Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω το default ρουτερ του οτε το οποίο δίνει σε 3 access point στα οποία μπορεί να μπαίνουν  καμμοιά 20αρια άτομα συνολικά όχι στο κάθε ένα(είναι καφετέρια) το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν έχουν ιντερνετ μερικές φορές και χρειάζεται να το κάνω restart το κεντρικό για να στρώνει,αν πάρω ενα draytek 2760ν αντί για αυτό θα λυθεί το πρόβλημα?

Δημοσ.

Άμα ρίξεις το leasing time απο τον DHCP (το κεντρικό ρούτερ που δίνει τις IP δηλαδή) μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Μπορεί και όχι βέβαια :P Δοκίμασε.

Α, μιας και θα μπεις εκεί δες να δίνει και όλο το εύρος ο dhcp, δηλαδή αν δίνει τώρα απο το 192.168.1.100 μέχρι το .256 δώσε του και τις υπόλοιπες, δηλαδή να δίνει απο το 192.168.1.5 (αν υποθέσουμε 1=ρούτερ και 2,3,4=AP σε στατικές).

Δημοσ.

κατα 99,99%...τι περιμενεις απο μοντεμ παροχου...παλι καλα που το χανει που και που... :-D

Ειδαμε και τα αλλα του εμποριου. Ασ' το καλυτερα. Γιατι η βαλιτσα θα φτασει μακρυα. Δε θελω να χαλασω το thread του ανθρωπου.

Δημοσ.

Άμα ρίξεις το leasing time απο τον DHCP (το κεντρικό ρούτερ που δίνει τις IP δηλαδή) μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Μπορεί και όχι βέβαια :P Δοκίμασε.

Α, μιας και θα μπεις εκεί δες να δίνει και όλο το εύρος ο dhcp, δηλαδή αν δίνει τώρα απο το 192.168.1.100 μέχρι το .256 δώσε του και τις υπόλοιπες, δηλαδή να δίνει απο το 192.168.1.5 (αν υποθέσουμε 1=ρούτερ και 2,3,4=AP σε στατικές).

Δεν το χω τώρα μπροστά μου θα γίνεται λες αυτο με το DHCP ? η δεν θα μπορείς να το πειράξεις? θα το κοιτάξω.

Δηλαδή δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για ρουτερ?επίσης η σύνδεση πιάνει 11-12 δεν είναι τπτ ιδιαίτερο τι μου προτείνετε?

Δημοσ.

Ο dhcp δίνει τις IP, αν ψιλογεμίζει ο πίνακας συνέχεια και δεν σβήνει τις παλιές εγγραφές (σύντομα) τότε οι καινούργιοι μπορεί να τρώνε πόρτα...

Το πειράζεις αυτό δεν είναι πρόβλημα. Απλά πρόσεξε τις IP (που λογικά θα είναι στατικές) των άλλων AP που έχεις να μην τις βάλεις μέσα στις IP που δίνει ο DHCP γιατί μπορεί να σου κάνει κολλήματα.

Το αξίζει δεν αξίζει είναι σχετικό, αν δεν δεις τι πρόβλημα υπάρχει και πέφτει το δίκτυο τότε τι να πάρεις; Καλή η draytek δεν λέω αλλά μπορεί να μην χρειάζεται να τα ακουμπήσεις ακόμα... 3 AP έχεις άρα λογικά το ζόρισμα το πολύ μοιράζεται...

Και το κόλλημα που λες τι ακριβώς είναι; Δεν μπορεί να μπει κανένας νετ; Ούτε απο καλώδιο; Το ρούτερ αμα πας να μπεις μέσα τότε που είναι κολλημένο σε αφήνει ή "την έχει ακούσει" και δεν βγάζει καν σελίδα; Γενικά το ρούτερ το κεντρικό είναι πολύ ζεστό; Ποιο είναι; Αν ξέρεις τις IP και των AP και του ρούτερ γράψτες να σου πούμε τι να βάλεις στον DHCP και αν χρειαστεί και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

'Εγινε σε ευχαριστώ πολύ επείδη δεν το χω μπροστά μου τώρα μόλις μπορέσω και ασχοληθώ θα σας γράψω εδώ.Το κόλλημα εννοώ ναι να μην μπορεί να μπει κανένας στο νετ ουτε απο καλώδιο.

Εντάξει πάντως όπως και να χει δεν θα θέλει ενα καλύτερο να βάλω?

Δημοσ.

Για μαγαζί ναι, και εγώ είμαι της άποψης οτι κανονικά χρειάζεται ένα καλό με διάφορα σεταρίσματα μέσα QOS κτλπ για να έχεις ένα (όσο γίνεται) καλό δίκτυο για όλους που θα συνδεθούνε, το θέμα είναι τώρα αν κάνεις την δουλειά σου και έτσι και αν δεν θες να τα ακουμπήσεις μπας και μπορέσεις να το αφήσεις για την ώρα έτσι. Ότι αποφασίσεις βέβαια.

Αφού κολλάει τελείως δοκίμασε πρώτα μπας και έχει βγάλει ο πάροχος κάποιο update για το ρούτερ αυτό.

Για ρούτερ καινούργιο δεν μπορώ να σου προτείνω εγώ όμως γιατί έχω καιρό να τα δω, περίμενε να βραδιάσει μπας και σκάσει μύτη κανένας που έχει δει και τα καινούργια.

Δημοσ.

Πείραξα λίγο το DHCP όπως έγραψε ο φίλος απο πάνω αλλά κάνει πάλι τα ίδια.

Το αποφάσισα θα τσιμπήσω ένα καινούργιο να τελειώνει το θέμα.

Λέω να πάω σε τίποτα τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html αντί για draytek για πιο οικονομικά εφόσον δεν θα κάνω extreme πράγματα αλλά δεν ξέρω εσείς θα μου πείτε.Τα 180 για draytek θα τα δινα απλά αν είναι να κάνω την δουλειά μου εξίσου καλά με το tp link why not.

Δημοσ.

Οχι βρε κατσε με του ΟΤΕ ,κανει θαυματα οπως λεει και ο φιλος πιο πανω....χαχαχαχα οταν σου ειπα ενα να κανεις την δουλεια σου,το σκεφτοσουν....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γιατρεια με τα μοντεμ απο του παροχους....Πρεπει να το καταλαβετε..

Δημοσ.

Δεν φθάνουν τα bit. Μέχρι 254, μιας και οι .255 δεν χρησιμοποιούνται στο τελευταίο byte για host (λέγονται διευθύνσεις ανακοίνωσης-εκπομπής δικτύου).

Όσον αφορά τον προβληματισμό του φίλου, πριν πάει στην λύση του καινούριου router, να σιγουρευτεί ότι στα Access Points είναι κλειστός ο DHCP (αν υπάρχει) ή ότι όλοι οι DHCP Servers των τριών AP και του ενός Router είναι σε διαφορετικό subnet. Ελέχθη και πριν, ότι δηλαδή μπορεί να παίζουν conflicts. Οπότε σε τέτοια περίπτωση και με το άλλο τα ίδια θα κάνει (αν πάρει ακριβότερο), άρα καλό είναι να κοιτάξει αυτό πρώτα.

Δημοσ.

Πείραξα λίγο το DHCP όπως έγραψε ο φίλος απο πάνω αλλά κάνει πάλι τα ίδια.

Το αποφάσισα θα τσιμπήσω ένα καινούργιο να τελειώνει το θέμα.

Λέω να πάω σε τίποτα τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html αντί για draytek για πιο οικονομικά εφόσον δεν θα κάνω extreme πράγματα αλλά δεν ξέρω εσείς θα μου πείτε.Τα 180 για draytek θα τα δινα απλά αν είναι να κάνω την δουλειά μου εξίσου καλά με το tp link why not.

VDSL έχεις; Αν όχι γιατί δεν παίρνεις κάτι πιο απλό; πχ ένα απο αυτά: link   link 

Αν έχεις όμως VDSL οκ καλά είσαι.

Όσο για το ήδη υπάρχον αν έχεις θέμα μπορείς να πάρεις τον πάροχο να σου δώσει άλλο (αν στο συμβόλαιο υπήρχε και ρούτερ) αλλά και πάλι μην περιμένεις τίποτα άλλο, το ίδιο ρούτερ πρέπει να σου δώσει (αν δεν έχεις κανένα προϊστορικό δηλαδή) απλά το καινούργιο μπορεί να μην σου κάνει νούμερα και να είσαι οκ για κάποιον καιρό.

Α, το WiFi αν το κλείσεις στο ρούτερ (όχι στα AP's) και να δίνεις μόνο με καλώδιο απο αυτό μήπως δεν πέφτει;

Τα στατιστικά της γραμμής τι λένε; Και γενικά πότε πέφτει; Όταν έχει κόσμο και το λιώνουν ή σε άκυρες στιγμές;

Κανένα ρούτερ παλιό απο παλιά σύνδεση δεν έχεις να το βάλεις να δεις πως θα σου πάει το πράμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...