Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Φίλος μου ζήτησε την συμβουλή μου για αγορά μητρικής. Θα αλλάξει και επεξεργαστή, θα βάλει τον i7-6700 ή τον i7-6700K. Overclocking ΔΕΝ έχει σκοπό να κάνει, αν επιλέξει τον Κ θα το κάνει μόνο και μόνο για τα 600 επιπλέον Hz (3,4GHz vs 4GHz).

Άρα κοιτάμε για μητρική με socket 1151. Η επιλογή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομική, γιατί δεν ήταν προγραμματισμένη η αναβάθμιση, προέκυψε λόγω βλάβης του παλιού μηχανήματος και είναι σε φάση με αρκετά έξοδα. Απλά για να μην πάρει την πιο φθηνή και το μετανιώσει μετά επειδή θα'χει κάποια διαφορά στις επιδόσεις ή του χαλάσει εύκολα λόγω χαμηλής ποιότητας components, κοιτάμε την πιο φθηνη "αξιοπρεπή" επιλογή.

Δεν θα είναι πολύ φορτωμένο κατά τα άλλα το σύστημα, έναν σκληρό εσωτερικό θα έχει μόνο, μια κάρτα γραφικών που παίζει να βρει να του δώσουν (κάτι για GTX-680 μου είπε, αλλά δεν ήταν κι αυτός πολύ σίγουρος) και κάτι απλά περιφερειακά..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα. Φίλος μου ζήτησε την συμβουλή μου για αγορά μητρικής. Θα αλλάξει και επεξεργαστή, θα βάλει τον i7-6700 ή τον i7-6700K. Overclocking ΔΕΝ έχει σκοπό να κάνει, αν επιλέξει τον Κ θα το κάνει μόνο και μόνο για τα 600 επιπλέον Hz (3,4GHz vs 4GHz).

Άρα κοιτάμε για μητρική με socket 1151. Η επιλογή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομική, γιατί δεν ήταν προγραμματισμένη η αναβάθμιση, προέκυψε λόγω βλάβης του παλιού μηχανήματος και είναι σε φάση με αρκετά έξοδα. Απλά για να μην πάρει την πιο φθηνή και το μετανιώσει μετά επειδή θα'χει κάποια διαφορά στις επιδόσεις ή του χαλάσει εύκολα λόγω χαμηλής ποιότητας components, κοιτάμε την πιο φθηνη "αξιοπρεπή" επιλογή.

Δεν θα είναι πολύ φορτωμένο κατά τα άλλα το σύστημα, έναν σκληρό εσωτερικό θα έχει μόνο, μια κάρτα γραφικών που παίζει να βρει να του δώσουν (κάτι για GTX-680 μου είπε, αλλά δεν ήταν κι αυτός πολύ σίγουρος) και κάτι απλά περιφερειακά..

Ευχαριστώ

Πας για 6700 αφου ΔΕΝ θα ασχοληθει με το overclock ο φιλος σου.Και μια H170 πιστευω θα ειναι μια χαρα.http://www.skroutz.gr/s/7397807/Asrock-H170M-Pro4.html εδω.

Δημοσ.

Σε αυτην την περιπτωση για να γινει μια σωστη προταση θα πρεπει να ξερουμε τι χρηση θα κανει και τι χρειαζεται απο ευκολιες.
2 η 4 θεσεις για RAM? ποσες USB3.0? τον ενδιαφερει το USB3.1? τον ενδιαφερει η θυρα Μ.2? Υπαρχει καρτα γραφικων στο συστημα? Τον ενδιαφερει αν θα λειπει πχ η HDMI, η DVI, η η VGA?
Στις επιδοσεις δεν υπαρχει καμια διαφορα στις Η110 B150 και Η170 και απο πλευρας ποιοτητας κοιτας να εχει καλης ποιοτητας πυκνωτες και αν ειναι δυνατον και καλη ψυξη.
Οι Ζ170 εκτος απο το overclocking που δεν τον ενδιαφερει προσφερουν επιπλεον δυνατοτητα για γρηγορες μνημες και πολυ συχνα για SLI/Crossfire, τον ενδιαφερουν αυτα?

Η επιλογή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομική, γιατί δεν ήταν προγραμματισμένη η αναβάθμιση, προέκυψε λόγω βλάβης του παλιού μηχανήματος και είναι σε φάση με αρκετά έξοδα. Απλά για να μην πάρει την πιο φθηνή και το μετανιώσει μετά επειδή θα'χει κάποια διαφορά στις επιδόσεις ή του χαλάσει εύκολα λόγω χαμηλής ποιότητας components, κοιτάμε την πιο φθηνη "αξιοπρεπή" επιλογή.

Οσον αφορα τα παραπανω, αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι ολα τα πραγματα σε αυτον τον πλανητη χαλανε η μπορει να χαλασουν πριν την ωρα τους, η επλογη φτηνης μητρικης σπανια σημαινει μειωμενη αξιοπιστια. 
Ο διαφορες στις τιμες ειδικα στην χαμηλη κατηγορια αφορα κυριως την επιλογη τσιπσετ και ευκολιων (εισοδοι/εξοδοι και υποδοχες).
Συνηθως μετανοιωνουμε μια επλογη μητρικης οταν καποια στιγμη θελησουμε να συνδεσουμε κατι η να κανουμε κατι που η μητρικη που επιλεξαμε δεν το υποστηριζει.

• Like 1
Δημοσ.

Το pc θα χρησιμοποιηθει για καποιον επαγγελματικο λογο και θελει i7 γι αυτο? Γιατι τοτε ισως θα αξιζε να δωσει καποια λεφτα για συνδεσιμοτητα m2 δισκων, usb 3 κλπ

Δημοσ.

Σωστά, τις μνήμες ξεχάσαμε, λογικά θα χρειαστεί να τις αλλάξει κι αυτές.. Δεν θα χρειαστεί κάτι extreme πάντως, και με 4GB καλύπτεται νομίζω, του δίνω 5% να βάλει 8GB αν δει ότι είναι φτηνές. Ή έστω ας έχει τα διαθέσιμα slots μήπως προσθέσει από 4 σε 8 στο μέλλον.

Λοιπόν, η χρήση είναι επαγγελματική μεν, αλλά δεν θα την χαρακτήριζα πολύ βαριά. Επιπλοποιός είναι, πέρα της συνήθους χρήσης εφαρμογών office, χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς λόγους ένα πρόγραμμα κοπής (που οκ, είναι πανάλαφρο), η πιο βαριά εφαρμογή είναι ένα ελληνικό σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί, ένα Infowood 1992, που οκ, δεν το λες και 3DS Max, αλλά το έβαλε στον δικό μου υπολογιστή (7ετίας με i7-860) και οκ, είδε μεγάλη διαφορά, ο δικός του ήταν παλιός, 10ετίας, ούτε που ξέρω το μοντέλο. Οπότε εγώ του πρότεινα κάποιον i7, από ό,τι κατάλαβα το hyperthreading θα τον βοηθήσει πολύ.

Κάρτα γραφικών όπως είπα και πριν μάλλον θα βρει χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει, κάποια GTX 680 νομίζω. Αν και από την μία φορά που είχε περάσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή μου και έβλεπα την Usage, κυρίως η CPU χρησιμοποιούνταν. Λίγο ζοριζόταν η GPU (και οκ, σκέψου ότι εγώ έχω μια παλιά ATI HD5770 με μόλις 1GB μνήμη) κατά το rotate-pan (ζοριζόταν λέγοντας όχι ότι τερμάτιζε) αλλά μόλις άφηνε το κουμπί έκανε το render μέσω της CPU. Κι αυτό βέβαια για κάποια δευτερόλεπτα. Άρα και SLI/Crossfire είναι εντελώς περιττα.

m.2 δεν του χρειάζεται σίγουρα, ούτε sata SSD δεν έχει πάνω, και δεν καίγεται να βάλει, για USB 3.0 δεν καίγεταi, αλλά οκ, αν έχει και μία έστω βρε αδερφέ μπας και στο μέλλον πάρει κανά φλασάκι USB 3.0 δεν θα βλάψει.

6700Κ δεν μπορεί να βάλει στην ίδια μητρική όπως και τον 6700; Για 30-40 ευρώ διαφορά δεν αξίζει να πάει με τα 4GHz του 6700K αντί για τα 3,4GHz του 6700;

Δημοσ.

Ακομα και ο 6700 μαλλον θα ειναι υπερβολη αλλα ας πουμε οτι ειναι ΟΚ.

Για να καταλαβεις, ο i3 6100 ειναι πιο δυνατος απο τον i7 860.
Μην κανετε υπερβολες σε ενα κομματι και αφηνετε αλλα εξ ισου σημαντικα εκτος.
εναν SSD αξιζει να βαλει μονο και μονο για την αποκριση που βελτιωνεται σε ολα οσα κανει ενας υπολογιστης σε καθημερινη βαση. Δεν ειναι αναγκη να βαλει ακριβο. Ακομα κι ενας 120αρης των 40-45ευρω αρκει. Ιδανικα ενας 240αρης που να αργισει και να γεμισει. Απο 65ευρω ξεκινανε.
Μνημη ειναι πλεον πολυ φτηνη δεν αξιζει να βαλει λιγοτερη απο 8GB

Ολες οι μητρικες 1151 που παιρνουν DDR4 θα μπορεσουν να καλυψουν αυτα που περιγραφεις.

Το βασικοτερο που πρεπει να ξερουμε εμεις ειναι το μεγεθος της μητρικης που παιρνει το κουτι.
Μια προταση σε μεση κατηγορια που σας κανει (και μπαινει σιγουρα αφου ειναι micro ATX) ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/7397741/Asrock-B150M-Pro4.html
Μνημη https://www.skroutz.gr/s/6290832/HyperX-Fury-8GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FB-8.html?from=account_favorites

SSD https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/342912/101-200GB.html?keyphrase=ssd

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/342913/201-256GB.html?keyphrase=ssd

Δημοσ.

Ευχαριστώ Σπύρο, αυτό το ποστ είναι σίγουρα πιο χρήσιμο από το άλλο για τα Hyundai/Ferrari που έγραψες αρχικά :ph34r:

SSD η αλήθεια είναι πως δεν είχα παρατηρήσει πως έχουν πέσει ΤΟΣΟ πολύ. Δηλαδή οκ, εγώ είχα πάρει τον δικό μου πριν καιρό 128GB πάνω από 100 ευρώ. Αλλά για 40 ευρώ (αυτόν θα τον καλύπτουν ΣΙΓΟΥΡΑ τα 120GB, καμία σχέση με εμένα που έχω ένα σωρό σουίτες και βαριά προγράμματα μαζί με το OS)

Ο συγκεκριμένος κάνει αναβαθμίσεις μόνο αν χρειαστεί οπότε φτιάχνει (δεδομένων των συνθηκών) μηχάνημα που να τον κρατήσει την επόμενη 8ετία, εξού και ο i7, και με την εταιρία που κάνει το πρόγραμμα που έχει μιλήσει για i7 του είπαν αν θέλει να είναι καλυμμένος για τώρα και για μελλοντικές εκδόσεις. Κάρτα γραφικών τελικά από ό,τι μου είπε θα του δώσουν μια GTX580 που από ό,τι κατάλαβα (όπως προανέφερα, από το πείραμα που κάναμε με το δικό μου PC το ζόρι το τραβάει η CPU).

Μνήμη νομίζω τα 8GB θα του φτάσουν (πόσο κάτω έχουν πάει οι τιμές ρε γμτ, θυμάμαι όταν είχα φτιάξει εγώ το δικό μου για 4GB είχα δώσει κανά 100αρικο και κάτι παραπάνω), οι HyperX Fury που έβαλες είναι νομίζω μια χαρά, μπορεί στο μέλλον ΑΝ δει ότι χρειάζεται να πετάξει πάνω ένα δεύτερο ίδιο και θα είναι άρχοντας...

EDIT: Κουτί θα κρατήσει αυτό που έχει (αφού το καθαρίσει και το απολυμάνει), ένα Mid-tower case αγνώστων λοιπόν στοιχείων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...