10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ναι εχω και άλλες πολλές εύκαιρες crash screens και απο λειτουργικά που ούτε πάει ο νούς σου (έχω το κακο συνήθειο να κραταω αρχείο με τις δύσκολες περιπτώσεις και το πώς το έλυσα). Δεν μπορω να τις δείξω δημόσια γιατί σχεδόν όλες είναι μέσα απο εγκατάστάσεις και datacenter. Την συγκεκριμένη την έβαλα γιατί δεν δείχνει πολλά 1ον, 2ον και κυριότερο το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει πλεον και τα μηχανήματα εχουν πάει προς καταστροφή. Το λες και καλό το συνήθειο... Επειδή η ειδηση αφορά λειτουργικά desktop, για αυτό και σου δείχνω οτι ακόμα και λειτουργικά για enterprise χρήση μπορούν να κολλήσουν, να crashαρουν (όπως θέλεις πές το). Δεν υπάρχει error free λογισμικό. Α και ο vmware esx, όπως αυτός στην παραπάνω φωτογραφία έτρεχε σε red hat 5. Linux you know? Ναι,μόνο που τα λειτουργικά για home computing,είναι και περισσότερο error free..You don't make a point,you know? Windows να έχουν BSOD απο τον default vga driver δεν εχω δεί ποτέ. Linux να κολλήσει απο proprietary ati driver και να μην μπορώ ούτε σε κονσόλα να γυρίσω με ctrl-alt-f1 κτλπ. μου έχει τύχει. Και σε Solaris μου έχει τύχει πριν καμμια 10+ χρόνια με επαγγελματική matrox κάρτα αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων "δραχμών" τότε. Κράτα το για παρακάτω*... Είναι default o proprietary; Σε pagefile για πές; Σοβαρά; Έχεις χάσει swap partition σε linux να δείς τι συμβαίνει; Δεν λέω οτι ο nt kernel είναι καλύτερος σε αυτό. Τα ίδια χάλια και εκεί. Ποτέ..δε λέω πως δεν συμβαίνει,αλλά τη συχνότητα προβλημάτων ,δεν συζητάμε; Υπερθέρμανση μνήμης; Προβληματικά modules, φθηνο-κινεζιές modules, υπερβολικη θεμοκρασία χώρου (αχ, πόσα pc έχω πετύχει δίπλα στο παραθυρο να τα βάραει ο ήλιος καλοκαιριάτικα), σκόνη μαζί με υγρασία χώρου (ή αλλιώς του short circuit το κάγκελο) , και άλλα τέτοια... σου φαίνονται οτι ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας; Καλως ήρθες στην πραγματικότητα... Πάλι για εταιρείες μιλάς όμως..ποιον HR manager θα απασχολήσει το qr code; Hacking; Ναι απευθείας να προσπαθεί ο άλλος να μπεί στο μηχανημά σου είναι απίθανο (εκτος αμα είσαι μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής και έχουν βάλει στο μάτι το μηχανημά σου, real cases όμως ψάξε να δείς οτι έχει γίνει). Trojans, viruses, exploits και λοιπά "ζωηφια" όμως; Πολλά, και πολλές οι πιθανότητες να συμβεί (τραγικά πολλές). Μπορεί απο κατί τέτοιο να γίνει corrupt μια περιοχή μνήμης που έχει δεσμεύσει ο πυρήνας του λειτουργικού; Μα και φυσικά. Ακόμα και απο κακογραμένο software που έχει low level προσβαση στο hardware (*πχ. gpu driver μήπως?)... Καλως ήρθες στην πραγματικότητα νο2... Δε μιλάω σε fanboy...Ανέφερε ένα από αυτά που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα πυρήνα Linux.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Να μην βρίσκεις τι φταίει; Μάλιστα. Η αγγλική λέξη logs σου λέει τίποτα; Το οτι νομίζετε οι περισσότεροι πως τα προϊόντα της microsoft είναι μονο κλικ κλικ δεν σημαίνει πως η πραγματικότητα είναι αυτή. Επίσης οτι το 90% αυτών που δηλώνουν οτι είναι "windows experts" ή "windows administrators" δεν ξέρουν να βρούν μια πραγματικά σημαντική πληροφορία απο log δεν φταίει η microsoft για αυτο. Αυτή η πλειοψηφία είναι που όταν βλέπει κόσμο να δουλεύει command line σε windows νομίζει οτι κατέβηκαν οι εξωγηίνοι... Δεν προκειτε να κάτσω να εξηγησω... technet.microsoft.com . Πραγματικά εκτός απο εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις οτι θέλεις θα βρεις εκει μέσα. Και για το που θα βρεις crash dumps και τα εργαλεία για να το αναλύσεις κτλπ κτλπ. Οσο για linux και άλλα *nix περιβάλλοντα, το είπα και πριν μια χαρά κολλάνε και αυτά χωρίς καν να μπορεις να επαναφέρεις παρα μόνο με hard reset. Πάρε και μια εικόνα για να καταλάβεις (VMware ESXi που εφαγε kernel panic στα καλα καθούμενα) Πραγματικά αυτή η αντιπάθεια που δείχνετε ορισμένοι για την microsoft μονο με το σκετσάκι για τις αθηναϊκές πινακίδες μπορεί να συγκριθεί. Ωραιος ο corsa και αντικειμενικος - respect
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα