Προς το περιεχόμενο

C(ourse)ms vs LMS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Η απορία είναι η εξής

Το CMS είναι ταυτόσημη έννοια με το LMS ; Έχω ψάξει σε άρθρα,sites και λοιπα και υπάρχει λίγο διχασμός αν είναι το ίδιο ,λίγο διαφορετικό κλπ

Έχω βρεί τις εξής απόψεις

-Πρόκειται για ταυτόσημη έννοια

-Τα cms κατα κάποιο τρόπο είναι LMS απλά με λιγότερες δυνατότητες σαν να λέμε πχ οτι το cms θα μπορούσε να είναι υποσύστημα του LMS

-Διαφέρουν όσον αφορά την συμμόρφωση σε πρότυπα όπως το SCORM

-τα CMS είναι μόνο για απόθεση online μαθημάτων ενώ στα LMS μπορούμε να έχουμε κανονική τηλεκπαίδευση χωρίς απαραίτητα face to face.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα που δεν έχω σημειώσει απλά βρίσκω πχ αλλού ένα moodle ή ένα e-class να το αναφέρουν σαν LMS ενώ αλλού σαν CMS(που τουλάχιστον σαν ονομασία εφόσον έχει το course ακούγεται πιο σωστό)

Δημοσ.

Εννοεις LCMS,  οχι CMS ετσι οπως θετεις την απορια σου, οι διαφορες τους εν ταχει ειναι οι εξης:

the main difference between LCMS & LMS is their dimension. LMS allows uploading courses, while LCMS allows creating them step by step. LMS's goal is course's administration, tracking, documenting and reporting. In contrast to LMS, LCMS can be used to develop, manage and publish the content, allows modifying the course for individual learners .Companies that want customized courses delivered to their employees generally use an LCMS.

Το CMS σημαινει αποκλειστικα Content Management System και οχι Course Management System, αλλα ετσι οπως εχουν εξελιχθει τα πραγματα χρησιμοποιουν το αρτικολεξο και για Courses (πχ εδω: https://cft.vanderbilt.edu/guides-sub-pages/course-management-systems/ )

To LCMS σημαινει Learning Content Management System.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι πρόσεξε αυτό είναι το θέμα οτι δεν εννοώ κάτι άλλο και αυτό με μπέρδεψε

Το CMS σημαινει αποκλειστικα Content Management System και οχι Course Management System, αλλα ετσι οπως εχουν εξελιχθει τα πραγματα χρησιμοποιουν το αρτικολεξο και για Courses

Ναι  ξέρω για την ύπαρξη του LCMS και του CMS με το C ώς Content και όχι course αλλά τώρα τελευταία το βρίσκω και εκτός απο Content Management System σαν Course Management System για αυτό έγραψα έτσι τον τίτλο.Βρήκα και συζητήσεις online όπως και σε σοβαρές πλατφόρμες όπως το gunet openeclass https://github.com/gunet/openeclass που χρησιμοποιούν αρκετές σχολές αν δείς στο readme απο κάτω μιλάει για CourseManagementSystem που αλλού το αναφέρουν και αυτό σαν CMS

Εγώ έτσι όπως το καταλαβαίνω πάντως πρόκειται για LMS απλά κάποιες φορές πιο περιορισμένο άλλες όχι τώρα γιατί δεν το λένε LMS πάλι.Ίσως πάλι να είναι ένας όρος που δεν έχει επισημοποιηθεί και γιαυτό ο καθένας τον χρησιμοποιεί όπως νομίζει

Edit:Βασικα δεν αποτελει πλεον προϊον απορίας μπορει αν ειναι να κλειδωθει το θέμα

Επεξ/σία από Basiliseven

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...