Προς το περιεχόμενο

Περιεργη συμπεριφορα fans

ΔημητρηςΜπιστιολης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.
Ανακαλυπτωντας εκπληκτος οτι το προιστορικο case μου εχει και αλλον ενα ανεμιστηρα 90 mm μπροστα παραγγειλα το παρακατω μιας και η μητρικη μου εχει μονο 2 4pin θεσεις για fan..ενα για την ψυκτρα του cpu και ενα για case οπου εχω βαλε ενα 3πινο arctic f12.
Με το που πηρα το splitter εβαλα το μπροστα fan στα molex μιας και τετοιες συνδεσεις ειχε και το arcic στο 4pino.
Ομως το bios βλεπει μονο το case fan που λειτουργει σε full speed λογω molex και οχι το arctic παρολο που λειτουργουν ολα κανονικα..
Μπορει καπιος να μου πει τι γινεται?

https://www.ekwb.com/shop/ek-cable-splitter-4-fan-pwm-extended

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς και θα δουλεύει φουλ αφού είναι στην 12άρα πάνω λόγο molex.Αυ

Αυτο το περιμενα..το θεμα ειναι γιατι δεν βλεπει το bios το αλλο το 3pino αν και δουλευει κανονικα

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα.

Ανακαλυπτωντας εκπληκτος οτι το προιστορικο case μου εχει και αλλον ενα ανεμιστηρα 90 mm μπροστα παραγγειλα το παρακατω μιας και η μητρικη μου εχει μονο 2 4pin θεσεις για fan..ενα για την ψυκτρα του cpu και ενα για case οπου εχω βαλε ενα 3πινο arctic f12.

Με το που πηρα το splitter εβαλα το μπροστα fan στα molex μιας και τετοιες συνδεσεις ειχε και το arcic στο 4pino.

Ομως το bios βλεπει μονο το case fan που λειτουργει σε full speed λογω molex και οχι το arctic παρολο που λειτουργουν ολα κανονικα..

Μπορει καπιος να μου πει τι γινεται?

https://www.ekwb.com/shop/ek-cable-splitter-4-fan-pwm-extended

φιλαρακο το fan το συνδεσες σε molex του τροφοδοτικου?αυτο καταλαβαινω απο την περιγραφη σου.

αν αυτο ισχυει δεν μπορεις να το δεις στο bios.

μηπως βλεπεις το arcic και τα εχεις μπερδεψει?

το σπλιτερ αν δινει ρευμα μονο στο arcic ειναι περιττο.

βγαλε το και κουμπωσε το arcic πανω στην μητρικη.

το σπλιτερ θα χρειαζοτανε μονο αν ηθελες να συνδεσεις κι αλλα fan στην μητρικη και το molex που εχει (θυληκο φανταζομαι) ειναι για να μπορεσεις να δωσεις την επιπλεον ισχυ που θα χρειαζεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...