Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ssd και ανεμιστήρα θα πάρεις καινούργια, επεξεργαστή MONO μεταχειρισμένο. Δεν αξίζει επ'ουδενί λογο να πάρεις καινούργιo σ'αυτό το socket ή να βάλεις fx 8xxx λόγω κόστους. Μνήμες βρίσκεις ακόμα και καινούργιες στα 8gb DDR3 28-30€ μαζί με τον 6300 και ssd θα καταλάβεις τεράστια διαφορά.

Αυτή είναι η πιο συμφέρουσα λύση κατα τη γνώμη μου. Απο εκεί και μετά, πας στη λύση που σου έδωσε ο φίλος νωρίτερα, πούλημα όλα δηλαδή και νέο σύστημα με ddr4 κλπ.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό ήθελα, νέο μηχάνημα, αλλά δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα και αρκούμαι σε όσο το δυνατόν φθηνότερες λύσεις. Τελικά ποια και πόσα από αυτά αξίζει να αναβαθμίσω για να έχω ένα καλό σύστημα;

Δημοσ.

Σου είπα τη γνώμη μου παραπάνω. Θα απαντήσουν και τα παιδιά άν έχουν διαφορετική άποψη.

Μόνο με τον ssd αρχικά θα έβλεπες μεγάλη διαφορά, αλλα δεν είναι πανάκεια.

Δημοσ.

Πάνο δεν μπορώ να διαθέσω πολλά δυστυχώς, δεν μπαίνω καν στον κόπο να κοιτάξω για νέο σύστημα, καινούριο ή μεταχειρισμένο.

Οπότε ένα ρεζουμέ:

128GB SSD

120mm Silent 3-pin

2x4GB DDR2 (δεν υποστηρίζει από ό,τι είδα DDRE o Athlon 64 X2, διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Ή παίρνω 2x4GB DDR3 και καινούριο FX-8320E που πρότεινε ο φίλος από πάνω. Αλλά ο radiohead είπε ότι δεν αξίζει σε αυτό το socket. Όταν λές socket τι ακριβώς εννοείς;

Όντως υπάρχει διαφορά με SSD; Οι SSD αν έχουν ανάγνωση 550MB/sec, πόσο διαφέρουν από τους μαγνητικούς; Πόσο έχουν οι HDD;

Δημοσ.

Πέντε λεπτά άν ασχοληθείς με ένα goglάρισμα θα δεις τις διαφορές τους εδώ θα δείς τις τιμές τους. Fx 6300 εννοείς όχι 320. Μαζί με τον fx πάνε πακέτο και οι ddr3 μνήμες όπως σου είπε ο thedevilmaycare στο πρώτο μήνυμα. Είπα για παραπάνω απο μεταχειρισμένο fx6300, δεν αξίζει να δώσεις για am3+ που είναι το socket σου.

Δημοσ.

Όχι εννοούσα FX-8320. Τώρα το διόρθωσα, σε ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Καλή τιμή είναι τα 120 και διαβάζω και πολύ καλά σχόλια για τον εν λόγω επεξεργαστή. Έρχεται και με ψύκτρα μέσα αυτό, γνωρίζετε;

Δημοσ.

Με 120 παίρνεις τον i3 6100. Τσέκαρε κι εδώ άν δεν με εμπιστεύεσαι :) Μνήμες αντί για ddr3 παίρνεις ddr4 με τα ίδια λεφτά σχεδόν και η διαφορά για ένα ολοκαίνουργιο σύστημα, θα είναι το κόστος μιας μητρικής (το οποίο βγάζεις άν πουλήσεις το σετάκι σου) και όλα με τις εγγυήσεις τους. Επειδή μετά έθεσες τον όρο παιχνίδια, αύριο μεθαύριο παίρνεις και μια καρτούλα για να παίζεις, άν δε σε καλύπτουν τα του επεξεργαστή.

Στα λέω επειδή είπες πως δεν θέλεις να δώσεις πολλά και τελικά θα δώσεις σχεδόν όσα για μια πλήρη αναβάθμιση. Θα ξαναπώ τα ίδια λοιπόν κι ας γίνομαι κουραστικός, πάρε τον 6300 ή πήγαινε στο ολοκαίνουργιο.

Για φθηνό ssd σου προτείνω αυτόν αφού θα πάρεις απο εκεί και το ανεμιστηράκι.

Κάνε ό,τι επιθυμείς εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες και το πορτοφόλι σου.

Καλημέρα.

Και πως τον περναω; θελω θερμοκολλα;

Πάστα χρειάζεσαι για την ψύκτρα όχι θερμόκολλα. Καλύτερα κάν'το μαζί με κάποιον που γνωρίζει.

Δημοσ.

Παρήγγειλα αυτές εδώ τις RAM:

http://www.ebay.com/itm/222062609917?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Και το ανεμιστηράκι αυτό:

http://www.e-shop.gr/arctic-f12-silent-fan-120mm-p-PER.816016

Οπότε όταν έρθουν θα είναι πρακτικά άχρηστες οι RAM, αφού δεν έχω ακόμα επεξεργαστή AM3. Σκοπεύω να πάρω τον FX-8320.

Όποτε έχω χρήματα. Σιγά σιγά. Πήρα επίσης και μία σύριγγα πάστα με 1 ευρώ από ebay. Για να τον περάσω όποτε αυτό γίνει.

Επίσης, SSD θεωρώ καλύτερη επιλογή φίλε radiohead αυτόν γιατί έχει καλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής καθώς και καλύτερη τιμή ελαφρώς:

http://www.e-shop.gr/ssd-patriot-blast-120gb-25-sata3-p-PER.340388

Να σας ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για τις απαντήσεις σας. Τις λαμβάνω όλες υπόψιν, ανεξάρτητα από το αν κάνω τελικά δικές μου επιλογές.

Σχετικά με αυτό τί έχετε να πείτε:

"If you want to keep your motherboard, you could get a FX 8320. But you could also try to overclock your FX 6300 provided you got a decent cpu cooler and power supply."

Πηγή: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2912441/amd-cpu-am3-motherboard.html

Με τον 6300 να έχει μικρή διαφορά στην τιμή υπάρχει λόγος να μην πάρει κανείς τον 8320; Αν κάνεις λέει overclocking θες και άλλη ψύκτρα για να μην καεί ο 6300. Οπότε 8320 καλύτερα δεν είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μικρή χρηματική διαφορά μεταξύ 6300-8320, είναι ένας 120άρης δίσκος. Με τον 6300 και τον ssd θα δείς τεράστια διαφορά χωρίς να κάνεις oc.

Μεγειά σου πάντως ό,τι κι άν επιλέξεις!  :-)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμπιστεύτηκα την κρίση σας, σαν πιο έμπειροι, και πήρα αυτά:

IMG_20160510_152551.jpg

ΠΡΙΝ

IMG_20160510_152943.jpg

ΜΕΤΑ

IMG_20160510_214304.jpg

160 ευρώ μου έφυγαν σήμερα.

Ελπίζω να κάνουμε κάτι.

Ο 6300 μέσα είχε ένα τσουτσουνάκι για ψύκτρα, οπότε απλά πήρα από εκεί τον ανεμιστήρα και τον έβαλα στην ψύκτρα την παλιά την οποία και καθάρισα με πεπιεσμένο αέρα. Αγόρασα και μία σύριγγα πάστας από το πλαίσιο για να βάλω την ψύκτρα. Δεν μπορώ να ξέρω τί γίνεται στην μεταξύ τους επιφάνεια επαφής (ψύκτρα-επεξεργαστής), αλλά πιστεύω το έκανα καλά. Χρησιμοποιήσα την τεχνική της γραμμής. Πιστεύω άπλωσε καλά. Τώρα περνάω Windows 10 και θα γράψω εντυπώσεις. Θέλω να κάνω και overclocking, δεν ξέρω αν γίνεται με αυτήν την μητρική. Αλλά και να την κάψουμε δεν πειράζει,παλιά είναι. Όποιος γνωρίζει την διαδικασία, ας βοηθήσει. Γίνεται να κάνω bios update στην μητρική μου;

Α και ζήτησα και ένα ανεμιστηράκι Silent 80mm με LED, και ο πωλητής μου έδωσε ένα Turbo-X. Έγραψε πάνω Silent αλλά πίσω έλεγε 2500 RPM, που είναι πολλά. Ελπίζω να μην κάνει θόρυβο, τώρα ανοίγω υπολογιστή θα σας πω. Επίσης τί θερμοκρασία πρέπει να δω τώρα που θα το ανοίξω (χωρίς overclocking) για να πιστοποιήσω ότι δεν έχω κάνει παπάτζα;

IMG_20160510_220809.jpg

IMG_20160510_220822.jpg

IMG_20160510_220832.jpg

IMG_20160510_220842.jpg

Τί είναι αυτά; Τί κάνω τώρα; Ο υπολογιστής βράζει στους 35 βαθμούς, μία απάντηση γρήγορα παρακαλώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...