Giorgos65ert Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γεια σας παιδιά έχω μια ερώτηση, Δοκίμασα τυχαία μια εντολή και εμφανίστηκε κάτι παράξενο. Όταν έγραψα την εντολή "sudo su && ls" εμφανίστηκε κάτι παράδοξο, το παράδοξο ήταν ότι δεν έκανε τίποτα έκτος ότι μου έδωσε root privileges, συνεχίζοντας τούτο το μυστήριο πατώντας ένα τυχαίο exit, ο καημένος, μου βγάζει το αποτέλεσμα της ls... (Εκεί τα έπαιξα τελείως δεν γινόταν .) Γνωρίζει κανείς τι στο καλό συνέβει? Αυτό συμβένει και με όλες σχεδόν τις εντολές (που δοκίμασα). Επίσης άλλη μια ερώτηση έγραψα ακόμη μια τυχαία εντολή την sudo ls && su και μου έβγαλε ένα 'Password:' Έγραψα το αληθινό password του συστήματος και μου έδωσε τούτο δω "su: Authentication failure" Τι έγινε και εδώ πάλι?? Είναι αυτά bugs η κάνω κάτι λάθος??
Ilias95 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Γιατί ήταν παράδοξο; Τι περίμενες να βγει;Το a && b σημαίνει: τρέξε την a και αν και μόνο αν ολοκληρωθεί σωστά (με exit code 0 δηλαδή) τρέξε την b.Όταν έδωσες exit, τελείωσε η εκτέλεση της "sudo su" στο αρχικό shell και πολύ καλά έκανε και σου έβγαλε τα αποτελέσματα της ls.Επίσης στο sudo ls && su σου ζητούσε τον κωδικό του root (λόγω της su που είναι το ίδιο με su root). Αληθινό password του συστήματος δεν υπάρχει στην βιβλιογραφία. Μήπως εσύ έδωσες τον κωδικό του χρήστη σου με τον οποίο έχεις απλά δικαιώματα root λόγω sudo; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2016 από Ilias95 1
Giorgos65ert Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Γιατί ήταν παράδοξο; Τι περίμενες να βγει; Το a && b σημαίνει: τρέξε την a και αν και μόνο αν ολοκληρωθεί σωστά τρέξε την b. Όταν έδωσες exit, τελείωσε η εκτέλεση της "sudo su" στο αρχικό shell και πολύ καλά έκανε και σου έβγαλε τα αποτελέσματα της ls. Επίσης στο sudo ls && su σου ζητούσε τον κωδικό του root (λόγω της su που είναι το ίδιο με su root). Αληθινό password του συστήματος δεν υπάρχει στην βιβλιογραφία. Μήπως εσύ έδωσες τον κωδικό του χρήστη σου με τον οποίο έχεις απλά δικαιώματα root λόγω sudo; Σωστά! Τώρα κατάλαβα γιατί μου παρουσίαζε τούτο δω Εγώ νόμιζα το ντουβάρι ότι το (π.χ. a=false,b=true) a && b => false && true = false Και ναι! και στο δεύτερο έχεις δίκιο! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα