήθεια ειναι ότι ντρέπομαι να γυρίσω πίσω. Θα είμαι κυρίως με παιδιά 3(2 +1 με αυτή την χρονιά που θα τελειώσει σε 2 μήνες) χρόνια μικρότερα μου. Ότι θα είμαι στο επίκεντρο λόγο αυτού θα είμαι. Σίγουρα. Αυτός είναι ενας λόγος ακόμα που δεν θέλω να πάω. Όπως "λεει" και η C#,  den_thelw_napaw++;

3. Σε κάποιους που λένε ότι δεν θα έπερναν κανέναν χωρίς απολυτήριο λυκείου, εχω να ρωτήσω το εξης. ΑΝ κάποιος σας ερχόταν με δίπλωμα από σχολή, σας άρεζαν τα προτζεκτ του, αλλά δεν είχε απολυτήριο λυκείου θα τον πέρνατε ? Και θέλω να μου απαντήσει σε αυτό κάποιος που όντως προσλαμβάνει κόσμο. Το λεω αυτό γιατί σχολές στην αμερικα, πέρνουν μαθητές και με portfolio, και δόξα το Θεό, τώρα το Μάιο θα πάω για proficiency, και είναι 99,99% σίγουρο ότι θα περάσω. Οπότε γιατι ίσως να μπορούσα να μπω σε πανεπιστήμιο εκει.

4. elorant σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, αλλά θα σε παρακαλούσα να μην υπάρχουν "μπιχτές" για άλλα μέλοι του φόρουμ στο θέμα μου.

Όσο για το ότι αν δεν πάρω απολυτήριο λυκείου θα γίνω ντελιβερας κ.τ.λ να θυμήσω ότι όσοι μένουν στην Ελλάδα, είτε δουλεύουν σε κανένα καφέ part-time η είναι άνεργοι. Από την άλλη, και να πάρω το απολυτήριου λυκείου και να πάω στην Αμερική η σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν λέει τίποτα μιας και το απολυτήριο λυκείου δεν μετράει εκει. Πρέπει να βγάλεις GED. Στο GED θες prof σε όλα τα μαθήματα(σαφώς καλύτερο επίπεδο απο το δικό μας) + του οτι τα μαθήματα (όπως Ιστορία) είναι δομημένα στα δικά τους δεδομένα. Σκέφτομε μήπως πάρω τα βιβλιά όλων των τάξεων μέχρι τώρα, και κάτσω να διαβάσω. Χωρίς πτυχία χωρίς τίποτα.

Dinos_12345 εχω φτιαχτεί για αυτή τη ζωή. Δεν είμαι για αυτά τα ποζεριά που δόξα το facebook μας έχουν πρήξει. Οπότε με τις κοπέλες όπως και να εχει... no luck :)

• Like 1
Δημοσ.

4. elorant σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, αλλά θα σε παρακαλούσα να μην υπάρχουν "μπιχτές" για άλλα μέλοι του φόρουμ στο θέμα μου.

Αδερφέ, δεν είναι θέμα σου. Είναι thread στο forum. Εάν δεν θέλεις να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, γράφε σε blog. 

Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι ξεκάθαρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς ούτε καν απολυτήριο λυκείου δεν κάνουν για δουλειές που απαιτούν γνώσεις 3ο βάθμιας. Αυτό σημαίνει ότι code monkey ή sys admin γίνεσαι. Προγραμματιστής, χλωμό σε κόβω. 

• Like 1
Δημοσ.

3. Σε κάποιους που λένε ότι δεν θα έπερναν κανέναν χωρίς απολυτήριο λυκείου, εχω να ρωτήσω το εξης. ΑΝ κάποιος σας ερχόταν με δίπλωμα από σχολή, σας άρεζαν τα προτζεκτ του, αλλά δεν είχε απολυτήριο λυκείου θα τον πέρνατε ? Και θέλω να μου απαντήσει σε αυτό κάποιος που όντως προσλαμβάνει κόσμο.

Λοιπόν θα σου απαντήσω εγω που δεν παίρνω την τελική απόφαση...αλλά δίνω αρνητική η θετική εισήγηση για τα άτομα που θέλω στην ομάδα μου, το οποίο είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες εταιρείες.

Ας πούμε ότι έχουμε καινούργια projects στην ομάδα και χρειαζόμαστε άτομο.

1. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον εντός της εταιρείας (και εγώ θα προτιμήσω κάποιον με τον οποίο έχω δουλέψει).

2. Μετά θα με ρωτήσουν αν ξέρω κανέναν εκτός εταιρείας τον οποίο να θέλω να δουλέψει μαζί μου. Είναι ναι μεν αναξιοκρατικό αλλά απο την άλλη είμαι 100% σίγουρος για το τί ακριβώς προσφέρει ο άλλος και επιπλέον γνωριζόμαστε και είναι αρμονική η συνεργασία - και φυσικα αναλαμβάνω και την ευθύνη.

3. Αν τίποτα απο τα παραπάνω δεν συμβεί θα βγει αγγελία / θα αναθέσουν σε recruiters. Θα λάβει καμιά 100αριά βιογραφικά το HR, θα περάσουν κάποια interviews etc, και όταν τους περιορίσουν σε 3-4 θα δω τους υποψηφίους εγώ. Σε εκείνη τη φάση αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι ανάμεσα σε αλλους με 2xMaster + PhD (δεν σε έχει κόψει το HR δηλαδή) θα μιλήσουμε για τεχνικά θέματα. 

Ας πούμε ότι εσύ έχεις φοβερά και τρομερά Projects (τα οποία δεν ξέρω πως θα μου τα δείξεις αν είναι εταιρικά / εσωτερικά συστήματα), αλλά οκ, και σε επιλέγω. Θα πρέπει να εξηγήσω σε Project Managers etc γιατί έκοψα τον PhD και πέρασα τον απόφοιτο γυμνασίου....και αν κάτι πάει στραβά...μάντεψε ποιός θα τη πληρώσει γι'αυτή την επιλογή.

Άρα η λογική απόφαση είναι ότι επιλέγω αυτόν με τον οποίο νιώθω πιο ασφαλής...και ας είναι λίγο χειρότερος. 

BTW, έχω εισηγηθεί στο παρελθόν να προσλάβουμε Junior Programmers απόφοιτους Πολυτεχνείου, τους οποίους ήμουν διατεθειμένος να αφιερώσω τον χρόνο να κατευθύνω και τους απέρριψαν λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Το όλο θέμα είναι ότι σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις το πόδι στη πόρτα ακόμα και για απόφοιτους 3οβάθμιας. Δεν βλέπω πως θα σου δωθεί η ευκαιρία να πας σε μια εταιρεία, να σε πάρουν απο το χεράκι και να μπείς σε projects.

• Like 1
Δημοσ.

@ST0RM

Και που να πας στο στρατό, εκεί να δεις με τι κόσμο θα έχεις να συναναστραφείς. Αλλά αυτό είναι και το νόημα, να μαθαίνεις να συνυπάρχεις με ανθρώπους που έχετε διαφορετικές αντιλήψεις. Και πουθενά δεν ισχύει αυτό περισσότερο από ότι στον εργασιακό χώρο. Γιατί εκεί, εκτός όλων των άλλων, υπάρχουν και θέματα εξέλιξης και προσωπικών επιδιώξεων. Αν δίνεις την εικόνα του δύσκολου ανθρώπου δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν σε εταιρίες εκτός κι αν ανήκεις στο 1% της παγκόσμιας ελίτ σε θέματα προγραμματισμού. Good luck getting there.

Το να είσαι ο μεγαλύτερος σε μια τάξη έχει και τα καλά του. Βλέπε γκομενίτσες.

Δημοσ.

Ο sysadmin είναι επιπέδου code monkey;

Μεταξύ σοβαρού και αστείου και σίγουρα όταν δεν σου δίνει sudo access. 

Δημοσ.

Αδερφέ, δεν είναι θέμα σου. Είναι thread στο forum. Εάν δεν θέλεις να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, γράφε σε blog. 

Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι ξεκάθαρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς ούτε καν απολυτήριο λυκείου δεν κάνουν για δουλειές που απαιτούν γνώσεις 3ο βάθμιας. Αυτό σημαίνει ότι code monkey ή sys admin γίνεσαι. Προγραμματιστής, χλωμό σε κόβω. 

Φυσικά και ο καθένας γράφει ότι θέλει. Δεν απαγόρευσα σε κανέναν να πει κάτι ! Ξανά δες το μήνυμα μου αν θέλεις, και θα δειςότι δεν λεω τίποτα τέτοιο. Απλά πολλές φορές γίνονται "καυγάδες" σε φόρουμ για χαζά πράματα, οπότε καλό (νομίζω) είναι να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότερες "τριβές"....

Λοιπόν θα σου απαντήσω εγω που δεν παίρνω την τελική απόφαση...αλλά δίνω αρνητική η θετική εισήγηση για τα άτομα που θέλω στην ομάδα μου, το οποίο είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες εταιρείες.

Ας πούμε ότι έχουμε καινούργια projects στην ομάδα και χρειαζόμαστε άτομο.

1. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον εντός της εταιρείας (και εγώ θα προτιμήσω κάποιον με τον οποίο έχω δουλέψει).

2. Μετά θα με ρωτήσουν αν ξέρω κανέναν εκτός εταιρείας τον οποίο να θέλω να δουλέψει μαζί μου. Είναι ναι μεν αναξιοκρατικό αλλά απο την άλλη είμαι 100% σίγουρος για το τί ακριβώς προσφέρει ο άλλος και επιπλέον γνωριζόμαστε και είναι αρμονική η συνεργασία - και φυσικα αναλαμβάνω και την ευθύνη.

3. Αν τίποτα απο τα παραπάνω δεν συμβεί θα βγει αγγελία / θα αναθέσουν σε recruiters. Θα λάβει καμιά 100αριά βιογραφικά το HR, θα περάσουν κάποια interviews etc, και όταν τους περιορίσουν σε 3-4 θα δω τους υποψηφίους εγώ. Σε εκείνη τη φάση αν είσαι τυχερός και βρίσκεσαι ανάμεσα σε αλλους με 2xMaster + PhD (δεν σε έχει κόψει το HR δηλαδή) θα μιλήσουμε για τεχνικά θέματα. 

Ας πούμε ότι εσύ έχεις φοβερά και τρομερά Projects (τα οποία δεν ξέρω πως θα μου τα δείξεις αν είναι εταιρικά / εσωτερικά συστήματα), αλλά οκ, και σε επιλέγω. Θα πρέπει να εξηγήσω σε Project Managers etc γιατί έκοψα τον PhD και πέρασα τον απόφοιτο γυμνασίου....και αν κάτι πάει στραβά...μάντεψε ποιός θα τη πληρώσει γι'αυτή την επιλογή.

Άρα η λογική απόφαση είναι ότι επιλέγω αυτόν με τον οποίο νιώθω πιο ασφαλής...και ας είναι λίγο χειρότερος. 

BTW, έχω εισηγηθεί στο παρελθόν να προσλάβουμε Junior Programmers απόφοιτους Πολυτεχνείου, τους οποίους ήμουν διατεθειμένος να αφιερώσω τον χρόνο να κατευθύνω και τους απέρριψαν λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Το όλο θέμα είναι ότι σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις το πόδι στη πόρτα ακόμα και για απόφοιτους 3οβάθμιας. Δεν βλέπω πως θα σου δωθεί η ευκαιρία να πας σε μια εταιρεία, να σε πάρουν απο το χεράκι και να μπείς σε projects.

Μάλιστα. Ενδιαφέρον.

@ST0RM

Και που να πας στο στρατό, εκεί να δεις με τι κόσμο θα έχεις να συναναστραφείς. Αλλά αυτό είναι και το νόημα, να μαθαίνεις να συνυπάρχεις με ανθρώπους που έχετε διαφορετικές αντιλήψεις. Και πουθενά δεν ισχύει αυτό περισσότερο από ότι στον εργασιακό χώρο. Γιατί εκεί, εκτός όλων των άλλων, υπάρχουν και θέματα εξέλιξης και προσωπικών επιδιώξεων. Αν δίνεις την εικόνα του δύσκολου ανθρώπου δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν σε εταιρίες εκτός κι αν ανήκεις στο 1% της παγκόσμιας ελίτ σε θέματα προγραμματισμού. Good luck getting there.

Το να είσαι ο μεγαλύτερος σε μια τάξη έχει και τα καλά του. Βλέπε γκομενίτσες.

Στην ελιτ του 1% ? Ναι φίλος. Το πέτυχες τώρα..... Μονο εκει ποντάρω ! Χαχαχαχαχα Α μπα, με τον στρατό δεν νομίζω να εχω πρόβλημα. Απλά θα υπακούσω σε οτι μ@@@@ θέλουν, κι ολα μέλι γάλα.

----------------------------------------------Conslusion-------------------------------------------------------

Παιδιά(λόγου χάρη), από ότι κατάλαβα από όσα λέτε, χωρίς απολυτήριο λυκείου γιοκ. Μου δώσατε μια πολύ καλή ιδέα των πραγμάτων, κι εχω άπλετο χρόνο μέχρι τον Αύγουστο που γίνονται οι εγγραφές, ώστε να δω κάποια πράματα και να τα ζυγίσω. Ουσιαστηκά οι επιλογές μου είναι οι εξης. Πρώτον παω για το απολυτήριο λυκείου. Μετά για το πτυχίο μου, και μετά κάνω τον σταυρό μου να βρω κάπου να με πάρουν στο εξωτερικό(γιατί απ'οτι κατάλαβα χωρις εμπειρία πάλι δύσκολο είναι να σε πάρουν). Δεύτερη επιλογή, δεν κάνω τίποτα από αυτά, εξελίσσω αυτά που ξέρω στον προγραμματισμό, και εργάζομαι σε ομάδες μικρές που κάνουν projects η κάνω δικά μου projects μόνος μου.

Δημοσ.

----------------------------------------------Conslusion-------------------------------------------------------

Παιδιά(λόγου χάρη), από ότι κατάλαβα από όσα λέτε, χωρίς απολυτήριο λυκείου γιοκ. Μου δώσατε μια πολύ καλή ιδέα των πραγμάτων, κι εχω άπλετο χρόνο μέχρι τον Αύγουστο που γίνονται οι εγγραφές, ώστε να δω κάποια πράματα και να τα ζυγίσω. Ουσιαστηκά οι επιλογές μου είναι οι εξης. Πρώτον παω για το απολυτήριο λυκείου. Μετά για το πτυχίο μου, και μετά κάνω τον σταυρό μου να βρω κάπου να με πάρουν στο εξωτερικό(γιατί απ'οτι κατάλαβα χωρις εμπειρία πάλι δύσκολο είναι να σε πάρουν). Δεύτερη επιλογή, δεν κάνω τίποτα από αυτά, εξελίσσω αυτά που ξέρω στον προγραμματισμό, και εργάζομαι σε ομάδες μικρές που κάνουν projects η κάνω δικά μου projects μόνος μου.

Θα στο ξαναπώ 3η φορά για να μη τρέφεις φρούδες ελπίδες. Οι επιλογές σου, αναφορικά με τον προγραμματισμό πάντα, είναι μόνο η πρώτη! Η δεύτερη δεν υφίσταται, τουλάχιστον ως βιοποριστικό μέσο και όχι ως χόμπι!

Εν ολίγοις, άσε τα μα μου ξου μανταλάκια δικαιολογίες, γράψου σε ένα σχολείο (και να είσαι ευγνώμων που μπορείς, υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν), τελείωνε και πήγαινε σε μια σχολή!

• Like 4
Δημοσ.

Συμφωνω με το οτι ενας καλος προγραμματιστης μπορει να μην εχει κανενα χαρτί ΑΛΛΆ!

Το ρίσκο είναι εξαιρετικά μεγάλο για να μην αφιερώσεις μολις(?) 2-3 χρόνια για να πάρεις αυτό το χάρτι. Και όταν λέω εξαιρετικά μεγάλο, γιγαντιαία μεγάλο!! Και αν στα 17 σου ντρεπεσαι που οι αλλοι θα ειναι 14-15, σκεψου πως αν μεγαλωσεις και αλλο θα ειναι ακομα πιο μεγαλη η διαφορα και τοτε θα το σκεφτεσαι ακομα περισσοτερο που δεν πηγες σχολειο, οποτε απλα παίρνεις φόρα και το κάνεις γιατι πιο μετά δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να το τολμησεις.

Επισης εχε υποψιν σου πως στο σχολειο δεν πας για να περασεις καλα. Ολοι εχουν (και) αυτο στο μυαλο τους αλλα ο πραγματικος σκοπος ειναι να αποκτησεις αυτο το χαρτί και αν σου αρεσουν τα γραμματα, να μπεις και σε μια σχολη. Οποτε το αν συμπαθεις ή οχι τα παιδια / τους καθηγητες δεν εχει και τοση σημασια, θα διαβαζεις, θα συμμετεχεις, θα γραφεις καλα, και αυτη θα ειναι η καθημερινοτητα σου για οσα χρονια εμειναν για να το τελειωσεις.

Ο προγραμματισμος ειναι ενα πολυ απαιτητικο επαγγελμα το οποιο απαιτει πολυ διαβασμα και ακομα περισσοτερη πρακτικη. Είναι ελάχιστα τα ατομα που δεν αγαπουν τα γραμματα αλλα μπορουν να αφιερωσουν τοσο διαβασμα σε εναν απαιτητικο τομεα, είσαι σίγουρος πως ανηκεις μεσα σε αυτα;

Εγω τελειωσα κανονικα το σχολειο στα 17 μου και εδωσα πανελληνιες πολλα χρονια μετά και δεν ειναι μονο το διαβασμα που εριχνα μονος μου, αλλα και το οτι μερικες μερες τον μηνα πηγαινα στην Γ' Λυκειου με συννενοηση του διευθυντη και παρακολουθουσα / εγραφα κανονικα τεστ μαζι με τους αλλους για να μπω στο κλιμα των γραπτων παλι. Και η διαφορα ηλικιας που ειχα εγω με τα παιδια ηταν σχεδον 3πλασια απο την δικη σου, και εκανα κανονικα παρεα με τους περισσοτερους και ηταν ολα πολύ ανετα. Πραγματικα δεν νομιζω να εχεις το παραμικρο προβλημα μαζι τους και αν εισαι και παιδι της Πληροφορικης, ακομα καλυτερα!

Επίσης μπορεις να εκμεταλλευτεις το οτι μπορεις να μπεις εσπερινο λυκειο και να μπεις σε πολυποθητες σχολες πληροφορικης με 5 και 10, οταν στο ενιαιο πρεπει να γραψεις 18.500-19.000 μόρια στις πανελληνιες (CEID, Πληροφορικη και Τηλεπικοινωνιες κτλ αναφερω αυτες γιατι αν δεν ηταν το Μαθηματικο η 1η μου επιλογη, τωρα θα ημουν στην CEID που ειναι η επομενη μου αγαπη). 

Ξαναλεω... Ναι, μπορεις να πετυχεις χωρις απολυτηριο. Αλλα εισαι μολις 17, ακομα δηλαδη στην ηλικια του σχολειου, οποτε γιατι να σκεφτεσαι να κανεις κατι που εχει μεγαλο ρισκο και μηδαμινη περιπτωση επιτυχιας; και αν σε κουρασει ο προγραμματισμος; (ναι, μπορει να συμβει) και τελικα θες κατι αλλο; και δεν μπορεις να το κανεις επειδη θα εισαι 30 και χωρις απολυτηριο..

ΥΓ) Οταν εδωσα πανελληνιες, 2 καρεκλες διπλα μου ηρθε και καθησε μια κοπελα με την οποια πηγαιναμε μαζι σχολειο αυτα τα 8 χρονια πιο πριν. Και στην σχολη μεσα υπαρχουν πολλα ατομα μεχρι και 40-45 ετων που τωρα μπηκαν (οι περισσοτεροι απο εσπερινο βεβαια αλλα δεν αναιρει τον κοπο στον οποιο μπηκαν 4 χρονια * οσα ειναι το εσπερινο δηλαδη). Οποτε να εισαι σιγουρος πως δεν εισαι μονος σου, καθε χρονο παλευουν πολλα ατομα οχι μονο να παρουν το απολυτηριο *που πολλα απο αυτα δεν το πηραν οταν επρεπε επειδη δεν ειχαν ορεξη να πανε σχολειο, αλλα και να φτιαξουν το μελλον τους εστω και καθυστερημενα παλευοντας για μια θεση στην σχολη που παντα ηθελαν.

• Like 2
Δημοσ.

Καλή η τοποθέτηση σου xaerialtwistx. 3 χρόνια είναι πανάθεμα την εκπαίδευση μας μέσα. Όπως λεει και στην Ελληνική ταινία, μάλλον θα πρέπει να κλείσω μάτια και αυτιά, να καταπιώ αυτά τα 3 χρόνια και να πάρω αυτό το παλιοχαρτο της δεκάρας με κανένα 7αρι για να τελειώσουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...