Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποια αρχεία τα οποία με disp μου εμφανίζει τα δεδομένα στο command window. Υπάρχει τρόπος να τα κάνω όπως στην matlab και να τα βλέπω σε έναν κανονικό πίνακα;

Υ.Γ. πρώτη φορά χρησιμοποιώ octave/matlab

Δημοσ.

Ήμουν πολύ περίεργος να δω τι απάντηση έδωσες. Αλλά αποτι βλέπω δεν είμαι ο μόνος που δεν κατάλαβε χριστο.

• Like 1
Δημοσ.

ναι όντως.... πάμε πάλι από την αρχή....

Έχω κάποια αρχεία .edf τα οποία είναι μετρήσεις EEG. Ο καθηγητής μου άνοιξε το .edf στη Matlab με edfread(το script) και αποθήκευσε τα δεδομένα σε ένα .mat αρχείο και μου τα έστειλε. Όταν ανοίγω το .mat βλέπω 2 "αρχεία" στο workspace. Κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας disp μου εμφανίζονται τα δεδομένα στο command window. Στο matlab με διπλό κλικ πάνω σε αυτά τα "αρχεία" ανοίγει ένας πίνακας που τα έχει όλα σε σειρές και στήλες. Αυτό μπορώ να το κάνω στο Octave;

Δημοσ.

Δε γνωρίζω αν το Octave εχει mat viewer που να σου ανοίγει το αρχείο. Όπως και να εχει διάβασε το mat σου και αποθηκευσε τα περιεχόμενα του σε μια μεταβλητή ως εξής:

some_var = load("your_mat_file")

(Χωρίς την κατάληξη .mat)

Δημοσ.

όχι το .mat το ανοίγει μια χαρά το πρόβλημα είναι πως έχω μία λίστα με μετρήσεις(30 γραμμές και κάπου στις 10.000 στήλες) θέλω να τις δω όλες μαζεμένες όχι τμηματικά όπως τις δείχνει στο command window 

Δημοσ.

δημιουργεί ένα αρχείο το οποίο είναι 0 bytes, επίσης το csvwrite θα βάλει όλα τα variables στην σειρά χωρισμένα με κόμμα. Εγώ τα θέλω σε στήλες και γραμμές 

Δημοσ.

δημιουργεί ένα αρχείο το οποίο είναι 0 bytes, επίσης το csvwrite θα βάλει όλα τα variables στην σειρά χωρισμένα με κόμμα. Εγώ τα θέλω σε στήλες και γραμμές

Μμμμ, ναι.

Έχεις δίκιο. Αυτό που ζητάς δεν γίνεται με κανένα τρόπο.

Δημοσ.

Το Libre office calc όπως και το microsoft excel σου δίνει την δυνατότητα να χωρίσεις τα δεδομένα όπου έχει κόμμα. Ψάξτο λίγο.

Μμμμ, ναι.

Έχεις δίκιο. Αυτό που ζητάς δεν γίνεται με κανένα τρόπο.

(μάλλον για δούλεμα το είπες; )

αναγκαστικά θα πάω στην MatLab, ευχαριστώ

Εάν είχες νόμιμα πρόσβαση σε matlab δεν θα είχες ανοίξει το θέμα. Την δουλειά σου -λογικά- την κάνεις κ με το Octave.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...