Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαχαχα "manually initiated crash" λεει. Μαλλον ο τυπος δεν αντεξε την τοση σταθεροτητα και ειπε να το κρασαρει μονος του :P

Με τα win 10 εχεις αναβαθμισμενες επιλογες, ακομα και στο κρασαρισμα :)

Ναι γιατί υπάρχει αύτη η δυνατότητα για σκοπούς debugging. Μάλλον και αυτό είναι κακό για κάποιους...

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι πολύ χρήσιμα για πολλούς επαγγελματίες της πληροφορικής που θέλουν να γνωρίζουν την συμπεριφορά του λογισμικού υπό τέτοιες καταστάσεις.

Οι άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν καν τι είναι όλα αυτά από τεχνικής άποψης άπλα γελούν...

Πάντως το bsod δεν είναι κάτι που πετάνε τα windows γιατί άπλα γουστάρουν. Είναι αναπάντεχη διακοπή της λειτουργίας της μηχανής με σκοπό την προστασία της από ασταθή λειτουργία.

• Like 2
Δημοσ.

Οι άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν καν τι είναι όλα αυτά από τεχνικής άποψης άπλα γελούν... Πάντως το bsod δεν είναι κάτι που πετάνε τα windows γιατί άπλα γουστάρουν. Είναι αναπάντεχη διακοπή της λειτουργίας της μηχανής με σκοπό την προστασία της από ασταθή λειτουργία.

Γελώντας θα πληκτρολογήσω πως κανείς δεν διαφωνεί με αυτό.

Το πρόβλημα είναι πως χρειάζεται να διακόψει όλες τις διεργασίες,και όχι μόνο αυτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Και η λύση είναι να βάλουν qr code,για να μπορείς πλέον πιο άνετα ,να μην βρίσκεις τι φταίει.

• Like 2
Δημοσ.

Η δική μου ένσταση είναι πως άπαξ και πετάξουν τα windows BSOD, τότε αυτός που ξέρει θα μπορέσει να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες από το event viewer ή το minidump και να το περάσεις σε κάποιο πρόγραμμα debugging (πχ. bluescreenview) και να το επιλύσει.

Αυτός δεν θα είχε ανάγκη εξ'αρχής το qr. Αυτός που έχει ανάγκη το qr, γιατί όλα τα άλλα του φαίνονται κινέζικα δεν θα μπορεί προφανώς να κάνει και πολλά περισσότερα για να επιλύσει το πρόβλημα.

Σχετικά με το ποιες διεργασίες διακόπτονται, προφανώς όταν έχεις σφάλμα στο pagefile system ή όταν ο driver της κάρτας γραφικών δεν ανταποκρίνεται μετά από 1-2 προσπάθειες (γιατί τις κάνουν αυτές τις προσπάθειες τα windows) τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να κλείσεις όλο το σύστημα για να το προστατεύσεις.

Για παράδειγμα, η μνήμη χαλάει (πχ. υπερθέρμανση) και πλέον τα δεδομένα της είναι σκουπίδια, τι κάνεις; Σταματάς μόνο μια διεργασία ή ολόκληρο τον υπολογιστή; Το σφάλμα μπορεί να προκαλέσει λάθος εγγραφές στον δίσκο και να χαθούν όλα τα δεδομένα. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε προσπάθεια hacking του συστήματος που κάνει corrupt την μνήμη...

Δεν είναι όλα παίζω ένα παιχνίδι και με πέταξε έξω και έχασα το level, αν δεν γινόταν αυτό μπορεί να χάνονταν όλα στον δίσκο και κατά συνέπεια όλα τα αρχεία του χρήστη.

Δημοσ.

τι ειπες τωρα !! 

αναβαθμιζω σε 10 ΤΩΡΑ !!

ηταν οτι περιμενα απο τους υπολογιστες εδω και 20 χρονια .

επιτελους !

ζητω η μαικ-ροκφορ ! 

Δημοσ.

Να μην βρίσκεις τι φταίει; Μάλιστα. Η αγγλική λέξη logs σου λέει τίποτα;

Το οτι νομίζετε οι περισσότεροι πως τα προϊόντα της microsoft είναι μονο κλικ κλικ δεν σημαίνει πως η πραγματικότητα είναι αυτή. Επίσης οτι το 90% αυτών που δηλώνουν οτι είναι "windows experts" ή "windows administrators" δεν ξέρουν να βρούν μια πραγματικά σημαντική πληροφορία απο log δεν φταίει η microsoft για αυτο. Αυτή η πλειοψηφία είναι που όταν βλέπει κόσμο να δουλεύει command line σε windows νομίζει οτι κατέβηκαν οι εξωγηίνοι...

Δεν προκειτε να κάτσω να εξηγησω... technet.microsoft.com . Πραγματικά εκτός απο εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις οτι θέλεις θα βρεις εκει μέσα. Και για το που θα βρεις crash dumps και τα εργαλεία για να το αναλύσεις κτλπ κτλπ.

Οσο για linux και άλλα *nix περιβάλλοντα, το είπα και πριν μια χαρά κολλάνε και αυτά χωρίς καν να μπορεις να επαναφέρεις παρα μόνο με hard reset. Πάρε και μια εικόνα για να καταλάβεις (VMware ESXi που εφαγε kernel panic στα καλα καθούμενα)

esx-crash

Πραγματικά αυτή η αντιπάθεια που δείχνετε ορισμένοι για την microsoft μονο με το σκετσάκι για τις αθηναϊκές πινακίδες μπορεί να συγκριθεί.

• Like 1
Δημοσ.

βασικά απ΄ότι κατάλαβα ,
απλά θα είναι ένα static qr code και δεν θα πληκτρολογείς τη σελίδα, δε νομίζω ότι θα αλλάζει το qr code ανάλογα με το stop error.

επειδή όμως είναι στατική , αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να την αλλάξει και να χτυπάς άλλη σελίδα (αυτά τα περί hacking Που διάβασα).

Είδομεν.

Δημοσ.

Και γιατι πρεπει να συνδεθω στο ιντερνετ για να δω το τι ειναι και να μην εμφανιζει στην οθονη την πληροφορια σαν ανθρωπινο κειμενο και οχι σαν 

error code 4239047394562349857623489576345876345987236458927365429837654239847652359847632  ??? e oeo

Δημοσ.

Οσο για linux και άλλα *nix περιβάλλοντα, το είπα και πριν μια χαρά κολλάνε και αυτά χωρίς καν να μπορεις να επαναφέρεις παρα μόνο με hard reset. Πάρε και μια εικόνα για να καταλάβεις (VMware ESXi που εφαγε kernel panic στα καλα καθούμενα)

Έχεις και καμμιά με ΒSOD έτσι εύκαιρη;

Δε θα μου έκανε εντύπωση αν η φώτο είναι αποθηκευμένη με όνομα "Κάτσε να το δείξω στους άλλους,δε θα με πιστεύουνε"

Και εν τέλει,η είδηση αφορά home users,τι μου πετάς VΜware;

Η δική μου ένσταση είναι πως άπαξ και πετάξουν τα windows BSOD, τότε αυτός που ξέρει θα μπορέσει να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες από το event viewer ή το minidump και να το περάσεις σε κάποιο πρόγραμμα debugging (πχ. bluescreenview) και να το επιλύσει.

Αυτός δεν θα είχε ανάγκη εξ'αρχής το qr. Αυτός που έχει ανάγκη το qr, γιατί όλα τα άλλα του φαίνονται κινέζικα δεν θα μπορεί προφανώς να κάνει και πολλά περισσότερα για να επιλύσει το πρόβλημα.

Σχετικά με το ποιες διεργασίες διακόπτονται, προφανώς όταν έχεις σφάλμα στο pagefile system ή όταν ο driver της κάρτας γραφικών δεν ανταποκρίνεται μετά από 1-2 προσπάθειες (γιατί τις κάνουν αυτές τις προσπάθειες τα windows) τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να κλείσεις όλο το σύστημα για να το προστατεύσεις.

Για παράδειγμα, η μνήμη χαλάει (πχ. υπερθέρμανση) και πλέον τα δεδομένα της είναι σκουπίδια, τι κάνεις; Σταματάς μόνο μια διεργασία ή ολόκληρο τον υπολογιστή; Το σφάλμα μπορεί να προκαλέσει λάθος εγγραφές στον δίσκο και να χαθούν όλα τα δεδομένα. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε προσπάθεια hacking του συστήματος που κάνει corrupt την μνήμη...

Δεν είναι όλα παίζω ένα παιχνίδι και με πέταξε έξω και έχασα το level, αν δεν γινόταν αυτό μπορεί να χάνονταν όλα στον δίσκο και κατά συνέπεια όλα τα αρχεία του χρήστη.

Και ερχόμαστε στο προκείμενω λοιπόν.

Η είδηση αφορά home users σαφώς.

Έχεις δει kernel panic από πρόβλημα στον driver της gpu;

Για το pagefile μην αναφερθούμε καν.

Υπερθέρμανση και hacking στο σπίτι ,είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Οι άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν καν τι είναι όλα αυτά από τεχνικής άποψης άπλα γελούν...

Οπότε,έχουμε άδικο να γελάμε,οι άσχετοι;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τι είναι "BSOD"; Έχω τόσα χρόνια να τη δω που έχω ξεχάσει πως μοιάζει...

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για άλλο λειτουργικό που με ταλαιπωρεί εδώ και βδομάδες, αφού όταν (από)συνδέω displayport ή VGA από το elitebook παγώνουν τα πάντα (ούτε καν reisub δεν παίζει).

Δημοσ.

Δε θα μου έκανε εντύπωση αν η φώτο είναι αποθηκευμένη με όνομα "Κάτσε να το δείξω στους άλλους,δε θα με πιστεύουνε"

Οπότε,έχουμε άδικο να γελάμε,οι άσχετοι;

Ευχαριστώ.

Δεν σε καταλαβαίνω.

Ένα λειτουργικό δεν απευθύνεται μόνο σε home users

Ο υπολογιστής μου έχει κρασάρει πάρα πολλές φορές λόγω κάρτας γραφικών και προβληματικών drivers, δεν σου έχει συμβεί;

Όταν χάλασε η μνήμη στον υπολογιστή του γραφείου τα windows χτυπούσαν συνέχεια BSOD μέχρι που πέθανε τελείως και μετά χτυπούσε η ίδια η μητρική από το post, και αυτή την πρόταση δεν την κατάλαβα.

Το laptop μου ειδικά το καλοκαίρι βαράει 80άρια. Όταν ειδικά παίζω και κανένα παιχνίδι που θερμαίνεται και η GPU γιατί δουλεύει σχετικά πολύ. Όσων αφορά το hacking συμφωνώ αν και για μένα το να αλλοιώσεις την μνήμη με σκοπό να προκαλέσεις πρόβλημα σε ένα σύστημα μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κάποιου ιού (και ξέρουμε πως οι ιοί δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ home και pro users).

Γενικά δεν κατάλαβα το Post σου που απευθυνόταν σε μένα, αν μπορείς γράψε αλλιώς για να μπορέσω να σου απαντήσω.

Δημοσ.

Μάλλον απλά είσαι τυχερός και δεν σου έχει τύχει BSOD σε άλλο λειτουργικό. Μια χαρά ειναι τα windows. Εκτός απο windows μηχανάκια, μπορώ να σου απαριθμήσω πολλά περιστατικά απο Linux μέχρι VMware ESXi και ΑΙΧ να εχουν σκάσει με διάφορες Screen Of Death, και απο συστήματα που δεν το περιμένεις....έτσι απλά.

Είχα και στα Linux BSOD, δε λέω ότι τα Windows έχουν την αποκλειστικότητα.

Δημοσ.

Ναι εχω και άλλες πολλές εύκαιρες crash screens και απο λειτουργικά που ούτε πάει ο νούς σου (έχω το κακο συνήθειο να κραταω αρχείο με τις δύσκολες περιπτώσεις και το πώς το έλυσα).  Δεν μπορω να τις δείξω δημόσια γιατί σχεδόν όλες είναι μέσα απο εγκατάστάσεις και datacenter. Την συγκεκριμένη την έβαλα γιατί δεν δείχνει πολλά 1ον, 2ον και κυριότερο το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει πλεον και τα μηχανήματα εχουν πάει προς καταστροφή.

Επειδή η ειδηση αφορά λειτουργικά desktop, για αυτό και σου δείχνω οτι ακόμα και λειτουργικά για enterprise χρήση μπορούν να κολλήσουν, να crashαρουν (όπως θέλεις πές το). Δεν υπάρχει error free λογισμικό. Α και ο vmware esx, όπως αυτός στην παραπάνω φωτογραφία έτρεχε σε red hat 5. Linux you know?

Windows να έχουν BSOD απο τον default vga driver δεν εχω δεί ποτέ. Linux να κολλήσει απο proprietary ati driver και να μην μπορώ ούτε σε κονσόλα να γυρίσω με ctrl-alt-f1 κτλπ. μου έχει τύχει. Και σε Solaris μου έχει τύχει πριν καμμια 10+ χρόνια με επαγγελματική matrox κάρτα αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων "δραχμών" τότε. Κράτα το για παρακάτω*...

Σε pagefile για πές; Σοβαρά; Έχεις χάσει swap partition σε linux να δείς τι συμβαίνει; Δεν λέω οτι ο nt kernel είναι καλύτερος σε αυτό. Τα ίδια χάλια και εκεί.

Υπερθέρμανση μνήμης; Προβληματικά modules, φθηνο-κινεζιές modules, υπερβολικη θεμοκρασία χώρου (αχ, πόσα pc έχω πετύχει δίπλα στο παραθυρο να τα βάραει ο ήλιος καλοκαιριάτικα), σκόνη μαζί με υγρασία χώρου (ή αλλιώς του short circuit το κάγκελο) , και άλλα τέτοια... σου φαίνονται οτι ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας; Καλως ήρθες στην πραγματικότητα...

Hacking; Ναι απευθείας να προσπαθεί ο άλλος να μπεί στο μηχανημά σου είναι απίθανο (εκτος αμα είσαι μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής και έχουν βάλει στο μάτι το μηχανημά σου, real cases όμως ψάξε να δείς οτι έχει γίνει). Trojans, viruses, exploits και λοιπά "ζωηφια" όμως; Πολλά, και πολλές οι πιθανότητες να συμβεί (τραγικά πολλές). Μπορεί απο κατί τέτοιο να γίνει corrupt μια περιοχή μνήμης που έχει δεσμεύσει ο πυρήνας του λειτουργικού; Μα και φυσικά. Ακόμα και απο κακογραμένο software που έχει low level προσβαση στο hardware (*πχ. gpu driver μήπως?)... Καλως ήρθες στην πραγματικότητα νο2...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...