Hal9000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Η γνωστή BSOD (Blue Screen of Death), η αλλιώς ο φόβος των Windows χρηστών αφού η εμφάνιση της συνοδεύεται με επανεκκίνηση του υπολογιστή, αναμένεται να αναβαθμιστεί στην επερχόμενη αναβάθμιση των Windows 10. Όπως εντόπισε χρήστης της ιστοσελίδας Reddit, η Microsoft έχει ξεκινήσει να «εμπλουτίζει» τη συγκεκριμένη σελίδα, με την εμφάνιση ενός QR κωδικού, κάτω ακριβώς από ένα γενικό μήνυμα περί προβλήματος που έχει συναντήσει ο υπολογιστής. Δίπλα από το QR σήμα, υπάρχει ένα νέο μήνυμα που ενημερώνει τον χρήστη να επισκεφθεί αυτή την ιστοσελίδα, η οποία για την ώρα ενημερώνει τους επισκέπτες με γενικές πληροφορίες για το πότε εμφανίζεται η BSOD. Πάντως στην ανανεωμένη μπλε οθόνη σφαλμάτων των Windows 10 εξακολουθεί να εμφανίζεται το μήνυμα λάθους που προκάλεσε το πρόβλημα αν και αρκετά απλοποιημένο. Αν τελικά η Microsoft χρησιμοποιήσει QR κωδικούς στις BSOD οθόνες, το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να δώσει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το σφάλμα που παρουσιάστηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Site: Petri
Jophiel Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εξέλιξη... Μετά από 30 χρόνια windows, τώρα και με QR... 9
Alx1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εξέλιξη... Μετά από 30 χρόνια windows, τώρα και με QR... Όταν τα έλεγα σε διπλανό θέμα, μου απαντούσαν να παίρνεις τακτικό backup. Σε τι θα βοηθήσει το backup βέβαια σε μία δουλειά που είναι ανοιχτή και σε εξέλιξη και απλώς την χάνεις με την επανεκκίνηση επαφίεται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν βαριέσαι.
Dionisis89 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Και λένε μερικοί ότι δεν εξελίχθηκαν τα Windows... Γελάνε και οι πέτρες με τη Microsoft.
vasilisbasil Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 διαβασα οτι μπορει λεει να το εκμεταλευτουν οι χακερς αυτο http://www.tomsguide.com/us/windows-10-bsod-qr-code,news-22532.html 2
MichalisCorsa Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Και λένε μερικοί ότι δεν εξελίχθηκαν τα Windows... Γελάνε και οι πέτρες με τη Microsoft. Μάλλον απλά είσαι τυχερός και δεν σου έχει τύχει BSOD σε άλλο λειτουργικό. Μια χαρά ειναι τα windows. Εκτός απο windows μηχανάκια, μπορώ να σου απαριθμήσω πολλά περιστατικά απο Linux μέχρι VMware ESXi και ΑΙΧ να εχουν σκάσει με διάφορες Screen Of Death, και απο συστήματα που δεν το περιμένεις....έτσι απλά. 3
unforgiven Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα γέλια μερικών... ΟΛΟΙ οι υπολογιστές, σε ΟΛΑ τα λειτουργικά συστήματα παιθαίνουν τέτοια κολλήματα. Το ότι με ενα QR μπορείς να ψάξεις στο internet πολύ εύκολα για το τι έγινε, αντί να σημειώνεις δεκαεξαδικούς κωδικούς, μόνο καλό είναι. 2
acid18 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 10 χρονια χρησιμοποιω windows και εχω παθει bsod 2 3 φορες. Χθες ειπα να βαλω ubuntu και δεν εκανε boot επειδη εχω uefi 5
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μάλλον απλά είσαι τυχερός και δεν σου έχει τύχει BSOD σε άλλο λειτουργικό. Μια χαρά ειναι τα windows. Εκτός απο windows μηχανάκια, μπορώ να σου απαριθμήσω πολλά περιστατικά απο Linux μέχρι VMware ESXi και ΑΙΧ να εχουν σκάσει με διάφορες Screen Of Death, και απο συστήματα που δεν το περιμένεις....έτσι απλά. Ανέφερε και τη συχνότητα λοιπόν,γιατί εγώ στα ελάχιστα κολλήματα που έχω δει σε linux,επανεκκίνηση δε χρειάστηκε να κάνω. Καλή ιδέα πάντως ,για τα επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα,παράθυρα. Θα μπορούσαν βέβαια,απλά να μην πετάνε bsod,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία,για κάποιο άλλο γαλαξία,μακριά από εδώ. 10 χρονια χρησιμοποιω windows και εχω παθει bsod 2 3 φορες. Χθες ειπα να βαλω ubuntu και δεν εκανε boot επειδη εχω uefi Και φταίει το λίνουξ...ΠΕΣ ΤΑΑΑΑΑΑ,να μην τρώει κουτόχορτο ο κόσμος. Επίσης BSOD παθαίνουν μόνο τα κατεβασμένα. Να αγοράζετε γνήσιο λογισμικό,τώρα σε προνομιακή τιμή,μαζί με την συνεχή παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων σας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ανέφερε και τη συχνότητα λοιπόν,γιατί εγώ στα ελάχιστα κολλήματα που έχω δει σε linux,επανεκκίνηση δε χρειάστηκε να κάνω. Καλή ιδέα πάντως ,για τα επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα,παράθυρα. Θα μπορούσαν βέβαια,απλά να μην πετάνε bsod,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία,για κάποιο άλλο γαλαξία,μακριά από εδώ. Και φταίει το λίνουξ...ΠΕΣ ΤΑΑΑΑΑΑ,να μην τρώει κουτόχορτο ο κόσμος. Επίσης BSOD παθαίνουν μόνο τα κατεβασμένα. Να αγοράζετε γνήσιο λογισμικό,τώρα σε προνομιακή τιμή,μαζί με την συνεχή παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων σας. Μπορεί σε εσένα να μην τύχαινε αλλά σε εμένα το laptop με προεγκατεστημένο Ubuntu 12.04 όταν άνοιγα μαζί team speak και chrome πάγωνε με συχνότητα κάθε 2 ώρες και έπρεπε να κρατήσω πατημένο το power button για να κλείσει.
acid18 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ανέφερε και τη συχνότητα λοιπόν,γιατί εγώ στα ελάχιστα κολλήματα που έχω δει σε linux,επανεκκίνηση δε χρειάστηκε να κάνω. Καλή ιδέα πάντως ,για τα επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα,παράθυρα. Θα μπορούσαν βέβαια,απλά να μην πετάνε bsod,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία,για κάποιο άλλο γαλαξία,μακριά από εδώ. Και φταίει το λίνουξ...ΠΕΣ ΤΑΑΑΑΑΑ,να μην τρώει κουτόχορτο ο κόσμος. Επίσης BSOD παθαίνουν μόνο τα κατεβασμένα. Να αγοράζετε γνήσιο λογισμικό,τώρα σε προνομιακή τιμή,μαζί με την συνεχή παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων σας. Και ποιος φταίει τα Windows? Και παλαιότερα ήθελα dual boot στο laptop και για κάποιο λόγο το grub δεν λειτουργούσε με τίποτα και έπρεπε να βάλω έναν άλλον bootloader ο οποίος έκανε 20 λέπτα να ξεκινήσει. Καλύτερα να βάλω Windows XP παρά Linux.
Agnwstos_X Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Χαχαχα "manually initiated crash" λεει. Μαλλον ο τυπος δεν αντεξε την τοση σταθεροτητα και ειπε να το κρασαρει μονος του Με τα win 10 εχεις αναβαθμισμενες επιλογες, ακομα και στο κρασαρισμα 3
xaerialtwistx Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Επίσης BSOD παθαίνουν μόνο τα κατεβασμένα. Να αγοράζετε γνήσιο λογισμικό,τώρα σε προνομιακή τιμή,μαζί με την συνεχή παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων σας. καλα αυτο δεν ισχυει. BSOD μπορει να παθει και επειδη οι drivers δεν συνεργαζονται καλα με κατι αλλο που εχεις (ενα αρκετα συχνο παραδειγμα). παντως απο τοτε που βγηκαν τα Windows 7 εχω φαει 2 μπλε οθονες (2 bsod σε 6 χρονια δηλαδη) τα πιο ακυρα κολληματα τα εχω δει σε MacOS που μου κρασαρανε οποτε ετρεχα portable apps απο το φλασακι και το εβγαζα χωρις να κανω remove, ηθελε force restart απο το κουμπι για να επανελθει, καθε φορα. στο Linux το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οταν περνας προγραμματα kde σε gnome και το αντιθετο, ερχεται το ενα κρασαρισμα μετα το αλλο (ενω υποτιθεται οτι κατεβαζει τις απαραιτητες εξαρτησεις αλλα που να συνεργαστουνε 2.000 αρχεια σωστα).
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Και ποιος φταίει τα Windows? Και παλαιότερα ήθελα dual boot στο laptop και για κάποιο λόγο το grub δεν λειτουργούσε με τίποτα και έπρεπε να βάλω έναν άλλον bootloader ο οποίος έκανε 20 λέπτα να ξεκινήσει. Καλύτερα να βάλω Windows XP παρά Linux. Αδερφέ οξύ18, το ότι εσύ δεν μπορείς να "παρακάμψεις" το uefi,bios-boot-uefi-no ή τι άλλο :-D ,δε σημαίνει πως φταίει το λειτουργικό. Από τι στιγμή βέβαια που ρίχνεις το φταίξιμο στο πρόγραμμα για το uefi,σημαίνει πως δεν μπορείς ούτε να googlαρεις και να εφαρμόσεις οποιαδήποτε από τις 4-5 απλούστατες λύσεις που υπάρχουν,και φυσικά όταν αναφέρεις πως δεν φταίνε τα παράθυρα για αυτό,δείχνει και την άγνοιά σου περί του θέματος λογισμικών. Οπότε,για το επίπεδό σου,καλύτερα να μην πας σε windows,μιας και απαιτούν παραπάνω γνώσεις από το linux για να τρέχουν σωστά και απροβλημάτιστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα