Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά, με όλα αυτά που έκανα, πάλι τα ίδια μάλλον.

Μου φάνηκε ότι πήγαινε λίγο καλύτερα στην αρχή αλλά τώρα με 5-6 καρτέλες, πάλι κόλλαγε,

Πάντως αυτό που είχα πει πριν, πριν λίγο καιρό έφτιαξε για κάποιες βδομάδες, και άρχισε πάλι πρόσφατα να το εμφανίζει το πρόβλημα.

Γι'αυτό δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να χαλάει και να ξαναφτιάχνει.

120 ευρώ για επεξεργαστή + μητρική + 8Gb μνήμη;

Πολύ λίγα μου φαίνονται!

Εχουν αλλαξει οι απαιτησεις ακομα και για browsing. Εδω το facebook ανοιγεις και με τοσο flash player κτλπ που σηκωνει σερνονται πιο δυνατα μηχανηματα απο το δικο σου.

Δωσε ενα παραδειγμα και τι περιπου σελιδες ανοιγεις. πχ facebook, youtube, mail κτλπ

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ λίγα μου φαίνονται!

Αν αγορασετε celeron ,ειναι 30 ευρω φτηνοτερα. Το συγκεκριμενο καταστημα το βαζω ενδεικτικα για τις τιμες,μπορει να βρειτε και λιγο φτηνοτερα αν αγορασετε απο ξεχωριστα μαγαζια.

post-73690-0-57915800-1460654332_thumb.png

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα. φιλε μου επειδη τυχαινει να κατεχω σχεδον ιδιο τουμπανο με το δικο σου, pentium d 925 3.00 3gb ram 9800gt 512mb graphics, θα σου πω κι εγω απο πρωτο χερι..κατ΄αρχην το συστημα σου δουλευει ακριβως οπως και την πρωτη μερα που το πηρες  και δεν ¨παλιωσε¨καθολου. οι απαιτησεις του λογισμικου αυξανονται με τον καιρο και γονατιζουν τα μηχανηματα,δεν πεφτει η αποδοση τους.. εμενα για να δουλευει συνεχομενα οπως λες η cpu απο 50% και πανω θα πρεπει να ανοιξω 10-20 καρτελες και πανω για να καταλαβω κι ενα ψιλοκολληματακι ας πουμε.. και ολα ανοιγουν πολυ γρηγορα!  απλα η μοναδικη διαφορα που εχει το δικο μου pc ειναι ενας ssd 60gb.. εφοσων σε καλυπτει σε αυτο για το οποιο χρησιμοποιεις το pc σου, τοτε απλα δωσε ενα 40ευρω περιπου και παρε εναν 120 ssd και περνα του windows 8.1 καλυτερα και θα με θυμηθεις.. και αργοτερα αν αλλαξεις μηχανημα, ο ssd παει χαλαρα εκει..

Δημοσ.

Και πριν δώσεις τα όποια λεφτά,απλά άλλαξε λειτουργικό.

Μια ελαφριά διανομή λίνουξ θα δώσει νέα ζωή στον παππού,που ακόμα δεν είναι για πέταμα.

λολ. Ναι ισχυει, αλλα σκεψου ποσο δεν συναδει αυτο σαν εικονα με το τι ρωταει και το πως το ρωταει.

Αμα σβησεις το avast θα βελτιωθει η κατασταση παντως γιατι στανταρ το εχεις να ξεκιναει με το που ανοιξεις τον υπολογιστη και θα εχει καμια λειτουργια που ελεγχει καθε καρτελα για malware πριν φορτωσει η κατι τετοιο καθυστερημενο τελοσπαντων, το να εχεις antivirus 24/7 ειναι κυριολεκτικα χειροτερο απο το να εχεις καποιο adware και να τραβας ενα scan καθε 3μηνο

Και γενικα ποιος χρησιμοποιει antivirus το 2016 κατω απο 45-50 χρονων.....

Βεβαια αφου καταφερες να εχεις 16 malware ενω εχεις το avast, που ειναι κατορθωμα

Στιχοιματιζω οτι φταιει το web shield του avast η οπως σκατα λεγεται.

• Like 1
Δημοσ.

λολ. Ναι ισχυει, αλλα σκεψου ποσο δεν συναδει αυτο σαν εικονα με το τι ρωταει και το πως το ρωταει.

Αμα σβησεις το avast θα βελτιωθει η κατασταση παντως γιατι στανταρ το εχεις να ξεκιναει με το που ανοιξεις τον υπολογιστη και θα εχει καμια λειτουργια που ελεγχει καθε καρτελα για malware πριν φορτωσει η κατι τετοιο καθυστερημενο τελοσπαντων, το να εχεις antivirus 24/7 ειναι κυριολεκτικα χειροτερο απο το να εχεις καποιο adware και να τραβας ενα scan καθε 3μηνο

Και γενικα ποιος χρησιμοποιει antivirus το 2016 κατω απο 45-50 χρονων.....

Βεβαια αφου καταφερες να εχεις 16 malware ενω εχεις το avast, που ειναι κατορθωμα

Στιχοιματιζω οτι φταιει το web shield του avast η οπως σκατα λεγεται.

κοιτα αυτα που λες για το avast ok εχεις ενα δικιο. εχω και αλλο χαζοσυστημα με xp που για να ειναι ανετο δεν εχω antivirus  και απλα καπου και που το χτυπαω με ενα malwarerbytes ετσι για το καλο αλλα ειναι πολυς κοσμος που μπαινει οπου να΄ναι  και παταει λαθος συνδεσμους και οπου βρει <<συγχαρητηρια κερδισατε!!!>> βγαινει στο μπαλκονι και ανοιγει σαμπανιες,οπου βρει διαφημισεις παταει ολα τα χ λες και παιζει προπο  και τετοια διαφορα οποτε σε προφυλασει και απο 5 παπαριες..εγω παντως που του προτεινα πιο πανω να βαλει εναν ssd και θα ειναι πολυ ανετος, εχω και antivirus και μαντεψε κιολας ποιο ειναι!!!...(avast). Υπαρχει μεγαλη διαφορα και σας το λεω γιατι απο αυτον τον μαθουσαλακο σας γραφω..Α! και μην με μεγαλωνεις τοσο σε παρακαλω, θελω πολυ ακομα..!!

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα του TS πρέπει να είναι άλλο τότε. Όπως νομίζω αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ μπορείς σε παρακαλώ να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες σου και να μας πεις τι γίνεται; Έχω δει και εγώ παλιά μηχανήματα ρε παιδιά και δε κάνανε έτσι αν ανοίγεις 3 καρτέλες σε browser και κολλάει το σύμπαν τότε δε κάνει για τίποτα. Ας το δεχτώ πως είναι παλιό οκ, πως εξηγείται το γεγονός ότι πριν κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργούσε και ξαφνικά άρχισε να σέρνεται;

Δημοσ.

Κοιτα αν δεν εχει vga ξεχωριστη και λειτουργει με την onboard και μεσα στα tabs που ανοιγει ειναι και το youtube αρκει να γονατισει ο επεξεργασης του. Και εγω ειμαι υπερ του να συντηρηται ενα μηχανημα οσο γινεται,αλλα οταν με 34 ευρω μπορω να αγορασω 8 gigs θα κατσω να χασω χρονο πως να κανω optimization μηχανημα 11 ετων με 3 gigs? Δεν μιλαμε καν για κατι ακριβο,αυτο ειναι μαζοχιστικο βιτσιο. (Χιουμοριστικα το παιρνουμε αυτο,διευκρινηση για οσους εχουν νευρωτικες τασεις. :-D )

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά, με όλα αυτά που έκανα, πάλι τα ίδια μάλλον.

Μου φάνηκε ότι πήγαινε λίγο καλύτερα στην αρχή αλλά τώρα με 5-6 καρτέλες, πάλι κόλλαγε,

Πάντως αυτό που είχα πει πριν, πριν λίγο καιρό έφτιαξε για κάποιες βδομάδες, και άρχισε πάλι πρόσφατα να το εμφανίζει το πρόβλημα.

Γι'αυτό δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να χαλάει και να ξαναφτιάχνει.

Πολύ λίγα μου φαίνονται!

Έκανες ό,τι σου είπα ; Πόσο χώρο κενό έχει ο δίσκoς σου ; :eek:

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον benign. Τόση κατανάλωση για να παιδεύεσαι με μια αηδία. Παίρνεις ένα νέο σύστημα με λίγα χρήματα και με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση. Και χωρίς να παιδεύεσαι. Από Pentium D και πίσω είναι σίγουρα για απόσυρση. Να μην βάλω και Duo Core και φανώ κακός.

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνωμη, δε μπορουσα να γραψω πριν..

για να απαντησω σε καποια ερωτηματα:

- το avast δε φταιει, το βλεπω στο task manager. αλλά ετσι κι αλλιως το απενεργοποίησα να δω τώρα, τα ίδια.

-με το msconfig, εχω απενεργοποιήσει τα προγραμματα οταν ανοιγει το pc. εχς κρατησει μονο το avast, και ενα volume panel από καρτα ηχου.

- ο δισκος (που έχω τα Windows) εχει κενο 10,6 GB απο 77 περιπου.

-οσο για τα site που ανοιγω, ακομη και με site χωρις βιντεο κτλ το κανει που δεν εχουν πολλες απαιτησεις..

-οι θερμοκρασιες ενδεικτικα:

image.png

παντως εξακολουθω να επιμενω, πριν κανα 2 μηνες εφτιαξε ολο αυτο το προβλημα και πηγαινε μια χαρα.

μετα δεν ξερω τι εγινε παλι.

δυστυχως τωρα λογω οικονομικων, ειναι λιγο δυσκολο να κανω update στο συστημα.

Μηπως πια να ανοιξω το pc να το καθαρισω, γιατι και μια αλλη φορα παλιοτερα, μου φαινεται μετα πηγαινε καλύτερα απο το ξεσκονισμα.

ενδεικτικα το taskmanager όταν μόλις έχω ανοίξει 4 tabs (sites χωρις video)

taskmanager.png

επίσης έχω Windows firewall ενεργοποιημένο.

Κάπου είδα που λένε αν το απενεργοποιήσεις, πέφτει 10% το cpu.

Μήπως να το κάνω και αυτό. τι να πω..

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω και ο δισκος ειναι πολυ παλιος και αργος,ουτε αυτο βοηθαει.Στην ερωτηση σας γιατι το προβλημα που υπηρχε στο παρελθον,επανηρθε πριν 2 μηνες,υπαρχουν πολλοι λογοι που δεν νομιζω οτι μπορουμε να σας βοηθησουμε εξ αποστασεως. Μπορει να ειναι καποιο προγραμμα που το ειχατε βγαλει και με καποιο τροπο επανεγκατασταθηκε ,μπορει καποιο hardware part να ειναι στα τελευταια του και μερικες φορες πριν τα φτυσει εντελως ,χαλαει ,ξαναφτιαχνει για λιγο καιρο και παλι τα ιδια μεχρι να πεθανει οριστικα.

Αυτα τα 4 tabs που αναφερατε τωρα που ανεβασατε τα screenshots που ειναι? Σε ποια sites? Ακομη και αν δεν βλεπετε video τρεχουν εφαρμογες σε μερικες ιστοσελιδες που ειναι βαριες για παλιους επεξεργαστες και λιγη ram. Αν δεν ειναι καποιος εκει που ειστε να δει τι προγραμματα εχετε εγκαταστησει,ειναι δυσκολο να δει τι ακριβως φταει.

Αν μπορειτε κατεβαστε μια διανομη linux και τουλαχιστον τρεξτε την live απο usb disk, χωρις εγκατασταση,να δειτε πως λειτουργει το μηχανημα και αν κολλαει το ιδιο οπως τωρα.Αν οχι τοτε ειναι προβλημα λογισμικου.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

Επειδή το ιντερνετ σέρνεται πάλι, ειδικά μετά την τελευταία αναβάθμιση Firefox, σκεφτόμουν από 3GB μνήμη να πάω στα 8.

Η μητρική μου δέχεται όμως μόνο DDR2 μέχρι 8GB συνολικά, και βλέπω στο πλαίσιο, το φθηνότερο θα έπρεπε να δώσω 111€!

Οπότε λέω, μήπως να αλλάξω μητρική μόνο που να δέχεται DDR3 πχ. στα 70-80€ και να πάρω και 2 μνήμες των 4GΒ (~80€)

και να έχω λοιπόν καινούργια μητρικ'η + 8GB RAM στα 160€;

Τα χαρακτηριστικά του pc μου, μπορείτε να τα δείτε στην υπογραφή.

Αν και ο επεξεργαστής είναι παλιός δε θα ήθελα να αλλάξω τώρα λόγω οικνοιμικών δυσχερειών.

Λέω να πάρω αργότερα έναν καλό που θα έχω μια οικονομική ευχέρεια.

1) η καινούργια motherboard θα δέχεται το cpu μου; Τί πρέπει να δω να υποστηρίζει;

2) επειδή είμαι λίγο άσχετος από αυτά, όταν αλλάζεις motherboard δεν ξαναπερνάς Windows σωστά; Αφού είναι περασμένα στους σκληρούς που ήδη έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...