petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Καλησπέρα!Ετοιμάζω ένα συστηματάκι το οποίο θα μπει στο raijintek metis.Αυτό: http://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=17Οπως βλέπετε στην επίσημη ιστοσελίδα λέει υποστήριξη κάρτας γραφικών μέχρι 170mm. Αυτό εφόσον έχουμε κανονικό τροφοδοτικό και όχι sfx. Εγώ θα έχω κανονικό, οπότε το επίσημο όριο μου είναι 170mm.Θέλω κάρτα γραφικών να χωράει λοιπόν και με λίγο ψάξιμο στο σκρουτζ είδα αυτήνhttps://www.skroutz.gr/s/7694696/EVGA-GeForce-GTX960-4GB-SuperClock-04G-P4-1962-KR.html η οποία είναι και η πιο φθηνή με 4gb και ο πυρήνας της είναι ψηλά χρονισμένος σε σχέση με τις άλλες της gigabyte.Στο επίσημο site της EVGA http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-1962-KR το μήκος της κάρτας είναι 172,72mm.Τι κάνω? Θα χωράει ή να πάρω την gigabyte https://www.skroutz.gr/s/7788146/Gigabyte-GeForce-GTX960-4GB-GV-N960IXOC-4GD.html που είναι 168mm αλλά είναι ακριβότερη και χαμηλότερα χρονισμένη στον πυρήνα κατά περίπου 60 MHz?
CrimsonSky_gr Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ε πως να χωραει? Και κατασκευαστικα να ειχαν φυγει 1μιση χιλιοστο απο το κουτι και 1.5 απο την καρτα που να σε οφελουν(λεμε τωρα), μονο που πρεπει να συρταρωσει αυτο το λιγο η καρτα για να κουμπωσει το io panel..
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ε πως να χωραει? Και κατασκευαστικα να ειχαν φυγει 1μιση χιλιοστο απο το κουτι και 1.5 απο την καρτα που να σε οφελουν(λεμε τωρα), μονο που πρεπει να συρταρωσει αυτο το λιγο η καρτα για να κουμπωσει το io panel.. Λέω μήπως δίνουν ένα περιθώριο στα επίσημα νούμερα τους το οποίο καλύπτεται από τα 2.7mm τα οποία είναι η διαφορά. Αν ήταν 1 εκατοστό δεν θα ρωτούσα καν, αλλά μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά. Οσο για το συρτάρωμα δεν κατάλαβα τι εννοείς. Το τροφοδοτικό σε αυτό το κουτί μπαίνει από την απέναντι μεριά του IO πανελ.
conkal Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 3 χιλιοστα ειναι πολλα για σχεδιαση κουτιων παντως. Εννοει οτι πρεπει να εχεις και λιγο χωρο για την τοποθετηση
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 3 χιλιοστα ειναι πολλα για σχεδιαση κουτιων παντως. Εννοει οτι πρεπει να εχεις και λιγο χωρο για την τοποθετηση Κατάλαβα.. Για την τοποθέτηση εντάξει, βάζω το τροφοδοτικό τελευταίο φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα. Η χρηματική διαφορά από την υλοποίηση της Gigabyte είναι 10 ευρώ περίπου. Τα 50Mhz διαφορά του πυρήνα είναι κάτι που είναι παρατηρήσιμο σε εμπειρία στα παιχνίδια ή είναι της τάξης των 2FPS ? Γιατί αν είναι τέτοια η διαφορά παίρνω την gigabyte και δεν το ρισκάρω με EVGA..
conkal Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Κατάλαβα.. Για την τοποθέτηση εντάξει, βάζω το τροφοδοτικό τελευταίο φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα. Η χρηματική διαφορά από την υλοποίηση της Gigabyte είναι 10 ευρώ περίπου. Τα 50Mhz διαφορά του πυρήνα είναι κάτι που είναι παρατηρήσιμο σε εμπειρία στα παιχνίδια ή είναι της τάξης των 2FPS ? Γιατί αν είναι τέτοια η διαφορά παίρνω την gigabyte και δεν το ρισκάρω με EVGA.. στα ποιο πολλα θα ειναι της ταξης αυτης (σε βαρια παιχνιδια ισως λιγοτερο σε ελαφρια μαλλον περισσοτερο). επισης μπορεις να την OCαρεις αν θες με το afterburner πολυ ευκολα και να τα κερδισεις τα MHZ ΑΚΥΡΟ ουτε καν θα ειναι 2 fps , λιγοτερο μαλλον. 1
petran91 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 στα ποιο πολλα θα ειναι της ταξης αυτης (σε βαρια παιχνιδια ισως λιγοτερο σε ελαφρια μαλλον περισσοτερο). επισης μπορεις να την OCαρεις αν θες με το afterburner πολυ ευκολα και να τα κερδισεις τα MHZΑΚΥΡΟ ουτε καν θα ειναι 2 fps , λιγοτερο μαλλον. Ευχαριστω τοτε θα προτιμησω την gigabyte για να ειμαι σιγουρος οτι θα χωρεσει..
petran91 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μια ενημερωση for the record, εστειλα στην raijintek και πηρα την ακολουθη απαντηση: Hello Petros, Thx a lot for your mail and interest…. As following: If you check the pics, there you will see there is roughly enoug space for 26,5cm’s from front to rear… but if you use a standard atx psu and no SFX then you will definitely decrease the size to roughly 17.5…. consider also the panel thickness Και μετα μου εχει καποιες φωτογραφιες που παραθετω. Η 1 ειναι για sfx τροφοδοτικο. Αρα συμφωνα με τα λεγομενα του χωραει και δεν χωραει η evga.. Τελος παντων η τιμη της εχει εκτοξευθει στα 230 οποτε πλεον δεν υπαρχει ενσλλακτικη. Εχω παραγγειλει την gigabyte ηδη στα 115 περιπου οποτε αναμενω..
CrimsonSky_gr Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλα που εβαλε το μετρο σωστα και δεν εβγαλε κουνημενη φωτογραφια ο μαν ωστε να βγαλεις σωστο συμπερασμα anyway να χαιρεσαι την καινουργια καρτα 1
petran91 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Καλα που εβαλε το μετρο σωστα και δεν εβγαλε κουνημενη φωτογραφια ο μαν ωστε να βγαλεις σωστο συμπερασμα anyway να χαιρεσαι την καινουργια καρταΚαλα ναι, εχω ηδη παραγγειλει γι αυτο δεν ασχοληθηκα παραπανω.. Εγω δεν περιμενα καν να παρω απαντηση να σου πω την αληθεια.. Τον ευχαριστησα τον ανθρωπο και ολα καλα Να εισαι καλα, ευχαριστω! 1
tsakonass Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 PSU shorter than 13.5cm(14 if you have modular) will fit GPU 24.5cm max length; PSU longer than 15cm only work with 18cm GPU. Σε τι χρώμα το έχεις;
petran91 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Σε μαύρο το πήρα. Ήθελα παράθυρο αλλά δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο οπότε το πήρα κλειστό.
petran91 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Το σύστημα μετά κόπων και βασάνων είναι έτοιμο.Μια απορία έχω μόνο. Όταν κάνω εργασίες απλές οι θερμοκρασίες είναι άψογες ~35 ο επεξεργαστής, 40 η κάρτα γραφικών.Σε gaming όμως (δοκιμή με witcher 3 και optimal settings μέσα από το GeForce experience-αρκετά ultra και high), η κάρτα γραφικών βάρεσε 80 και μένει εκεί. Το δε κουτί, καίει.Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα? Αν δουλεύει πολλές ώρες στους 80 μπορεί να προκληθεί ζημιά ή είναι αποδεκτή θερμοκρασία για τις κάρτες γραφικών?
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Για αρχη βαλε τον ανεμιστηρα αναποδα να βαζει αερα αντι να βγαζει. Το Metis με την στανταρ τοποθετηση του ανεμιστηρα εκτος απο negative pressure εχει και χαμηλοτερες επιδοσεις στην ψυξη σε συγκριση με την "αναποδη" http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2015/01/14/raijintek-metis-review/3
petran91 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Για αρχη βαλε τον ανεμιστηρα αναποδα να βαζει αερα αντι να βγαζει. Το Metis με την στανταρ τοποθετηση του ανεμιστηρα εκτος απο negative pressure εχει και χαμηλοτερες επιδοσεις στην ψυξη σε συγκριση με την "αναποδη" http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2015/01/14/raijintek-metis-review/3 Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Ο πίσω πετάει αέρα μέσα ο οποίος περνάει από τον ανεμιστήρα της ψύκτρας και καταλήγει στο τροφοδοτικό το οποίο τον βγάζει από κάτω. Η κάρτα γραφικών είναι στο πάνω μέρος, όπου δεν υπάρχει ροή αέρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα