Simos805 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Καλημέρα, αντέγραψα χθες από σκληρό δίσκο (μάλλον χαλασμένο διότι είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην αντιγραφή των αρχείων) ενός φίλου κάποια αρχεία, αλλά τώρα προσπαθώ να τα διαγράψω αδειάζοντας τον κάδο και δεν με αφήνει, εμφανίζοντας το παρακάτω μήνυμα. Δοκίμασα να κάνω δεξί κλικ στο αρχείο επιλέγοντας "Διαγραφή αμέσως" όμως και πάλι βγάζει το ίδιο. Έκανα και επανεκκίνηση φυσικά αλλά τίποτα. Πώς μπορώ να διαγράψω αυτά τα αρχεία?? Τρέχω OS X El Capitan 10.11.4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Έχεις δοκιμάσει empty trash με τον προβληματικό δίσκο συνδεδεμένο; Σου στέλνω εργαλείο σε pm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Σε Terminal: sudo rm -rfv .Trashes sudo rm -rfv .Trash Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simos805 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Έχεις δοκιμάσει empty trash με τον προβληματικό δίσκο συνδεδεμένο; Σου στέλνω εργαλείο σε pm. Όχι τον δίσκο δεν τον έχω. Δοκίμασα με το εργαλείο που μου έστειλες, έκανα force empty trash και force empty all trash όπως και secure empty trash και secure empty all trash, γράφει complete όμως τα αρχεία παραμένουν στον κάδο και συνεχίζουν να μην μπορούν αν διαγραφούν. Κάποια άλλη λύση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δοκίμασε και αυτό http://www.magicansoft.com/help/magican_file.html Έχει λειτουργία direct delete. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simos805 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δοκίμασε και αυτό http://www.magicansoft.com/help/magican_file.html Έχει λειτουργία direct delete. Μου βγάζει μήνυμα: 502 Bad Getway Σε Terminal: sudo rm -rfv .Trashes sudo rm -rfv .Trash Το έκανα αλλά το αρχείο παραμένει στον κάδο ανέπαφο... Εντωμεταξύ είχα και άλλα αρχεία στον κάδο και με τις εντολές αυτές διαγράφτηκαν, αλλά το επίμαχο αρχείο τίποτε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Προσπάθησε να αποδεσμεύσεις το αρχείο από ότι φαίνεται να το χρησιμοποιεί. Στο Terminal paste την εντολή, πάτησε μια φορά το space bar, πληκτρολογείς ή paste το όνομα του αρχείου και Enter. lsof | grep Εφ’ όσον προκύψει μια αναγνωρίσιμη εφαρμογή, την κλείνεις και δοκιμάζεις να αδειάσεις τον κάδο. Σε αποτυχία paste στο Terminal την εντολή· rm -rf πάτησε μια φορά το space bar, σύρε στο παράθυρο το εικονίδιο του αρχείου, Enter και πρέπει να φύγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Κάνε και ένα έλεγχο του σκληρού με disk utility. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simos805 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Προσπάθησε να αποδεσμεύσεις το αρχείο από ότι φαίνεται να το χρησιμοποιεί. Στο Terminal paste την εντολή, πάτησε μια φορά το space bar, πληκτρολογείς ή paste το όνομα του αρχείου και Enter. lsof | grep Εφ’ όσον προκύψει μια αναγνωρίσιμη εφαρμογή, την κλείνεις και δοκιμάζεις να αδειάσεις τον κάδο. Σε αποτυχία paste στο Terminal την εντολή· rm -rf πάτησε μια φορά το space bar, σύρε στο παράθυρο το εικονίδιο του αρχείου, Enter και πρέπει να φύγει. Δοκίμασα και τις δυο εντολές, το αποτέλεσμα είναι στο screenshot παρακάτω. Το αρχείο παραμένει ανέπαφο στον κάδο... στην ουσία είναι ένας φάκελος που περιέχει μέσα ένα φάκελο που περιέχει μέσα ένα κενό φάκελο.. Κάνε και ένα έλεγχο του σκληρού με disk utility. Έκανα έλεγχο, όλα εντάξει τα βρήκε. το αρχείο παραμένει στον κάδο και δε λέει να φύγει!! Επίσης ξέχασα να πω ότι το αρχείο αυτό ήταν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και το διέγραψα. Δηλαδή η διαδρομή του στον κάδο βρίσκεται στον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Σαν τελευταία επιλογή βλέπω το Trash It. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simos805 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Σαν τελευταία επιλογή βλέπω το Trash It. Το δοκίμασα κι αυτό αλλά τίποτα.. το αρχείο δεν λέει να ξεκολλήσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά. Αποσυνδέοντας δηλαδή τον δίσκο, το αρχείο θα έπρεπε να φύγει από τον κάδο και να επιστρέψει στον δίσκο. Συνδέοντας δε και πάλι το δίσκο θα έπρεπε να βρεθεί ξανά στον κάδο. Για σύνδεσε λοιπόν τον δίσκο, οπότε λογικά θα πρέπει με μια από τις εντολές να φύγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά. Αποσυνδέοντας δηλαδή τον δίσκο, το αρχείο θα έπρεπε να φύγει από τον κάδο και να επιστρέψει στον δίσκο. Συνδέοντας δε και πάλι το δίσκο θα έπρεπε να βρεθεί ξανά στον κάδο. Για σύνδεσε λοιπόν τον δίσκο, οπότε λογικά θα πρέπει με μια από τις εντολές να φύγει. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν τον έχει. @Simos805 Άνοιξε το Disk Utility να δεις μήπως ο δίσκος (το φάντασμά του δηλαδή) εμφανίζεται στο αριστερό πλαίσιο (συμβαίνει καμμιά φορά). Αν είναι, δοκίμασε να τον κάνεις eject. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αυτό σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν τον έχει. @Simos805 Άνοιξε το Disk Utility να δεις μήπως ο δίσκος (το φάντασμά του δηλαδή) εμφανίζεται στο αριστερό πλαίσιο (συμβαίνει καμμιά φορά). Αν είναι, δοκίμασε να τον κάνεις eject. Σωστές οι παρατηρήσεις, πάντως αν δεν δουλέψει· 1. Mερίμνησε για ένα Time Machine backup 2. Paste την εντολή sudo rm -ri ~/.Trash (ένα λάθος σε πληκτρολόγηση της μπορεί να διαγράψει το σύστημα) και Enter 3. Πιστοποιείσαι 4. Πληκτρολογείς Y σε ανταπόκριση του prompt για διαγραφή του αρχείου και κατόπιν του ίδιου του φακέλου ~/.Trash 5. Log Out - Log In, οπότε θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος ~/.Trash με σωστά ownerships και permissions και το θέμα πρέπει να έχει εκλείψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Simos805 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά. Αποσυνδέοντας δηλαδή τον δίσκο, το αρχείο θα έπρεπε να φύγει από τον κάδο και να επιστρέψει στον δίσκο. Συνδέοντας δε και πάλι το δίσκο θα έπρεπε να βρεθεί ξανά στον κάδο. Για σύνδεσε λοιπόν τον δίσκο, οπότε λογικά θα πρέπει με μια από τις εντολές να φύγει. Ναι αυτό συμβαίνει όταν τον έχω συνδεδεμένο εξαφανίζεται το αρχείο από τον κάδο. Όμως όλες της εντολές τις εκτελώ με τον δίσκο συνδεδεμένο (βασικά μόνημα συνδεδεμένο τον έχω) και τον έλεγχο στο disk utility το έκανα σε αυτόν τον δίσκο.. Σωστές οι παρατηρήσεις, πάντως αν δεν δουλέψει· 1. Mερίμνησε για ένα Time Machine backup 2. Paste την εντολή sudo rm -ri ~/.Trash (ένα λάθος σε πληκτρολόγηση της μπορεί να διαγράψει το σύστημα) και Enter 3. Πιστοποιείσαι 4. Πληκτρολογείς Y σε ανταπόκριση του prompt για διαγραφή του αρχείου και κατόπιν του ίδιου του φακέλου ~/.Trash 5. Log Out - Log In, οπότε θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος ~/.Trash με σωστά ownerships και permissions και το θέμα πρέπει να έχει εκλείψει Το έκανα κι αυτό, το είχα δει και σε ένα site πριν το γράψεις, όμως τίποτα... το αρχείο δεν λέει να φύγει από το trash του δίσκου... εκτέλεσα μάλιστα και την εντολή, κάνοντας εμφάνιση των κρυφών αρχείων στο σύστημα και σέρνοντάς τον φάκελο trashes του δίσκου στη γραμμή εντολών ώστε να διαγράψει αυτόν τον φάκελο trash και όχι τον φάκελο του συστήματος, και παρόλα αυτά τίποτα.. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν τον έχει. @Simos805 Άνοιξε το Disk Utility να δεις μήπως ο δίσκος (το φάντασμά του δηλαδή) εμφανίζεται στο αριστερό πλαίσιο (συμβαίνει καμμιά φορά). Αν είναι, δοκίμασε να τον κάνεις eject. Τον έχω αποσυνδέσει τον δίσκο και όχι δεν τον δείχνει στο disk utility, όμως μόλις τον συνδέσω πάλι το αρχείο στον κάδο είναι στη θέση του ανέπαφο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα