MixalisDev Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γεια σας θελω να φτιαξω μια εφαρμογη σε matlab η οποια να μπορει να ανγνωριζει μουσικη Εχω διαβασει καθε μουσικη εχει ενα finger print το οποιο το βγαζουμε με το fft Ξερω πως να αποθηκευω εναν ηχο και να τον κανω plot αλλα δεν ξερω πως να κανω fft... Μονο με sptool εχω καταφερει να παω στο πεδιο των συχνοτητων..Τελος οταν καταφερω να παω στο πεδιο των συχνοτητων ποιες συχνοτητρες θα παιρνω Στο matlab ειμαι πρωταρης ακομα Για αρχη αυτο εχω κανει regObg=audiorecorder; recordblocking(regObg,5); myRec=getaudiodata(regObg); plot(myRec);
Sheogorath Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Έχει έτοιμες συναρτήσεις. Ότι χρειάζεσαι googlαρε, πχ FFT matlab http://www.mathworks.com/help/matlab/ref/fft.html
groot Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γεια σας θελω να φτιαξω μια εφαρμογη σε matlab η οποια να μπορει να ανγνωριζει μουσικη Εχω διαβασει καθε μουσικη εχει ενα finger print το οποιο το βγαζουμε με το fft Ξερω πως να αποθηκευω εναν ηχο και να τον κανω plot αλλα δεν ξερω πως να κανω fft... Μονο με sptool εχω καταφερει να παω στο πεδιο των συχνοτητων..Τελος οταν καταφερω να παω στο πεδιο των συχνοτητων ποιες συχνοτητρες θα παιρνω Στο matlab ειμαι πρωταρης ακομα Για αρχη αυτο εχω κανει regObg=audiorecorder; recordblocking(regObg,5); myRec=getaudiodata(regObg); plot(myRec); Αχμ... Έχεις μπερδέψει τα πάντα. Α) "Αναγνωρίσει μουσική" = τι; Τι ακριβώς να αναγνωρίσει; Β) Το finger print τι είναι; Τι εννοείς; Γ) Το "fft" είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πως έχει σχέση (στο μυαλό σου) με όλα αυτά;
MixalisDev Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γεια σας θελω να φτιαξω μια εφαρμογη σε matlab η οποια να μπορει να ανγνωριζει μουσικη Εχω διαβασει καθε μουσικη εχει ενα finger print το οποιο το βγαζουμε με το fft Ξερω πως να αποθηκευω εναν ηχο και να τον κανω plot αλλα δεν ξερω πως να κανω fft... Μονο με sptool εχω καταφερει να παω στο πεδιο των συχνοτητων..Τελος οταν καταφερω να παω στο πεδιο των συχνοτητων ποιες συχνοτητρες θα παιρνω Στο matlab ειμαι πρωταρης ακομα Για αρχη αυτο εχω κανει regObg=audiorecorder; recordblocking(regObg,5); myRec=getaudiodata(regObg); plot(myRec); Αχμ... Έχεις μπερδέψει τα πάντα. Α) "Αναγνωρίσει μουσική" = τι; Τι ακριβώς να αναγνωρίσει; Β) Το finger print τι είναι; Τι εννοείς; Γ) Το "fft" είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πως έχει σχέση (στο μυαλό σου) με όλα αυτά; Κατι σαν και αυτος; θελω να κανω https://www.toptal.com/algorithms/shazam-it-music-processing-fingerprinting-and-recognition
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Για να κανεις "κάτι" σαν αυτό θα πρέπει να διαβάσεις "παρά πολύ" θεωρία πρώτα απ'ολα. Όταν θα έχεις κάνει το προηγούμενο και θα έχεις καταλήξει στους αλγόριθμους που χρειάζεσαι...αν ακόμα χρειάζεσαι βοήθεια πως θα τους υλοποιήσεις σε MATLAB (αμφιβάλλω), έλα να τα πούμε. 2
groot Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Για να κανεις "κάτι" σαν αυτό θα πρέπει να διαβάσεις "παρά πολύ" θεωρία πρώτα απ'ολα. Όταν θα έχεις κάνει το προηγούμενο και θα έχεις καταλήξει στους αλγόριθμους που χρειάζεσαι...αν ακόμα χρειάζεσαι βοήθεια πως θα τους υλοποιήσεις σε MATLAB (αμφιβάλλω), έλα να τα πούμε. What he said 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα