Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Καλησπέρα. Φτάνει ο καιρός να πάρω laptop. Σκέφτομαι να γυρίσω πάλι σε Mac, είχα Hackintosh και λέω να πάω σε κάτι native. Σκέφτομαι 11άρι air, αλλά... 1)Δεν έχει 8 Ραμ και 2 δεν ξέρω αν με βολευει. Είμαι προγραμματιστής, και θα το έχω μόνο για έξω και για ταξίδια. Σπίτι έχω τέρας σταθερό ο οποίος θα έχει και αυτός Mac μόλις πάρω το macbook. Αξίζει ή να προσπαθήσω να πάω σε κάτι πιο καλό; 13" air νομίζω είναι καλύτερη επιλογή αλλά πάλι 4 Ραμ.
forgotten Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 ως πρωην κατοχος macbook σου λεω ελαφρα την καρδια οχι ,και για ενα προγραμματιστη δεν ξερω τι διαφορετικο θα προσφερει σε εμπειρια χρησης . με τα λεφτα που θα δωσεις θα παρεις ενα μοντελο αψογο και αν το ψαξεις πριν την αγορα θα βρεις και μοντελο που τραβαει mac os . 1
kingjulien11_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Καλησπέρα. Φτάνει ο καιρός να πάρω laptop. Σκέφτομαι να γυρίσω πάλι σε Mac, είχα Hackintosh και λέω να πάω σε κάτι native. Σκέφτομαι 11άρι air, αλλά... 1)Δεν έχει 8 Ραμ και 2 δεν ξέρω αν με βολευει. Είμαι προγραμματιστής, και θα το έχω μόνο για έξω και για ταξίδια. Σπίτι έχω τέρας σταθερό ο οποίος θα έχει και αυτός Mac μόλις πάρω το macbook. Αξίζει ή να προσπαθήσω να πάω σε κάτι πιο καλό; 13" air νομίζω είναι καλύτερη επιλογή αλλά πάλι 4 Ραμ. 13" Pro δεν το σκέφτεσαι? Για μένα είναι ότι καλύτερο. Φαντάσου έχω το χοντρό μοντέλο του 2012 και πετάει μετά από τόσα χρόνια (του έχω SSD και 4GB RAM) Επίσης το συγκεκριμένο είναι upgradeable οπότε θα μπορούσες μόνος σου να του βάλεις 16GB RAM και SSD στο λεπτο (δυο βίδες μόνο βγάζεις). Τώρα βέβαια καλύτερα να πάρεις ένα από τα καινούρια με Retina και καλύτερους επεξεργαστές. Τέλος, θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι το WWDC γιατί φέτος περιμένουμε μεγάλες αλλαγές στα Mac και νέους επεξεργαστές. 1
Prof_Chaos Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 οχι. Δες το dell xps το 13άρι που εχει το μέγεθος του air 11 ιντσών.. Ειναι ποίημα..
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 οχι. Δες το dell το 13άρι που εχει το μέγεθος του air 11 ιντσών.. Ειναι ποίημα.. Το έχω δει αλλά είναι λένε, απογοήτευση στην πληκτρολόγηση. Το υπόλοιπο απλά έρωτας Προγραμματιστής ανέφερα ότι είμαι επειδή το πληκτρολόγιο θα είναι το main εργαλείο μου. Επίσης μου αρέσουν τα εργαλεία που έχει το Mac και γιαυτό έλεγα να πάω εκεί. Ή εναλλακτική φυσικά είναι το pro με 8 Ραμ και 128 σκληρό, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ανέβω πολύ ψηλά για καλύτερα specs. 13" Pro δεν το σκέφτεσαι? κακή οθόνη από άποψη ανάλυσης στις 13".Αν περιμένω για wwdc θα πρέπει να κάνω την αγορά το Σεπτέμβρη αφού όταν έρθουν θα είναι στο θεό με τα λεφτα που θα δωσεις θα παρεις ενα μοντελο αψογο και αν το ψαξεις πριν την αγορα θα βρεις και μοντελο που τραβαει mac os .Δες μία μέχρι τα λεφτά του air τι υπάρχει. Μιλάμε για άθλιες επιλογές. Αν είναι καλό θα είναι 15" και ΧΟΝΤΡΟ. Που να κουβαλάω 2,5 κιλά μαζί με βιβλία κλπ στην τσάντα μου; Ψάχνω μόνο ultrabooks Έχετε εμπειρία χρήσης από retina 13";
InspectoR95 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Πριν περίπου ένα μήνα πήρα το 13αρι το pro σε πολύ καλή τιμή ( κατά τη γνώμη μου ). Στα 1180. Το πηρα στη σχεδον χαμηλοτερη που εχει φτασει. Το εργαλείο είναι πανάλαφρο.. Είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. Αψογη ποιοτητα κατασκευης. Ταχυτατος σκληρός και τα 8gb ram του μου ειναι υπεραρκετά. Η οθονη εξισου καλη. Και για τις ωρες που δουλευεις σπιτι ξερω γω μπορεις να το συνδεσεις και σε μια οθονη της επιλογης σου. τωρα, οσον αφορα τον προγραμματισμο κλπ δεν μπορω να σε βοηθησω καθως δεν ειμαι γνωστης. Το εψαχνα κι εγω για dell xps κλπ αλλα δεν... Και πιο πανω ειναι στα λεφτα και προσωπικα δεν με κεντρισε τόσο. Πες μου προκατειλειμένο λόγω μήλου κλπ πες με οτι θες. Αλλα δεν ειμαι κανενα apple fanboy ούτε προκειται να αρνηθω αν κατι ειναι καλυτερο. Προσωπικά, προτείνω με κλειστά μάτια MBP 13,3". Θα σε παει για χρονια.. 3
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Πριν περίπου ένα μήνα πήρα το 13αρι το pro σε πολύ καλή τιμή ( κατά τη γνώμη μου ). Στα 1180. Το πηρα στη σχεδον χαμηλοτερη που εχει φτασει. Το εργαλείο είναι πανάλαφρο.. Είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. Αψογη ποιοτητα κατασκευης. Ταχυτατος σκληρός και τα 8gb ram του μου ειναι υπεραρκετά. Η οθονη εξισου καλη. Και για τις ωρες που δουλευεις σπιτι ξερω γω μπορεις να το συνδεσεις και σε μια οθονη της επιλογης σου. τωρα, οσον αφορα τον προγραμματισμο κλπ δεν μπορω να σε βοηθησω καθως δεν ειμαι γνωστης. Το εψαχνα κι εγω για dell xps κλπ αλλα δεν... Και πιο πανω ειναι στα λεφτα και προσωπικα δεν με κεντρισε τόσο. Πες μου προκατειλειμένο λόγω μήλου κλπ πες με οτι θες. Αλλα δεν ειμαι κανενα apple fanboy ούτε προκειται να αρνηθω αν κατι ειναι καλυτερο. Προσωπικά, προτείνω με κλειστά μάτια MBP 13,3". Θα σε παει για χρονια.. Retina?
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Ναι φίλε. Retina.. Το είδα σήμερα που το είχε αρκετός κόσμος σε ένα συνέδιο και το ερωτεύτηκα. Νομίζω θα πάρω αυτό. Ακόμα και με τις νέες ανακοινώσεις στο wwdc πάλι αυτό θα κοιτάξω γιατί θα πέσει η τιμή του. Να πάρω και Apple Care έτσι;
technology_guy Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Το είδα σήμερα που το είχε αρκετός κόσμος σε ένα συνέδιο και το ερωτεύτηκα. Νομίζω θα πάρω αυτό. Ακόμα και με τις νέες ανακοινώσεις στο wwdc πάλι αυτό θα κοιτάξω γιατί θα πέσει η τιμή του. Να πάρω και Apple Care έτσι; Apple care εννοειται για να καλυφτεις μακροπροθεσμα απο το staingate.
Dinos_12345 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Κάτι που παρατήρησα τώρα. Δεν έχω να δώσω 1300 ευρώ μαζεμένα, και ψάχνω μαγαζί με δόσεις. Το θέμα είναι ότι με δόσεις βρίσκω public και τέτοιας κλάσης μαγαζιά, στα 1600 ευρώ. Δηλαδή πάω 300 ευρώ περίπου πάνω από το Skroutz. Να περιμένω το σεπτέμβρη να πάρω 15% off από retailer λόγω φοιτητικού πάσου; Και μιλάω για 128 ssd, ούτε λόγος για 256.
forgotten Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 απο απορια εφοσον ειχες αποφασισει γιατι τοσο αμφιλεγομενος τιτλος? και εν τελει αγοραζεις κατι λογω σχεδιου/brand και οχι λογω χρηστικοτητας? ενδεικτικα εχω αγορασει στην τιμη και το μεγεθος του air 2 .απλα ψαχνεις για ultrabook σε λαθος μερη ,εν τελει αν σε ενδιαφερει να τα σκασεις παρε το mac....
Dinos_12345 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 απο απορια εφοσον ειχες αποφασισει γιατι τοσο αμφιλεγομενος τιτλος? και εν τελει αγοραζεις κατι λογω σχεδιου/brand και οχι λογω χρηστικοτητας? ενδεικτικα εχω αγορασει στην τιμη και το μεγεθος του air 2 .απλα ψαχνεις για ultrabook σε λαθος μερη ,εν τελει αν σε ενδιαφερει να τα σκασεις παρε το mac.... Καθαρά λόγω χρηστικότητας κοιτάζω Mac. Έχει προγραμματιστικά εργαλεία που δεν βρίσκεις αλλού, είναι UNIX, είναι πιο stable από τα άλλα λειτουργικά. Επίσης το trackpad με τα gestures βολεύει για multitasking.
tsofras Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Να σου πώ και εγώ τις απόψεις μου ώς προγραμματιστής που έχω εδώ και ένα 4μηνο το Macbook pro 13" Retina , 8Gb RAM , 128 SSD (flash) Λοιπόν πριν το πάρω είχα ένα Lenovo Yoga 3 , απιίστευτο πανάλαφρο , η μπαταρία βέβαια κράταγε 4 ώρες και η υπερβολική ανάλυση της οθόνης 3200 x 1800 άρχισε να προκαλεί τα προβλήματα γιατί κανένα σχεδόν software δεν την υποστηρίζει οπότε ήταν αδύνατο να δουλέψεις π.χ. με eclipse χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια και το upscale των windows τα έκανε όλα να δείχνουν θαμπά. Με το linux ακόμη χειρότερα τα πράγματα και η μπαταρία ακόμη και με tlp δεν κράταγε πάνω απο 2 ώρες. Οπότε είπα και εγώ να πάω σε Mac αν και ήξερα ότι με τα ίδια λεφτά έβρισκα σίγουρα καλύτερο μηχανάκι σε Windows όπως και το Dell 13 XPS που είπαν οι φίλοι. Το θέμα είναι ότι δεν γλυτώνεις αυτά τα μείων της υψηλής ανάλυσης, αλλά στα Mac είναι σχεδιασμένο όλο το software λόγω Retina να υποστηρίζουν HDP αναλύσεις (έχουν ακόμη και διαφορετικά εικονίδια στο eclipse για Mac για αυτό το λόγο). Είναι ταχύτατο , είναι σταθερό, είχα το πρόηγούμενο macbook για 6 χρόνια και εκτός απο 2 updates για το λειτουργικό δεν είχα κάνει τίποτα και δούλευε όπως day 1. O σκληρός είναι κάπως μικρός και το κόστος για να βάλεις μόνος σου μεγαλύτερο ακόμη δεν συμφέρει και η μπαταρία του κρατάει όπως λέει και η apple το 8αωρο και αν είναι idle μου έχει κρατήσει και περίπου 12 ώρες. Απο θερμοκρασίες είναι τούμπανο και όταν δουλεύει και το αυτί σου να το κολλήσεις επάνω στο σασί δεν το καταλαβαίνεις. Τέλος έχει όλα τα καλά του unix γι αυτό το πήρα και εγώ γιατί με τα windows δεν μπορώ να δουλέψω, βέβαια αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο software που να σε απασχολεί όπως εφαρμογές για iOS όλα τα άλλα τα έχεις και στα windows , και με την native υποστήριξη για linux που λένε ότι θα φέρουν στο επόμενο update μπορείς να κοιτάξεις και για windows laptop Αυτά απο εμένα, ελπιζω να βοήθησα 1
kingjulien11_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 κακή οθόνη από άποψη ανάλυσης στις 13". Μιλάμε για τα Retina MBPs? Όποτε έτυχε να τα δω είχαν οθονάρες! Αν δεν τα έχεις δει από κοντά πήγαινε από κάποιο Public ή Κωτσόβολο! Πραγματικά με την Apple ποτέ μα ποτέ μην μένεις στα νούμερα που γράφουν οι συσκευασίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα