Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο όμορφο forum,

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω το Speedport Entry 2i που δίνει ο (cosm)ΟΤΕ αυτήν την περίοδο. Επίσης διαθέτω ένα παλιότερο router του ΟΤΕ το Baudtec TW263R4-A2. Προσπάθησα να τα συνδέσω μεταξύ τους, με cable ethernet, και να παίξουν κάτι που δεν έγινε εφικτό. Να πω εδώ ότι του έκανα restart και έχει username [email protected], αν θυμάμαι καλά, έχω απενεργοποιήσει το DHCP, έχω βάλει ίδια στοιχεία εκπομπής wifi (έχω δοκιμάσει και διαφορετικά) με διαφορετικό κανάλι εκπομπής πάντα για να μην παρεμβάλει το ένα το άλλο και τέλος την ip του router.

Το Β router (Baudtec) έχει bridge mode και "φοράει" κάποιο firmware του ΟΤΕ.

Τι κάνω λάθος και δεν παίρνω ιντερνετ; Επίσης αν το Α router (Speedport Entry 2i) μεταφέρει σωστά ιντερνετ θα ανάψουν και τα λαμπάκια του Β;

Υ.Γ.: Για όσους τρόμαξαν δεν θέλω να συνδέσο δύο router αλλά να επεκτείνω το Wi-Fi και το να λειτουργό τις θύρες ethernet του δεύτερου router.

Δημοσ.

Ας πούμε ότι το Speedport έχει διεύθυνση 192.168.1.1.

Ρυθμίζεις το Baudtec διεύθυνση 192.168.1.254. Αν και δεν χρειάζεται, βάλτο σε Bridge mode και επιβεβαίωσε ότι είναι κλειστά DHCP, Firewall, NAT και QoS. Μετά ρυθμίζεις το ασύρματο όπως θέλεις.

Όμως για να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο (είτε ενσύρματα είτε ασύρματα) από το Baudtec, αυτό πρέπει να είναι συνδεδεμένο ενσύρματα με το Speedport.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία, εδώ και 10+ χρόνια, όλες οι κάρτες δικτύου (σε όλες τις συσκευές) έχουν Auto MDIX, εκτός κι αν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήστη (όπου υπάρχει ως επιλογή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...