cumulus Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Σε μια γραμμη που εχει συναγερμο και μεχρι προσφατα δεν υπηρχε υπηρεσια ιντερνετ ενεργοποηθηκε η γραμμη forthnet adsl.Η συνδεση που εκανα στη τηλεφωνικη γραμμη ειναι απο τις οδηγιες του αρθρου που εχει δημοσιευσει ο poulino1)Πηρα ενα σπλιτερ και στην εισοδο line εβαλα τη γραμμη του οτε που ερχεται στο σπιτι.Ξεχασα να γραψω οτι η συνδεση γινεται στη πρωτη πριζα2)Στην εξοδο phone του σπλιτερ συνδεω τη τηλεφωνικη γραμμη του συναγερμου3)Στην εξοδο ρουτετ του σπλιτ συνδεω το ρουτερΜετα απο αυτο εχω τηλεφωνο σε ολες τις πριζες χωρις φιλτρα αφου η γραμμη φιλτραρεται απο το σπλιτερ,το ρουτερ δουλευει οκ,αλλα ο συναγερμος δεν κανει κληση.Τι κανω λαθος;Οι τηλεφωνικες πριζες παιρνουν γραμμη μεσω του συναγερμου και αφου ολες λειτουργουν οκ σημαινει οτι το σημα ειναι φιλτραρισμενο,τοτε γιατι ο συναγερμος δεν κανει κληση;
soteras Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Μήπως πάνω στο κούνημα ξεκούμποσε το καλώδιο από την πλακέτα του συναγερμού και δεν βλέπε σωστά το τηλέφωνο.Δεν ξέρω αν υσχιεί πλέον αλλά κάποτε παλαιοτέρα κάπου στο 2009 - 2010 θυμάμαι από την τότε εταιρία που ήμουν με είχαν ρωτήσει όταν έκανα αίτηση για αδσλ αν το σπίτι έχει συναγερμό. Άν βγάλεις τα πάντα μοντεμ και σπλίτερ και συνδέσεις όπως πριν τον συναγερμο θα κάνει κλήση? Επίσης είσαι σίγουρος ότι όλες οι πρίζες παίρνουν μέσο του συναγερμού το λέω γιατί αν είσαι με κέντρο σημάτων συνδεδεμένων και δεν έχεις πληρώσει ίσως έχει μπει κάποια φραγή μέχρι να πέσει το χρήμα και απλά να είναι τυχαίο.
cumulus Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Η γραμμη του τηλ. οπως εγραψα δεν ειχε ιντερνετ και ηταν στον ΟΤΕ.Χθες μετα τη μεταβιβαση στη forthnet και με το που ενεργοποιηθηκε το adsl ο συναγερμος επαψε καλει. Το καλωδιο ειναι κουμπωμενο στην πλακετα μια χαρα.Το υπολοιπο σπιτι παιρνει σημα μεσω του συναγερμου,διοτι αμα βγαλω το κλιπ του τηλεφωνου στην πλακετα του συναγερμου δεν εχω τηλεφωνο στο υπολοιπο σπιτι. Η συνδρομη ειναι πληρωμενη
soteras Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Χμμμ για μήλα με forthnet μπας και γιατί και εγώ έτσι τα έχω συνδεδεμένα αν θυμάμαι σωστά και κάλει μια χαρά.
cumulus Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Το προβλημα βρεθηκε,αλλα δεν ξερουμε πως θα λυθει Πριν απο αρκετα χρονια,υπηρχε η δυνατοτητα να εχεις στην τηλ. γραμμη δυο παροχους (για ομιλια μιλαω).Ο ενας ηταν ο στανταρτ και μιλουσες μεσω αυτου μολις επαιρνες γραμμη και για να μιλησεις μεσω του αλλου,επρεπε να πληκτρολογησεις ενα τετραψηφιο κωδικο. Εγω ειχα βαλει στανταρτ τη forthnet και δευτερο τον οτε μεσω πληκτρολογησης του τετραψηφιου κωδικου.Επειδη ο συναγερμος δε λειτοργουσε καλα μεσω του δικτυου της forthenet τον "αναγκασαμε" να καλει μεσω οτε και αυτο εχει παραμεινει μεχρι τωρα.Προσπαθει λοιπον να καλεσει απο forthnet μεσω οτε.Το θεμα ειναι οτι επειδη ο συναγερμος ειναι παλιος ,25 ετων,δεν υπαρχει τεχνικος που να ξερει πως θα ακυρωσουμε την εντολη να καλει μεσω οτε
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 ο συναγερμος σου καλει καποιο προθεμα πριν το νουμερο για αυτο γινεται αυτο που λες.υποχρεωτικα καποιος πρεπει να προγραμματισει τον συναγερμο παλι.δεν ξερω αν στο Manual γραφει πως να τον προγραμματισεις απο το Panel του αμα γινεται. αλλιως θελει τεχνικο. και το γραφω γενικως για να ξερει ο κοσμος ενα δυο πραγματα αν παιζει ο συναγερμος κτλ. α.θα πρεπει πανω στην πλακετα του συναγερμου να υπαρχει ταση απο την τηλεφωνια. β.αν εχεις το τηλεφωνο ανοιχτο ή βαλεις τηλεφωνικη συσκευη πριν το συναγερμο ή παραλληλα πανω θα πρεπει να ακουσεις τον συναγερμο να καλει τα νουμερα .εννοειται οτι επειδη εχεις ανοιχτσο το τηλεφωνο δεν θα παιξει. επισης περιμενεις 5-6 seconds να παρει τηλεφωνο ο συναγερμος και μετα σηκωνεις το τηλεφωνο οποτε εκει θα ακουγες το μυνημα που ειναι ηχογραφημενο οτι δεν χρειαζεται πλεον το προθεμα.
cumulus Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Οπως τα λες ειναι.Ακουγα απο το τηλεφωνο οτι δεν χρειαζεται προθεμα.Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο καταφερα και ξαναπερασα σωστα αυτη τη φορα τους αριθμους
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Στις 15/4/2016 στις 2:27 ΜΜ, cumulus είπε Οπως τα λες ειναι.Ακουγα απο το τηλεφωνο οτι δεν χρειαζεται προθεμα.Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο καταφερα και ξαναπερασα σωστα αυτη τη φορα τους αριθμους μια χαρα αφου το καταφερες χωρις τεχνικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα