ST0RM Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Γειά σας ! Δεν ξέρω αν εδώ ειναι το καλύτερο μέρος γι'αυτό το θέμα, αλλά επιδή είχε σχέση με το προγραμματισμό είπα να το βάλω εδω. Είμαι 17.Σκοπεύω να ασχοληθώ(δεν ξερω αν θα τα καταφέρω βέβαια) με τον προγραμματισμό σαν επάγγελμα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν παω σχολείο. Εχω να παω 2 χρόνια, για λόγους υγείας, που ευτηχώς δεν υφίστανται πλέον! Προχωράω στο ψητό τώρα. Μισώ το σχολείο. Μισώ τους συνομηλικούς μου, που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, και δεν έχουν αρχές. Μισώ να ξανά γυρίσω εκει πίσω, και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω τις "γνώσεις" που δεν μπορούν να μου προσφέρουν εκεί μέσα. Δεν θέλω όμως απο την άλλη, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, κάτι τέτοιο να μου σταθεί εμπόδιο, όταν καλώς ερχόντων των πραγμάτων παω για δουλειά. Γιατί οπως καταλαβαίνεται, χωρίς αυτό το παλιόχαρτο, γιοκ και το να παω σε κάποια σχολή. Πόσο λοιπόν δύσκολο θα είναι για μένα να βρω δουλειά μετά, με μικρό προς καλό εισόδημα, σαν προγραμματιστής, χωρίς χαρτιά ? Είτε εδω(λέμε τωρα), είτε στο εξωτερικό ?? By the way έκανα ενα search στον Θειο Γουγλι, και όλες οι εταιρείες(από μικρές εώς μεγάλες) στο εξωτερικό, δέχονται προγραμματιστές χωρις πτυχίο, με προυπυρεσια(απο άλλη εταιρεία) τουλάχιστον 10-15 ετών. Δηλαδή, φεξε μου και γλύστρησα.
corsair04 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Γειά σας ! Δεν ξέρω αν εδώ ειναι το καλύτερο μέρος γι'αυτό το θέμα, αλλά επιδή είχε σχέση με το προγραμματισμό είπα να το βάλω εδω. Είμαι 17.Σκοπεύω να ασχοληθώ(δεν ξερω αν θα τα καταφέρω βέβαια) με τον προγραμματισμό σαν επάγγελμα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν παω σχολείο. Εχω να παω 2 χρόνια, για λόγους υγείας, που ευτηχώς δεν υφίστανται πλέον! Προχωράω στο ψητό τώρα. Μισώ το σχολείο. Μισώ τους συνομηλικούς μου, που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, και δεν έχουν αρχές. Μισώ να ξανά γυρίσω εκει πίσω, και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω τις "γνώσεις" που δεν μπορούν να μου προσφέρουν εκεί μέσα. Δεν θέλω όμως απο την άλλη, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, κάτι τέτοιο να μου σταθεί εμπόδιο, όταν καλώς ερχόντων των πραγμάτων παω για δουλειά. Γιατί οπως καταλαβαίνεται, χωρίς αυτό το παλιόχαρτο, γιοκ και το να παω σε κάποια σχολή. Πόσο λοιπόν δύσκολο θα είναι για μένα να βρω δουλειά μετά, με μικρό προς καλό εισόδημα, σαν προγραμματιστής, χωρίς χαρτιά ? Είτε εδω(λέμε τωρα), είτε στο εξωτερικό ?? By the way έκανα ενα search στον Θειο Γουγλι, και όλες οι εταιρείες(από μικρές εώς μεγάλες) στο εξωτερικό, δέχονται προγραμματιστές χωρις πτυχίο, με προυπυρεσια(απο άλλη εταιρεία) τουλάχιστον 10-15 ετών. Δηλαδή, φεξε μου και γλύστρησα. Καλησπέρα Το ότι άφησες το σχολειό για λογούς υγείας είναι απολύτως σεβαστό από την στιγμή που πλέον υπάρχει ίαση μπορείς να προχωρήσεις με την ζωή σου χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων . Αρχικά δυστυχώς άσχετα με ποια δουλεία θα κανείς θα πρέπει να έχεις έστω και τα στοιχειώδη εφόδια (απολυτήριο λυκείου) από εκεί και πέρα εάν αγαπάς κάτι θα βρεις τρόπο να το κανείς και χωρίς πτυχίο !! επίσης εδώ υπάρχει σχετικό θέμα για την δημιουργία site χωρίς πτυχίο 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Πολύ δύσκολο, έως αδύνατο χωρίς απολυτήριο λυκείου το λιγότερο (τουλάχιστον σε εταιρία)! Οπότε πήγαινε σε ένα άλλο σχολείο και τελείωσε το και άσε τις δικαιολογίες (εφόσον είσαι καλά στην υγεία σου όπως λες) και μετά κοίταξε να πας σε κάποια σχολή αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, διαφορετικά κάνε κάτι άλλο που δε θα σου ζητήσουν απολυτήριο λυκείου απαραίτητα (πχ, οικοδομή, courier, delivery, κλπ). 5
corsair04 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 η ιδέα του @Dr Fuzzy είναι πολύ καλή για αλλαγή σχολείου εγώ θα την πήγαινα ένα βήμα παρακάτω δεν ξέρω βεβαία σε ποια τάξη τελείωσες θα σε συμβούλευε να πας σε ΕΠΑΛ στην ειδικότητα που σου αρέσει έτσι θα μάθεις θα είναι και ποιο εύκολο για σένα να μπεις σε κάποια αντίστοιχη σχολή και να πάρεις και το χαρτί σου παράλληλα μπορείς να διαβάσεις και να ψαχτείς και μόνο σου από διάφορα site και forum 2
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Φίλε πραγματικά άντε σε ένα ΕΠΑΛ. Χαλαρό, χωρίς καθόλου διάβασμα βγαίνει... Γενικά, προγραμματιστής γίνεσαι και χωρίς πανεπιστήμιο, μόνο με ένα καλό βιβλίο, μυαλό, διάθεση και Google τα καταφέρνεις 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Θα σου πω εν συντομία ότι "οι εξαιρέσεις δεν δημιουργούν κανόνα". Είναι αλήθεια ότι το πτυχίο δεν είναι "απαραίτητο". Παρ'όλα αυτά οι εργαζόμενοι για τους οποίους μιλάς είναι τώρα ~40άρηδες. Όταν αυτοί ξεκίνησαν χωρίς πτυχία ο ανταγωνισμός ήταν σαφώς χαμηλότερος και μπορούσαν να βρουν ευκολότερα θέση. Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε χώρα με 50+% ανεργία στους νέους της ηλικίας σου...άρα πολύ δύσκολο να βρείς εταιρεία στην οποία θα μάθεις για να την αποκτήσεις αυτή την εμπειρία. Εγώ θα σου πω το εξής. Το Λύκειο ήταν χαλαρά τα χειρότερα χρόνια της ζωής μου, για πάρα πολλούς λόγους...μισούσα και εγώ το σύστημα, τους καθηγητές τους συμμαθητές κτλ. δεν ήμουν απο τους καλύτερους μαθητές. Αλλά όλα άλλαξαν όμως στη 3οβάθμια. Θα σου έλεγα πήγαινε σε ένα νυκτερινό λύκειο όπου θεωρώ ότι αυτοί που πάνε εκεί δεν πάνε "για χαβαλέ" αλλά πάνε γιατί όντως θέλουν απολυτήριο, ασχολήσου και με τον προγραμματισμό και προσπάθησε να μπείς σε μια σχολή. Είσαι ΠΟΛΥ πιτσιρικάς ακόμα και έχεις πολύ χρόνο να προετοιμαστείς για να βγείς στη ζωή. 7
M2000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 @ST0RM Αυτό βγάζει μάτι "καλώς ε(ρ)χόντων των πραγμάτων"...Το σχολείο χρειάζεται και στο ΕΠΑΛ θα βρει κανείς άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να πάρουν ένα επαγγελματικό πτυχίο. Δεν είναι πιο εύκολο αλλά επειδή έχει μαθήματα ειδικότητας είναι περισσότερο ενδιαφέρον, και έτσι αφήνει την εντύπωση του εύκολου. Βέβαια τίποτα δεν πρόκειται να δουλέψει για σένα αν βλέπεις τα πράγματα συναισθηματικά. Δεν "μισούμε" ότι δεν γνωρίζουμε. Αυτό λέγεται φόβος που αναφέρεις. Πάψε να φοβάσαι..σκέψου ότι και άλλοι φοβητσιάρηδες σαν εσένα υπάρχουν. Το σχολείο σου αφαιρεί τον φόβο! Από κει και πέρα είναι θέμα ικανότητας, και αυτή με άσκηση βελτιώνεται. 1
Lanike71 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Θα σου έλεγα πήγαινε σε ένα νυκτερινό λύκειο όπου θεωρώ ότι αυτοί που πάνε εκεί δεν πάνε "για χαβαλέ" αλλά πάνε γιατί όντως θέλουν απολυτήριο, ασχολήσου και με τον προγραμματισμό και προσπάθησε να μπείς σε μια σχολή. Είσαι ΠΟΛΥ πιτσιρικάς ακόμα και έχεις πολύ χρόνο να προετοιμαστείς για να βγείς στη ζωή. Το ζουμί. Χρησιμοποίησε το χρόνο που θα έχεις στο σχολείο, αλλά και σε κάποιο ΤΕΙ πληροφορικής για να γίνεις καλός. Το πιο πιθανό, αν εγκαταλείψεις το σχολείο, είναι να μπλέξεις με ντελιβεράδικα-κούριερ-καφετέριες για δουλειά.Οπότε εγκαταλείπεις τον προγραμματισμό μετά. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2016 από Lanike71 1
ST0RM Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας !! Δεν ξερω τι να κανω... δεν εχω καθολου ορεξη να ξανα γυρισω πισω. Τι να πω...
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας !! Δεν ξερω τι να κανω... δεν εχω καθολου ορεξη να ξανα γυρισω πισω. Τι να πω... Σκέψου το αλλιώς, θες να γίνεις προγραμματιστής, lonely life γενικά, και με πολύ κάψιμο. Σχολείο πλέον=>Καλλιέργεια με γυναίκες άρα θα περάσεις καλά μέχρι να τελειώσεις 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν δεν έχεις όρεξη και δε μπορεις να τελειώσεις ενα ριμαδό σχολείο τοτε συγνώμη αλλα ξεχνας το θέμα προγραμματιστή, διότι εκεί απαιτούνται πολλα περισσότερα απο το ελάχιστο που δεν έχεις όρεξη να κανεις τωρα! Δηλαδη πολυ όρεξη, αφοσίωση και διάβασμα! Όπως σου είπα λοιπον αρχικά διάλεξε να κανεις κάτι άλλο που δεν απαιτεί απολυτήριο λυκείου, πχ, σερβιτόρος, ντελιβερας, κτίστης, κούριερ, καθαριστής του δήμου, κλπ. 5
M2000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 @ST0RM Δεν είναι μυστήριο που δεν απαιτείται πτυχίο για προγραμματιστής! Είναι τεχνική εργασία. Ούτε ο κτίστης θέλει πτυχίο. Σε τσεκάρουν σε χρόνο μηδέν. Δεν πρόκειται να ασχοληθείς με "εφευρέσεις". Τον ίδιο κώδικα θα γράφεις απλά θα προσαρμόζεις τα μέρη στην εκάστοτε περίπτωση. Αν βαριέσαι να κάνεις τα ίδια και τα ίδια..μην ασχοληθείς καθόλου με αυτά...γίνε ηθοποιός...θα παίζεις κάθε χρόνο άλλο ρόλο! 1
the other one Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Φαντάζομαι πως έκανες την ερώτηση περιμένοντας να σου πούμε αυτά που θες να ακούσεις, πως ο προγραμματισμος είναι κάτι καθαρά προσωπικό άρα δε μετράει ούτε το πανεπιστήμιο ούτε το σχολείο ούτε τίποτα αρκεί να γουστάρες και να "το χεις" αλλά δεν είναι έτσι. Αμφιβάλλω πως θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά χωρίς καν απολυτήριο λυκείου και οι εξαιρέσεις είναι εξαιρέσεις και αφορούν πολύ λίγους. Δε γεννιούνται κάθε μέρα geohots αν σκέφτεσαι τέτοια σενάρια θα το κάνεις όπως όλοι οι υπόλοιποι κι αν κάτι αλλάξει θα το ξέρεις ο ίδιος. Στο θέμα, πολύ κακώς σταμάτησες το σχολείο για τον οποιοδήποτε λόγο. Είχες προβλήματα με τους συμμαθητές σου, με τους καθηγητές του whatever θες να κάνεις μια νέα αρχή κάντη, άλλαξε σχολείο, βρες τα με τον εαυτό σου, βάλε στόχους και προσπάθησε για αυτούς. Λες ό,τι θες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό και ήδη προσπαθείς από μέσα σου να αποφύγεις εμπόδια που είναι σίγουρο πως θα συναντήσεις. Αν δε μπορείς να κάτσεις σε μία τάξη με συμμαθητές και δασκάλους τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα μπορείς αύριο να κάτσεις στο ίδιο δωμάτιο με συναδέλφους και αφεντικά; Τελικά πόσο πολύ θες να γίνεις προγραμματιστής; 3
M2000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δεν είναι το ίδιο πράγμα το σχολικό περιβάλλον και το εργασιακό. Μιλάμε για ηλικίες διαφορετικές. Μιλάμε για διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης. Η αποχή από το σχολείο, δεν μας αφορά, και μπορεί να ήταν υποχρεωτική, λόγω κατάστασης. Οπότε μην προδικάζουμε και ας δούμε τη θετική πλευρά που λέγεται επικοινωνία. Πρώτα λοιπόν επικοινωνεί κάποιος το όποιο ζήτημα έχει και σε αυτό ο OP είναι σωστός! Πρότεινα όπως και άλλος εδώ, το ΕΠΑΛ. Είναι μια καλή λύση. Θα δει διαφορά. Ας δοκιμάσει. Δημόσιο είναι. Αν έχει χάσει τάξεις γυμνασίου ας γραφτεί. Παράλληλα διαβάζει και ασχολείται με προγραμματισμό. Γιατί δήλωσε ότι του αρέσει! Και είναι σωστό να κάνει κανείς αυτό που του αρέσει, γιατί θα αποδώσει περισσότερο. Η ουσία, το κέρδος απ΄όλα αυτά, δεν είναι γνωστά, και οι παράγοντες είναι αστάθμητοι. Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί το επάγγελμα, ή τι αλλαγές θα συμβούν στη ζωή του OP. Δεν προχωράει αυτή τη στιγμή με στατιστικές. Αλλά επενδύει στις τωρινές ικανότητες. Και μια από αυτές είναι η δίψα για μάθηση. Αυτό είναι καλό. Η πρόταση για το σχολείο είναι βοηθητική και όχι κύρια. Θα τον βοηθήσει το σχολείο και μάλιστα το ΕΠΑΛ έχει ειδικότητες ωραίες. Και να μην πάει δεν χάλασε ο κόσμος. Απλά είναι ευκαιρία τώρα να πάει, γιατί μετά μπορεί να έχει περισσότερες υποχρεώσεις και έτσι και να θέλει δεν θα μπορεί. Έχουμε Απρίλιο και γράφεται από Σεπτέμβρη. Άρα έχει 5 μήνες για να κάνει επιλογή.Να το ψάξει, και να πάρει αποφάσεις. 2
gagadjetakis Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Γειά σας ! Δεν ξέρω αν εδώ ειναι το καλύτερο μέρος γι'αυτό το θέμα, αλλά επιδή είχε σχέση με το προγραμματισμό είπα να το βάλω εδω. Είμαι 17.Σκοπεύω να ασχοληθώ(δεν ξερω αν θα τα καταφέρω βέβαια) με τον προγραμματισμό σαν επάγγελμα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν παω σχολείο. Εχω να παω 2 χρόνια, για λόγους υγείας, που ευτηχώς δεν υφίστανται πλέον! Προχωράω στο ψητό τώρα. Μισώ το σχολείο. Μισώ τους συνομηλικούς μου, που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, και δεν έχουν αρχές. Μισώ να ξανά γυρίσω εκει πίσω, και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω τις "γνώσεις" που δεν μπορούν να μου προσφέρουν εκεί μέσα. Δεν θέλω όμως απο την άλλη, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, κάτι τέτοιο να μου σταθεί εμπόδιο, όταν καλώς ερχόντων των πραγμάτων παω για δουλειά. Γιατί οπως καταλαβαίνεται, χωρίς αυτό το παλιόχαρτο, γιοκ και το να παω σε κάποια σχολή. Πόσο λοιπόν δύσκολο θα είναι για μένα να βρω δουλειά μετά, με μικρό προς καλό εισόδημα, σαν προγραμματιστής, χωρίς χαρτιά ? Είτε εδω(λέμε τωρα), είτε στο εξωτερικό ?? By the way έκανα ενα search στον Θειο Γουγλι, και όλες οι εταιρείες(από μικρές εώς μεγάλες) στο εξωτερικό, δέχονται προγραμματιστές χωρις πτυχίο, με προυπυρεσια(απο άλλη εταιρεία) τουλάχιστον 10-15 ετών. Δηλαδή, φεξε μου και γλύστρησα. Πολυ δυσκολο χωρις απολυτηριο λυκειου τουλαχιστον. Απο εκει και περα αμα εχεις ταλεντο το θελουν, αλλα αμα δε εχεις τελειωσει βασικη εκπαιδευση, θεωρειται πως υπαρχει θεμα. Σε αυτο το θεμα τωρα, στη δουλεια θα εχεις συναδελφους, υποχρεωσεις και υπευθυνοτητες. Χρειαζεται δηλαδη μια πιο ολοκληρωμενη προσπαθεια και σε πολλα επιπεδα, ειτε για να ολοκληρωσεις ενα σχολειο ειτε για να μπορεις να σταθεις στο χωρο εργασιας. Δε αρκει να δουλεψεις τις γνωσεις σου. Κατα προτιμηση εξωτερικο που ειναι πιο αξιοκρατικα, αλλα και πολυ πιο ανταγωνιστικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις