vaggos_ece Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 καλησπερα φορουμ, **εχετε ιδεα πως μπορω να βλεπω τα πακετα που περνουν απο το ρουτερ μου?**....σκεφτηκα να αγορασω ενα ρουτερ 2ο και να τα βαλω σε σειρα. το 1 πισι θα ειναι στο ενδιαμεσο ρουτερ με wireskark .... απλα δεν μου φαινεται και πολυ πρακτικο αυτο... επισης ειναι δικο μου router και εχω κωδικους (για wifi , ip getaway interface κτλπ) ....**μπορω να το κανω hub?**
suffocater Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 http://lifehacker.com/how-to-tap-your-network-and-see-everything-that-happens-1649292940
vaggos_ece Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 http://lifehacker.com/how-to-tap-your-network-and-see-everything-that-happens-1649292940 ενδιαφερον αλλα δεν καταλαβα πως μπορω να βλεπω τα πακετα που στελνω απο κινητο με το λαπτοπ μου.... δεν εχω linux επισης...
suffocater Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Το wireshark,που ουσιαστικά χρειάζεσαι,δουλεύει και σε windows,δεν χρειάζεται λινουξ.Το ίδιο και τα υπόλοιπα εργαλεία που αναφέρει ο οδηγός.Θα χρειαστεί να διαβάσεις λιγο για να καταλαβεις πως λειτουργουν.Για τα βασικά που θες να κανεις,ΔΕΝ ειναι τοσο δυσκολο πάντως.
sundance_kid Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 ...πως μπορω να βλεπω τα πακετα που περνουν απο το ρουτερ μου?... Τί router είναι; Έχει cli; Άν ναί, επειδή τα περισσότερα είναι wrt-based (κι ας μη το δειχνουν), θα υποστηρίζει κάτι σε tcpdump (βλ. τα ΖΤΕ όλων των Ελληνικών παρόχων).
rfc Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εγω προσωπικα τα βλεπω ολα αυτα απο mikrotik router. Τα εχει ολα αυτα που ζητας
vaggos_ece Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 ρε παιδια η τελευτεα εκδοση wireshark που εχω διαφερει απο αυτη που εχει το λινκ . και οι μονες επιλογες που εχω ειναι ethernet kai wifi που ειναι προφανος μονο για το δικο μου λαπτοπ. Τί router είναι; Έχει cli; Άν ναί, επειδή τα περισσότερα είναι wrt-based (κι ας μη το δειχνουν), θα υποστηρίζει κάτι σε tcpdump (βλ. τα ΖΤΕ όλων των Ελληνικών παρόχων). φιλε δεν ξερω τι ειναι αυτα που λες , παντος ειμαι σιγουρος οτι το ρουτερ δεν ειναι hub αρα στελνει τα framme/data/packets xD με arp στην mac του λαπτοπ μου...μαλλον γιαυτο δεν μπορω να sniffarw τα παντα ... Το wireshark,που ουσιαστικά χρειάζεσαι,δουλεύει και σε windows,δεν χρειάζεται λινουξ.Το ίδιο και τα υπόλοιπα εργαλεία που αναφέρει ο οδηγός.Θα χρειαστεί να διαβάσεις λιγο για να καταλαβεις πως λειτουργουν.Για τα βασικά που θες να κανεις,ΔΕΝ ειναι τοσο δυσκολο πάντως. βλεπω στο video οτι επιλεγει καποιο lan δικτυο και οτι εχει επιλογες για bus .... εγω δεν εχω κανει καποιο λαν .... εχω ενα λαπτοπ και ενα iphone(αν παιζει ρολο) με wife ,pc με ubuntu.μηπως πρεπει να κανω λαν οπου το ενα τερματικο να ειναι admin.
sundance_kid Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Με το wireshark, μπορείς να δείς τα πακέτα που ανταλάσσοντε μεταξύ ενος interface του υπολογιστή σου (ενσυρματο ή ασύρματο) και του αντιστοιχου interface του CPE. Απο κεί και πέρα μπορείς να δείς με τον τρόπο που σου ανεφερα παραπάνω τι πακέτα διακινούνται μεσα στο router σου (συμπεριλαμβανομένου και αυτών που πηγαίνουν εκείνη την στιγμή στο pc σου, οπότε ανέμενε ένα σχετικό mess) ή να δείς τα πακέτα που διακινούνται απο κάποιο άλλο interface του router (αλλό εννοώ κάποιο εκτός απ αυτό που είσαι συνδεδεμένος τη δεδομένη στιγμή με το CPE) με το να κάνεις ARP spoofing. Το ARP spoofing δεν μπορώ να σου το αναλύσω εδώ διότι είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ.
sundance_kid Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το ARP spoofing δεν μπορώ να σου το αναλύσω εδώ διότι είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ. Και επανέρχομαι μετά το pm, είναι φόρουμ εδώ όχι chat room. Όλα (ΙΜΗΟ) τα λέμε για να τα βλέπουν όλοι και να βοηθάμε και να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλο. Οπότε για το πώς γίνεται η διαδικασία του ARP spoofing, εφ'όσον σίγουρα θέλεις να την μάθεις καθαρά για εκπαιδευτικό σκοπο, υπάρχει πάρα πολύ υλικό στο ιντερνετ.
vaggos_ece Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Και επανέρχομαι μετά το pm, είναι φόρουμ εδώ όχι chat room. Όλα (ΙΜΗΟ) τα λέμε για να τα βλέπουν όλοι και να βοηθάμε και να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλο. Οπότε για το πώς γίνεται η διαδικασία του ARP spoofing, εφ'όσον σίγουρα θέλεις να την μάθεις καθαρά για εκπαιδευτικό σκοπο, υπάρχει πάρα πολύ υλικό στο ιντερνετ. οκ το keyword ειναι αρκετα καλο για αρχη ... ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα