Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπερα μου σε ολο το Forum :-) Εχω σε ενα συρταρι 6-7 γεματους σκληρους "μικρομεσαιου" μεγεθους (250GB, 500GB,  1TB, 2TB) και χρειαζομαι κατα καιρους να τους συνδεω στο desktop PC (απλα για λιγη ωρα, για προσβαση σε παλια αρχεια) χωρις ομως να χρειαζεται να σβηνω το PC καθε φορα ωστε να τους συνδεω απευθειας πανω στα sata ports της μητρικης (το PC εχει ηδη μεσα 4 "μονιμους" μεγαλους εσωτερικους δισκους των 3-4 ΤΒ).

Εχω ηδη μια εξωτερικη θηκη USB 3.5 ιντσων (απο εναν παλιοτερο external δισκο), η οποια ομως δεν διαβαζει/γραφει "σωστα" δισκους ανω των 2 TB (μου βγαζει read-errors στις αντιγραφες, ενω οι δισκοι παιζουν τελεια οταν τους συνδεω απευθειας στην μητρικη).

Εντοπισα και σκεφτομαι να παρω το παρακατω kit καλωδιων USB (εχει και καλωδιο τροφοδοσιας, απλα δε φαινεται στην photo τους) και σας δινω τα links καταστηματος και κατασκευαστου, στα sites ομως δεν διευκρινιζουν στα specifications αν υποστηριζει "μεγαλους" σκληρους (ανω των 2 TB).

Αν ξερει κανεις τι παιζει με αυτο το kit, αν υποστηριζει μεγαλους σκληρους (η εχει να προτεινει καποια παρομοια σιγουρη λυση), παρακαλω πολυ ας απαντησει. Ευχαριστω προκαταβολικα  :-)

link καταστηματος:

http://www.e-shop.gr/gembird-ausi01-usb-to-ide-sata-adapter-p-PER.583405

link κατασκευαστου:

http://www.gmb.nl/item.aspx?id=4178

Επεξ/σία από Superior
Δημοσ.

πάρε κάτι με usb 3.0-3.1 οπου ειναι σχεδον σίγουρο οτι θα υποστηριζει.

θεωρητικά παντως αφου γραφει οτι Supports LBA48 bit addressed drives, πρεπει να τους υποστηριζει αλλα μην το δέσεις και κομπο. Ειναι και αρκετα παλιο προιον και δεν ειμαι σιγουρος αν χρειαζεται 48bit ή 64bit. Aν εχεις ορεξη ψαξτο

• Like 1
Δημοσ.

να παρω κατι τετοιο ως "θηκη" με USB 3.0 ακομη κι αν η μητρικη μου βγαζει μονο USB 2.0 ports? (τα χει τα χρονακια της), δεν παιζει ρολο?

Δημοσ.

ναι δεν εχει σχεση (προφανως θα μεινεις στις usb 2.0 ταχύτητες), και απο τη στιγμή που θες να αλλαζεις δισκους παρε ενα docking station που ειναι πιο βολικο

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε μου, δεν γνωριζα για τα "docking stations", εχεις να μου προτεινεις καποιο? (εχεις καταλαβει εντελως την χρηση που θελω να κανω, δεν με ενδιαφερουν οι ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης (ας ειναι κι αργες), απλα θελω "ενα προιον" για να εχω κατα καιρους προσβαση σε παλια αρχεια στους δισκους αυτους και να μην χρειαζεται να σβηνω το μηχανημα καθε φορα για να "κουμπωνω" τον καθενα τους πανω στην μητρικη...

Δημοσ.

σαν μαρκα προτιμώ τα raidsonic, αλλα και τα fantec ειναι ποιοτικά, ωστοσο επειδή το θες για usb 2 και ειχα ενα θεμα συμβατοτητας με ενα fantec usb 3.0 σε θυρα usb 2.0, απεφυγε τα.

αναλογα με τα οικονομικα σου και το καταστημα που θες να τα παρεις, για ένα δισκο κοιτας εδώ αν θες να παιρνει 2 κοιτας εδώ

και τα sharkoon θεωρουνται καλά αλλα δεν τα χω δοκιμασει

• Like 1
Δημοσ.

Και ακόμα καλύτερο από το docking station να πάρεις ένα bay είτε μονό είτε 3πλό μέσα στο pc σου.Ούτε καλώδια στο πάτωμα , ούτε εξωτερικοί μετασχηματιστές ούτε τίποτα.

Ένα μονό σαν αυτό που είναι και hot swap , ή ένα τριπλό πχ αυτό.

Εγώ έχω χρόνια τώρα ένα τριπλό με διακόπτη power για κάθε δίσκο ξεχωριστά που καταλαμβάνει 2 θέσεις 5,25 στο tower και δεν μπορώ χωρίς αυτό.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Και ακόμα καλύτερο από το docking station να πάρεις ένα bay είτε μονό είτε 3πλό μέσα στο pc σου.Ούτε καλώδια στο πάτωμα , ούτε εξωτερικοί μετασχηματιστές ούτε τίποτα.

Ένα μονό σαν αυτό που είναι και hot swap , ή ένα τριπλό πχ αυτό.

Εγώ έχω χρόνια τώρα ένα τριπλό με διακόπτη power για κάθε δίσκο ξεχωριστά που καταλαμβάνει 2 θέσεις 5,25 στο tower και δεν μπορώ χωρίς αυτό.

Για το παραπάνω καλό σαν σκέψη παρόλα αυτά μάλλον δεν έκανες το κόπο να διαβάσεις ότι χρησιμοποιεί της περισσότερες εσωτερικές θύρες σατα οπότε το καλύτερο είναι ένα docking Station
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

(το PC εχει ηδη μεσα 4 "μονιμους" μεγαλους εσωτερικους δισκους των 3-4 ΤΒ).

Απο τι πρώτο post αν βάλεις και ένα ssd φτάσαμε της 5 θέσεις, πόσες θέσεις για δικούς έχουν συνήθως οι περισσότερες μητρικές? 6

Μπορείς να μιλάς καλύτερα την επόμενη φορά

Δημοσ.

(το PC εχει ηδη μεσα 4 "μονιμους" μεγαλους εσωτερικους δισκους των 3-4 ΤΒ).

Απο τι πρώτο post αν βάλεις και ένα ssd φτάσαμε της 5 θέσεις, πόσες θέσεις για δικούς έχουν συνήθως οι περισσότερες μητρικές? 6

Μπορείς να μιλάς καλύτερα την επόμενη φορά

Ανέφερε πουθενά οτι δεν του περισσεύει ούτε μια θύρα; ΟΧΙ.

Προσαρμόζομαι στο ανάλογο ύφος του συνομιλητή μου κάθε φορά οπότε εαν θέλεις να σου μιλάνε όμορφα , να μιλάς και εσύ αναλόγως....

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο κανει για ολους τους δισκους sata και ide 2.5 και 3.5. εχω παρει εδω και 3-4 χρονια ενα παρομοιο στο eshop με 25-27 ευρω αλλα δεν το εχει πλεον. το δικο μου βλεπει και 4 tb  αρα αυτο πολυ πιο καινουργιο πρεπει να κανει ανετα αυτα που λεει..

http://www.e-shop.gr/sandberg-usb-30-multi-harddisk-link-eu-p-PER.572534

• Like 1
Δημοσ.

παίδες σας ευχαριστω πολυ ολους σας για το παραπανω input  :-) ... οντως εχω μια ελευθερη sata port στην μητρικη απο τις συνολικα 6 που διαθετει (εχω 1 SSD + 4 "μεγαλους" μονιμους σκληρους μεσα), απλα την ειχα ελευθερη για να "κουμπωνω" πανω της κατα διαστηματα τους "παροπλισμενους" μικρομεσαιους σκληρους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...