Προς το περιεχόμενο

Διαγραφή αρχείων από τον κάδο

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα. Όταν βγάζεις τον δίσκο, αδειάζει ο κάδος ή όχι;

Όταν βγάζω τον δίσκο ναι, ο κάδος αδειάζει. Μόλις τον συνδέσω πάλι όμως εμφανίζεται στον κάδο ο επίμαχος φάκελος που δεν λέει να διαγραφτεί.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις πάρει ό,τι χρειάζεσαι απ' τον δίσκο, format. Αν έχεις πρόσβαση σε PC, κάντο από 'κει. Και ακόμα καλύτερα με DISKPART από Command line.

Αν έχεις πάρει ό,τι χρειάζεσαι απ' τον δίσκο, format. Αν έχεις πρόσβαση σε PC, κάντο από 'κει. Και ακόμα καλύτερα με DISKPART από Command line.

Είναι 2TB δίσκος σχεδόν γεμάτος.. Δεν έχω και άλλον δίσκο με τόσο ελεύθερο χώρο για να μεταφέρω εκεί τα δεδομένα ώστε να κάνω format.

Φαίνεται ότι δεν εξαντλήσαμε ακόμη το θέμα. :)

Η πιο κάτω φαίνεται να διαχειρίζεται με επιτυχία τα zero bytes αρχεία. Αρχικά λοιπόν επίλεξε το αρχείο και πάτησε τα πλήκτρα cmd-I. Στο Info Window που θα προκύψει, μήπως δείχνει έτος δημιουργίας το 1969 ή κάποιο παραπλήσιο;.

Αν ναι paste την εντολή xattr -d com.apple.FinderInfo, πατάς μια φορά το Space bar, σύρεις στο παράθυρο το φάκελο και Enter. Αν τελικά η εντολή τρέξει και εμφανισθεί το $, θα μπορέσεις να διαγράψεις τον φάκελο με “Empty Trash”.

Πρέπει να βρεις όμως, αφού όπως είπες ο δίσκος μπορεί να έχει πρόβλημα.

Σε τι file system είναι φορμαρισμένος;

Ο δίσκος από τον οποίο αντεγραψα αυτόν τον φάκελο στον παρόν δίσκο είχε πρόβλημα. Δηλαδή μου εδωσαν ένα προβληματικό δίσκο και αντέγραψα από αυτον ένα φάκελο στον εξωτερικό μου δίσκο και τώρα δεν μπορώ να διαγράψω τον φάκελο. Κατά τα άλλα όμως ο δίσκος μου δεν έχει κανένα θέμα. Σε NTFS είναι και έχω το paragon NTFS for mac.

Φαίνεται ότι δεν εξαντλήσαμε ακόμη το θέμα. :)

Η πιο κάτω φαίνεται να διαχειρίζεται με επιτυχία τα zero bytes αρχεία. Αρχικά λοιπόν επίλεξε το αρχείο και πάτησε τα πλήκτρα cmd-I. Στο Info Window που θα προκύψει, μήπως δείχνει έτος δημιουργίας το 1969 ή κάποιο παραπλήσιο;.

Αν ναι paste την εντολή xattr -d com.apple.FinderInfo, πατάς μια φορά το Space bar, σύρεις στο παράθυρο το φάκελο και Enter. Αν τελικά η εντολή τρέξει και εμφανισθεί το $, θα μπορέσεις να διαγράψεις τον φάκελο με “Empty Trash”.

Όπως είχα πει και πιο πριν, είναι τρεις φάκελοι ο ένας μέσα στον άλλο, και ο τελευταίος είναι άδειος.

Οι ημερομηνίες λοιπόν δημιουργίας και των τριών φακέλων είναι αυτές στο screenshot άρα δεν έχουμε τέτοιο θέμα...

Αν κάνω δεξί κλικ και επιλέξω "διαγραφή αμέσως" σε οποιονδήποτε από τους τρεις φακέλους, πετάει μήνυμα ότι ο τελευταίος φάκελος (αυτός που βρίσκεται μέσα στους άλλους) χρησιμοποιείται.

post-227980-0-29272400-1460739549_thumb.png

Με όλο το ρίσκο που πάντα υπάρχει, εφ' όσων δεν έχεις backup και αν έχεις πρόσβαση σε PC, θα μπορούσες να δοκιμάσεις να σβήσεις τον φάκελο trash (θέλει να βλέπεις τα κρυφά αρχεία) στα Windows. Επίσης υπάρχει πιθανότητα όταν τον βάλεις σε PC να σου ζητήσει να του κάνει check disk. To κάνεις at your own risk, όπως και όλα τα "σκαλίσματα" που κάνεις με εντολές ή utilities για να σβήσεις το folder.

Με όλο το ρίσκο που πάντα υπάρχει, εφ' όσων δεν έχεις backup και αν έχεις πρόσβαση σε PC, θα μπορούσες να δοκιμάσεις να σβήσεις τον φάκελο trash (θέλει να βλέπεις τα κρυφά αρχεία) στα Windows. Επίσης υπάρχει πιθανότητα όταν τον βάλεις σε PC να σου ζητήσει να του κάνει check disk. To κάνεις at your own risk, όπως και όλα τα "σκαλίσματα" που κάνεις με εντολές ή utilities για να σβήσεις το folder.

Ναι!! Δούλεψε!! Μπήκα από τα windows που έχω μέσω bootcamp και ενεργοποίησα τα κρυφά αρχεία. Εντόπισα το .trashes και μέσα είχε έναν φάκελο "508" μέσα στον οποίο ήταν οι επίμαχοι φάκελοι, και μάλιστα μέσα στον τελευταίο φάκελο (αυτόν δηλαδή που ήταν μέσα στους άλλους δυο διαγραμμένους) είχε και ένα αρχείο ήχου το οποίο στο os x δεν φαινόταν!

Διέγραψα λοιπόν τον φάκελο .trashes, άδειασα και τον κάδο των windows, έκανα και ένα τσεκ για σφάλματα του δίσκου στα windows αλλά ευτυχώς δεν βρήκε κανένα σφάλμα, μπήκα στο os x και όλα κομπλέ! άδειος ο κάδος επιτέλους!!

Δημιούργησα και έναν άδειο φάκελο μέσα στον σκληρό και τον διέγραψα αδειάζοντας τον κάδο για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι οκ

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...