Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος. Η intel δηλαδή γιατί δεν τον έβαζε στα 4+ και μας παιδεύει?

Μήπως δεν τους βγάζει εκεί, γιατί ένα ποσοστό από τα τσιπάκια ΔΕΝ μπορεί να

ανταποκριθεί από πλευράς κατανάλωσης, θερμικής συμπεριφοράς, σταθερότητας

ή και στα 3 μαζί? Λέω μήπως.

Ειναι σοβαρη ερωτηση τωρα αυτη? Μηπως παντοτε, δεν εκανε ετσι [και] η Intel?

Μηπως και τωρα, δεν βγαζει επεξεργαστες, με μονο εκατο (100!) MHz διαφορα?

:P

Δημοσ.

Αλχημείες με προγράματα μητρικών και αστείες αντερωτήσεις.

Άμα έχετε κάνει και εσείς το oc σας από utility να το διευκρινίζετε

για να ξέρουμε τι διαβάζουμε και τι υπόβαθρο έχει αυτός που το γράφει.

Ειναι σοβαρη ερωτηση τωρα αυτη? Μηπως παντοτε, δεν εκανε ετσι [και] η Intel?
Μηπως και τωρα, δεν βγαζει επεξεργαστες, με μονο εκατο (100!) MHz διαφορα?
:P

Ούτε που καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν θες διατύπωσε το κάπως αλλιώς

να καταλάβω κι εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και για να βρεις τα όρια του επεξεργαστή θα το κάνεις με utility που αλλάζει επί τόπου αντί να κάνεις 500 reboot...

Επίσης αν δεν το χρειάζεσαι να τρέχει πάντα σε oc δεν θα το ορίσεις από το Bios να είναι συνεχώς σε oc... αντιθέτως, σε νορμάλ κατάσταση θα τον έχεις undervolted για καλύτερη θερμότητα/λιγότερη κατανάλωση,τράβα εσύ και μπες στο bios κάθε φορά.

Δεν είμαστε πια στο 1999 που χρειαζόταν oc ακόμα και για το internet...

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και για να βρεις τα όρια του επεξεργαστή θα το κάνεις με utility που αλλάζει επί τόπου αντί να κάνεις 500 reboot...

Επίσης αν δεν το χρειάζεσαι να τρέχει πάντα σε oc δεν θα το ορίσεις από το Bios να είναι συνεχώς σε oc... αντιθέτως, σε νορμάλ κατάσταση θα τον έχεις undervolted για καλύτερη θερμότητα/λιγότερη κατανάλωση,τράβα εσύ και μπες στο bios κάθε φορά.

Αυτό το έχω πραγματικά απορία σχετικά με το ρεύμα που δίνει το utility. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια απόκλιση μεταξύ utility και bios εφόσον δώσεις το ίδιο ρεύμα ; Αναφέρομαι σε αυτό που είπες, περί live tweaking χάρη στο utility άνευ μεγάλου αριθμού επανεκκινήσεων. Πχ δίνεις 1.3v από το utility για τα 4.3 σε έναν g3258, θα έχεις την ίδια σταθερότητα σε stress με το 1.3v που δίνεις από το bios για τα ίδια ghz ; 

Δημοσ.

i7 και G3258 (μιας και μιλαμε για τον μοναδικο ξεκλειδωτο 2πηρηνο intel) δεν εχουμε διαφορα σε θεμα internet και office καταστασεις.

Ουτε ο Phenom II 955 του γιου μου δεν εχει διαφορα που εχει το μισο single core απο τους Intel.

Overclocking ολες οι καινουργιες Motherboard εχουν προφιλ που δινουν μονες τους ρυθμισεις, απλα δινουν πολυ ρευμα για την συχνοτητα που κανουν overclocking, oi παλιες 1366 και 775 socket δεν ειχαν uefi bios, και πρεπει να τις βαζεις αποκλειστικα χειροκηνιτα τις ρυθμισεις.

Ψυχτρα που λεει ο φιλος, ειναι μια επενδυση αλλα μιλαμε για θεμα κοστος και προτεινα τον ι5 οτι ειναι απο μονος 

του δυνατος και κραταει σαν performance ποιο πολυ καιρο, ακομα και μεταχειρισμενος ειναι ποιο πολυ value απο τους αλλους 2.

Και τελος ποιος ειναι  ο ts που γραφεται ολοι....?????

Δεν αντιλεγω οτι ο ι5 αξιζει, τον εχω προτεινει και εγω πολλες φορες. Αλλα μου φαινεται οτι εχει περιορισμενο χρηματικο οριο ο φιλος.

α) Ο ts δεν γράφει πουθενά ότι θέλει/μπορεί να ασχοληθεί με oc.

Ακόμα και να θέλει, το πόσο 'πανεύκολο' είναι, καθορίζεται από 

την τριβή, από το επίπεδο ενασχόλησης του χρήστη με τους υπολογιστές.

Πρόσφατα έχω δει thread όπου συμφορουμίτης ακολουθώντας παρόμοιες

συμβουλές δεν μπορούσε να κάνει oc γιατί δεν είχε πατήσει το Num Lock

και δεν μπορούσε να πληκτρολογίσει την τιμή του πολλαπλασιαστή.

Ναι καλά κατάλαβες δεν ήξερε ούτε πως να γράψει στον multiplier,

φαντάσου που κατέληξε το υπόλοιπο της προσπάθειας.

Και δεν ήταν ούτε χαζός, ούτε κάνας ΄περιορισμένος'.

Μια χαρά συντεταγμένο και ορθογραφημένο λόγο είχε ο άνθρωπος,

απλά ήταν -προφανώς- άσχετος με το όλο εγχείρημα.

Πόσα άλλα νήματα άλλωστε υπάρχουν στο αντίστοιχο section του forum

από μπλεγμένους ανάμεσα σε τάσεις, συχνότητες και θερμοκρασίες που ΔΕΝ καταλήγουν πουθενά.

Οι χρήστες παρατάνε την προσπάθεια.

Έχουν πληρώσει hardware για oc και καταλήγουν με μια τρύπα στο νερό.

Δεν ισχυρίζομαι ότι το oc είναι καμιά βαριά επιστήμη, ο βαθμός δυσκολίας

του όμως δεν εξαρτάται από δικές μας υποθέσεις αλλά από το επίπεδο

του χρήστη. Στην προκειμένη, το επίπεδο του χρήστη, ή θέληση του χρήστη

και η δυνατότητα του hardware, είναι τρία διαφορετικά ενδεχόμενα που πρέπει

να συναληθεύσουν για να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα.

Σαν τριάδα στο στοίχημα.

β) Θα μου επιτρέψεις να πω ότι αυτά είναι ευχολόγια.

Αν κάψει τι γίνεται?

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι όταν κάποιος θέλει να κάνει δουλειά του και έχει χρηματικές δυσκολίες

η σοφότερη λύση είναι η πιο αξιόπιστη. Έστω και για ένα στα χίλια πιο αξιόπιστη.

το επίπεδο του χρήστη, ή θέληση του χρήστη

και η δυνατότητα του hardware, είναι τρία διαφορετικά ενδεχόμενα που πρέπει

να συναληθεύσουν για να υπάρξει επιτυχές αποτέλεσμα.

Θα συμφωνησω με τα κοκκινα.

Το επιπεδο το χρηστη: ας πουμε οτι ειναι ασχετος. Υπαρχει το utility που ειπε ο elf καταρχας. Κατα δευτερον με 4 απλα βηματα μπορει να το καταφερει και απο μονος του. Δηλαδη ειναι τοσο ευκολο που το γραφω και εδω σε 2 γραμμες και το κανει ο καθενας.

H θεληση του χρηστη: Μπορει να μην εχει καθολου θεληση, οποτε και το απο πανω το διαγραφω. Αλλα εφοσον μιλησε για τον 3258 τοτε για ποιον αλλο λογο να το ειπε? Υπαρχουν και κλειδωμενοι pentium για τετοιες δουλειες και στα ιδια λεφτα περιπου.

Η δυνατοτητα του hardware: Αυτο ειναι το πιο δυνατο σημειο, το hardware εχει μεγαλες δυνατοτητες στο κοστος ενος i3 μονο (δηλαδη 3258+μητρικη). Το ποσο και αν θελει καποιος να ασχοληθει ειναι αλλο θεμα οπως ειπα πιο πανω. Το θεμα ειναι να ξεκαθαρισουμε οτι ο 3258 ειναι ενας απλος pentium εφοσον δεν προκειται να γινει καποιο οβερκλοκ.

Το αν θα καψει κατι που ειπες, ειναι σχεδον απιθανο. Ειναι πιο πιθανο να καψεις κατι γιατι επεσε το ρευμα παρα απο οβερκλοκ πλεον. Εχεις καψει κατι την τελευταια 5-10ετια? Τα εχουν κανει ολα τοσο ευκολα και ασφαλη που πρεπει να προσπαθησεις παρα πολυ για να το καταφερεις. Ειναι πιο πιθανο να γινει degrade ο επεξεργαστης η καποια κομματια της μητρικης ανα τον καιρο παρα να καψεις κατι ετσι ξαφνικα.

Το οτι υπαρχουν κομματια που δεν ξεπερνανε καποια ghz το ξερω. Το θεμα ειναι πως και τα 3.8 να φτασει (σπανιο σεναριο, συνηθως πανε αρκετα παραπανω), εχει κερδισει Μhz χωρις κανενα κοστος. Ετσι και αλλιως και οι ι3 που κανουν τα διπλασια λεφτα περιπου σε αυτες τις συχνοτητες δεν ειναι?

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνει ο ts τον g3258 με μια h81 και είναι άρχοντας, με το στοκ ψυκτράκι μέχρι τα 4 ghz είναι οκ αν το πάμε σε ακραίο σενάριο για τώρα καλοκαίρι. Αν δεν ασχοληθεί με oc και πάλι ας πάει στον ξεκλείδωτο, μιας και στο μέλλον αν το ψάξει και χρειάζεται επιπλέον ισχύ αν ξεκινήσει το oc θα πάρει αρκετή ισχύ δωρεάν ειδικά αν βάλει και μια καλύτερη ψύκτρα, έχοντας δώσει ελάχιστα χρήματα παραπάνω από το να έπαιρνε έναν κλειδωμένο pentium. Γνώμη μου ο g3258 είναι πιο συμφέρουσα αγορά. Εκτός αν από την άλλη αν ο ts θέλει skylake και δεν σπεύδει να ασχοληθεί ποτέ με oc πάει σε skylake και μια h110 μητρική.

Δημοσ.

Το παραπάνω ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Έστω ότι είναι τόσο εύκολο να γίνει από κάποιο utility

-έχω πλήρη άγνοια και δεν επιμένω- γιατί στο καλό ρε

παιδιά δεν τον βγάζει ένα Ghz πάνω η intel τον G3258?

***Tο μόνο που έχω δοκιμάσει παλαιότερα είναι το amd overdrive, που για

να ανέβασει τον cpu, έπρηζε στο ρεύμα τα πάντα και έριχνε τη

συχνότητα των μνημών και του imc με αποτέλεσμα είτε

ελάχιστη αύξηση των επιδόσεων είτε ακόμα και ελάχιστη μείωση (lol amd).***

Επίσης

Όπως γράφω και παραπάνω δεν το έχω χρησιμοποιήσει αυτό το utility, βέβαια είναι η πρώτη

μου φορά που κάποιος το προτείνει στα σοβαρά, είτε σε αυτό το forum είτε σε άλλα που συμμετέχω.

Φυσικά ούτε έχω διαβάσει τα πάντα, ούτε τα ξέρω όλα, αλλά δεν το έχω δει να προτείνεται πουθενά.

Πάντως για να βρω τα όρια του cpu χρειάζομαι 4 βία 5 reboot και βρίσκομαι ένα κλικ

από τις ιδανικές ρυθμίσεις, που θα καθοριστούν ακριβώς, μετά από τα stress tests

και την καθημερινή χρήση. Όχι επειδή είμαι κάνας μάγκας απλά έτσι περιγράφεται η

διαδικασία από πλείστους όσους οδηγούς oc.

Αφού καταλήξει κανείς στις ιδανικές ρυθμίσεις του oc, ενεργοποιεί τα c-states και cnq

--άντε να στρεσάρει και μια τελευταία φορά με αυτά ενεργοποιημένα, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων--

και η συχνότητα και κατανάλωση του επεξεργαστή ανταποκρίνεται πλέον στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Φυσικά και δεν χρειάζεται να μπαίνει κανείς μέσα στο bios συνέχεια.

---

Όσων αφορά για το τι καίγεται και κάθε πότε, λογικά ram και cpu δεν έχουν φόβο,

οι m/b είναι πιο επίφοβες να αποδημήσουν, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Αν μια στις τόσες,  προκύψει κάποιο πρόβλημα στον άνθρωπο που προφανώς μετράει και το 20εύρο

θα τον καλύψει κάνεις από εδώ μέσα?

Δημοσ.

Ούτε που καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν θες διατύπωσε το κάπως αλλιώς

να καταλάβω κι εγώ.

Δεν λεω τιποτα δυσκολο, απλο ειναι! Η Intel (και οχι μονο) ειναι αποφασισμενη να μας πουλησει,

ακομη και τα +100MHz...Τα δε +800 ΜΗz, μπορει και να τα πληρωσουμε (δυσαναλογα) ακριβα :X

Οποτε, απο τον καιρο του Celeron 300A που τον ανεβαζαμε @ 450 -μην παμε ακομη πιο πισω-

οταν μπορουμε να παρουμε εξτρα σε ταχυτητα/αποδοση, ορισμενοι, επιλεγουμε να το κανουμε :devil:

Στην περιπτωση ειδικα, του G3258, σχεδον εγκρινεται-"ευλογειται" εξαρχης, η επιλογη overclock!

Δημοσ.

Δεν λεω τιποτα δυσκολο, απλο ειναι! Η Intel (και οχι μονο) ειναι αποφασισμενη να μας πουλησει,

ακομη και τα +100MHz...Τα δε +800 ΜΗz, μπορει και να τα πληρωσουμε (δυσαναλογα) ακριβα :X

Δηλαδή μου λες ότι θέλει να στα πουλήσει (και δυσανάλογα ακριβά)

αλλά σε αφήνει να τα πάρεις μόνος σου με δυο κλικ επειδή .. είσαι ωραίος?

Οποτε, απο τον καιρο του Celeron 300A που τον ανεβαζαμε @ 450 -μην παμε ακομη πιο πισω-

οταν μπορουμε να παρουμε εξτρα σε ταχυτητα/αποδοση, ορισμενοι, επιλεγουμε να το κανουμε :devil:

Στην περιπτωση ειδικα, του G3258, σχεδον εγκρινεται-"ευλογειται" εξαρχης, η επιλογη overclock!

Συμφωνώ αλλά επιμένω ότι το παραπάνω σκεπτικό δεν πρέπει να αφορά αγοραστή

που υπολογίζει και το 20εύρο.

Δημοσ.

Δηλαδή μου λες ότι θέλει να στα πουλήσει (και δυσανάλογα ακριβά)

αλλά σε αφήνει να τα πάρεις μόνος σου με δυο κλικ επειδή .. είσαι ωραίος?

Καλα, ωραιος ειμαι, ουτως η αλλως :wub: ! Αλλα, ειδικα με G3258, αφενος εχει αρκετη τζαμπε

διαφημιση-hype-ολαταπαντα, μη με βαζεις να θυμαμαι ειδικους ορους μαρκετινγκ τωρα εδω.

Κι αφεδου, γνωριζει υπαρξη ανταγωνισμου, η αν θελεις εστω εχουμε 'εναλλακτικες επιλογες'

Οποτε κανουν κινηση προσεγμενη-σχεδιασμενη, ναι δεν ειναι κατι που καπως τους "ξεφυγε"

:lol:

Συμφωνώ αλλά επιμένω ότι το παραπάνω σκεπτικό δεν πρέπει να αφορά αγοραστή

που υπολογίζει και το 20εύρο.

Βασικα, περα απο ενα κομματι που γινεται "για τα γουστα" [ :devil: ] ηταν παντοτε οι tight budget

επιλογες, που δικαιολογουσαν-οδηγουσαν σε overclocking. Απλως(sic) ειναι γεγονος, οτι θελει

την προσοχη του: προσεκτικες επιλογες, μαλιστα ισως οχι κατι παραπανω απο αυτο, προσοχη

:-)

Αν προσεχεις -και ξερεις τι κανεις- οχι δεν θα το πεθανεις! Και τελος παντων,

περισσοτερο 'φοβαμαι', για οτιδηποτε σε pc, τον γενικως...χυμαπροσεκτο!!

:-D

Δημοσ.

Ξανασυμφωνώ σε όλα τα παραπάνω.

Το θέτεις πολύ ωραία -ότι χρειάζεται προσοχή- κάτι που συνήθως δεν τονίζεται επαρκώς.

Άλλωστε και εγώ δεν υποστηρίζω ότι μάλλον θα του πεθάνει - κάθε άλλο.

Επιμένω βέβαια να αναρωτιέμαι -αν, τότε τι γίνεται.

Καλα, ωραιος ειμαι, ουτως η αλλως :wub: ! Αλλα, ειδικα με G3258, αφενος εχει αρκετη τζαμπε
διαφημιση-hype-ολαταπαντα, μη με βαζεις να θυμαμαι ειδικους ορους μαρκετινγκ τωρα εδω.
Κι αφεδου, γνωριζει υπαρξη ανταγωνισμου, η αν θελεις εστω εχουμε 'εναλλακτικες επιλογες'
Οποτε κανουν κινηση προσεγμενη-σχεδιασμενη, ναι δεν ειναι κατι που καπως τους "ξεφυγε"
:lol:

Ξαναμανασυμφωνώ, το κενό όμως γιατί δεν τον βγάζει κατευθείαν, να μην υπάρχουν καν εναλλακτικές, παραμένει κενό.

Η απάντηση που έχω στο μυαλό μου, ότι δηλαδή ένα μικρό μέρος των τσιπακίων αυτών, δεν μπορεί να

ανταπεξέλθει σε αυτές τις συχνότητες/κατανάλωση/θερμοκρασία δεν έχει καταριφθεί.

Δημοσ.

Μα, αν το κανει κατευθειαν, τοτε θα ανταγωνιστει επισημως....την ιδια!! :lol:
Κατι που καταρχην, με κοινη λογικη (φανταζομαι πως) δεν θα το ηθελε  :ph34r: 
Οχι οτι δουλευω για την Intel, απλως ψιλοπαρατηρω, το πως λειτουργει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...