georgepppo Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Όταν είχα φτιάξει το πρώτο μου PC, φυσιολογικά, δεν ήξερα. Είχα λοιπόν ξοδέψει προηγουμένως μήνες ολόκληρους διαβάζοντας άρθρα σε περιοδικά (δεν υπήρχε internet και dsl χύμα τότε) ρωτώντας όποιον έβρισκα μπροστά μου, ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες από μαγαζί σε μαγαζί στη Στουρνάρη για να βλέπω πράγματα από κοντά. Εννοείται ότι δεν μου βγήκε σε καμία περίπτωση φθηνότερο, ειδικά αν τα βάλω όλα στην εικόνα. Είχα όμως την χαρά ότι το έφτιαξα μόνος μου και ότι ήταν στα μέτρα μου. Πέρασαν κάποια 6-7 χρόνια, το PC αυτό πάλιωσε, χρειάστηκα καινούριο. Όταν ξεκίνησα να ψάχνω τι κομμάτια θα βάλω πάνω, διαπίστωσα ότι όλα μα όλα όσα ήξερα, απλά δεν ίσχυαν πια, όλα είχαν αλλάξει. socket επεξεργαστών, interfaces, καλώδια, περιφερειακά, λειτουργικά, drivers, τα πάντα. Φυσικά επειδή ήθελα πλέον να βγάζω χρήματα από το PC μου και όχι το αντίστροφο, απλά πήρα ένα έτοιμο αυτή τη φορά. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να ξαναπεράσω αυτή τη διαδικασία. Φυσικά σέβομαι ότι κάποιος μπορεί να βολεύεται μ' αυτόν τον τρόπο, όμως για διάφορους λόγους δεν είναι ούτε το φυσιολογικό, ούτε το συνηθισμένο, ούτε ο κανόνας στην αγορά. το συμπέρασμα μου είναι ότι τα custom builds είναι καλή λύση όταν το έχεις το άθλημα σε ψάξιμο,αλλιώς πρέπει να φάς πολύ χρόνο.
freegr Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Η παγκόσμια αγορά μαστίζεται απο ύφεση λόγω του οικονομικοί κλίματος αλλα στη χωρα νας αγοράζουνε γκάτζετ και την ίδια ώρα δεν πληρώνουν υποχρεώσεις τους..
AntiCambeR Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το να φτιάξεις PC μόνος σου δεν νομίζω πως στοιχίζει λιγότερα χρήματα,θα είναι όμως το ίδιο η και καλύτερο απο το έτοιμο.Επιλέγεις τι θα βάλεις και επίσης δεν πληρώνεις το λογισμικό. Κάποιοι προτιμούν να το φτιάχνουν μονοί τους γιατί είναι η ικανοποίηση που νιώθουν.Για κάποιον που θέλει να το φτιάξει μόνος του για πρώτη φορά είναι απο λίγο εως πολύ δύσκολο και χρειάζεται διάβασμα γιατί τα κομμάτια θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους,socket,ασυμβατότητες ram κλπ.
Conan2046 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το να φτιάξεις PC μόνος σου δεν νομίζω πως στοιχίζει λιγότερα χρήματα,θα είναι όμως το ίδιο η και καλύτερο απο το έτοιμο.Επιλέγεις τι θα βάλεις και επίσης δεν πληρώνεις το λογισμικό. Μα σ' αυτά που φτιάχνεις μόνος σου αγοράζεις το λογισμικό, τι εννοείς;
Alx1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το να φτιάξεις PC μόνος σου δεν νομίζω πως στοιχίζει λιγότερα χρήματα,θα είναι όμως το ίδιο η και καλύτερο απο το έτοιμο.Επιλέγεις τι θα βάλεις και επίσης δεν πληρώνεις το λογισμικό. Κάποιοι προτιμούν να το φτιάχνουν μονοί τους γιατί είναι η ικανοποίηση που νιώθουν.Για κάποιον που θέλει να το φτιάξει μόνος του για πρώτη φορά είναι απο λίγο εως πολύ δύσκολο και χρειάζεται διάβασμα γιατί τα κομμάτια θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους,socket,ασυμβατότητες ram κλπ. Είναι βέβαιο ότι το να το φτιάξεις μόνος σου δεν στοιχίζει λιγότερα χρήματα. Απλά είναι εντελώς απίθανο να πας να αγοράσεις τα κομμάτια ένα-ένα και να πετύχεις καλύτερες τιμές από τον OEM κατασκευαστή που θα παραγγείλει τεράστιες ποσότητες και θα πάρει τις αντίστοιχες εκπτώσεις από τους κατασκευαστές των περιφερειακών. Αυτό που μπορείς να γλιτώσεις είναι το κόστος συναρμολόγησης (το οποίο ποτέ και πουθενά δεν είναι δωρεάν) και να γλιτώσεις και κάποια λίγα περιφερειακά που δεν σου χρειάζονται όπως και bundled software που επίσης μπορεί να μην σου χρειάζεται ή να το έχεις ήδη. Και πέρα από το κόστος, ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις το επίπεδο ολοκλήρωσης (integration) των διαφορετικών κομματιών μεταξύ τους, δηλαδή το πόσο καλά και σωστά θα συνεργάζονται όλες οι συσκευές, κάρτες κτλ μεταξύ τους. Απλά δεν έχεις την δυνατότητα σε καμία περίπτωση να κάνεις διαφορετικούς πειραματισμούς και συνδυασμούς, δεν γίνεται. Θα επιλέξεις κάποια κομμάτια και απλώς θα ελπίζεις ότι θα συνεργαστούν σωστά. Μόνο αν τυχόν πας σε μαγαζί να στο συναρμολογήσουν ίσως (ΙΣΩΣ) σε προειδοποιήσουν ότι κάποιες από τις επιλογές σου μπορεί να μην περπατήσουν. Ναι,το αγοράζεις απο τον θείο. Άμα θέλεις να είσαι νόμιμος, επειδή π.χ. το PC το έχεις στο μαγαζί, και πάλι δεν συμφέρει να το φτιάξεις μόνος σου, διότι εσύ θα αγοράσεις μία άδεια λογισμικού πολύ ακριβότερα από ό,τι ο ΟΕΜ κατασκευαστής θα αγοράσε εκατοντάδες χιλιάδες. Και δεν μιλάω μόνο για το OS αλλά και πολλά συνοδευτικά προγράμματα. Σε άλλη περίπτωση βέβαια, π.χ. για φορητό, πλέον υπάρχουν στην αγορά και επιλογές χωρίς OS για να εγκαταστήσεις μόνο σου όποιο OS θέλεις, είτε αγορασμένο ή προϋπάρχον είτε από τον θείο όπως λες.
DJTaurus Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Ο αργός θάνατος των PC. Intel planning for thousands of job cuts
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα